Mezuna Kalma Düşüncesi?

Arkadaşlar bu yıl birçok kez moralim bozuldu ve dershanedeki baskı bana fazla geldi bu yüzden bunalıp adamakıllı çalışmadım. Çok fazla eksiğim var ve istediğim bölümün de puanları yüksek. Bu yıl başarabileceğime de inanmıyorum ancak asıl korktuğum şey annem iki yıldır dershane parası ödüyor ve bunu ona söylemeye çekiniyorum. Daha önce muhabbetini açıp bu yıl olmazsa mezuna kalacağım gibi düşüncelerimi söylemiştim. Beni olumlu karşıladı ve elinden geleni yap sen olmazsa olmaz canın sağolsun dedi. Bu durumda yine de onun karşısına geçip mezuna kalacağım ben demek vicdanen beni çok rahatsız ediyor. Bazı arkadaşlarımın "bu yıl ne çıkarsa çıksın bir üniversiteye gideceğim mutlaka" gibi düşünceleri var. Bunu istemiyorum çünkü benim yapmak istediğim meslek ve okumak istediğim üniversite belli. Ayrıca okumuş etmiş yakın bir akrabam mezuna kalsan da dershaneye gideceksin başka türlü yapamazsın diyor. Onun yerine mezuna kalarak dershaneye gitmeden kendi kendime çalışmak var aklımda. Yani tüm bu endişeler ve kaygılar arasında asıl sorum, mezuna kaldığımda dershaneye gitmeli miyim?
Güncellemeler
+1 yıl
Edit: Birisi 1 yılını heba etmek yerine 2 yıllık bir üniversiteye git, oradan DGS ile 4 e tamamlarsın dedi. Bunun yerine baştan sağlam bir üniversiteye gitmek var aklımda sizce DGS olayı ne kadar mantıklı bir karar olur?
Mezuna Kalma Düşüncesi?