Bu ikisi arasında ne fark, var hangisi daha zor?
TYT zor
AYT zor
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer TYT'nin üçte biri kadarını yapmak AYT'nin üçte biri kadarını yapmaktan daha kolaydır çünkü TYT temel bilgiler ve becerilerin ölçüldüğü bir sınav, çalışmayan biri de yapabilir.
Daha üst düzey netlere geldiğimizde TYT'nin yorum olması ve süresinin kısalığı işin içine girer ve konuları çok iyi bilseniz de bir sürü soru çözmüş olsanız da yapamayabilirsiniz. AYT'nin ise böyle bir sorunu yoktur bilen yapar, bilmeyen de bakar.
Uzun lafın kısası bir yere kadar AYT daha zordur, bir yerden sonra da TYT.
Selam,
Aslında TYT mi yoksa AYT de mi bize biraz daha uğraştırıcı gelebilir sorusu daha çok kişisel olarak değerlendirmeliyiz.
Ancak AYT yani alan yeterlilik testi bizim alanımız yani (sayısal , sözel , eşit ağırlık bölümlerinden biri ) kendi tercihimiz ile seçtiğimiz için bi tık daha çalışmaya meiilimizin fazla olabileceğini düşünüyorum. Ancak AYR daha zor diyenler de oluyor bunun nedeni ise direkt bilgi sormaları. Eğer bilmiyorsan soru üzerinde fikir yürütme ihtimalimiz azalıyor. AYT 11. sınıf ve 12. sınıf konularını kapsıyor.
TYT ise temel yeterlilik testi daha çok anlamaya dayalı temelden yani eğitim hayatın boyunca 9 ve 10. sınıfta gördüğün derslerden sorumlu tutarlar ancak bu sorumlu tuttukları konuları önceki yıllarda da görmüş oluruz bu yüzden temel bir sınav olarak adlandırılır.
Hmm teşekkür ederim ☺️
Cevap
1Cevap
Tyt süre sıkıntısından dolayı zorluyor yoksa onuda Aytden farklı bir yani yok bol bol paragraf çözmeniz laizm
Tyt temel knk
Ayt zor
Teşekkür ederim
şu an her ikisi de çoooğ zor. AÇIĞĞĞM
Hic bir bilgim yok
Senin bu konular hakkında bilgi sahibi olmadığını biliyorum ama sana da göndermek istiyorum 😂😂😂😂😂
Gavsvs aishsve tamam
Ayt girmedim 2 senedede ama öyle diyolar
Hangisi daha zor yani
Ayt kesinlikle bilgi çünkü
Tyt daha zor bence çünkü bilsen de yapamıyorsun
Ya yapma korkuyom 😔😔
Tyt mi kız yorum onlar
Kız öyle desene dkdkx
Şimdiden çalışmaya başladım, umarım başarırım ☺️☺️
Teşekkür ederim ☺️☺️
Ayt daha zor sadece bilgii
Hmm tamam teşekkür ederim sizce hangi ders en zoru
Sayısal, eşit ağırlık diye ayrılıyor hangisnden gireceksiniz?
Eşit ağırlık
Eşit ağırlıkta edebiyat ful ezber yazar eser çıkıyor en zoru budur bana göre ama coğrafya tarihte biraz zordur
Tarihten full cekiyorum
Coğrafya orta
Edebiyata biraz asıll
Ben matematik ve edebiyattan korkuyorum
Teşekkür ederim edebiyat ve matematike sarıcam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?