Ebeveynler, öğretmenler ve öğrenciler arasında devamlı tartışılan bir konudur bu.Öğrencilere verilen ev ödevlerinin faydalı olduğunu düşünüyor musunuz? Yoksa gereksiz mi? Siz ödevlerinizi yapmaya özen gösterir miydiniz?
Gerekli Ama şu an benim öğretmenlerim saçmalıyo iyice aşırıya kaçtılar bir sürü ödevim var ve arka arkadaşa sınavlarım var bu hafda verdiği ödev 2 hafda verse anca bitirirdim şu an zaten keyifsizim yarın sınavım var pazar gününe 10 tane deney pilanı yazmam gerek zaman dursada biraz dinlensem diyorum. Daralmaya başladım 😕😕😕
Bence gereklidir çünkü bireysel sorumluluk bilinci kazandırmak adına ödev vermek lazımdır fakat önemli olan ödevin niteliğidir mesela kimi ödev vardır insanı okumaktan soğuyor kimi ödev vardır insanın araştırma duygularını ortaya çıkartır yani o yüzden önemli olan göstermelik olarak ödev vermek değil kaliteli ödev vermektir
Ödev vermek zorunda değil öğretmenler. Ama konuyu pekiştirmek için öğrenciler çalışmadıgi için , ödev verilmeyen ders çalışmaz diye düşünüyorlar. Mecbur ödev verilir hale geldi. Veliler için de bu gecerli.