Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime geçilmesiyle öğretmenlerin de en yakın zamanda aşılanacağını açıklamıştı.Öğretmenlerin aşılanması okullardaki covid vakalarının azalmasında etkili olur mu?
Öğretmenlerin aşılanması okullardaki covid vakalarını nasıl etkiler?
20 kişilik sınıf varsa sınıfta sadece 1 öğretmen var geri kalanlar öğrenci ve onlar kendi içlerinde bulaştırıp eve taşıyacak. Öğretmenlerin en azından sınıf öğretmeni ve anasınıfı öğretmenlerinin aşılanması sınıf içi bulaşı azaltabilir ama gidip bir matematik öğretmenini aşılamak sadece matematik öğretmeninini korur.
Aşı yok ortada hala derslere devam ediyoruz. Sınıf öğretmeni arkadaşlar 1 sınıfa girerken branş öğretmenleri 5 6 farklı sınıfa giriyor pandemi dolayısıyla sınıfların 15 kişi olduğunu düşünürsek bir branş öğretmeni en az 75 80 öğrenciyle temas halinde
Bizim 8. sınıflar hariç 5.6.7 online eğitime döndü. Bir ay boyunca 4 gün gittim. Şimdi 2 güne düştü 8. sınıflara da girdiğim için. 8’ler biraz büyük çok yaklaşmıyor ama 5. sınıfları uyarmaktan bıkmıştım. Anlamıyorlar ki sevgi kelebeği hepsi sarmaş dolaşlar. Gelemeyenlerle online yaptık bir yüzyüze bir online. Çektiğim eziyetin tarifi yok. Bugün bile 6 saat online dersim vardı beynim yandı artık. Ekran gücümü tüketiyor. Yüz yüze ayrı dert online ayrı bu süreçte öğretmenlik yapmak da çok zor.
@Heyyeter bransiniz ne bipmem ama ozellikle saýısal derslerde online egitimde tam birbiskence yasiyoruz malesef gunkuk 4 saat online yapmaktansa 10 saat yuzyuzeye raziyim