Şöyle 163 kredim var şu an 8 tanede zorunlu dersim kaldı bunlar din kültürü 6 ve 8, edebiyat 8, inkilap 1 ve 2, yabancı dil 6 7 ve 8 kaldi şimdi aklıma takılan su yabancı dilde 6 ve 7 vermeden 8 alamazsın diye bir kural var mı yoksa ben hepsini bunların ders seçiminde alabilirmiyim?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
zorunlu dersleri al. benimde az kredim kaldı ders seçme ekranını göremedim. sende görünüyormu?
Yok sorumu anlatabildimmi size
merhaba bir sorum olacaktı sinav icin zorunlu onalari seçtim ben ya peki 26 zorunlu ders diyor mesela mezun olmak için kredim 170 bile olsa o zorunlu derslere girmek zorunda mıyım hepsine bir de en onemli olan dersler hangileri kesinlikle seçmem gereken
@elifkc5 bir sınavda alabileceğin maksimum kredi toplamı 35. bu bağlamda . 8 dönem olan sistemde 1 sınavda maxımum 3 zorunlu ders alabiliyoruz. bunun yanında yabancı dilde aynı şekilde. diğerlerini din kültürü, vb gibi dersler seçersin. bu plan benim notlarım ve derslerimde bu şekildeydi. diğer arkadaşlardada farklımıdır? sanmıyorum.
@elifkc5 kredin 170 olsa bile 26 tane zorunlu dersi vermeden bitmiyor lise en önemli edebiyat onda muaf olamıyorsun vermek zorundasın ama diğer zorunlu derslerde 3 kere 45in altında not alırsan muaf sayılıyorsun
şimdi ben zorunlu dersleri seçtim. toplam 12 dersti 37 kredi yapıyor. sistem din kültürü i vermedi. ben mezun olamayacakmıyım. 12 zorunlu dersten 11 ini verdi. 11 ders 35 kredi yaptı. 1 ders için 1 dönemmi bekleyeceğim?
ya teşekkür ederim ❤
Bütün zorunlu dersleri verip sadece 3 kredi eksik olduğu için tekrar giren arkadaşım var tekrar gireceksin bana ilk ders sectigimde sistem bazı dersleri vermiyordu daha düşük derslerimin olduğunu söylüyordu ama sonra verdi sistem bazen çalışmıyor keşke tekrar deneseydin belki verirdi
tüh ya kötü oldu. 1 dönem dahamı bekleyeceğim şimdi
merhaba şu an bende de aynı sorun var edebiyatı seçemiyorum aynı şeyi diyor daha düşük dersiniz var vs ya
@elifkc5 illet oluyorum bu duruma. defalarca yaşadım aynı şeyi. en sonunda kızıp otomatik seçim yapmak zorunda kaldım her seferinde. şimdi 1 ders için yazın gene sıvamı giricem ben yaaa. kahretsin.
40 yaşında adamı ne uğraştırıyorsunuz arkadaş. verin diplomamı gideyim :)
Valla bende edebiyat 8 kaldi sadece vermiyrdu daha düşük dersiniz var diyordu ama yoktu bende hepsini vermiştim sonra düzeldi
Valla abi benimde 8 tane zorunlu dersim. var veremzsem bir daha girecem seytan diyor bazen baslarim lisesinede diplomasinada bırak gitsin işte kuyruğuna gelmişiz bırakmak olurmu?
ama canım sencede saçma değilmi. her şey tamam. neymiş 1 tane ders kalmış. ver o dersi kalmasın ne süründürüyorsun beni fazladan 1 dönem.
Sanırim zorunlu dersi kapatamazsan başarısız sayılıyor diye biliyorum
Yahu onu bende biliyorum zorunlu dersleri vermeden diplomayı alamadigimizi ama şu aklıma takılan hepsini tek bir sınavda alabilirmiyim mesela yabancı dil 6 ve 7 geçmeden 8 alamazsın diye bir kural var mı?
2 ci dönem baslayacak hepsini gecersen zorunlu ders 0 kalır ders seçimi sen yapmıyorsan eger
Hala galiba kendimi anlatamadım 8 tane zorunlu dersim. var diyorum ama diyorum 6 7 8 yabancı dil hepsini aynı anda secebiliyormuyum diye soruyorum?
Hayır tabiki
Belki 2 tane secebilirsin
Ama dönemi geldiyse secebilcegimizi söylediler
Alabilirsin diye biliyorum, ne yaptın seçtin mi ders
Sectim hepsini aldim ortak derslerin
Ya matematik3-4 çok zor, nasıl geçtin onları
Çalıştım matematiğe onları çok önce verdim ilk başta hep böyle zor dersleri aldim onlar once bitsin diye
Ay çok zor ya matematiği kötü biri nasıl yapar bilmiyorum
Muaf olmaya bak o zmn ben fizik yapamıyorum muaf oldum ondan
Onun içinde üç dönem gerekli maalesef
Sonuçlar açıklandı mı?
Evet
Ben yabancı dil 7 ve 8 birlikte girmiştim
Bende 6 da var üçünüde seçebiliyormuşum?
*secebiliyormuyum
Dönemi geldiyse eğer alabilirsin
8 tane zorunlu dersim kaldı dönem sıra 5 yazıyor ve sadece işte bunlar kaldı onlarida alıp verirsem bitecek
Kaçıncı okuduğun dönem bu senin
7
Alamazsın o zaman
Alabilirsin dediler ama çünkü son
Eğer sen şimdi 8 dönem olduysan alabilirsin ama dönemin 8 değilse alamazsın
Ben şu an edebiyat 8 alabiliyorum ama
Deniycem yarın ders seçeceğiz ztn inşallah hepsini alirim da biter artık su lisede