Nedenlerini de yazarsanız en azından bir başkası da faydalanmış olur. Hangi bölümü bitirdiniz veya okuyorsunuz? Bu bölümü başkasına da önerir misiniz? mezun-olunan-bolum
Okuduğunuz - bitirdiğiniz bölümü başkasına önerir misiniz?
Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyorum. Şairleri ve şiirleri çok seven, ses bilgisine bayılan bir öğrenciydim. Nereden bileyim Türk dilini bu kadar aşabilecegimizi? Çok bilinçsizdim.. Arapça, Farsça ve Osmanlıca başta olmak üzere birçok dil ve lehçenin ses yapılarını çözümlemeye çalışmak iğrenç bir his.
Ayrıca formasyon kalktı. Yani, 4 yılın sonunda formasyon alabilmek için 2 yıl daha eğitim almamız gerekiyormuş (toplam 6 yıl eğitim). Bir de kpss var. Atama puanı 80-85 arasında bir rakamdı yanılmıyorsam..
Bende o bölümü okumak istiyordum sanıyordum ki o bölümde kitap okuyacağız şiir okuyacağız kitap falan yazdıracaklar sonra bende psikolojiye yöneldim artık memnunum
Arkadaşlar bu tamamen benim kendi görüşümdü. Sizi yanlış yönlendirmek istemem.. Size tavsiyem, bir bölüm seçimi yapmadan önce size uygun mu değil mi diye iyice araştırın. Bana göre zor olan bir bölüm başka biri için çok eğlenceli olabilir. Ayrıca her bölümün ayrı zorlukları mutlaka var, önemli olan onu sevebilmek ve sabirla çalışabilmek..
BESYO okuyorum, hayali bu bölüm olan herkese de tavsiye ederim. Girmesi de okuması da kolay değil ancak daha da tutkuyla bağlıyor insanı bu mesleğe, her şeyi ile çok güzel, kendini geliştirme imkanı geniş, bireysel becerileri de grup becerilerini de geliştiriyor.
Uluslararası İlişkiler okuyorum. Eğer bölümü sevmiyorsanız bence şekilmez. Hukuk, psikoloji, tarih ve niceleri bir sürü dere görüyoruz. Onun dışında çok mezunu var ve ingilizce dışında dil bilmezsen (torpilin yoksa) işsizsin. Bölümü sever, iyi üniversite bitirir ve birkaç lisan bilirsen iyisin ama zor bölüm.
İktisat mezunuyum. Eğer kamuda çalışma amacı varsa iktisat her açıdan makul bir bölüm. Kamuda A ve B grubu neredeyse tüm memuriyetlere girişte kabul görür. Ama kamu olmazsa özel sektörde pek de bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Yarasa da yani kendisini bayağı geliştirmiş olması gerek okuyan kişinin..
Çocuk gelişim ve eğitim mezunuyum. Bunu çoğu kişi önerir, bilmeyen kalmadı. Hem vatanın çocuklarına hem de kendi çocuklarına çok fayda sağlayan bir bölümdür. Sadece çocukları sevmekle yetmez, her şeyiyle baş etmek gerekiyor. Kısacası aksiyon yaratan eğlenceli bölüm. Ben bölümü seviyorum, okul öncesi öğretmenliğine hazırlanıyorum.
Sırf 2 yıllık üniversite okuyacağım diye canımdan can gitti.. 400.000 sıralama bile yetiyor ama ben köpek gibi çalışıyorum paramedik istiyorum ve 400.000e kadar sıralaması var onunda.. anestezi de olur gerçi ve çok da puan istemiyorlar. Mezuna kalmıştım bunun için. 35 Net Türkçe 20Sosyal 12 fen 0 matematik:/
şu an havacılık okuyorum ama mezun olmadan hiç bir şekilde bu konuda yorum yapamam maalesef keşke şiddetle önerebileceğim gibi iş gücü ve alımı açık bir ülkede yaşasaydıkta herkes sevdiği mesleği gönlü rahat şekilde yapabilseydi
Tıp okuyorum ve ilk seneden bırakıcam. Önermem yani. Ama tabi çok istiyosanız o başka. Sırf garanti meslek ya da para için okunmuyomuş. Ben para için yazmıştım da sjdkfjsakjfa
Özel sektörde çekirdekten yetişip, üniversitede öğrendiğiyle kalmayıp bir ustanın yanına çırak olarak başlayacaksa, aldığı ilk maaşa burun kıvırmayıp sebat edecekse evet öneririm.