Girişimcilik deyince aklıma sağlam fikirler, para kazandıracak icatlar geliyor ama bunun bir dersi, en azından üniversitede bölümü falan olmalı bence. Reklamcılık bölümü var da o girişimciliğini kapsar mı bilmiyorum. Girişimcilik için üniversitede belli bir bölüm okumak gerekir mi?
En İyi Cevaplar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
6Cevap
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Girişimcilik fikri son dönemlerde daha çok gündeme gelmeye başlamışken, kendi rüzgarıyla gemisini liman liman gezdirmek isteyen girişim ruhuna sahip bireyler de azımsanmayacak oranlara ulaşmıştır. Ama şu pandemi bir çoğumuza temkinli olmayı, risk analizi yapmadan işe başlamamayı, bin ölçüp bir biçmeyi refleks haline getirmeyi de öğretti. Aslına bakarsanız çok da iyi oldu. Çünkü hiç kimsenin sokağa atacak parası ve zamanı yok.
Doğal olarak sıkça sorulan sorular arasında girişimcilik nedir, nasıl girişimci olunur, yok mu bunun bir okulu der oldu herkes. Girişimcilik aslında biraz ruh işidir, biraz hayal kurabilme ve azimli olma meselesidir. Bu özellikler varsa bir insanda kadın erkek fark etmez bir fikri kafalarına koydular mı o fikrin kurtuluşu yoktur. Bu nedenle önce bireyin kendisini gözlemlemesi ve keşfetmesiyle başlar her şey.
Ben, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık okudum. Tüm öğrenim hayatım boyunca anlatılan dersler zaten insanı bir girişimcilik neferi kıvamına getiriyor. Ayrıca girişimcilik adında da derslerimiz oldu. Ama şimdi bilgi çağında mutlaka bir fakülte bitirmeliyim demiyor insanlar. Özellikle online eğitimlerle, sertifika programlarıyla, satılan iş ve ekonomi kitaplarında da bir çok bilgiye ulaşmak mümkün. Hatta ülkemizde girişimcilik örneği olmuş ve başarılara imza atmış iş insanlarının hikayelerine ulaşmak da pek mümkün.
Uzun lafın kısası, içinizdeki ruhu besleyebiliyorsanız su yolunu mutlaka bulur. Yeter ki insanın içinde bu ruh ve azim olsun.