Sunum yapma korkusu insanlarla konusamama?

Öncelikle vakit ayırıp yorum yaparsaniz cok sevinirim. Tıp fakultesinde okuyorum. Mezuna kalip kazandim. Lise 2 ye kadar cok başarılıydım. Konuşurdum, anlatmayı severdim. Kendime güvenim vardı. Cok calisarak yuksek puanla kazandim liseyi. Orada insanlar yuzumdeki birtakim rahatsızlıktan dolayı olusan tuylenme ile sivilcelerle alay ettiler. Baslarda umursamamaya calistim ama gittikce moralim bozulmaya basladi. Kimseyle konusmak istemedim. Notlarim basta yine yuksekti ama kafami nereye cevirsem insanlar benimle alay etmekten baska bir sey yapmayinca okula bile gitmek istemez duruma geldim. Sessiz icine kapanik biri oldum. Onceden her konuyu guzelce ifade eden benim, insanlarla konusurken cenem titremeye yuzum kipkirmizi olmaya basladi. Dersin birinde yine sunum yapılacaktı ciktim tahtaya anlatamadim. Slayttan okumaya basladim sesim titreyerek hoca bana senden doktor olmaz dedi alaysi bir sekilde gulerek. Sınıf da katıldı ona. Derdimi anlatmama ragmen bana yardımcı olmadı. Kac kere yasadim bu durumu. Belki cok cocukca gelir okuyanlara ama hicbirsey anlatildigi gibi degil, yaşandığı gibi. Simdi de ne zaman bir sey sunacak, konusacak olsam, hep o anlar canlaniyor kafamda. Tamam diyorum yine ayni sey olacak. O gunden sonra dedim ya sessiz biri oldum diye. Simdi herkes buradan vuruyor bana. Bir turlu kurtulup eski halime donemedim. Ne hayaller kurmustum liseyi kazandigimda. Boyle insanlar 4 yilimi caldi benden. Simdi 6 yilimi daha bu sekilde gecirmek istemiyorum. Yakin zamanda bir sunum yapilacak. Bu sefer de ayni seyleri yasamak istemiyorum. Lutfen ne yapabilirim, nasil kurtulabilirim eski dusuncelerimden bana yardimci olun
Sunum yapma korkusu insanlarla konusamama?