Arkadaslar fabrikada calisiyorum. Ne yapsam yardim edin? Basvuru yaptim sizce daha mi iyi olur?
Kal askerde
Hayir fabrikada calis
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
FAbrika işi ağırdır. Bedenin yorulur. Askerlik işinde ise sadece kafan yorulur. Bedenin rahattır. Bir de siz bu sözleşmeli erliği ne zannediyorsunuz bilmiyorum ama adı üstünde ersin. Diğer askerler gibi sen de ersin. Tek farkın sen maaş alıyorsun. Eğer sinirlerin çelik gibi sağlamsa ve en zikindirik olaylara bile gülüp geçmeyi biliyorsan askerlik tadından yenmez bir meslektir. Ben sana bir örnek vereyim ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.
Bölükte yavvvvşakkk bir komutan var. Ki bu herif sadece yavvvşakk değil aynı zamanda tam bir dangalakkk. Allah beyin dağıtırken bu bir köşede saklanmış almamış. O haliyle nasıl asker olmuş hayret! Neyse biz ceza evinde askerlik yapıyoruz. Bir gün bu dangalakk beni aradı. Baş gardiyana söyle mahkumları hazırlasın öğleden sonra dört mahkumun mahkemesi var dedi. Ben de baş gardiyanı arayıp durumu anlattım. O da dedi ki ''Söyle komutanın olacak geri zekalıyaa bu saate kadar aklı nerdeymiş. Saat olmuş on iki millet öğle molasında ben tek başıma nasıl dört mahkumun hazırlığını yapayım''. Tabi adam haklı. Ben de komutanı tekrar arayıp durumu anlattım. Herif bir başladı eşşşekk gibi anıra anıra bağırmaya. ''Bana bunlarla gelme askeeerrrr bana mazeret uydurmaaaa çabuk sana ne diyorsam onu yaaapppp'' daha da bir sürü apır sapır laf etti. Eğer benim yerimde Dandirik Türk dizileriyle büyümüş biri olsaydı tıpkı o dizilerde babasından tokat yedi diye ağlayan kızlar gibi ''ühühühühüh'' der ve bunalıma girerdi. Ama ben askere biraz geç gittiğim ve hayat tecrübesi yaşadığım için durum farklı oldu. Ben sinirlenip kendimden geçip bunalıma girip ağlamak yerine farklı bir yol takip ettim.
Telefonu kapatıp beş dakka bekledim. Sonra komutanı tekrar aradım. DEdim ki ''Komutanım bölük komutanımızla sayın savcımız yanımda. Bölük komutanı derhal sizi yanına çağırıyor'' dedim. Halbu ki öyle bir şey yok. Bölük komutanı başka ile gitmişti. Ve bunu tek bilen bendim :D neyse bu koşa koşa geldi. ''Komutan nerde?'' diye sordu. Ben de dedim ki ''Şimdi savcıyla içeri girdiler arkamda gelsin dedi''. Bu doğru ceza evine koştu. İçeri girdi. On dakka sonra çıktı. ''Hani oğlum komutan burda yok'' dedi. DEdim ki ''Komutanım az önce karakola geçti arkamdan gelsin dedi''. Bu başladı karakola doğru koşmaya. Hemen karakol kapısındaki arkadaşa telefon açtım ''Oğlum bizim dangalakkk geliyor ona de ki bölük komutanı nizamiyeye gitti arkamdan gelsin dedi de'' SAğolsun cocuk da yardım etti. Tabi ben vakit kaybetmeden nizamiyeyi de aradım. ''Oğlum birazdan malllın teki gelecek sana bölük komutanını soracak. Ona de ki az önce ceza evine indi arkamdan gelsin dedi de''. Böylece bana bağırıp çağırıp hakaret eden o şişkoyu 3000 metre karelik alanda maraton koşusu yaptırdım :D
Yanıma son geldiğinde nefes nefese kalmış yüzü morarmış gebermek üzereydi. Güç bela bölük komutanını sordu. Ben de dedim ki ''Komutanım az önce ayrıldı. Gitmeden dedi ki artık size gerek kalmamış karakola geri dönebilirmişsiniz'' :D bu söve söve geri döndü karakola. Yanımdaki çocuklar da ''Abi ne yaptın sen, ya adam anlasaydı. o zaman başın belaya girerdi'' diye mırıldandılar. YAhu ne girecek? Ne yani adamı 3000 m koşturdum diye beni mahkemeye mi verecek :D eeennn fazla fazladan nöbet cezası verir onu da iki gün sonra unutur :D HAl böyleyken ben niye stres yapayım niye oturup ağlayayım niye askerliği kendime zehir edeyim.
Cevap
1Cevap
Değmez reis bütün sene boyukca disiplin altında yaşamak zor
Fabrikada ömür gecer mi peki? Onu gectim yarin bi gun kiz istemeye gittiginde fabrikada mi calisiyom diyecem? Aldigim maas kime yetecek?
İlla fabrikada çalışmak zorunsa degilsin
Ne is yapayim
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?