Mimarlar neden çok kibirli?

- Maalesef her meslekte var bazılarında aşırı abartı halde, ben adından önce ünvan kullanan insanlara dahi sinir olurum günlük hayatta, meslek hayatında ok de adam emekli olmuş halen emekli ön eki ekleyip ünvan kullanıyor, o nedenle hak veriyorum sana ama bir çok meslek grubunda var maalesef.0|00|0Görüş hala geçerli mi?
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
37- Gizli Üye10 güMimarlık, sayısal alanda tıptan sonra en yüksek puanla alan bölüm. Her meslek değerli olsa da mimarlık en zor kazanılan ikinci bölüm. Dandik özel üniversitelerde bile mimarlık okumak için iyi bir puan alman lazım. Devlet okullarında mimarlık okuyan öğrenciler sınavda derece yapmış öğrenciler oluyor.
Yurt dışında da sadece çok iyi portfolyo ve not ortalaması isteniyor.
Özetle mimarlar, mimar oldukları için değil, akademik olarak diğerlerinden daha parlak olduğu için haklı bir kibire sahip.0|20|0Eminmisn çünkü mimarlık artk düştü şu an kesinlikle bilgisayar ve elektrik elektronik zirvede köklü üniversitelere bakabilirsin inşaat sektörü bitti
Yav nereye bitmiş inşaat sektörü biz sektörün içindeyiz gayet de canlı gayet da kazançlı şu an inşaat sektörü inişli çıkışlıdır kriz anında ilk etkilenen ama normale geçince en hızlı kazandıran ülkenin lokomotif sektörü inşaattır ayrıca mimarlar sadece inşaat sektöründe çalışmıyor bu arada
- Hepsini Göster Daha Az Göster
Sadece belli köklü mutahitler iş yapıyor ayrıca buralar hep boşta inşaat mimar mezunları
Kardeşim ben dikkatli okuyorum ve mimarlar ile gayet iyi iş yapıyoruz hepsi de halinden memnun bu meslek mezun olur olmaz sana çok iyi hayat standartı sunmayabilir belki ama sonrasında gayet de iyi kazanıyor mimarlar bu işin ticaretini yapan mimarlar zaten almış başını gidiyor ve inşaat sektöründe en önemli pozisyon mimarlıktır bu hiçbir şekilde bitmez gün geçtikçe değeri artıyor keza İç mimarlık da öyle kazanç bakımından ve gelecek açısından bir çok meslekten daha iyi olduğunu iddia edebilirim ama bu demek değildir ki bütün mezunlar aynı olacak ben sadece inşaat sektörünün bitmediğini gün geçtikçe daha geliştiğini söylemek istedim
Senin çevrendeki mimarlar işsiz diye bu mimarlık ve inşaat sektörünün bittiği anlamına gelmez bizim çalıştığımız mimar adam daha 34 yaşında kendi ofisi var ve bindiği araç range rover lüks bir evi var mesela
Ama tabiki ilk başta olmuyor bu işler deneyim ve çevren arttıkça bu işin ticaretini yapıyorsan kazancın çok çok iyi olur
@Melih_23 ben öyle dsunmuyorum çünkü çevrede mezun çok fazla ve ayrıca her yer inşaat artk bizim burda kaç yıllık mimarlık inşaat muh bile baska Bolume yöneliyorlar kendimde bu işte olduğum için bncede bu iş az şu an dediğim gibi bn genellemeden konusuyorum
Yav kardeşim heryer inşaat ama bu ülkede kentsel dönüşüm diye birşey var haberin var mı bilmiyorum bir yapı eskidiğinde yıkılır ve yenisi yapılır şu an sektör gayet canlı tecrübesiz kendini geliştirmemiş insanlara hiçbir meslekte iş yok büyük ihtimalle senin çevrendeki insanlar da öyle elektrik elektronik mühendisi olup bilgisayar mühendisi olup asgari ücrete afedersin ama köpek gibi çalışan da biliyorum bu tamamen kişiyle alakalı Bi durum yok her yer inşaat yok sektör bitti demek çok kulaktan dolma konuşmaktır bilip bilmeden konuşuyorsunuz
@Melih_23 ben bilip bilmeden konuşmuyorum sen gözünde olayı çok buyultuyorsun kardeşim büyük ihtimal mimar veya inşaat mezunusun ayrıca elektrik elektronik veya bilgisayar mezunu bölümler şu an inşaattan daha iyi durumda biz de bu inşaat isindeyz boş konuşmuyoruz yani git bak üniversite taban puanlarına mimarlık inşaat nerelerde bilgisayar eem nerelerde çevrende iki 3 mutahit para kazanıyor ben genel olarak konuşuyorum sen bana 300 bin 400 bin mimar arasından birini diyorsun şu kdr bu kdr kazanıyor diye yani
Ben ne inşaat mühendisiyim ne mimarım yıllardır tadilat dekorasyon işleri yapıyoruz ve gayet iyi sektörü biliyorum senin bu konuşman sektörden bir insanın konuşması gibi durmuyor her yer inşaat demek ne alaka mesela? Bunu idrak etmen gerekir sektörden biri olsan taban puanı vs hepsi aynı bu arada ayrıca ben ondan bahsetmiyorum bu işin ticaretini yapan adam akıllı işini bilen insan iyi kazanır diyorum şu an bir iç mimar en ufak projelerde dahi çok güzel kar ediyor sektörden biriysen senin de bunları bilmen gerekir ha bu demek değildir ki her mezun aynı olacak
@Melih_23 bn neyin ne olduğunu biliyorum bana öğretmene gerek yok isteyen okusun kendi tercihi herkesin sen bana yüz yılda bir olan şeylerden bahsediyorsun o insanlar zamanında tecrübesini al işin ehli kişiler tabi kazanır bn yeni mezun için söylüyorum bizim buradada var öyle yüklü kazanan adam kaç yıllık tecrübe çevresi var yeni mezun biri bunu bu piyasada yapması çok güç yani o insanlar bile şu an sknti yaşıyor yani bnim çevrem inşaat muh mimar dolu kendimde mühendisim zaten dedim gibi bana birşey açıklamana gerek yok ben herşeyi bliyorum ve söyledim isteyen istediğine inanabilir
@Melih_23 mutahit demedim konumuz mimar ins muh metahiy zaten fakir olmaz nyse uzatmayalım biz sonuca varamyiz iyi günler size
Alakası yok kardeşim sen toz pembe konuşuyorsun iki mühendis var mimar var gördüğün kazanan atıp tutuyon bnim akrabalarım mimar ins mühendisi hepsi dil biliyor kaç yıllık bu isteler işin içinde olmayla olmamak farklı şey
@Melih_23 var yok hepsi aynı skntida zaten emin ol bu işlerde o kdr para olsa senden önce ben savunurum nyse iyi gceler
Dedim gibi kardeşim sen kolay olarak bakiyon olaya o insana şans güler çevre edilir veya çalıştığı ekonomik şehir şartlar herşey etkili kazanan insanlar var ama geneli skntida yüzde 70 skntili sen bana yüzde 30 Luk kesimi söz ediyorsun
Senşn savunduğun işlerde çok mu para var sanıyorsun Türkiye burası elektrik elektronik mühendisi diyorsun 2-3 bilinen okuldan mezun değilsen onda da sürünüyorsun işsiz kalıyorsun o işlerde yurt dışında daha kıymetli burda Bi numarası yok ama kaçı yurt dışında çalışmayı başarabilir o da ayrı
Kardeşim sen tam bir memur kafası ile konuşuyorsun bu işler ticaretten anlayan esnaf adam işleri herkese göre değil zaten girişimci ruh lazım bu sebeple çoğu mezun işsiz
- Amann salla ya senin umurunda olmadıktan sonra kimse hiçbir şey0|00|0
- Gizli Üye10 güPrestijli bir meslek, kazançlı bir meslek, saygı duyulan bir meslek0|00|0
- Bence öyle değiller çok tatlılar 😂😂0|00|0
- Gizli Üye10 gü😂😂mimar. Abartma 🙏🙏😂👍0|00|0
- Mimar tanıdığım yok0|00|0
Detaylı bilgi
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş