• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Eğitim & Kariyer

Evlenmek için aylık ne kadar maaş almak gerekir?

kurtkurt06
kurtkurt06 Takip Et
Yoda Yaş: 31
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
74
Yapay Zekaya Sor
Ev geçindirmek için ne kadar maaş yeterli?
Evlenmek için aylık ne kadar maaş almak gerekir?
Maaş Soruları Evlilik Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
11 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • uomoitaliano
    uomoitaliano Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 61%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 550 cevap paylaştı.

Sadece maaş değil kardeşim
    Evine değer veren eline göre harcama yapamayan bir kadın alırsam 20-30 bin bile alsan doyuramazsın he nasıl olur el bebek gül bebek harcarsınız parayı ama bir gün başınız sıkıştığınızda bakmışsınız elde 5 kuruş yok

Hepsinden önemlisi parayı değerlendircek bir kadın bulman gerek gerekirse bende çalışırım diyecek bir kadın olmalı 3000 bile alsan onla ay sonunu bir şekilde ayarlayabiliyosanız emin ol zamanla fazlası olur

Ama genel olarak maaş diyorsan tek sen çalışacaksan 3500 en az olmalı

2
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• H2__O
    H2__O Takip Et
    Guru Yaş: 47 , eic 98%
    +1 yıl

Yaşadığın şehire göre çok değişir, hatta yaşadığın şehrin semtine göre bile çok büyük farklılıklar olur.

Mesela İstanbul 'da Beşiktaş ya da Mecidiyeköy'de orta halli, öğrenci evinin bir tık üzerinde bir evde yaşanacaksa Aylık 7000 TL gelir gerekir, biraz daha ucuz yerlerde bu 4000 TL ye kadar düşer.

Ama mesela Nişantaşı'nda ya da Moda'da yaşanacaksa aylık en az 20000 TL gerekir.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Ev kira değilse 1000 dolar yani 7-8bin TL bu rakam Türkiye standartlarında her türlü bir aileyi geçindirir misal dolar 2 TL iken asgari ücret 800 tlydi 1000 dolarda 2000tl yapıyordu ve ancak o parayla geçinilebiliyordu fiyatlar dolara endexli ve herzaman 1000 dolar bir aileye yeter (geçinmekten kasıt insan gibi yaşamaktır yoksa 1000tlye de geçinirsin ama nasıl geçinme )

0
    0 Yorumla
  • Green_mile_devi
    Green_mile_devi Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 60%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 375 cevap paylaştı.

Bence bu soru şöyle olmalı;
    Eşler ne kadar tutumlu olmalı😃
    Hangi derecede tutumlu biriyle evlenmeliyiz 😃
    Çünkü şöyle ki; 20 bin 30 bin kazanıp neredeyse o kadar harcayan da var; 3000-4000 kazanıp yarısını harcayan da.

O nedenle çiftler ne kadar tasarruf etmeye meyilli onu ölçmek önemli. Çünkü evliliklerin büyük çoğunluğu maddi nedenlerle sınav eriyor

2
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

68

Cevap

86

Cevap

• Naz_006
    Naz_006 Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 95%
    +1 yıl

Isteyen ger türlü geçinir begenilmeyen bir asgari ücretle babam 5 çocuk büyüttü.
    Çoğu şeyden kıstı başını sokacak bir yuvs yaptılar annem kuaföre gitmedi giymedi yeri geldi yemedi içmedi kurus kuruş para biriktirdi. Zamaninda araba alacağımız vakit 0 kredi ile çat cat peşin ödedi. Bir yerlerden kısarak kendinden ödün vererek isteklerini hayattaki nefsiine engel olarak hep geru tepti ve bu zmana kadar kimseye ne boyun egdirdiler ne bir kuruşa muhtaç olduk.
    Evin kapısından çıktktan sonra herşey o kapinin ardinda kaldi çünkü etrafta dosttan çok düşman vardı yıkılmalarini bekleyen onlar ele inat herşeyi evin içinde bırakıp mutlu oldular.

6
    10 Yorumla
    • EkşiPortakalŞekeri
      EkşiPortakalŞekeri
      +1 yıl

Çok pardon ama hiç sorgulamadın mı madem asgari ücret alıyordu o halde neden 5 çocuk yaptı diye? Amacı işkence çektirmek miymiş?

Yorumla
    • jöleyim
      jöleyim
      +1 yıl

Bu cevaptan kavga çıkar

Yorumla
    • EkşiPortakalŞekeri
      EkşiPortakalŞekeri
      +1 yıl

@jöleyim haklıyım?

Yorumla
    • Naz_006
      Naz_006
      +1 yıl

Sanane kardeşim sen mi çektin sıkıntıyı senin gibi kcn zora girdi?
      O burnunu yüzünde tut itinayla ilgilenirim seninle yoksa.
      Haklıymış haklni skrm senin

Yorumla
    • jöleyim
      jöleyim
      +1 yıl

Yani haklısın da kavga çıkabilir

Yorumla
    • EkşiPortakalŞekeri
      EkşiPortakalŞekeri
      +1 yıl

Ahahaha peki ben hemen ikileyeyim bari. Sen de köle yaşamına devam et 😂😂😂 ben şarabımı yudumlamaya kaçar bebeyim bayss

Yorumla
    • Naz_006
      Naz_006
      +1 yıl

Hahhaha ulan paranla karakter kişilik al mk şarapmış zenginde olsam o zikkimi ağzıma koymam benim Rabbim var şükür ki.
      Ama Allah yolunu hayra çıkarmasın umarım birgün bin beter olursun aminnnnn

Yorumla
    • EkşiPortakalŞekeri
      EkşiPortakalŞekeri
      +1 yıl

Hem Rabbim var diyorsun hem de tanımadığın birine önce küfür sonra beddua ediyorsun tatlım senin kafa uçmuş gerçekten. Eğer sen de cennette gidersen ben bu kafir halimle senden önce giderim SLFMSLDMMDMFMFM😂😂😂😂

Yorumla
    • Naz_006
      Naz_006
      +1 yıl

Sktr. Git bebeğim hadii

Yorumla
    • Coollife01
      Coollife01
      +1 yıl

Evet eskiden paranın alım gücü vardı. Şimdi para kağıttan ibaret. birde şanslısın baban çalışkanmış. Eskiden herkes çalışır ev yapar arazi alırdı, bizimki kahvelerde kağıt sallardı. Çok şey yazdım sildim. En önemlisi eş kadın. Kadın adama bakar ayakta tutar destek olur moral verir. . Kazanç çok huzur yok bende. O yüzden saldım kendimi dışarda yiyip geliyorum çoğunlukla. AVM lerde oyalanıyorum. Adama gülerler bu maaşla nasıl biriktiremiyorsun. Moral yokki heves olsun.

Yorumla
  • Busraxox
    Busraxox Takip Et
    Bilge Yaş: 31 , eic 85%
    +1 yıl

İnsan ne kadar çok kazanırsa o kadar harcıyor ya. Etrafımda görüyorum asgari ücretle 2 çocuklu bi arkadaşımız da geçiniyor. İki memur 2 çocuklu arkadaşımız da geçiniyor. Ama biri 4+1 bilmem kaç m² lüKS dairede oturuyor çocukları özel okula gidiyor. Diğeri mütevazi bi evde oturuyor. Para azsa beklenti de az oluyor

4
    0 Yorumla
  • Güçlüşahıs
    Güçlüşahıs Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 93%
    +1 yıl

Herkes 5 bin demiş gülüyorum gerçekten varya 😄😄😄😄 5 bin altı milyonlarca vatandaş var onlar nasıl geçiniyor. Geçim durumu bölgeden bölgeye değişir İstanbul gibi bir yer ile yozgatın bi ilçesinde geçim çok farklıdır bilhassa kendinize ait eviniz olduğu sürece asgari ücretle heryerde geçinirsiniz.

4
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Gecenlerde asagidaki soruyu sormustum. Eger maasin 4250tl ise evlenebilirsin🤣Ama o kizdan bir sey bekleme😉Boyle kizlara katlanabilirsen ve eli yuzu duzgunsen ustune atlayabilirler. "Hatta camasir makinasini bile kocasinin isten gelecegi saatte aciyormus ki, kocasi assinRobot supurge bile aldirdi. Hamile kalirsa da kesin bebegi kocasina tasitir🤣Yapmak istemedigi her sey kizda alerji yapiyorYemek yapmak alerji yapiyor, ev isi yapmak alerji yapiyor, pazardan gecerkrn alerjisi tetikliyormus. Ama yemege gelince cok guzel yiyiyor. Kocasi da evlenmis bosanmis ve iki cocuguna nafaka veriyor. Kredi cekti ev aldi. Aldigi magas da 4250tl. Adam, simfiki esi evlenmezse diye Ilk esinden cocuklarini bile gormemeyi goze aldi. Allah askina boylelerini bu kizkar nereden buluyor?

21
    Paylaş
    Tanıdığım 1 kız 5 ay önce evlendi. Çalışmıyor. Çalışmadığı halde ev işlerini, yemekleri annesiyle kocasına yaptırıyor. Bu doğal mı?"

0
    16 Yorumla
    • Coollife01
      Coollife01
      +1 yıl

4250 TL birde nafaka birde ev kredisi. Neyle geçiniyorlar anladım.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Coollife01 Krediyi odemeye daha baslamadilar. Cektikten bir yil sonra baslayacaklardi. Ama eninde sonunda odemeye baslayacaklar. Ailelerinden yardim aliyorlardir. Ama arkadasimin kocasi suzme salak. Ben erkek olsam boyle bir kadina feristahi olsa katlanamazdim. Adam dul ve iki cocukla guzel bir kiz bulamayacagini sandigi icin katlaniyor bence. Dusunsene adam jendi ozcocuklarini gormemeyi bile goze aldi.

Yorumla
    • Coollife01
      Coollife01
      +1 yıl

Herkesin kendi tercihi. Yaşadığı hayatı kendi seçiyor. Zorlama yok. ama bir ömürde böyle geçmez tabi.

Yorumla
    • Coollife01
      Coollife01
      +1 yıl

Benimde yıllardır konuştuğum bir arkadaşım var. Sırf ateşli hatun diye bırakamıyorum. İstediği zaman buluşuyor istediği zaman kaybolur. Öpmekten ileri gitmedik. Geziyoruz yiyip içiyoruz. Çalışmadığı için nakit verdim. Şimdi telefonu eski telefonda alıcam. Söyledim seni arzuluyorum diye sen benim arkadaşımın diyor. Ama çıktığı insanlara bakıyorum benden çirkin ve göbekli. Zaaflarımız var belki olur diye hep bir ümit bekliyoruz. Harcadıgim zaman hediye ve nakitle manken gibi kadınlarla birlikte olurdum. Ama inatmı zaafmı çözemedim. Sen benim yerimde olsan ne yaparsın.

Yorumla
    • Berivann6
      Berivann6
      +1 yıl

@Coollife01 Hem manken gibi kızlarla olurdum isteseydim diyorsun hemde ondan kopamıyorsun bu aşağılamak gibi geldi :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Coollife01 Ne onunla ne de onsuz olabiliyorsun. Bence sende yorumda yazdigim adam gibisin. Bu kiz sana arkadasimsin dedigine gore demek ki seninle evlilik dusunmuyor. Allah askina niye nakit veroyorsun niye telefon alacaksin? Allah askina bu kadar aptal olmayin. Sonun kotu olur demedi deme. Seni kullandigi cok belli. Ama bu kizi sevdigin icin goremiyorsun. Bende senin kiz versiyonunum. Birini cok sevdim, beni kullandi. Hatta gitti bir baskasiyla evlendi. Kan agliyorum, psikolojimin icine etti. Sana tavsiyem, benim gibi olmamak icin aklini basina topla. Sonra benim gibi timarhanelik olursun. Gozunu seveyim boylelerine prim verme.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ama o evlendigi insanla da yapamamis olmali ki bir yil icerisinde bosanmis sanirim. Oyle duydum.

Yorumla
    • Coollife01
      Coollife01
      +1 yıl

Evet arkadaşım. Dikkatle okudum yazını. Baya düşündüm. Bu saatten sonra yazmıyorum aramıyorum onu. Bıraktım kendi koşsun. Zaten hep ben yaklaştıkça dostumsun arkadaşımsın diyor. Şimdi diycemki ararsa dostun arkadaşın olmaktan sıkıldım.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Coollife01 kendine azicik deger veriyorsan yazdigini yap derim. Benim hayatim icine edildi, sende benim gibi olma.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Coollife01 Allah gonlune gore versin.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Coollife01 ama senin ona nakit oara vermene alistiysa pesini birakmayacaktir, taaa ki senin gibi nakit para v. b seyler vereni bulana kadar.

Yorumla
    • Berivann6
      Berivann6
      +1 yıl

İlahi adalet işte

Yorumla
    • Coollife01
      Coollife01
      +1 yıl

Eskiden bir yere giderken ortaktı her şeyimiz. Bara diskoya her yere ortak öderdik. Beni arzuladığını söylüyor oda ama biz dostuz diyor. Olmaz diyor ikilemde bırakıyor. Zaten bir kere benimle olsa koşacak hep. kendisi biliyor bunu.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Coollife01 Sen ondan kopmayasin diye ikilemde birakiyor seni. Boyle kizlar cok kurnaz olur. Bir tane de bizim evde vardi aileyi dagitti. Sen onunla beraber olmak istiyorsan hala, nakit para ya da telefon almayacagini soyle bak seninle bir daha gorusuyor mu. Yazdiklarindan, kizi tanimadigim halde, ben bile kizin niyetini anladim. Ya da kiza iflas ettigini soyle bak bakalim seni sen oldugun icin mi yoksa paran icin mi seviyor anlarsin. Gerci kiz zaten arkadasiz demis sana. BENDE AYNEN SENIN GIBIYDIM. ESEGE DEGER VERIRSEN KENDINI YARIS ATI SANIR DIYE BOSUNA DEMEMISLER. BENDE SENIN KIZ VERSIYONUNUM SU AN SEREFSIZIN BIRI YUZUNDEN PSIKOLOJIK TEDAVI GORUYORUM. AKLINI BASINA AL BENIM DURUMUMA DUSME!

Yorumla
    • Coollife01
      Coollife01
      +1 yıl

Geçmiş olsun öncelikle. Zaten aramıyor sormuyorum. Geçen cumartesi yemeğe gittik. Çıkışta çok sıcak davrandı fakat ben soğudum galiba. Sonra hiç konuşmadım. Aramıyorum artık. Yazdığında cevap yazmıyorum. Biraz uzak durucam.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Coollife01 tesekkur ederim. En iyisi yapmissin. Allah gonlune gore versin.

Yorumla
  • Kaanbeylice
    Kaanbeylice Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 80%
    +1 yıl

Oğlum türk kizlarini beslemeyi, gidin yurtdışından evlenin, ben yurtdışı doğumluyum, annem vefat etti, yakında gidecegim zaten, ama dediğim gibi türk kezolarina para yedirmeyin, bosanirsaniz bide nafaka verirsiniz, görüşümu şikayet edebilirsiniz, unutmayın bu gerçeği değiştirmez erkekler dediğimi yapın hayatı yaşayın

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Evlenmek için çok paraya gerek yok yeterki adam gibi adam olsun ahır da yaşarım gerekirse (Yani sevdiysem yüreğini severim eşimin durumu yoksa huzurum mutluluğum varsa kuru ekmek de yerim) Zamane hemcinslerime tersim belki ama sevgi eşittir para değildir.

4
    14 Yorumla
    • Met077
      Met077
      +1 yıl

Valla helal senin gibi dusunen kaldiysa👍

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Olması gereken bu bence. Dikkat ettiyseniz boşanmaların çoğu parasal sebepler.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Kanaat yok zamane kızlarında kadınlarında

Yorumla
    • Met077
      Met077
      +1 yıl

Evet maddi kaynaklı gecimsizlik çok ozellikle yeni evlenen ciftlerden bi hyecanla evleniyorlar bakiylar iş ciddi sknti biniyo sirta hop boşanma

Yorumla
    • Met077
      Met077
      +1 yıl

Artık yeni nesil kizlarimiz gözü açık maddi manevi herseyi tam tesekküllü istiyor yani nasil biri inatci mi kavgaci mi sevgisi sadakati var mi demiyo ilk hedef ne iş yapiyo ne kadar maas aliyor bu bitti zihniyet bu

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

İşte öyle olmaması lazım biz yokluk gördük. Sobanın üstünde ekmek kızartıp yağlayıp yerdik. Ama çok mutluyduk huzurluyduk. Boşanma çözüm değil destek olmalı eşler birbirine.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Mesela evlendiğim erkek çok zengin olabilir. Evi olabilir. Arabası işi olabilir ama bana kötü davranabilir huzurum olmaz bilemem. ya da evlendiğim erkek fakirdir garibandır dürüsttür bana parayla alamayacağım mutluluğu verir hiç belli olmaz. O yüzden sevgi paradan önce gelmeli der susarım.

Yorumla
    • Met077
      Met077
      +1 yıl

Keske o masumiyet simdide devam edebilse artik kuşak degisti fikirler düşünceler tek tartismada bosanma konulari inanin sirf bu yuzden hiç evlilik yoluna bile girmeye korkuyorum malum dusunceler hep bu

Yorumla
    • Met077
      Met077
      +1 yıl

Çok doğru dediniz önce huzur tabiki 👍👏

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Çok değişti. Artık eşler birbiriyle zıt. Mutluluk parayla alınır oldu malesef

Yorumla
    • Met077
      Met077
      +1 yıl

Evlilikte en başta anlaşılacak aslinda para mal mulk icin birbirne geliyosa çiftler en başta bitircekler sonrasi yok nafaka yok maas o yüzden para için değil yani ask icin sevmek icin geleceksen gel diceksin karsndakine malum iboya bile para için gidenler var onemli olan aşk

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Aynen öyle kardeş

Yorumla
    • Met077
      Met077
      +1 yıl

👍👍

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

👍🥰

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

🙅‍♀️Kadında kadınlığını bilsin taşın altına elini koysun. Eşitliklik lazım erkek ev geçimdirme yükü altında ezilmemeli. 10.000 tl istiyen kadınlar 5.000 TL sini kendi kazanmayı bilsin.🤷‍♀️

Senin asgeri ücret kazanman yeter. Karın olcak kişi hıyar çıkmazsa evine ve sana değer verirse o da asgari ücretle çalışır evinize aylık 5.650 tl girer🤑, geçinirsiniz.👻

4
    2 Yorumla
    • AnadoluluPeniz
      AnadoluluPeniz
      +1 yıl

kusucam ama haklısınız (kusmam sizden değil mideyi bozmuşum)

Yorumla
    • Kenan3529
      Kenan3529
      +1 yıl

Ben kadının çalışmasına karşıyım

Yorumla
  • KorkusuzCZFT
    KorkusuzCZFT Takip Et
    Guru Yaş: 110 , eic 86%
    +1 yıl

İstanbul da yasiyorum. Bekarim 11 yil ozel sektorde tekstildeyim. Giyim uzerine degil.2014 de kendime arac 2 el 2020 de haziran da ev aldim.200 bin tl kredi borcum vr. Evi kiraya verdim. Aracla ise gidip geliyorum. Servisim vr. Aylik kredi ev 1800 tl kredi karti da 1.1 500 tl arasi yasamdan jdun vermeden geciniyorum. Bu kisinin ayaklarini yorganina gore uzatmasiyla ilgili isteyen asgari ucretle de gecinir. Malboro touch edge vlue iciyorum. Iyi gunler

0
    0 Yorumla
  • İnci_tanesiii
    İnci_tanesiii Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 99%
    +1 yıl

Millet 5 bine diyor 10 bin diyor
    Evimiz kira cok sukur geçinip gidiyoruz 3200 alıyordur esim yetiyor elhamdülillah kira ve semtine göre değişir butceye göre ev seçtik 2 de çocuk

5
    4 Yorumla
    • kurtkurt06
      kurtkurt06
      +1 yıl

Allah bagislasin

Yorumla
    • Kahin123
      Kahin123
      +1 yıl

Yani kusura bakmayın ama 3200 ile ancak hayatta kalınır. Geçinmek yaşamak daha farklı. Bir Alman bir Fransız istediğini yiyip istediğini giyip dünyayı gezebiliyorken biz karnımızı doyurmaya yaşamak diyoruz. O Almanın o fransizin senden benden bir üstünlüğü mu var. Ona hak olan neden sana bana hak değil?

Yorumla
    • AnadoluluPeniz
      AnadoluluPeniz
      +1 yıl

@kurtkurt06 eyvalla bru

Yorumla
    • AnadoluluPeniz
      AnadoluluPeniz
      +1 yıl

@Kahin123 kardeş ayıp la geçiniyoruz diyor uzatmaya gerek yok

Yorumla
  • johnyx
    johnyx Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 32%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 365 cevap paylaştı.

Evlilik büyük külfettir ama meseleye nereden baktığına bağlı. Karınca kararınca geçinenler de var, nitekim oldukça da bereketlidir yuvaları. Ama aylık 20.000 ile geçinemeyen de var.

3
    0 Yorumla
  • DelisinSennnnn
    DelisinSennnnn Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 82%
    +1 yıl

net cevap verilmez asgarı ücretle geçınende var 100 bin alsada geçınemeyende var

1
    3 Yorumla
    • kurtkurt06
      kurtkurt06
      +1 yıl

Fazlası ac gözlülük e giriyor

Yorumla
    • DelisinSennnnn
      DelisinSennnnn
      +1 yıl

nası alışırsan öyle gidiyor aga 50 krş da çay var 10 lirayada seçim onun

Yorumla
    • kurtkurt06
      kurtkurt06
      +1 yıl

Aynn öyle reis

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Bence bu insanına göre değişir ve bulunduğu şehre göre küçük bir şehirde 3500 t yeter o da borcun yoksa ama daha refah istersen en az 4000 benim eşim 5000 alıyor evimz de kira değil çok rahat geçiniyorz birikim yapıyoruz şu var bir sene öncesnde 2800t ile bile geçindiğimzi bilirim biraz hesabını kitabını bileceksin ve eşe çok sey düşüyor

3
    0 Yorumla
  • MinikBirDenizKızı
    MinikBirDenizKızı Takip Et
    Bilge Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

2 kişi için rahat bi eeeennnn azz 3-3bucuk bin lazım. Eğer 4 kisilik bi aile ise 5bin falan gidiyor rahatça

4
    0 Yorumla
  • UmutCanpsf
    UmutCanpsf Takip Et
    Xper 4 Yaş: 27
    +1 yıl

Eğer genç bireylerseniz biraz aile desteği ve 3000 lira maaş yeterli olacaktır başlangıç için. Sonrasında zaten iş tecrübesi falan derken zamanla artar. Elbette zorluklar yaşayacaksınız ama bu devirde bu koşulları kabul eden bir hanımefendi bulmak da zor.

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

evlenecegin kisiye gkre degisir burda annini ona buna dagitmis rsapularin 10.000₺ yazdigina bakma yamanacak erkek bulsunlar ğôt bile verirler

10
    2 Yorumla
    • Kahin123
      Kahin123
      +1 yıl

Pis dalmissin valla

Yorumla
    • mervesse_
      mervesse_
      +1 yıl

En güzel ve haklı yorum yeminle

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Bence yuva kuracağınız kişiye, hayal ettiğiniz yaşam tarzına bağlı. Kimi 3 binle kimi 10 binle geçiniyor. Beklenti istek hayallerinize çocuk sayınıza birçok şeye bağlı.

5
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Asgari Ücret alsan yeterli karşımda ki kadın seni kullanmak istemeyen senle hayat kurmak isteyen biriyse gocunmaz o da asgari ücretle işe girer. İki asgeri ücretle ( aylık 5.500 tlden fazla oluyor bildiğim kadarıyla) Türkiye şartlarında ortalama bir hayatınız olur. LüKS olmaz ama iyi yaşarsınız.

1
    4 Yorumla
    • zuhsh12
      zuhsh12
      +1 yıl

Peki çocuk oldukdan sonra ki bakacak 2 kişi çalışınca çocuğa bunlar bana hep soru işareti olarak kalıyor ve evlenmeye korkuyorum ağı aliyorim Şu an

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@zuhsh12 para biriktirip çocuk yapabilirler. 6 ay kadının yasal izni var. En kötü 1 yıllık bakıcı parasını önceden biriktirmiş olucakşar. 1,5 yaşından sonrada çocuk kreşe başlıcak. Bu anlara bağlı isterlerse 1,5 yıllık bakıcı parası biriktirirler 2 yaşında kreşe başlar çocuk. Çocuk istediğinde kimse pat diye çocuk yapmıyorsun herkes 10.000 tl kazansada bütçesi dahilinde elimden geleni yapıyor. 5.650 tl tam 2 asgeri ücret ben bu parayı doğru kullanarak 2 çocuk rahat büyütürüm.

Yorumla
    • zuhsh12
      zuhsh12
      +1 yıl

Peki çocuk büyütmek marifet mil
      Hayat da bir başarı mi semin için? Büyüyünce ne olacak çıkar için mi büyütecek sin ilerde okusun maaşını yiyeyim diye mi? 😀😀

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@zuhsh12 en ufak bir fikrim yok. Marifet değil, bir başarıda değil, çocuk çıkar için yapılmaz bence... ne için çocuk yapıyoruz lan biz?
      En ufak bir fikrim yok.

Yorumla
  • GoogleAmcanız
    GoogleAmcanız Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 97%
    +1 yıl

Bana göre paranın miktarı değil sizin yaşam standartlarınız bunu belirler bu ülke de asgari ücretle 2 çocuk okutan insanlar da var aylık 10000 TL ile kıt kaat geçinen aileler de var

1
    0 Yorumla
  • tentens
    tentens Takip Et
    Yoda Yaş: 40 , eic 100%
    +1 yıl

Yetmez, evlenmemek gerekli... Hiç bitmez etrafımdakilere bakıyorum. DA hiç bitmiyor istedikleri gibi geliyor... Herhalde yaşam boyu böyle olacak onların artık diyorum, pek yorucu...

1
    0 Yorumla
  • Eray-Demirci
    Eray-Demirci Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 98%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 509 cevap paylaştı.

50 bin liraya da geçinirsin 5 bin liraya. Sadece yaşam standartların değişir. Bu devirde en 5 bin diye düşünüyorum ama kaçımız bu paraları alabiliyoruz muamma.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

5 yeter sanırım ama 7 daha iyi olur. Ben 19 yaşındayım evlenmek için para biriktiriyorum. İnşâAllah istediğim gibi birini bulurum evliliği zora sokamayacak birini bulursam ve istediğim özelliklere göre birini bulursam ve nasip olursa da çok mutlu olacağım. İnşâAllah bu yıl üniversiteyi kazanıp tamamlayıp düzgün bir işte helal ve yüksek maaşa çalışırsam 7 8 gibi hiç sıkıntı olmaz. Günümüzde asgari ücretle 3 çocuk bakan ailede görmüştüm.

0
    0 Yorumla
  • xperizasyon
    xperizasyon Takip Et
    Xper 6 Yaş: 41 , eic 95%
    +1 yıl

kira vermiyorsan bile rahat yaşamak için en az 5000 ki eşin çalışmadan çocuk da yoksa eh işte. hayat zor be

1
    0 Yorumla
  • timid61
    timid61 Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 45%
    +1 yıl

Karı-Koca çalıştığında eve yaklaşık 6000 lira para girer minimum... Eh, bu da çoook rahat ettirmese de idare ettirir.

1
    0 Yorumla
  • Siyahhiinci
    Siyahhiinci Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Çok değişen bir şey ev senin mı nerde yaşıyorsun vs vs değişken bir şey bence

2
    0 Yorumla
  • Deepsiz
    Deepsiz Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 33%
    +1 yıl

Bulunulan şehrin hayat şartlarına göre değişir bu birde insanların alıştıkları yaşam tarzına bağlı. Kimine 3-4 yeterken kimine 14/20 yetmez. önemli olan eldeki imkanlar ölçüsünde ayağı yorgana göre uzatmayı bilerek yaşamakta

0
    0 Yorumla
  • TheLostBoy
    TheLostBoy Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 38%
    +1 yıl

6 7 bin lazım en az. ev almak cok zor araba zaten artık hayal sıfırdan birşeyler elde etmek cok zor bu devirde. hayat bombok. Evlenmeyin bence.10binin altında her ay sıkıntı cekilir büyük sehirlerde. adım bsı para ve paranın adı var deger iyok

0
    0 Yorumla
  • jöleyim
    jöleyim Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 90%
    +1 yıl

Hangi şehirde yaşadığına göre değişir. Mesela İstanbul İzmir Ankara ile daha küçük şehirler bir olamaz. büyük şehirler için en az 6bin, küçük şehirler için 4 bin. Tabi bu asgari geçim miktarı öyle rahat harcama yapamazsınız.

0
    1 Yorumla
    • CharlieChaplin21
      CharlieChaplin21
      +1 yıl

Küçük şehirler daha pahalı mk

Yorumla
  • _ALCHERA_
    _ALCHERA_ Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 99%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 352 cevap paylaştı.

Şartlara koşullara göre değişkenlik göstermekle beraber en az eve 4-5 bin girmesi gerekir.

1
    0 Yorumla
  • ƘƲƦƬƘıԼıƇı
    ƘƲƦƬƘıԼıƇı Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 98%
    +1 yıl

Bir eve aylık 10 bin TL maaş girmesi gerekiyor eğer kira ise

1
    0 Yorumla
  • Saddov
    Saddov Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 804 cevap paylaştı.

Ankara 'da yaşıyorum 5 bin bile yetmiyor. En az eve 8 bin tl civari para girmesi gerekir.

1
    0 Yorumla
  • Thebutcher34
    Thebutcher34 Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

5 bin alınmalı en az. Bir de şunu da unutmamak lazım, evde en çok kim kazanıyorsa onun borusu ötüyor

1
    0 Yorumla
  • afacan37
    afacan37 Takip Et
    Guru Yaş: 48 , eic 99%
    +1 yıl

Ev kira ve sen tek çalışıyorsan Ortalama en az 6.000 TL o da çocuksuz

1
    0 Yorumla
  • mergens
    mergens Takip Et
    Guru Yaş: 110 , eic 99%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 407 cevap paylaştı.

Eğer İstanbul ise 6 büyükşehir ise 5 küçük Anadolu kentleri ise 4 yeterli gibi.

1
    0 Yorumla
  • nasibim1
    nasibim1 Takip Et
    Yoda Yaş: 38 , eic 37%
    +1 yıl

Herseyin tam ise 1000 fatura 1500 market kira cep harçlığı vn saymıyor um

1
    0 Yorumla
  • merakettimmişte
    merakettimmişte Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 99%
    +1 yıl

minimum 10 bin yazanlar olmuş 😀 hayırdır hangi ülkeden bahsediyosunuz siz acaba 😀

4
    18 Yorumla
    • YUNUSEMRE_06
      YUNUSEMRE_06
      +1 yıl

Onlar almancı 😂😂

Yorumla
    • merakettimmişte
      merakettimmişte
      +1 yıl

hayal dünyasında yaşıyorlar ya da 😂

Yorumla
    • YUNUSEMRE_06
      YUNUSEMRE_06
      +1 yıl

Hayal dünyası mı bilmem ama başka dünyada oldukları kesin 😀

Yorumla
    • merakettimmişte
      merakettimmişte
      +1 yıl

@YUNUSEMRE_06 millet askeri ücretle geçiniyor 😀

Yorumla
    • YUNUSEMRE_06
      YUNUSEMRE_06
      +1 yıl

Yani asgari ücret az 5-6 bin tl ideal de 10 bin tl nedir ya 😂

Yorumla
    • merakettimmişte
      merakettimmişte
      +1 yıl

@YUNUSEMRE_06 ona şaşırdım ya bende 😀

Yorumla
    • YUNUSEMRE_06
      YUNUSEMRE_06
      +1 yıl

Sen ne kadar alıyosun 😀

Yorumla
    • merakettimmişte
      merakettimmişte
      +1 yıl

kaç sene okuyup millet 4/5 binle çalışıyo bunlar 10 bin diyo

Yorumla
    • merakettimmişte
      merakettimmişte
      +1 yıl

ben çalışmıyorum 😀

Yorumla
    • YUNUSEMRE_06
      YUNUSEMRE_06
      +1 yıl

Neden? . d nasıl geçiniyorsun

Yorumla
    • Mka35
      Mka35
      +1 yıl

Almanci degilim ama yabanciyim, ve turkiyede gecimin nekadar zor oldugunu goruyorum kor degiliz korkma turkiyede hic bir turlu gecinemessin asgari ucret hic birseye yetmiyor doktorsun diyelim yinede aldigin maas hakkinin cok altinda doktorlar dovuluyor ulkede allah yardimci iz olsun

Yorumla
    • YUNUSEMRE_06
      YUNUSEMRE_06
      +1 yıl

Mka35 sana burda gel görüşünü bildir diye oldu mu? Her haltı siz biliyosunuz biz bilmiyoruz demi uza şurdan canımı sıkma benim

Yorumla
    • Mka35
      Mka35
      +1 yıl

@YUNUSEMRE_06 yorum yapiyorsan yoruma acik olucaksin kanks

Yorumla
    • YUNUSEMRE_06
      YUNUSEMRE_06
      +1 yıl

Git başka yerde yap yorumunu gelip benim burda başkası ile konuştuğum konunun altına girme uza hadi şurdan

Yorumla
    • Kaanbeylice
      Kaanbeylice
      +1 yıl

Onlar akşam yemeğinde Suriye lavasi falan yiyor inanmamak gerek

Yorumla
    • merakettimmişte
      merakettimmişte
      +1 yıl

@Kaanbeylice suriye lavası neymiş 🙄

Yorumla
    • Kaanbeylice
      Kaanbeylice
      +1 yıl

Bildiğin lavaş gibi bişey

Yorumla
    • Coollife01
      Coollife01
      +1 yıl

Eskiden bana büyük para gelirdi oooonnnbiiiinnnn. Şimdi onluk gibi bişey. Nasıl dersen 6000 maaş alıyorum istersen dekont atarım 4000 faiz alıyorum. 3600 TL gece 1.5 saat personel servisi yapıyordum ek. Şimdi gece kapandı pandemide. Şu an 10.000 geliyor net.

Yorumla
  • autoerotic
    autoerotic Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

Asgari ücretle çalışan arkadaşlarımda evlendi düğün üzeri 5 kr kalmadı cebinde , bende evlendim düğün sırasında bendede para kalmamıştı :) (yüksek cirolu bi vip hizmetler ve lüx araç kiralama şirketim var ) yani bütçe neyse düğün o kadar abartılı oluyo o yüzden hatalı soru bence

0
    0 Yorumla
  • Mutlusonsuz0
    Mutlusonsuz0 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl

Yaşam tarzıyla alakalı benim gibi bir insan için karşı tarafın en az 6 bin alması gerekiyor benim maaşımla birlikte eve en az 10 bin girmeli ki çocuklarıma iyi bir hayat verebileyim

0
    0 Yorumla
  • Sanal_Adam
    Sanal_Adam Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 31%
    +1 yıl

Ev kira değilse
    Eşya, takı, düğün borcuna girilmeyecekse
    En fazla 1 çocuk olacaksa
    Lüks tüketim yapılmayacaksa
    Yemekler evde pişecekse
    1 tane asgari ücret yeter

0
    0 Yorumla
  • Mustafapa
    Mustafapa Takip Et
    Xper 4 Yaş: 39
    +1 yıl

Vallahi keşke en iyi 5000 lira alabilsem fakat 4070 TL civarı alıyorum en düşük 4050 öyle gidip geliyorum bu zamanda evlenmek için statü kariyer sosyal konum sosyal hayatımın iyi olması ve aktif bir yaşam gerek ben üniversite sınavını kazanmak istiyorum fakat ÖSYM'nin hataları ve imla kelime bozuklukları yüzünden sınavı üç defa kaybettim eğer üniversite kazanıp okuyarak bitirirsem brüt artar oda 6 000 civarı olur ben kendim statü olarak berbat durumdayım ve hademeyim

0
    0 Yorumla
  • endmuhh
    endmuhh Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 31%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 314 cevap paylaştı.

sen hatunu bulda o iş kolay bro. 2 kişi asgari ücretli bile yolu bulursun. az olur ama. onemli olan bu devirde buna cesaret etmek ve düzgün temiz insanbulmak

0
    0 Yorumla
  • Kemal1790
    Kemal1790 Takip Et
    Guru Yaş: 38
    +1 yıl

Nerde yaşayıp kımınle evlenecegıne baglı. Asgarı üçretle yetınen var, onbınler ıle borç batagına düşen var

1
    0 Yorumla
  • _Realescobar_
    _Realescobar_ Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 71%
    +1 yıl

Bakıyorum da kızların hepsi 5 Bin 10 bin 30 100 yazan da var o da komik olmuş kusura bakmayın da siz para için evleniyorsunuz şimdiden kaybettiniz.

1
    0 Yorumla
  • Sesindekuşlaryaşıyor
    Sesindekuşlaryaşıyor Takip Et
    Yoda Yaş: 37 , eic 47%
    +1 yıl

Ne kadar fake varsa 10K diye düşmüş. Sizin tabirinizle 10K alan biri; akşama kadar kıçında gri eşofmanla burdan çıkmayan seni ne yapsın?

1
    0 Yorumla
  • cereyanpokomanı
    cereyanpokomanı Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 100%
    +1 yıl

İnsanların hyal dünyası ne güzelmiş asgari ücretle bile iş bulunamayan memlekette 5 10 binler havada uçuşuyo

1
    0 Yorumla
  • fangoria u
    fangoria Takip Et
    Master Yaş: 46
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 2,2b cevap paylaştı.

harcamalarınız ve yaşadığınız şehir önemli ama ev sizinse en az 3-4bin gerekli

1
    0 Yorumla
  • 7_Kocali_Hürmüz
    7_Kocali_Hürmüz Takip Et
    Master Yaş: 46 , eic 44%
    +1 yıl

Karı koca ikisi birlikte 3000€ alsa gül gibi geçinip giderler.

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

4bin bence, hemde iki cinsete çalışırsa daha da iyi, rahatça geçinirsiniz.

2
    0 Yorumla
  • iSLaNDBaZaRr
    iSLaNDBaZaRr Takip Et
    Yoda Yaş: 40 , eic 98%
    +1 yıl

Ev kira ise ve açlık sınırının bir tık üstünde yaşamak istiyor isen eve girmesi gereken maaş min. 6000 tl tabi bu yaşadığın şehre göre de değişir

0
    0 Yorumla
  • aerolite
    aerolite Takip Et
    Master Yaş: 57 , eic 31%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı.

Nerede nasıl bir hayat sürmek istediğine bağlı bu. Ayrıca kira ödenecek mi, başka bir gelir var mı... vs

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

6k kazanıyorum İstanbul da, tek yaşıyorum kendime anca yetiyor. Bu haldeyken evlenemem zaten ya deli olmak lazım ya da aptal. Kendime anca yetiyorken aile kurup onlara kalitesiz bi yaşam sunmak hayal ettiğim bişey değil

0
    0 Yorumla
  • Necro12345
    Necro12345 Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 866 cevap paylaştı.

Vallahi ne kadar çok mağaş alırsan o kadar iyi.
    Çünkü hayat gittikçe pahalı oluyor.. artık git gide yokluğa gidiyoruk sanki

0
    0 Yorumla
  • met96
    met96 Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 96%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 520 cevap paylaştı.

Çocuk yoksa 5 yeter ama ne kadar fazla kazanırsan o kadar rahat edersin zaten iki taraf da asgari ücretle çalışsa 5 e denk geliyor az çok

0
    0 Yorumla
  • TIlki_Bey
    TIlki_Bey Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 42%
    +1 yıl

yaşadığın şehre göre değişir büyük şehirdeysen en az 3.500 4bin küçük şehirdeysen asgari ücret yeter tabi eşinde çalışırsa anca öyle yeter

0
    0 Yorumla
  • _BeBeRuhii_
    _BeBeRuhii_ Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 49%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 376 cevap paylaştı.

4 bin şart kiradaysa kira değilse 2000 de yeter aylık en çok kira yiyor birde elektrik yani

1
    10 Yorumla
    • _BeBeRuhii_
      _BeBeRuhii_
      +1 yıl

2000 de yeter derken masraf olarak dedim 2000 maaş yok zaten en az asgari

Yorumla
    • _BeBeRuhii_
      _BeBeRuhii_
      +1 yıl

Ha bu dediğim şehirden şehire değişir bazı şehirlerde 3000 4000 bile yetmez kira olunmasa bile İstanbul mesela

Yorumla
    • Coollife01
      Coollife01
      +1 yıl

Evet doğru İstanbul'da mutfak masrafı sadece 3000 . Geçen yıl uygulamadan baktım sadece 1 ayda 1 marketten 2200 TL gıda almışım. İçinde sigara vs yok. İçinde etde yok eti ayretten alıyorum 350 tlde onu koy. Sabun deterjan şampuan jilet köpük ıvır zıvır. Ben çok iyi kazanıyorum olmuyor geçiniyorum rahat ama birikmiyor.

Yorumla
    • cay6666
      cay6666
      +1 yıl

@Coollife01 saçmalama İstanbul'da mutfak masrafı3 bin tl demek İstanbul'da en az 5 milyon kişi asgari ücrete çalışıyor oda 2.800tl bu adamlar ev geçindirip çocuk bakıyor tabi sen dışardan kebap çiğ köfte vs. söylersen 3de olur 5de olur

Yorumla
    • Coollife01
      Coollife01
      +1 yıl

@cay6666 gidiyor. Kardeşim paranın adı var. Tamam borç yok ama birikim de yok. Senin 3 ya da 4000 alıyor dediklerin borçla yaşıyor. Köyden erzak peynir falan alıp yaşıyorlar. Devlet ve belediye yardımı alıyorlar. Yani geçinemiyorlar. Şükür kimseye tamah ettiğimiz yok

Yorumla
    • cay6666
      cay6666
      +1 yıl

@Coollife01 dayı bizim eve şu an 2.800 giriyor kiradayız devlet yardımı yok köyümüz yok başka ek gelir yok borcumuzda yok ucu ucuna geçiniyoruz ev 800tl faturalar 350tl mutfak 900tl ayırdık yetiyor ama kalkıp tekelden sigara içmiyoruz tütün içiyoruz ayda 1 kere kırmızı et kimseye eyvallahımız yok kendi yağımızda kavruluyoruz

Yorumla
    • Coollife01
      Coollife01
      +1 yıl

@cay6666 ek iş bulursan bir kaç saat olayı çözersin. bende borcum varken öyle yapmıştım geçmişte hafta sonu şoförlük falan. ya da restoran düğün salonu garsonluk. Tabi bu şartlarda her yer kapalı

Yorumla
    • cay6666
      cay6666
      +1 yıl

@Coollife01 HOCAM işe gitgel yol 2.5 saat iş molalarla 9.5 saat 12 saat böyle sabah iş için traş kahvaltı ütü vs. 1 saat gidiyor etti 13 saat iş ağır 9 saatte uyuyorum toplam 22 saat zaten gün 24 saat kalan 2 saat zamanda dinleneyim mi işe mi gideyim zaten haftada 1 kere izin ondada yorgunluktan öğlen 2ye kadar uyuyorum

Yorumla
    • Coollife01
      Coollife01
      +1 yıl

@cay6666 Allah kolaylık versin. Başka bir işide takip et fırsat çıkarsa kaçırma

Yorumla
    • cay6666
      cay6666
      +1 yıl

@Coollife01 amin gelecek planlarım var teşekkürler

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Maaşəna göre masraf yapmak daha kolay. biraz tasarruf biraz fedakarlık biraz pratik çözümcülük alternatifleri değerlendirme fırsatları yakalama ve dert etmemek🙂

1
    1 Yorumla
    • Kenan3529
      Kenan3529
      +1 yıl

Keşke yetinebilsek inan bazı insanlara 10000 yetmiyor

Yorumla
  • yanlizkurt8434
    yanlizkurt8434 Takip Et
    Guru Yaş: 42
    +1 yıl

Evin olması ve en az 10nin yoksa boşuna macera yaşama

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

ben 38 yaşındayım hiç evlenmedim birkaç kez sevgilim oldu taksi şöförüyüm bütün hayatım takside geçiyor ailem yok evim yok takside yatıp kalkıyorum bildiğin evsizim kendime aldığım kıyafetlerimi 1 ay giyiyorum sonra çöpe atıyorum yıkayabilecek yerim yok ayakkabım yok sandalet giyiyyorum belkide 5 yıldır olmadı aldığım paralarda anca yememe içmeme yetiyor. çok yakışıklı biri değilim kadınlarda bana hiç bakmıyor sizce benimle biri evlenirmi :)

0
    0 Yorumla
  • JackRocker
    JackRocker Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı.

9 bin tl yoksulluk sınırının üstünde olursa rahat edersin aksi taktirde hep bir harala gürele

0
    0 Yorumla
  • Kenan3529
    Kenan3529 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 83%
    +1 yıl

Kişiye göre değişir yani yatırım yapacaksan 10bin yetmez diye dusunuyorum

0
    0 Yorumla
  • Elfprincess
    Elfprincess Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 97%
    +1 yıl

Ailemin bana sunduğu sartların altına düşmeyeceğimiz kadar bütçe olması şart

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (94)
Devamını Gör(139)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Evlenmek için aylık ne kadar maaş almak gerekir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Evleneceğin kişinin maaşı ne kadar olmalı? 10 cevap verildi
Evleneceğiniz kişinin maaşı ne kadar olmalı? 39 cevap verildi
Evleneceğiniz kişinin maaşı ne kadar olmalı? 10 cevap verildi
Evleneceğiniz kişinin maaşı ne kadar olmalı? 51 cevap verildi
Evleneceğiniz kişinin maaşı ne kadar olmalı? 15 cevap verildi
Evleneceğiniz kişinin maaşı ne kadar olmalı? 11 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Kivi marmelatı sever misiniz?
  • El yapımı defne sabunu kullanır mısınız?
  • Benim hakkımda ne düşünüyorsunuz, nasıl bir izlenim bırakıyorum?
  • Aşkta Tam olarak nasıl birini arıyorsun?
  • Banyo lifi alırken plastik içermeyen doğal ve kadın emeği markalara özellikle dikkat ediyor musunuz?
  • En son ne zaman birinden hoşlandınız?
  • Nikah hediyesi istemeyi düşünüyorum abartı mi olur bu😂?
  • Susuz çöllerdeyim! Son içtiğin şeyi bana verseydin ne içmiş olurdum?
  • Lokum sever misiniz?
  • Evde terlik nasıl yıkanır, çamaşır suyu ile terlik yıkamak doğru mu?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨