İyi bir ünv. nin iyi bir bölümünden mezunum 2 yabancı dil bir anadil olmak üzere 3 dil biliyorum ve insaatta amele olarak çalısiyorum 😊 Ama yinede umutluyum Allah büyüttür. Şerefimle calışıyorum
Diplomalı ve 2 dil bilen biri olarak inşaatta amele olarak çalışmam, umudumu korumama engel mi?
Bunların hepsi senin için deneyim evladım. Ileride daha iyi yerlerde olursun insaallah. Çoğu masabasi isten baska birsey bilmeyen tembel zibidinin yapamayacağı şeyi yapıp insaatta alın terin ile para kazanmaya çalışıyorsun. Kızım olsa senin gibi birine verirdim.
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teşekkur ederim ama kizınız olsa bana vermezdiniz buna eminim
Niye çocuğum? Müslüman ve temiz ahlaklı bir adamsan ekmeğini de gerektiginde taştan çıkarıyorsan hossohbet biriysen iyi bir damat adayı olman lazım. Hoş çoğu kişi bu devirde bunları yeterli görmüyor o ayrı.
Buna psikolojide tutum davranış çelişkisi diyorlar. Tutumunuz kızınızı bana vermeniz ama davranısınız iyi bir maaşı düzenli bir geliri olan gerektiğinde ufak tefek kurnazlıklar yapıp kendini her duruma karşı sürekli hazirlı güvenilir bir konumda tutan birine vermek olur
Ortada bir çelişki yok evladım. Kendi düşüncemi ve başkalarının düşüncelerini ayrı tuttum farkındaysan. Ona bakarsan benim kızım da benim gençliğim gibi olsa çoğu erkeğin ideal olarak tarif ettiği ama reelde görünce ilgisini çekmediği bir kız olur. En azından yeni nesil erkeklere göre.
Beni ne kadar tanıyorsun da yaşımın doğru olmadığını iddia ediyorsun evladım? Çoğu kişi benim yaşımdaki birinin burada olmasına şaşırıyor merak etme. O yüzden ben de senin tutumuna şaşırmıyorum.
Şimdi iki dilden kastınız nedir. Almanca İngilizce ise iş bulamama imkanınız düşük. Lütfen CV'nizi sürekli iş ilanlarına gönderin. Yakınınızda iş yerleri varsa CV yi elden bırakın. Ben internet yerine CV alıp fotokopi bırakmanın işe almada faydasını gördüm.
😂😂😂😂 ırkçı değilim bende kürtçe fazla olmasa da biliyorum ama bu diller ulusal pazarda pek etkili değiller Arapça diğerlerine nazaran bir tık daha önemli
İyi üniversiteden kastın umarım Galatasaray ya da bu çok iyi oldu, Marmara veya en kötü On Sekiz Mart falandır. İyi bölüm derken sayısalcı olmadığını varsayarak öğretmenlik belki olabilir ya da halkla ilişkiler tarzı meslek belki. Fakat imkanı yok. En kötü bildiğin dillerin sertifikası varsa tercüman olursun. Yani bence dediklerin yalan. Hem iyi ünv, hem iyi bölüm hem de 3 lisan ama inşaatta çalışıyorsun?
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tam sana cevap yazacakken kendime şu soruyu sordum; bu adam cevap yazmaya değer mi? El cevap hayır değmez