Merhabalar, öncelikle tıp fakültesini aranızda kazanan var mı? Çünkü bir bilenin deneyimine ihtiyacım var. Üniversite sınav sonuçlarınızda kaç puan yaptınız, sonunda ise okul kaç puan ekleme yaparak bir tıp fakültesine girmeyi başardınız. Ve Liseden itibaren hergün düzenli ders ve tekrar ederek mi bu bölüme ulaşabildiniz. :) şimdiden teşekkür ederim:))
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılsenemde, en düşük puanlı tıptan 18 puan daha fazla aldım ama tıp okumadım gittim mühendislik okudum, bu tür puanlar için günün gününe ders çalışmak şart, eğitim boyunca yatıp, son sene aklı başına gelen biri mezun olduktan sonra 3-4 yıl daha hazırlansa kazanamaz, ösym 12 yıllık sistemi çatır çatır elettirir,
111 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler. Allah'a şükür yolun başı gibi ocivarlarda kafam çalıştıda. işin ucunu bırakmamyı. çok doğru diyorsunuz:) galiba gerçktnde tekrar etmek çok önemlii
Cevap sahibi+1 yıltelefonunu babana ver, interneti kapattır, zaten bilincin yerindeyse tıp kendi gelir
- +1 yıl
ah ah! dediğiniz güzeldee onlar problem değil. biraz dişimi sıkmakta ne varda. mesela matematik problemleri. bir fizik gibi değil. bu yüzden en büyük engel benim için o gibi
Cevap sahibi+1 yılmatematik problemleri ygsde öğrencileri eleyen kısımdır diğer kısımları herkez yapyıor zaten, ama madem yolun başındasın tam zamanındasın son sene problem yeteneği kazanamazsın, ama şimdiden ygs için kendine belli bir zaman ayırırsan 40 da 40 yapmak çok kolay
- +1 yıl
bu dediğinizi gerçektende uygulayacagım inş. yani ygs soru bankası alayım dimi
Cevap sahibi+1 yılkaçıncıs sınıfsın 9 mu?
- +1 yıl
+1...
Cevap sahibi+1 yılygs dediğin zaten 9, 9. sınıf matematik soru bankası al ve sürekli çöz 10u ek olarak onla geçir, 11e geçince ygs kaynakları alırsın, sana tavsiyem tüm okul derslerini yükses tut, 1 okul puanı bile seni binlerce geri atar
- +1 yıl
ygs de 9-10-11-12 çıkacak mı. yani şimdiden başlayayı ozaman ben?
Cevap sahibi+1 yılygs 6-7-8-9 konularını lys 10-11-12 konularını kapsar, çok kasma okul dersleri herşeyden önemli zamanında halletmelisin, günde 30 dk ygs baksan yeter
- +1 yıl
deneyecegim (y) çok teşekkür ederim sizden
En İyi Cevaplar
Ben bu sene kazandim yardimci bildiğim kadariyla olabilirim :)
115 Yorumla- +1 yıl
Yardımcı olursanız çok güzel olur gerçektende:))) ilk yılınız olacak Alla'ın izniyle yani. yani bu basamaklara gelirken çok düzenli mi çalıştınız , hep tekrar mı yani. :))
- +1 yıl
kapasite var gibi:) ama matematik biraz zorluyor. kaç puanla girdiniz öğrenebilir miyim :)
- +1 yıl
bende mi özele gitsem:D
- +1 yıl
maşaAllah. zaten ygs birincileri filan hep özellerden çıkıyorda. fiyatt :D yıllık 10-20 bin arası var mıdır
- +1 yıl
vayy iyimiş. nasip olur banada inşaAllah. ve sizinde başarınız inşallah devam eder :))) çok sağolun sorumu yanıtladığınız için
- +1 yıl
aynen yani öyle olmalı:( normal sıradan bir öğrenciyken birden insanlığın ihtiyacı oldugu mesleği gözlerinden bile okuman... :) Yolunuz açık olsun. :)
- +1 yıl
:)))
- +1 yıl
arkadasın dedıgı gıbı cok calısmaya gerek yok demeyn sakın =) calısmadan olmaz ha herseyı bılıosndr tekrar eder gecersn ama blmıyorsan calısacaksn ogreneceksn CUMLEMIZ İNŞAALLAH :) AMİN
- +1 yıl
Afşin Bey çok teiekkür ederim. Allah razı olsun sizden. inşaAllah da dediğiniz gibi olur. :)
+1 yılTutuyordu ama gitmedim. 462 puanım vardı okuldan 53 buçuk puan geldi ve evet lise 1'den itibaren çalıştım yani son sene gibi ağır bir şekilde olmasa da 12'ye geçerken alt dönemden konu eksiğim yoktu hepsinden bir şeyler biliyordum
112 Yorumla- +1 yıl
çok teşekkür ederim sizlerden :) peki hep matematiğe mi ağırlık verdiniz. çok zor bir ders değilmi hele hele lise için ://
- +1 yıl
gitseydiniz en güzel tıp siz bekliyor olacaktı galiba:))
- +1 yıl
Bak yapacağın en iyi şey ygs'ye kadar 2 yane matematik soru bankası al bitir. Çok yararını görürsün çünkü matematik böyle bişey çözdükçe yatkınlığın artacak yaptıkça seveceksin. en kısa bir arada bile tutukluk oluyor
- +1 yıl
Yeminlen siz böyle deyince matematik hakkında azim ve heyecan geldi :))) amaa nasıl ve nereden çözüleceğini bilemiyorsak yani sizde hiç öyle olmadı mı
- +1 yıl
yani sorunun neresinden hangi yönetemlerle başlayacagımızı bilemiyorsak
- +1 yıl
olmadı. mesela eksik olduğun konuları çıkar bir kağıda ilk önce çalış hocana anlattır, sor. sonra aç basit bir ktabı ilk önce onun sorularını çöz uğraş çabala, sonra da bir tık daha zor sorulara geç. yapabildiğin yere kadar. çalış yapacağına gönülden inan gerisi gelir kesinlikle
- +1 yıl
çok teşekkürler... ve son olarak birşeyde sormak istiyorum: dediğiniz doğru, yapılmalı da. Ama soru sorular çeşit çeşit birinde uyguladıgın gidişat diğeriyle alakası bile yok budamı soru çözüle çözüle aşılacak bir durum
- +1 yıl
://///
- +1 yıl
Aynen öyle. bir de bu konuda en büyük şansın iyi bir matematik hocasına sahip olmak
- +1 yıl
tabi bende o şanslılık:( Çok teşekkür ederim Allah razı olsun sorumu cevapladıgınız ve yardımcı oldugunuz için. inşaAllah sizin uygulayarak başarılı olduğunuz püf noktaları bende uygulayaarak başarılı olabilrim :)))
- +1 yıl
İnşallah. Sıkıntın takıldığın bişey olursa yazabilirsin şimdiden çok çok başarılar :)
- +1 yıl
çok teşekkür ederim sizde yazarsınız. tabi tıp bölümüyle ilgili kısma yardımcı olamam ama :)))
Benim geliyordu:D
Yakin Doğu üni. Paralı olarak. 350 puanla almış:P
ama tercih yapmadim;)15 Yorumla- +1 yıl
:D iyi yapmışsınız bence. demekki iş gene paraya yöneliyor
- +1 yıl
:Dyani aynen bencede. Nasip kısmet. yeniden girip tıpı kazanmayı düşündünz mü:)
- +1 yıl
inşaAllah diyeyim elimden gelen bu olur herhal:) o yüzde yüz burs bölümleri gerçektende aylık düzenli burs mu veriyor
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
6Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yıl4 sene önce 551 puan aldım. Ankara tıpta okuyorum.10. sinifta calismaya baslayip 11 ve 12 de sıkı sarıldım. Bazilari ne kadar calissa da olmuyor maalesef. Bu biraz da kapasite işi. Ama hedefini belirlemen ve bu yoldan şaşmaman gerek.
Ayrıca gelmeyin ulen, tünelin ucu boklu dereye çıkıyor.311 Yorumla- +1 yıl
:DD haha tıp güzel ama zaten bu devremden sonraki güzel olacak. daha çok ezbere dayalı ya tıp ondan:)))) vay beee 551. tam puan yaptınız herhal lysde. kalan kısmında okul... sıkı sıkı sarıldım diyorsunuz ya yani matematiğe çok mu ağırlık verdiniz.
- +1 yıl
cerrahpaşa tıpa rahat girerdiniz
Cevap sahibi+1 yılHacettepeyi istiyodum orası olmadıği icin Ankara unv. ni tercih ettim. Cerrahpaşanın namına olan kuru özentilği anlayamamisimdir.
Türkiyede tıp eğitıminde ilk 3 de diyebilecegim bir egitim kalitesi var aynı zaman da disiplinli ve zorlayici.
Şimdi calisma stilimle ilgili gercekleri konussam topa tutarsiniz beni. O yuzden agzimi acmiyorum
Bir de mesleki itibarsizlastirma bu boyutlardayken gelecege dair bir umut yok gibi:/- +1 yıl
bende bu aralar çok üniversite araştırıyordum. konyayla Ankara arasında kalmıştım. nasip kısmet:)))) yani 551 aldıgınıza göre kimse dediklerinize karşı ağzınızıda açamaz bence. ve merak etmiyorda değilim. yeni tecrübe yeni bilgi :)
Cevap sahibi+1 yılBen öyle ölümüne ders calisan bir tip degildim
Agiz acmak mesele degil. Okuldaki adamlarin yarisi andaval, sisirilmis zeka balonlari. ezberden beyinleri yanmis. ve bunun disinda baska hicbir alanda fikir belirtmeyen belirtsede laylaylom yuzeysel insanlar maalesef.- +1 yıl
bu dediğininz insan özlelliği tıptakiler içinmi geçerl oluyo şimdi yoksaa
Cevap sahibi+1 yılAynen tıptakiler zeki olur tezini curutucu nitelikte yazdiklarim. sirf bu sitede rastladigim tipcilarin cevaplarini sorularini bile inceledigimde, durum bu sekilde maalesef. Ama zeki arkadaslar tozu dumana katmiyo degiller.
- +1 yıl
ama zaten ezbere dayalı olmamasınıda beklememiz tuhaf olmazmı. mesela hastayla problem çözmeyeceggizki doktor olan:D ilaç isimleri bilgiler felan ondan galiba. ama işi sevdinmi gerisi kolay bence sizce
Cevap sahibi+1 yılTıp motomot bilginin aktarildigi ve ezberlenip gecildi bir bilim alani degildir. Dinamikleri oldukca komplekstir. merak ediyosan ozel mesajla bilgilendirme yapabilirim. sevmek elbette evrendeki her seyin anahtari odur. Bilgi erdemle sevmekle ozdeslesmistir zaten. saniyorum lisede okuyan bir arkadasimizsin. bu isin icine girdiginde sistemdeki carpikliklari kendin gorup, irdelyeceksin zaten.
- +1 yıl
yani ezberlediğinide uygulayan bir alan öylemi:)
- +1 yıl
Cok güldüm:D cok mu ders calisiyonuz cokta seyetmeyin :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılparası olan okuyor tıbbı :) eğer paran yoksa da çok çok zeki olman lazmm :)
15 Yorumla- +1 yıl
para nın açamayacagı kapı yok yanii
Cevap sahibi+1 yılaynen cnm. para en iyi çilingirdir.
- +1 yıl
:D çok doğru dediniz
Cevap sahibi+1 yılsaol canım :)
- +1 yıl
:)))
+1 yılİstanbul capa tıpı kazandım bu sene 550 puanla gırdım
05 Yorumla- +1 yıl
üüfff :D puana bak:o nasıl başardınız sizden öğrenebilir miyim. neler yaptınız hangi yolları denediniz
- +1 yıl
ya ben fazladan soru yapmısın ordan geldı pıanlar :))
- +1 yıl
:D hahah
- +1 yıl
benım gıbı cok calısırsan kaldırım muhendıslıgı pardon tıp fakuıltesını kazanabılırsın :)
- +1 yıl
:)))))))
+1 yılBişey dicem alakasız ama bu devlet hastanelerinde çalışan. doktor ve asistanlarda tip yok ozellerdekiler fıstık gibi bunun sebebi ne?
05 Yorumla- +1 yıl
:D paraa bence
- +1 yıl
Yani devlettekiler az maaş alıyor ozeldekiler fazla maaş diyemi oraya gidip çalışıyor doktorlar den ozeldekileri devlet hastalerindede görmek istiyorum
- +1 yıl
hhshshsaha :D
- +1 yıl
Bence ozeldekiler devlet hastanelerine giden insanları varos gördükleri için tercih etmiyorlar,,,,,,,, sende doktormu olucan?
- +1 yıl
haha :D evet inşaalllahh
tıp ı kazanmak için full çalışman lazım ben ise 9,10 11 in ilk dönemi hiç çalışmadım şimdileri çalışıyorum
014 Yorumla- +1 yıl
yani ders notlarına ağır vermekle birlikte birde ygs ye de ağırlık vermek gerek değilmi
- +1 yıl
biraz var bana daha bu sene girmicem ama. inşaAllah Allah yardımcınız olur. matematiği yapabiliyorsanız en büyük engel ortadan kalkmıştır bence :)
- +1 yıl
yorumve ezber işi de değilmi o organik kimya
- +1 yıl
eğer ezber sıkıntınız varsa bilindik ama bol bol ceviz yeyin ve hafıza kartlarıyla çok oynayın. hele hele sınava yeniden girrecekseniz
- +1 yıl
Allah sizede banada yardımcı olsun ve diğerlerinide. öncelikle mat hallolsa:)
- +1 yıl
:D zaten nabi avcı, sistemin değişeceğini söyledi. birşey sormak istiyorunm ygs lys kaç tane sınav birsürü sınav yani:) 9 dan itibaren mi çıkıyor
- +1 yıl
iyi çok iyi tıpı unutum
+1 yılİsallah kazanırsın =)
03 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim mehmett:D
- +1 yıl
Birinde mehmet birinde ferhat =) sen ferhat de daha cok onu kullaniyorum
- +1 yıl
hahha:D tamam ferhat
kardeşim kazandı 507 yapmıştı
01 Yorumla- +1 yıl
ne kadar da güzel :)))
Bende bu yıl tıp kazandım
00 YorumlaODTÜ - Tıp kanks :D
020 Yorumla- +1 yıl
:D hep matematiğe ağırlık verdin hep dimi
- +1 yıl
:Dddd
- +1 yıl
:D :D
- +1 yıl
:D hiiç gomik de ondan:D
- +1 yıl
:D karslımsınız
- +1 yıl
aynen :d oranın lehçesini biliyorsunuz gibime geldi :D
- +1 yıl
:D bu tam karslı lehçesi :D ama men hariçç.
- +1 yıl
kars:D
- +1 yıl
:D çeçil peyniri. :. D
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri