Girişimci deyince herkesin çok para kazandığı, müthiş satışlar yaptığı düşünülüyor, ben mi karamsarım bilmiyorum ama ülkenin de dünyanın de ekonomisi belli, düzeleceği yere daha da kötüye gidiyor. Şimdi hal böyleyken neden girişimci olmak istenir?
Cevabın nedir?
Emir Hepoğlu Takip Et
Turizm ve Otelcilik - https://www.dailymotion.com/video/kETHBnSOwAfIaUwNRMZ90 Yorumla
Çok Süper Cevap
kardeş o dediğin aslında derin bir konu. TEk bir faktör değil birden fazla faktör söz konusu. Ama ben sana kısaca girişimcilikten bahsedeyim. Girişimci ne yapar biliyor musun? Etrafına bakınır. Gözlerini açar. Ve bir fırsat gördüğü anda ileri atılıp bu fırsatı paraya çevirir. Mesela söz gelimi yazın bizim köyün kahvesinde (koronadan önce) köyde ne kadar lüzumsuz adam varsa kahvede toplanırlar. Sohbet muhabbet derken çiftçilik üzerine fikirler atarlar. Her ne kadar lüzumsuz tayfası da olsa bazen cidden sağlam fikirler söylüyorlar. Geçen yıllarda yine böyle bir ortamda bütün gün kahvede oturmaktan gtü çürümüş boş beleş bir abimiz ''Yaa artık domateste salatalıkta para yok. Şimdi para kivide. Kivi ekmek lazım. '' dediydi. O ortamdaki 7 kişi ''Yaa yaaa doğruu, hem kivinin piyasası domates gibi inişli çıkışlı değil. En kötü zamanında kiloda beş tl bırakıyor. Beş ton satsan bir dünya para. Hem gübre ilaç falanda istemez. Bol bol su ister. Başka masrafı da yok'' diye hak verdi. Ama 8. kişi bir fark oluşturdu. Diğer yedisi bilmiş bilmiş konuşurken 8. adam harekete geçti. O yıl kivi bahçesi hazırlayıp kivi dikti. Hasat almaya başlayınca da mevlit yapıp köylüyü davet etti. Ki o sene köylü domatesten darbe yiyip ağlarken o adam kendine 3 katlı ev yaptırıyordu. Hem de borca girmeden. Bu seneden beri bir kısım köylü de kiviye döndü. Ama geçmiş ola. Bütün Türkiye kivi ekmeye başladı. Yakında onun da miyadı dolar. Yerini ejder meyvesi alır. Bilmem anlatabildim mi kardeşim :)
33 Yorumla- +1 yıl
Kivinin 1 tonu 6.000 tl. Yılda 2.000 ton kivi satarsa iyi ciro yapar.
- +1 yıl
@Öpsünseniamcan bak mesela sen şu anda sadece konuşmuş oldun. Ama aynı konu üzerinden harekete geçersen ve bu işi paraya çevirirsen girişimci olursun. Üstelik bizzat tarlayı ekip biçmene gerek yok. Hayavannn gibi çalışmayı seven bir köylü bulup ''Masraflar benden işçilik senden'' deyip maliyeti karşılar ve adamı çalıştırıp ürün temin edersen kazanırsın.
- +1 yıl
Sen köy nedir bilir misin köyde calismak nedir bilir misin ne demek köylü hayvan gibi calisir senin dururmun iyi sanirim sen fakirlik nedir bilmiyorsun sanirim git köye bak insanlara asil hayat orda
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
14Cevap
Kimse önüne gelmeyen imkanın masumu değildir.
Yorumlara bakıyorum da herkes kabul etmem demiş ama sanırım bakmayanimiz yoktur.
Ben işin objektif tarafıyla konuşmak istiyorum.
İnsan parasız ve geçim zorluğu çekmeye başladıysa bazı şeyleri malesef gözü görmüyor.
Ben öyle bir şeye izin vermem g. v. a. t olamam diyenlere sesleniyorum? Bu işi eşinin kendi isteğiyle yapmasına izin vermek g.. vatlik ise bu işleri yapanlara bakmak erkeklik mi oluyor?
İfrat ile tefriti iyi ayırmak gerekiyor bence.
Şurada yorum yapan erkeklerin veya kadınların hepsinin önüne meşhurlardan birini koyun bakalım evleniyorlar mi evlenmiyorlar mi?
Unutmayın kimse sinanmadigi günahın masumu değildir.00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Krizi fırsata çevirmek önemli. Kamu ihalelerine talep hala az. Şu an da 12 milyon tl'lik kamu işi yapıyoruz ve sadece iki firma ile rekabet ettik bu ihalede.
Krizi fırsata çevirmeye çalışıyoruz. Müteahhit girişimci sayılır mı orası tartışılır ama girişimci olmak mantıklı bence.00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Şahsen ben kendi fikrimi söyleyeyim asgari ücretle vasıfsız işte çalışacağıma kendi işimin başında olup kendi işimi geliştirip 3 bin tl kazanmaya razı olurum
20 Yorumla Girişimci mevcut koşulları en iyi şekilde değerlendiren kişiler. şu an kısa vadeli kazanç sağlayacak işlemler gerçekleştirilebilir.
00 Yorumla- +1 yıl
Ne kamuda, ne de özelde iş bulamamaktan doğuyor bu aralar eğilimdeki artış
11 Yorumla - +1 yıl
Krizi fırsata cevirebilen insan gerçek girisimcidir
00 Yorumla - +1 yıl
Mantıklı girişimci iyi para kazanır. Herkes iyi bir girişimci olamaz
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
eğer boş hayaller peşinde koşmuyorsan girişimcilik iyidir. kazandığın san akalır tepende sana emir verecek değişik tipler olmaz.
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Doğru işe baş koyan girişimci kazanır. Ne alanda girişimci olacağına bağlı. Yapılanı değil yapılmayanı, yapılansa da yapılanların en iyisi yapılmalı.
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 12,2b cevap paylaştı. İstenmiyor artık adamın parası varsa faize yatırıyor kazanıcağı para az riskle çıkıyor zaten
11 Yorumla- +1 yıl
parası çok olan neden risk alsın zaten aylık faizle dünya kadar para alırken
Ya açıkçası neden girişimci olmak istiyorum diye değil de ekonomi neden her geçen gün kötüye gidiyor diye sormak lazım
00 Yorumla- +1 yıl
Yaa saçmalama o da senin Tüzün olsun sonuçta artık ayrı gayrı yok
00 Yorumla - +1 yıl
Girişimci eğer kusursuz bir iş başarırsa ekonomi falan hikaye
00 Yorumla yapılacak başka iş olmadığından olabilir mi?
00 Yorumlagireni çıkarmak için olabilir.
00 Yorumla- +1 yıl
Düzgün bi iş bulamadıklarından.
00 Yorumla - +1 yıl
Her kriz kendi içinde fırsat doğurur derler
00 Yorumla
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Ekonomi kötüye gitmesine rağmen neden girişimci olmak istenir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi