İstediğim meslekten emin olamıyorum, ne yapmalıyım?

2 ay sonra Yksye gireceğim beslenme diyetetik istiyorum. Öncelikle ben doğduğumdan beri kiloluyum ve son 7 8 yıldırda obezite hastasıyım yıllarca birsürü diyetisyene gitsemde kilo veremedim ve diyetisyenlerden nefret ediyordum ve 6. sınıftan sonra gitmeme kararı aldım ama 10. sınıfta bazı sebeplerden mecbur kaldım daha sonra bu diyetisyen gittiğim ilk gün beni benden alan şeyler yaptı yeme düzenimi bozmadı sevdiğim şeyleri yememi söyledi yasak yerine azaltmayı söyledi o an diyetisyenime imrenen gözlerle baktım bu kadar bilgili insanları anlayışla karşılayan güler yüzlü yargılamayan hayatımı değiştirmeyi değil düzeltmeyi öğreten kimse olmamıştı herkes benim olduğumdan farklı biri yapmaya çalışırken ilk defa birisi beni anlamıştı işte o zamanlar meslek seçme zamanlarımda o nefretle baktığım diyetisyenlerin hepsini aklımdan çıkardım ve diyetisyenliği araştırdım ve diyetisyen olmaya karar verdim o kadar nettim ki iş imkanları maaşı umrumda dahi değildi diyetisyenime bundan bahsettiğimde bana o gözündeki ışık hiç sönmesin dedi ve birkaç kitap önerdi bana boş vakti oldukça bilgiler verdi çoğu insandan daha bilgiliyim ve şu an kilo veriyorum ayrıca yeteneklerimde var resim el sanatları ama bunlar benim hobim bu konuda ilerlemek istemiyorum fakat ailem arkadaşlar öğretmenlerim komşularım hep şöyle cümleler kuruyorlar "kilolu diyetisyen mi olur" "yeteneklerin üzerinden git" "tek odaklı olma sadece diyetisyen diyip durma" "emin misin takıntı olmasın bu" "başka meslek düşünmez misin" gibi insanları kafaya takmamaya çalışıyorum ama illaki etkiliyorlar çok istiyorum diyetisyen olmak ama yanlış karar vermekten çok korkuyorum çok uzun oldu kusura bakmayın tavsiyeleriniz olursa çok mutlu olurum :)
İstediğim meslekten emin olamıyorum, ne yapmalıyım?