- Eğitim & Kariyer konusunda 550 cevap paylaştı.
+1 yılSadece maaş değil kardeşim
Evine değer veren eline göre harcama yapamayan bir kadın alırsam 20-30 bin bile alsan doyuramazsın he nasıl olur el bebek gül bebek harcarsınız parayı ama bir gün başınız sıkıştığınızda bakmışsınız elde 5 kuruş yok
Hepsinden önemlisi parayı değerlendircek bir kadın bulman gerek gerekirse bende çalışırım diyecek bir kadın olmalı 3000 bile alsan onla ay sonunu bir şekilde ayarlayabiliyosanız emin ol zamanla fazlası olur
Ama genel olarak maaş diyorsan tek sen çalışacaksan 3500 en az olmalı20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yaşadığın şehire göre çok değişir, hatta yaşadığın şehrin semtine göre bile çok büyük farklılıklar olur.
Mesela İstanbul 'da Beşiktaş ya da Mecidiyeköy'de orta halli, öğrenci evinin bir tık üzerinde bir evde yaşanacaksa Aylık 7000 TL gelir gerekir, biraz daha ucuz yerlerde bu 4000 TL ye kadar düşer.
Ama mesela Nişantaşı'nda ya da Moda'da yaşanacaksa aylık en az 20000 TL gerekir.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEv kira değilse 1000 dolar yani 7-8bin TL bu rakam Türkiye standartlarında her türlü bir aileyi geçindirir misal dolar 2 TL iken asgari ücret 800 tlydi 1000 dolarda 2000tl yapıyordu ve ancak o parayla geçinilebiliyordu fiyatlar dolara endexli ve herzaman 1000 dolar bir aileye yeter (geçinmekten kasıt insan gibi yaşamaktır yoksa 1000tlye de geçinirsin ama nasıl geçinme )
00 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılBence bu soru şöyle olmalı;
Eşler ne kadar tutumlu olmalı😃
Hangi derecede tutumlu biriyle evlenmeliyiz 😃
Çünkü şöyle ki; 20 bin 30 bin kazanıp neredeyse o kadar harcayan da var; 3000-4000 kazanıp yarısını harcayan da.
O nedenle çiftler ne kadar tasarruf etmeye meyilli onu ölçmek önemli. Çünkü evliliklerin büyük çoğunluğu maddi nedenlerle sınav eriyor20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
86Cevap
Isteyen ger türlü geçinir begenilmeyen bir asgari ücretle babam 5 çocuk büyüttü.
Çoğu şeyden kıstı başını sokacak bir yuvs yaptılar annem kuaföre gitmedi giymedi yeri geldi yemedi içmedi kurus kuruş para biriktirdi. Zamaninda araba alacağımız vakit 0 kredi ile çat cat peşin ödedi. Bir yerlerden kısarak kendinden ödün vererek isteklerini hayattaki nefsiine engel olarak hep geru tepti ve bu zmana kadar kimseye ne boyun egdirdiler ne bir kuruşa muhtaç olduk.
Evin kapısından çıktktan sonra herşey o kapinin ardinda kaldi çünkü etrafta dosttan çok düşman vardı yıkılmalarini bekleyen onlar ele inat herşeyi evin içinde bırakıp mutlu oldular.610 Yorumla- +1 yıl
Çok pardon ama hiç sorgulamadın mı madem asgari ücret alıyordu o halde neden 5 çocuk yaptı diye? Amacı işkence çektirmek miymiş?
- +1 yıl
- +1 yıl
Ahahaha peki ben hemen ikileyeyim bari. Sen de köle yaşamına devam et 😂😂😂 ben şarabımı yudumlamaya kaçar bebeyim bayss
- +1 yıl
Hem Rabbim var diyorsun hem de tanımadığın birine önce küfür sonra beddua ediyorsun tatlım senin kafa uçmuş gerçekten. Eğer sen de cennette gidersen ben bu kafir halimle senden önce giderim SLFMSLDMMDMFMFM😂😂😂😂
- +1 yıl
Evet eskiden paranın alım gücü vardı. Şimdi para kağıttan ibaret. birde şanslısın baban çalışkanmış. Eskiden herkes çalışır ev yapar arazi alırdı, bizimki kahvelerde kağıt sallardı. Çok şey yazdım sildim. En önemlisi eş kadın. Kadın adama bakar ayakta tutar destek olur moral verir. . Kazanç çok huzur yok bende. O yüzden saldım kendimi dışarda yiyip geliyorum çoğunlukla. AVM lerde oyalanıyorum. Adama gülerler bu maaşla nasıl biriktiremiyorsun. Moral yokki heves olsun.
İnsan ne kadar çok kazanırsa o kadar harcıyor ya. Etrafımda görüyorum asgari ücretle 2 çocuklu bi arkadaşımız da geçiniyor. İki memur 2 çocuklu arkadaşımız da geçiniyor. Ama biri 4+1 bilmem kaç m² lüKS dairede oturuyor çocukları özel okula gidiyor. Diğeri mütevazi bi evde oturuyor. Para azsa beklenti de az oluyor
40 Yorumla
+1 yılHerkes 5 bin demiş gülüyorum gerçekten varya 😄😄😄😄 5 bin altı milyonlarca vatandaş var onlar nasıl geçiniyor. Geçim durumu bölgeden bölgeye değişir İstanbul gibi bir yer ile yozgatın bi ilçesinde geçim çok farklıdır bilhassa kendinize ait eviniz olduğu sürece asgari ücretle heryerde geçinirsiniz.
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGecenlerde asagidaki soruyu sormustum. Eger maasin 4250tl ise evlenebilirsin🤣Ama o kizdan bir sey bekleme😉Boyle kizlara katlanabilirsen ve eli yuzu duzgunsen ustune atlayabilirler. "Hatta camasir makinasini bile kocasinin isten gelecegi saatte aciyormus ki, kocasi assinRobot supurge bile aldirdi. Hamile kalirsa da kesin bebegi kocasina tasitir🤣Yapmak istemedigi her sey kizda alerji yapiyorYemek yapmak alerji yapiyor, ev isi yapmak alerji yapiyor, pazardan gecerkrn alerjisi tetikliyormus. Ama yemege gelince cok guzel yiyiyor. Kocasi da evlenmis bosanmis ve iki cocuguna nafaka veriyor. Kredi cekti ev aldi. Aldigi magas da 4250tl. Adam, simfiki esi evlenmezse diye Ilk esinden cocuklarini bile gormemeyi goze aldi. Allah askina boylelerini bu kizkar nereden buluyor?
21
Paylaş
Tanıdığım 1 kız 5 ay önce evlendi. Çalışmıyor. Çalışmadığı halde ev işlerini, yemekleri annesiyle kocasına yaptırıyor. Bu doğal mı?"016 Yorumla- +1 yıl
4250 TL birde nafaka birde ev kredisi. Neyle geçiniyorlar anladım.
Cevap sahibi+1 yıl@Coollife01 Krediyi odemeye daha baslamadilar. Cektikten bir yil sonra baslayacaklardi. Ama eninde sonunda odemeye baslayacaklar. Ailelerinden yardim aliyorlardir. Ama arkadasimin kocasi suzme salak. Ben erkek olsam boyle bir kadina feristahi olsa katlanamazdim. Adam dul ve iki cocukla guzel bir kiz bulamayacagini sandigi icin katlaniyor bence. Dusunsene adam jendi ozcocuklarini gormemeyi bile goze aldi.
- +1 yıl
Herkesin kendi tercihi. Yaşadığı hayatı kendi seçiyor. Zorlama yok. ama bir ömürde böyle geçmez tabi.
- +1 yıl
Benimde yıllardır konuştuğum bir arkadaşım var. Sırf ateşli hatun diye bırakamıyorum. İstediği zaman buluşuyor istediği zaman kaybolur. Öpmekten ileri gitmedik. Geziyoruz yiyip içiyoruz. Çalışmadığı için nakit verdim. Şimdi telefonu eski telefonda alıcam. Söyledim seni arzuluyorum diye sen benim arkadaşımın diyor. Ama çıktığı insanlara bakıyorum benden çirkin ve göbekli. Zaaflarımız var belki olur diye hep bir ümit bekliyoruz. Harcadıgim zaman hediye ve nakitle manken gibi kadınlarla birlikte olurdum. Ama inatmı zaafmı çözemedim. Sen benim yerimde olsan ne yaparsın.
- +1 yıl
@Coollife01 Hem manken gibi kızlarla olurdum isteseydim diyorsun hemde ondan kopamıyorsun bu aşağılamak gibi geldi :)
Cevap sahibi+1 yıl@Coollife01 Ne onunla ne de onsuz olabiliyorsun. Bence sende yorumda yazdigim adam gibisin. Bu kiz sana arkadasimsin dedigine gore demek ki seninle evlilik dusunmuyor. Allah askina niye nakit veroyorsun niye telefon alacaksin? Allah askina bu kadar aptal olmayin. Sonun kotu olur demedi deme. Seni kullandigi cok belli. Ama bu kizi sevdigin icin goremiyorsun. Bende senin kiz versiyonunum. Birini cok sevdim, beni kullandi. Hatta gitti bir baskasiyla evlendi. Kan agliyorum, psikolojimin icine etti. Sana tavsiyem, benim gibi olmamak icin aklini basina topla. Sonra benim gibi timarhanelik olursun. Gozunu seveyim boylelerine prim verme.
Cevap sahibi+1 yılAma o evlendigi insanla da yapamamis olmali ki bir yil icerisinde bosanmis sanirim. Oyle duydum.
- +1 yıl
Evet arkadaşım. Dikkatle okudum yazını. Baya düşündüm. Bu saatten sonra yazmıyorum aramıyorum onu. Bıraktım kendi koşsun. Zaten hep ben yaklaştıkça dostumsun arkadaşımsın diyor. Şimdi diycemki ararsa dostun arkadaşın olmaktan sıkıldım.
Cevap sahibi+1 yıl@Coollife01 kendine azicik deger veriyorsan yazdigini yap derim. Benim hayatim icine edildi, sende benim gibi olma.
Cevap sahibi+1 yıl@Coollife01 Allah gonlune gore versin.
Cevap sahibi+1 yıl@Coollife01 ama senin ona nakit oara vermene alistiysa pesini birakmayacaktir, taaa ki senin gibi nakit para v. b seyler vereni bulana kadar.
- +1 yıl
Eskiden bir yere giderken ortaktı her şeyimiz. Bara diskoya her yere ortak öderdik. Beni arzuladığını söylüyor oda ama biz dostuz diyor. Olmaz diyor ikilemde bırakıyor. Zaten bir kere benimle olsa koşacak hep. kendisi biliyor bunu.
Cevap sahibi+1 yıl@Coollife01 Sen ondan kopmayasin diye ikilemde birakiyor seni. Boyle kizlar cok kurnaz olur. Bir tane de bizim evde vardi aileyi dagitti. Sen onunla beraber olmak istiyorsan hala, nakit para ya da telefon almayacagini soyle bak seninle bir daha gorusuyor mu. Yazdiklarindan, kizi tanimadigim halde, ben bile kizin niyetini anladim. Ya da kiza iflas ettigini soyle bak bakalim seni sen oldugun icin mi yoksa paran icin mi seviyor anlarsin. Gerci kiz zaten arkadasiz demis sana. BENDE AYNEN SENIN GIBIYDIM. ESEGE DEGER VERIRSEN KENDINI YARIS ATI SANIR DIYE BOSUNA DEMEMISLER. BENDE SENIN KIZ VERSIYONUNUM SU AN SEREFSIZIN BIRI YUZUNDEN PSIKOLOJIK TEDAVI GORUYORUM. AKLINI BASINA AL BENIM DURUMUMA DUSME!
- +1 yıl
Geçmiş olsun öncelikle. Zaten aramıyor sormuyorum. Geçen cumartesi yemeğe gittik. Çıkışta çok sıcak davrandı fakat ben soğudum galiba. Sonra hiç konuşmadım. Aramıyorum artık. Yazdığında cevap yazmıyorum. Biraz uzak durucam.
Cevap sahibi+1 yıl@Coollife01 tesekkur ederim. En iyisi yapmissin. Allah gonlune gore versin.
+1 yılOğlum türk kizlarini beslemeyi, gidin yurtdışından evlenin, ben yurtdışı doğumluyum, annem vefat etti, yakında gidecegim zaten, ama dediğim gibi türk kezolarina para yedirmeyin, bosanirsaniz bide nafaka verirsiniz, görüşümu şikayet edebilirsiniz, unutmayın bu gerçeği değiştirmez erkekler dediğimi yapın hayatı yaşayın
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenmek için çok paraya gerek yok yeterki adam gibi adam olsun ahır da yaşarım gerekirse (Yani sevdiysem yüreğini severim eşimin durumu yoksa huzurum mutluluğum varsa kuru ekmek de yerim) Zamane hemcinslerime tersim belki ama sevgi eşittir para değildir.
414 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOlması gereken bu bence. Dikkat ettiyseniz boşanmaların çoğu parasal sebepler.
Cevap sahibi+1 yılKanaat yok zamane kızlarında kadınlarında
Cevap sahibi+1 yılİşte öyle olmaması lazım biz yokluk gördük. Sobanın üstünde ekmek kızartıp yağlayıp yerdik. Ama çok mutluyduk huzurluyduk. Boşanma çözüm değil destek olmalı eşler birbirine.
Cevap sahibi+1 yılMesela evlendiğim erkek çok zengin olabilir. Evi olabilir. Arabası işi olabilir ama bana kötü davranabilir huzurum olmaz bilemem. ya da evlendiğim erkek fakirdir garibandır dürüsttür bana parayla alamayacağım mutluluğu verir hiç belli olmaz. O yüzden sevgi paradan önce gelmeli der susarım.
Cevap sahibi+1 yılÇok değişti. Artık eşler birbiriyle zıt. Mutluluk parayla alınır oldu malesef
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle kardeş
Cevap sahibi+1 yıl👍🥰
Gizli Üye(30-35)+1 yıl🙅♀️Kadında kadınlığını bilsin taşın altına elini koysun. Eşitliklik lazım erkek ev geçimdirme yükü altında ezilmemeli. 10.000 tl istiyen kadınlar 5.000 TL sini kendi kazanmayı bilsin.🤷♀️
Senin asgeri ücret kazanman yeter. Karın olcak kişi hıyar çıkmazsa evine ve sana değer verirse o da asgari ücretle çalışır evinize aylık 5.650 tl girer🤑, geçinirsiniz.👻42 Yorumla- +1 yıl
kusucam ama haklısınız (kusmam sizden değil mideyi bozmuşum)
+1 yılİstanbul da yasiyorum. Bekarim 11 yil ozel sektorde tekstildeyim. Giyim uzerine degil.2014 de kendime arac 2 el 2020 de haziran da ev aldim.200 bin tl kredi borcum vr. Evi kiraya verdim. Aracla ise gidip geliyorum. Servisim vr. Aylik kredi ev 1800 tl kredi karti da 1.1 500 tl arasi yasamdan jdun vermeden geciniyorum. Bu kisinin ayaklarini yorganina gore uzatmasiyla ilgili isteyen asgari ucretle de gecinir. Malboro touch edge vlue iciyorum. Iyi gunler
00 Yorumla
+1 yılMillet 5 bine diyor 10 bin diyor
Evimiz kira cok sukur geçinip gidiyoruz 3200 alıyordur esim yetiyor elhamdülillah kira ve semtine göre değişir butceye göre ev seçtik 2 de çocuk54 Yorumla- +1 yıl
Allah bagislasin
- +1 yıl
Yani kusura bakmayın ama 3200 ile ancak hayatta kalınır. Geçinmek yaşamak daha farklı. Bir Alman bir Fransız istediğini yiyip istediğini giyip dünyayı gezebiliyorken biz karnımızı doyurmaya yaşamak diyoruz. O Almanın o fransizin senden benden bir üstünlüğü mu var. Ona hak olan neden sana bana hak değil?
- +1 yıl
@kurtkurt06 eyvalla bru
- +1 yıl
@Kahin123 kardeş ayıp la geçiniyoruz diyor uzatmaya gerek yok
Eğitim & Kariyer konusunda 365 cevap paylaştı. Evlilik büyük külfettir ama meseleye nereden baktığına bağlı. Karınca kararınca geçinenler de var, nitekim oldukça da bereketlidir yuvaları. Ama aylık 20.000 ile geçinemeyen de var.
30 Yorumla
+1 yılnet cevap verilmez asgarı ücretle geçınende var 100 bin alsada geçınemeyende var
13 Yorumla- +1 yıl
Fazlası ac gözlülük e giriyor
- +1 yıl
nası alışırsan öyle gidiyor aga 50 krş da çay var 10 lirayada seçim onun
- +1 yıl
Aynn öyle reis
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence bu insanına göre değişir ve bulunduğu şehre göre küçük bir şehirde 3500 t yeter o da borcun yoksa ama daha refah istersen en az 4000 benim eşim 5000 alıyor evimz de kira değil çok rahat geçiniyorz birikim yapıyoruz şu var bir sene öncesnde 2800t ile bile geçindiğimzi bilirim biraz hesabını kitabını bileceksin ve eşe çok sey düşüyor
30 Yorumla
+1 yıl2 kişi için rahat bi eeeennnn azz 3-3bucuk bin lazım. Eğer 4 kisilik bi aile ise 5bin falan gidiyor rahatça
40 Yorumla
+1 yılEğer genç bireylerseniz biraz aile desteği ve 3000 lira maaş yeterli olacaktır başlangıç için. Sonrasında zaten iş tecrübesi falan derken zamanla artar. Elbette zorluklar yaşayacaksınız ama bu devirde bu koşulları kabul eden bir hanımefendi bulmak da zor.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılevlenecegin kisiye gkre degisir burda annini ona buna dagitmis rsapularin 10.000₺ yazdigina bakma yamanacak erkek bulsunlar ğôt bile verirler
102 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence yuva kuracağınız kişiye, hayal ettiğiniz yaşam tarzına bağlı. Kimi 3 binle kimi 10 binle geçiniyor. Beklenti istek hayallerinize çocuk sayınıza birçok şeye bağlı.
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAsgari Ücret alsan yeterli karşımda ki kadın seni kullanmak istemeyen senle hayat kurmak isteyen biriyse gocunmaz o da asgari ücretle işe girer. İki asgeri ücretle ( aylık 5.500 tlden fazla oluyor bildiğim kadarıyla) Türkiye şartlarında ortalama bir hayatınız olur. LüKS olmaz ama iyi yaşarsınız.
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@zuhsh12 para biriktirip çocuk yapabilirler. 6 ay kadının yasal izni var. En kötü 1 yıllık bakıcı parasını önceden biriktirmiş olucakşar. 1,5 yaşından sonrada çocuk kreşe başlıcak. Bu anlara bağlı isterlerse 1,5 yıllık bakıcı parası biriktirirler 2 yaşında kreşe başlar çocuk. Çocuk istediğinde kimse pat diye çocuk yapmıyorsun herkes 10.000 tl kazansada bütçesi dahilinde elimden geleni yapıyor. 5.650 tl tam 2 asgeri ücret ben bu parayı doğru kullanarak 2 çocuk rahat büyütürüm.
Cevap sahibi+1 yıl@zuhsh12 en ufak bir fikrim yok. Marifet değil, bir başarıda değil, çocuk çıkar için yapılmaz bence... ne için çocuk yapıyoruz lan biz?
En ufak bir fikrim yok.
+1 yılBana göre paranın miktarı değil sizin yaşam standartlarınız bunu belirler bu ülke de asgari ücretle 2 çocuk okutan insanlar da var aylık 10000 TL ile kıt kaat geçinen aileler de var
10 YorumlaYetmez, evlenmemek gerekli... Hiç bitmez etrafımdakilere bakıyorum. DA hiç bitmiyor istedikleri gibi geliyor... Herhalde yaşam boyu böyle olacak onların artık diyorum, pek yorucu...
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 509 cevap paylaştı.
+1 yıl50 bin liraya da geçinirsin 5 bin liraya. Sadece yaşam standartların değişir. Bu devirde en 5 bin diye düşünüyorum ama kaçımız bu paraları alabiliyoruz muamma.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl5 yeter sanırım ama 7 daha iyi olur. Ben 19 yaşındayım evlenmek için para biriktiriyorum. İnşâAllah istediğim gibi birini bulurum evliliği zora sokamayacak birini bulursam ve istediğim özelliklere göre birini bulursam ve nasip olursa da çok mutlu olacağım. İnşâAllah bu yıl üniversiteyi kazanıp tamamlayıp düzgün bir işte helal ve yüksek maaşa çalışırsam 7 8 gibi hiç sıkıntı olmaz. Günümüzde asgari ücretle 3 çocuk bakan ailede görmüştüm.
00 Yorumla
+1 yılkira vermiyorsan bile rahat yaşamak için en az 5000 ki eşin çalışmadan çocuk da yoksa eh işte. hayat zor be
10 YorumlaKarı-Koca çalıştığında eve yaklaşık 6000 lira para girer minimum... Eh, bu da çoook rahat ettirmese de idare ettirir.
10 Yorumla
+1 yılÇok değişen bir şey ev senin mı nerde yaşıyorsun vs vs değişken bir şey bence
20 YorumlaBulunulan şehrin hayat şartlarına göre değişir bu birde insanların alıştıkları yaşam tarzına bağlı. Kimine 3-4 yeterken kimine 14/20 yetmez. önemli olan eldeki imkanlar ölçüsünde ayağı yorgana göre uzatmayı bilerek yaşamakta
00 Yorumla
+1 yıl6 7 bin lazım en az. ev almak cok zor araba zaten artık hayal sıfırdan birşeyler elde etmek cok zor bu devirde. hayat bombok. Evlenmeyin bence.10binin altında her ay sıkıntı cekilir büyük sehirlerde. adım bsı para ve paranın adı var deger iyok
00 YorumlaHangi şehirde yaşadığına göre değişir. Mesela İstanbul İzmir Ankara ile daha küçük şehirler bir olamaz. büyük şehirler için en az 6bin, küçük şehirler için 4 bin. Tabi bu asgari geçim miktarı öyle rahat harcama yapamazsınız.
01 Yorumla- +1 yıl
Küçük şehirler daha pahalı mk
Eğitim & Kariyer konusunda 352 cevap paylaştı. Şartlara koşullara göre değişkenlik göstermekle beraber en az eve 4-5 bin girmesi gerekir.
10 Yorumla
+1 yılBir eve aylık 10 bin TL maaş girmesi gerekiyor eğer kira ise
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 804 cevap paylaştı. Ankara 'da yaşıyorum 5 bin bile yetmiyor. En az eve 8 bin tl civari para girmesi gerekir.
10 Yorumla
+1 yıl5 bin alınmalı en az. Bir de şunu da unutmamak lazım, evde en çok kim kazanıyorsa onun borusu ötüyor
10 YorumlaEv kira ve sen tek çalışıyorsan Ortalama en az 6.000 TL o da çocuksuz
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 407 cevap paylaştı. Eğer İstanbul ise 6 büyükşehir ise 5 küçük Anadolu kentleri ise 4 yeterli gibi.
10 YorumlaHerseyin tam ise 1000 fatura 1500 market kira cep harçlığı vn saymıyor um
10 Yorumla
+1 yılminimum 10 bin yazanlar olmuş 😀 hayırdır hangi ülkeden bahsediyosunuz siz acaba 😀
418 Yorumla- +1 yıl
Onlar almancı 😂😂
- +1 yıl
hayal dünyasında yaşıyorlar ya da 😂
- +1 yıl
Hayal dünyası mı bilmem ama başka dünyada oldukları kesin 😀
- +1 yıl
@YUNUSEMRE_06 millet askeri ücretle geçiniyor 😀
- +1 yıl
Yani asgari ücret az 5-6 bin tl ideal de 10 bin tl nedir ya 😂
- +1 yıl
@YUNUSEMRE_06 ona şaşırdım ya bende 😀
- +1 yıl
Sen ne kadar alıyosun 😀
- +1 yıl
kaç sene okuyup millet 4/5 binle çalışıyo bunlar 10 bin diyo
- +1 yıl
ben çalışmıyorum 😀
- +1 yıl
Neden? . d nasıl geçiniyorsun
- +1 yıl
Almanci degilim ama yabanciyim, ve turkiyede gecimin nekadar zor oldugunu goruyorum kor degiliz korkma turkiyede hic bir turlu gecinemessin asgari ucret hic birseye yetmiyor doktorsun diyelim yinede aldigin maas hakkinin cok altinda doktorlar dovuluyor ulkede allah yardimci iz olsun
- +1 yıl
Mka35 sana burda gel görüşünü bildir diye oldu mu? Her haltı siz biliyosunuz biz bilmiyoruz demi uza şurdan canımı sıkma benim
- +1 yıl
Git başka yerde yap yorumunu gelip benim burda başkası ile konuştuğum konunun altına girme uza hadi şurdan
- +1 yıl
Onlar akşam yemeğinde Suriye lavasi falan yiyor inanmamak gerek
- +1 yıl
@Kaanbeylice suriye lavası neymiş 🙄
- +1 yıl
Bildiğin lavaş gibi bişey
- +1 yıl
Eskiden bana büyük para gelirdi oooonnnbiiiinnnn. Şimdi onluk gibi bişey. Nasıl dersen 6000 maaş alıyorum istersen dekont atarım 4000 faiz alıyorum. 3600 TL gece 1.5 saat personel servisi yapıyordum ek. Şimdi gece kapandı pandemide. Şu an 10.000 geliyor net.
+1 yılAsgari ücretle çalışan arkadaşlarımda evlendi düğün üzeri 5 kr kalmadı cebinde , bende evlendim düğün sırasında bendede para kalmamıştı :) (yüksek cirolu bi vip hizmetler ve lüx araç kiralama şirketim var ) yani bütçe neyse düğün o kadar abartılı oluyo o yüzden hatalı soru bence
00 Yorumla
+1 yılYaşam tarzıyla alakalı benim gibi bir insan için karşı tarafın en az 6 bin alması gerekiyor benim maaşımla birlikte eve en az 10 bin girmeli ki çocuklarıma iyi bir hayat verebileyim
00 Yorumla
+1 yılEv kira değilse
Eşya, takı, düğün borcuna girilmeyecekse
En fazla 1 çocuk olacaksa
Lüks tüketim yapılmayacaksa
Yemekler evde pişecekse
1 tane asgari ücret yeter00 YorumlaVallahi keşke en iyi 5000 lira alabilsem fakat 4070 TL civarı alıyorum en düşük 4050 öyle gidip geliyorum bu zamanda evlenmek için statü kariyer sosyal konum sosyal hayatımın iyi olması ve aktif bir yaşam gerek ben üniversite sınavını kazanmak istiyorum fakat ÖSYM'nin hataları ve imla kelime bozuklukları yüzünden sınavı üç defa kaybettim eğer üniversite kazanıp okuyarak bitirirsem brüt artar oda 6 000 civarı olur ben kendim statü olarak berbat durumdayım ve hademeyim
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 314 cevap paylaştı. sen hatunu bulda o iş kolay bro. 2 kişi asgari ücretli bile yolu bulursun. az olur ama. onemli olan bu devirde buna cesaret etmek ve düzgün temiz insanbulmak
00 YorumlaNerde yaşayıp kımınle evlenecegıne baglı. Asgarı üçretle yetınen var, onbınler ıle borç batagına düşen var
10 Yorumla
+1 yılBakıyorum da kızların hepsi 5 Bin 10 bin 30 100 yazan da var o da komik olmuş kusura bakmayın da siz para için evleniyorsunuz şimdiden kaybettiniz.
10 Yorumla
+1 yılNe kadar fake varsa 10K diye düşmüş. Sizin tabirinizle 10K alan biri; akşama kadar kıçında gri eşofmanla burdan çıkmayan seni ne yapsın?
10 Yorumla
+1 yılİnsanların hyal dünyası ne güzelmiş asgari ücretle bile iş bulunamayan memlekette 5 10 binler havada uçuşuyo
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,2b cevap paylaştı. harcamalarınız ve yaşadığınız şehir önemli ama ev sizinse en az 3-4bin gerekli
10 Yorumla
+1 yılKarı koca ikisi birlikte 3000€ alsa gül gibi geçinip giderler.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl4bin bence, hemde iki cinsete çalışırsa daha da iyi, rahatça geçinirsiniz.
20 Yorumla
+1 yılEv kira ise ve açlık sınırının bir tık üstünde yaşamak istiyor isen eve girmesi gereken maaş min. 6000 tl tabi bu yaşadığın şehre göre de değişir
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Nerede nasıl bir hayat sürmek istediğine bağlı bu. Ayrıca kira ödenecek mi, başka bir gelir var mı... vs
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl6k kazanıyorum İstanbul da, tek yaşıyorum kendime anca yetiyor. Bu haldeyken evlenemem zaten ya deli olmak lazım ya da aptal. Kendime anca yetiyorken aile kurup onlara kalitesiz bi yaşam sunmak hayal ettiğim bişey değil
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 866 cevap paylaştı.
+1 yılVallahi ne kadar çok mağaş alırsan o kadar iyi.
Çünkü hayat gittikçe pahalı oluyor.. artık git gide yokluğa gidiyoruk sanki00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 520 cevap paylaştı. Çocuk yoksa 5 yeter ama ne kadar fazla kazanırsan o kadar rahat edersin zaten iki taraf da asgari ücretle çalışsa 5 e denk geliyor az çok
00 Yorumlayaşadığın şehre göre değişir büyük şehirdeysen en az 3.500 4bin küçük şehirdeysen asgari ücret yeter tabi eşinde çalışırsa anca öyle yeter
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 376 cevap paylaştı.
+1 yıl4 bin şart kiradaysa kira değilse 2000 de yeter aylık en çok kira yiyor birde elektrik yani
110 Yorumla- +1 yıl
2000 de yeter derken masraf olarak dedim 2000 maaş yok zaten en az asgari
- +1 yıl
Ha bu dediğim şehirden şehire değişir bazı şehirlerde 3000 4000 bile yetmez kira olunmasa bile İstanbul mesela
- +1 yıl
Evet doğru İstanbul'da mutfak masrafı sadece 3000 . Geçen yıl uygulamadan baktım sadece 1 ayda 1 marketten 2200 TL gıda almışım. İçinde sigara vs yok. İçinde etde yok eti ayretten alıyorum 350 tlde onu koy. Sabun deterjan şampuan jilet köpük ıvır zıvır. Ben çok iyi kazanıyorum olmuyor geçiniyorum rahat ama birikmiyor.
- +1 yıl
@Coollife01 saçmalama İstanbul'da mutfak masrafı3 bin tl demek İstanbul'da en az 5 milyon kişi asgari ücrete çalışıyor oda 2.800tl bu adamlar ev geçindirip çocuk bakıyor tabi sen dışardan kebap çiğ köfte vs. söylersen 3de olur 5de olur
- +1 yıl
- +1 yıl
@Coollife01 dayı bizim eve şu an 2.800 giriyor kiradayız devlet yardımı yok köyümüz yok başka ek gelir yok borcumuzda yok ucu ucuna geçiniyoruz ev 800tl faturalar 350tl mutfak 900tl ayırdık yetiyor ama kalkıp tekelden sigara içmiyoruz tütün içiyoruz ayda 1 kere kırmızı et kimseye eyvallahımız yok kendi yağımızda kavruluyoruz
- +1 yıl
- +1 yıl
@Coollife01 HOCAM işe gitgel yol 2.5 saat iş molalarla 9.5 saat 12 saat böyle sabah iş için traş kahvaltı ütü vs. 1 saat gidiyor etti 13 saat iş ağır 9 saatte uyuyorum toplam 22 saat zaten gün 24 saat kalan 2 saat zamanda dinleneyim mi işe mi gideyim zaten haftada 1 kere izin ondada yorgunluktan öğlen 2ye kadar uyuyorum
- +1 yıl
- +1 yıl
@Coollife01 amin gelecek planlarım var teşekkürler
Gizli Üye(25-29)+1 yılMaaşəna göre masraf yapmak daha kolay. biraz tasarruf biraz fedakarlık biraz pratik çözümcülük alternatifleri değerlendirme fırsatları yakalama ve dert etmemek🙂
11 Yorumla
+1 yılEvin olması ve en az 10nin yoksa boşuna macera yaşama
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben 38 yaşındayım hiç evlenmedim birkaç kez sevgilim oldu taksi şöförüyüm bütün hayatım takside geçiyor ailem yok evim yok takside yatıp kalkıyorum bildiğin evsizim kendime aldığım kıyafetlerimi 1 ay giyiyorum sonra çöpe atıyorum yıkayabilecek yerim yok ayakkabım yok sandalet giyiyyorum belkide 5 yıldır olmadı aldığım paralarda anca yememe içmeme yetiyor. çok yakışıklı biri değilim kadınlarda bana hiç bakmıyor sizce benimle biri evlenirmi :)
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yıl9 bin tl yoksulluk sınırının üstünde olursa rahat edersin aksi taktirde hep bir harala gürele
00 Yorumla Kişiye göre değişir yani yatırım yapacaksan 10bin yetmez diye dusunuyorum
00 Yorumla
+1 yılAilemin bana sunduğu sartların altına düşmeyeceğimiz kadar bütçe olması şart
00 Yorumla- Devamını Gör (94)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat