kısaca yazıyorum. mesela ben bir donem düzenli olarak kendimi sıkmadan gayet iyi ders çalışıyorum bir-iki ay sürüyor. dinlenmeleri, yürüyüşleri de ekliyorum tabi sadece ders çalışmıyorum. fakat bu süre sonunda hiç içimden gelmiyor bir daha. kitaba dokunmak bile istemiyorum. okuduğum cümleyi anlamıyorum hiçbir şekilde. çozümü var mıdır acaba? ya da sorun nedir onu bulalım once
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Çalıştığın dönemde mola vermeme sorunu varsa ya da aniden çok fazla yükleniyorsun bu tarz uzaklaşma yaşaman doğal
yok soyledim ya dinlenme sürem var. yani dışarı da çıkıyorum bazı saatler arasında. yani bu düzeni ders planını devam ettirecek yontemi bulmam lazım. şey gbi oluyor iştahsızlık gibi işte. iştahımı ne artırır yeniden nasıl canım ister sizce
Bilemedim ki
Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş 😂😂
Arada bende yaşıyorum bu durumu
ya o kadar bununla ilgili kitap okuyorum olmuyor ama bir şeye rastladım geçenlerde. eğer birden bir heves gelip çalışmaya başlarsanız kısa vadede olumlu sonuçlar alırsınız fakat uzun vadede işe yaramaz çünkü isteksizlik davranışı geldiğinde bununla başa çıkmayı bilecek davranışları oğrenmemiz gerekirmiş. bu da bilişsel davranışcı tedavi ile mümkünmüş.
Bu bile zor 😑😭😭
Peki bilişsel davranışçı tedavi kavramını araştırdın mı?
evet en işe yarayan tedavi yontemidir bilişsel davranışçı tedavi yontemi. yani terapi gormem gerekiyormuş. yani bir nevi hayatla, okulla, sınavla, insanlarla mücadele edebilmek için nasıl davranışlar oluşturmamız gerektiğini oğreniyoruz. ama birden oğrenmiyoruz tabi süre gerekiyor. yeni davranış şekli oğreniyoruz sonra onun üstüne ekleye ekleye bu mücadele edebilecek davranışımız oluşmuş oluyor. psikolog lazım yani.
Bu bile zor 😂😂
Boşversene
sende her şeye zor diyorsun :D ama biliyor musun benim sinsi bir arkadaşım ne yaptı. ikimziinde okulu kotü durumdaydı bu once ilaç yazan psikiyatrist sanırım ona gitti terapi gormek istiyorum dedi psikologa (konuşma yoluyla ilaç yazmadan tedavi eden doktora) gitti. bende onun yanında gittim yanında oldum hep. meğer bu iyileşmenin yolunu bulmuş bana soylememiş hiç. bunun dersleri bir düzeldi gormen lazım ben hala ağır depresyonda geziniyorum tabi. şimdi de diyorum keşke kıcımı kaldırıp gitseydim psikologa. çok zor deme yani sonrasında da geç oluyor
😂😂 doğru diyorsun da dediğin gibi olmuyor
Neyse gittiğin zaman görürsün zaten
Benim deneyimim var ve benim olayım istekle alakalı
İstesem günde 10 saatte çalışırım 😂
bu kadar güldüğüne gore derinlerde yatan yaralar var sanırım. yanlış anlama insanları analiz etmeyi seviyorum da biraz :)
Evetttt
İsteksiz olup ders çalışmadığım ve çok pişman olduğum zamanlar oldu
Şimdi düzeldim çok şükür
Psikolog yardımı aldığım bir süreçte oldu, pek etki etmedi 😂
neyse ikimiz içinde en iyisi olsun o zaman :) sağol teşekkür ederim
Rica ederim
bu arada okuduğun bir fakülte/ bolüm var mı şu an
Evettt
Mühendislik öğrencisiyim
92 bin sıralamam vardı.
maşallah zaten tıp hukuk mühendislik bunlarda ders çalışmazsan kalıyorsun Allah kolaylık versin
Evettt ve teşekkür ederimmmmm
Yani hedefin varsa ve hedefine ulaşmak istiyorsan dişini sıkmaktan başka çare yok
insanız ama biz robot değiliz tek amaca odaklı durmadan çalışabilelim. ben diyorum ki bu duraklama doneminde ders çalışma isteğini ne geri getirir?
Ayda 2 gün mola ver rutin çalışmalarından ayrı.
o molayı verince sonu gelmiyor işte anlatamadım meramımı ben. yani mecazi tabirle ipin ucu bir kaçtı mı geri gelmiyor aylar boyunca hatta bazen 1 sene boyunca bile
O kadar uzun mola olmaz sakın ipleri bırakma sakın.
çok kere bu durum yüzünden fırsatlar kaçırdım. sanırım onümü goremiyorum ondan oluyor. dediğiniz gibi daha iyi hedefler de koymak lazım. mesela keşke yurt dışına çıkıp orada çalışabilsem ülkenin ekonomik durumu ortada. dil oğrenmem de gerekiyor. bununda oncesinde yurt dışına nasıl çıkacağım. sanırım hedef kaybı oluyor bende. nasıl ulaşacağımı bilsem yolda durmadan adım atmaya devam ederim de işte nasıl olacak
Hedef önemli hedef olmazsa çalışmanın hiçbir anlamı olmaz.