Çocukluğumdan beri hayalim mimarlık fakat ülkedeki inşaat sektörü çöktü gibi bir şey. 2020'de inşaat sektörü yüzde 3,5 oranında küçülmüş mesela. İnşaat mühendisleri ve mimarlar için yeni açlar deniyor. Mimarlık okusam iş bulabilir miyim?
Mühendis veya Mimar hatta Muhasebeci bu üç grup benim nezdimde aynıdır. İşini iyi yapan ve işi kapmış bir birey, bu üç meslek gurubundan hangisi olursa olsun aç kalmaz. Önemli olan derece ile mezun olmak, işi yerinde öğrenmek yani iyi staj deneyim vd. Daha sonrasında okuldan referanslar edinmek. Bunlar bu şekilde. Fakat sen okulda pinekleyip dört yıl, sonra da zar zor mezun olursan eğer kimse sana proje bile çizdirmek istemeyecektir. Umarım hakkında hayırlısı olur. Başarılar dilerim. Saygılarımla...
İşinde en iyisi olacağına inanıyorsan ve iyi bir üniversiteye gidersen olabilir ama şu anda ben de çok istediğim halde başka sevdiğim bir bölümü seçtim önü kapanmadı diye. Mimarlık mezunu da çok.
Işını hakkı ile yaparsan ac kalmazsın ayrıca ac sitelere bak mimarlik iş ilanı dolu fakat bizimkiler az parayı beğenmiyor piyasayı bilmeden proje başına trilyonlar kaldırmak istiyorlar. Günde 12 13 saat aralıksız çizerim diyorsan araştırmayı sürekli duzeltmeyi seviyorsan buyur oku
Mimarlık okuyup aç kalmak... Durum o kadar vahim ha. Kim derdi ki günün birinde mimarlar da aç kalacak diye. Ben bu mesleğe hep kazançlı bir meslek olarak bakmışımdır.
İşini iyi yapıyorsan aç kalmazsın. Başarılı mimar arkadaşlarım çok da iyi para kazanıyolar. Mimar olmak veya mimarlık okumak yetmiyo ama iyi mimar olmanın gereksinimlerini karşılamalısın
İşini bilirsen kazanırsın diyen dünyadan bihaber kişilerin yorumlarına aldanma. İnşaat mühendisiyim ve açım. Mimarlar da aynı durumda
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bulamazsın. İtü, Ytü mezunu 5 senedir işsiz birçok kişi tanıyorum. Sakın hayatının hatasını yapıp da mimarlık seçme, yurt dışında da köle gibi çalışıyor çoğu ben bizzat gidip de gördüm.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Valla artık tıp hariç tüm meslekler aynı halde hepsinde iş bulmak zor o yüzden istediğin sevdiğin işi yap oku ki bir yerlere gelebilesin kendini geliştiresin