Uzaktan çalışmada iletişimin yöntemi ve zaman aralığı uzaktan çalışan ile işveren tarafından belirlenecek. Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Evden çalışan biri olarak çok mutlu oldum şahsen. :)

Bu karar bizim ülkemizde tutmaz. Bir ülke düşünün ki işçisine eksik maaş verip belgeler üzerinde devlete tam maaş veriyormuş gibi gösteriyor bu insanlar çıkıp işçisinin masrafını karşılar mı? Daha geçen gün bir çocuk işçi patronundan 200 tl sini istedi diye darp edildi
Yalnız aşağıdaki madde biraz yoruma açık, tamamen elektrik gideri veya internet faturası karşılama gibi bir durum söz konusu değil. Belirli bir oran üzerinden uygulanabilir ama ne derece uygulanır o kısım biraz muamma bana kalırsa.
Üretim maliyetlerinin karşılanması
MADDE 8 – (1) İşin yerine getirilmesinden kaynaklanan mal veya hizmet üretimiyle doğrudan ilgili zorunlu giderlerin tespit edilmesine ve karşılanmasına ilişkin hususlar iş sözleşmesinde belirtilir.
Evinin bir odasını ofise çeviren tüm işini orada gerçekleştiren kişilerinnbile elektrik subtelefon giderleri VUK a göre vergi usul kanunu. Gider yazılamıyor. Halen tartışmalı konu bu. Kaldıki çalışanın evinin elektriği ısıtması su giderleri. Peh güldürmeyin beni. Çok beklersiniz.
Gerçekten harika bir haber
Özellikle bu korana döneminde böyle güzel Haberlere hepimizin o kadar ihtiyacı var ki ben bu haberi Duyduğuma çok sevindim. Evde çalışanlar yaşadı 😂
Cevap
65Cevap
Eğer işveren iş yerini açmayıp insanların evden çalışmasını istiyorsa doğru bir karar.
Ama işveren iş yerini sokağa çıkma yasağı gibi yasaklardan açamıyorsa ve insanlar o yüzden evden çalışıyorsa evden çalışanların masraflarını devlet karşılamalı, bu yük işverenin sırtına yüklenmemeli.
Hatta içinde bulunduğumuz dönemde kesinlikle işverene yüklenmemeli, devlet karşılamalı.
Kimse keyfinden evde çalışmaya yönelmiyor, pandemi şartları var ve devletler bunun için vardır, zor zamanlarda halkını korurlar, destek olurlar. Zaten bu yüzden vergi veriyoruz.
Yani bu işler iban numarası vermekle ya da yükü işverene yıkmakla olmaz.
Hem bütün yükü işverene yık, hem işten çıkarmayı yasakla, eee bizim yıllarca ödediğimiz vergiler ne oldu? Neden zor zamanlarda halka karşılıksız yardım yapılmıyor?
Klasik bir laf olacak ama nerede bu devlet?
ayri bi dairenin kirası ayri bi elektirik su internet isinma masrafi olmaz ekstradan...
ama bu sistem tutmaz...🙂
erkeginde gayet yapabilecegi 500 tane iş sektoründe bile özellikle yanindaki kızi ayartmak isteyen bu kadar uckur düskünü varken tutmaz o sistem 🙂
home ofis eleman calistiran patronlar butun bu ekstra masraflari calisan kızla basbasa kalmak icin üstlenir 🙂
Ne kadar da pozitif bir kadın:) bi cebimize koyup diğerinden alan bir sistemde, haberlere ve yönetmeliklere olan inancınızı kutlarım😊gün sonunda aylık yüz lira ekleme yapıp, başka bi taraftan da ikiyüz kesinti yapıp “dağılın” derler, o kadar büyük hayalleriniz olmasın:)
Yerinde bir karar, keşke şu devlet işçilerin haklarınıda koruyabilse. Bu ülkenin kanayan yarası işçiler. Ekonomik krizde fedakarlık, pandemide fedakarlık, savaş var fedakarlık. Ee işçiye ne zaman fedakarlık yapılacak.
Böyle gelmiş böyle gider yok arkadaş böyle geldiyse böyle gitmez ! Eminim bir yerden bu haksızlıkları yüzlerine çarpacak biri çıkacaktır.
Yorum paylaşırken telefon kapandı şarj bitti. Normalde geç kalındı doğru fakat süreç ile ilgili galeyana getirmemek için oyalıyorlardı milleti şimdi abartı bulanlar da ekonomik etkilerinin, durumun farkndalar. Pratikte hakkıyla uygulanacagini zannetmiyorum.
Mobbing ile kendi yazdiklari dilekceyi imzalatarak istifa ettirenler ile ayni zihnieyet biraz da... resmiyette baska gercekte baska
Uzaktan çalışanlar için iyi bir haber tabiki fakat şu an bu şekilde çalışan arkadaşlarım bu durumun çok verimsiz olduğunu, anında tespitte zorlandiklarini, işlerin aksadigini söylüyorlar.. Hatta birisi kendi isteği ile yarım maaş talep etti isyerinden.. Not : maaşı standartlarin çok üzerinde..
Bizimkiler o işin kaçış noktasını bulur ya, ben sanmıyorum gayet güzel işleyeceğini. İşlenirse güzel elbette, benim de evden çalıştığım bir dönem oldu özellikle yoğun bir işse kalkıp yemek hazırlamaya vakit bulamıyor insan.
Türkiye genelinde çalışanların hepsi sgk lı olacaktı, çocuk işçi olmayacaktı, her eve 2 anahtar verilecekti, gençler çalışacak;emekliler keyfini sürecekti...
Yıllarınız kaç puan oldu❓
Uzaktan eğitim de buna dahil mi? Hem öğretmenleri hem öğrencileri kapsayacak mı? Eba 8GB ücretsiz veriyor ama ebada zoom için atayabiliyoruz ve sistem zooma yönlendiriyor. Zoom da interneti derya deniz gibi sömürüyor 🤗
Şaçma neden karşılasın ki. Ben işe giderken yol masraflarımı bile karşılamazken home office te karşılanması haksızlıktır
Doğru bir karar bedavaya elektrik yakmıyoruz sonuçta, ısınma da bedava değil, yemek de. Ama işverenler yine bir yolunu bulur 10 lira olması gereken yemeğe 1 lira verirler.
Evden çalışanların yüzü gülüyordur şimdi. İyi düşünmüşler. Yemek masrafı gerekli miydi bilmiyorum ama elektrik, internet masrafının ödenmesi yerinde bir karar olmuş.
Yerinde bir karar lakin çalışanlar da ikiye ayrılıyor. Üst ve alt. Alttakiler için çıkan bir kanun bir yönetmelik gördünüz mü? Alttakinin hakkını savunan bir üst gördünüz mü? Bugün bu saat asgari ücret alamayan 1500-2000 liraya çalışan kişiler var. Çoğunun sigortası bile yok. Olanın da eline asgari ücret yerine bu paralar geçiyor. İşverenin gücü de devletin gücü de sadece garibana yetiyor. Kitlesel adalet, adalet değildir.
Ayrıyetten sgknın zorbalığı olan gss primi denen bir zıkkım var. İşsiz kaldığın zaman borç birikiyor maaş alamıyorsun yinede seni soymaya çalışıyorlar işsiz olduğunu bile bile gelirin olmadığını bildikleri halde yinede her ay eksiye düşüyorsun.
@Balikkburcu aynen. Sırf bu yüzden kardeşim boş bi evde tek kalıyor görünüyor. İnsanları nelere zorluyorlar
Moruk ben fırsat bulduğum gibi tüyerim bu ülke artık git gide günden güne dahada yaşanılmaz bir hale bürünüyor.
İş ile alakalı araç gereçler tamam ama elektrik su doğalgaz olmamış. İşveren sigorta yapmıyor pirimi yatırmıyor senin elektrik suyunumu ödeyecek. Ya işten atar ya gel ofise çalış der.
Aylık değil beyefendi sadece çalıştığı saat boyunca yakılan elektrik ısınma filan olsa bence harika olur neden olmasın
çok kişi issiz kalıcak desene karşılamak yerine işten atarlar burası Türkiye.. ya kendin öde ya işi bırak derler okadar basit.
evden çalışmalar bir bir azalacak demek bu... gelsinler ne ödeyecem derler bence kurumsalların büyükleri hariç...
Ne güzel! Adınıza sevindim. 🥳 Güne puanım sizin açınızdan; 10! kendi açımdan; 0!
İşsizlik başa bela. 🙄
kendim çalışıyorum kendim ödüyorum home ofisim var
Sürekli evden çalışmıyorum ama
Yalan yok öyle bir şey! İki senedir pardon 2020 şubattan beri evdeyiz ne elektrik ne su ne internet hiç karşılanmadı
Çok yerinde ama herşeyde olduğu gibi bunuda uygulamaz yamyam patronlar nasıl olsa çok işsiz var diyip yeğenim
Homeofice iş arıyorum 😀 bir ücret talep etmiyorum bunları karşılaşın ben evden çıkmamak için maaşsız çalışmaya razıyım 😀
konu karışık artık ilerde sabit iş kalmayacak aynı anda bir kaç fabrika ile anlaşılıp uzaktan hizmet işine dönecek çoğu idari kadro
Bence çok doğru bı karar sonuna kadar böyle olmali
Hiçbir işveren kabul etmez bunu. İşten çıkarmayı yasallaştırmanın önünü açar bu. Pandemide işten eleman çıkarma taklalarını bulanları bile gördüm.
Ne güzel. Klimayı çalıştırsınlar yazın 😂 çılgınlık yapıp kombiyi de fullesinler
Buradan sağlık bakanlığına sesleniyor home office çalışmak istiyoruz artık 😂
Bazı iş kolları kapsam dışı sadece yöneticiler ve ofis tarzı çalışanlar geriye kalanlar hala saha da üstelik bazı çalışanlara eksik maaş yatıyormuş salgını bahane gösteriyorlar.
Olması gereken ama buna rağmen bence çok kötü bir uygulama insanlar evden çıkması gerekiyor şu zorluğu da ortaya çıkardı bu defa mesai kavramı kalktı kim ne derse desin
Evden çalışanlar için güzel haber KS adminlerinde gözü aydın bu arada onları da kapsıyor galiba.
İşin yapılışına ve saatlerin hesabına göre böyle olması adaletli olur tabi.
harika bir haber bu ülkede güzel şeylerin de olması ne kadar güzel
Peki evde tost yapayım derken bıçakla parmağını kestin; ev kazası mı? İş kazasını?
Rapor alsan ise yani eve gitmeyebilir misin?
Falcılarda mı bedava yemek yicek elektirik harcıcak yani
Asıl soru hangi işveren bunu adam akıllı uygulayabilecek bu ülkede bilemiyorum.
İyi olmuş çalışana konfor sağlamazsan verim alamazsın
Yav he he. Yine göstermelik haberler kanunlar. Denetlenmez dogru düzgün işleme alınmazlar herzaman ki gibi. Halkın yararına birşeyler yaptıklarını nerde gördünüz
Ümit ederim firmalar buna da bir bahane uydurmazlar. Çok güzel bir haber.
Yıllardır aslında bu şekilde çalışıyorum ben ama yasallaşması da iyi olmuş bence de
ğlkemizde çok pis suistimal edilir. ama uygulama harika
bu şekilde işveren işçi üzerinde çok daha fazla baskı kurabilecek ve stres artacak
Bütün işverenler olmasa bile önemli bir çoğunluğu çalışanların hepsini ofise çağırır bence.
Birçok firma bu ödemeleri ya cüzzi göstermelik yapacak ya da hiç yapmayacak
Bu güzel bir haber ben de isterdim evsen calismayi aslinda yapabilirim freelance olarak
bak bu ilgimi çok çekti
bana bununla ilgili yasal açıklamalar olan linki paylaşır mısın
Vallahi tertemiz, hem serbestsin hem ev masrafın azalıyor hem de para kazanıyorsun.
Ancak devlet çalışanları bu şeyden faydalanabilir. Diğerleri özel olduğundan işveren maliyet düşünür.
Güzel karar ama uygulanmasına pek ihtimal vermiyorum
Bizim şirket ( Gold Medikal ) bünyesinde çalıştırdığımız 10 a yakın home ofis çalışanımız var. Hepsi iyi güzelde elektrik, yeme içme işi nasıl olacak? Neye göre hesaplanacak?
Çalıştığı saatin elektriğini vs... hesaplayıp o sürede kullanılan elektriği vs.. karşılayacaklarmış :) bu harika.
Bence saçma. Hem evden rahat rahat çalışıyorsun. Kasılmıyorsun. Hem de üstüne elektrik su İnternet gibi faturalar ödeniyor. İşe gidinlere de o zaman covid risk ücreti verilsin?
Bence çok sağlıklı bir karar olmuş 👌 yakında tüm çalışanların yol ve yemek masraflarının karşılanması haberini almak dileğiyle :)
Doğru bir karar olmuş. Evden çalışınca giden hep cepten gidiyor
Evden çalışanlar için çok iyi, keşke bende böyle bir iş bulsam 😂
Bence çok iyi. Güne puanım 7 😄
Cok sacma oldu kirasını da odesin bari
Bu kadar da is verene yuklenilmez yani.. oldu bi de kirayı da odesin is veren tam olsun yani
harika haber... geç bile kalındı.
Kesinlkle dogru bir karar
Bizim ülkemizde bunu uygulayan bir tek yer çıkmaz
Sadece işçiler olmasın, öğretmenlerin de olsun :)
Peki kim takıyor yönetmeliği?
İşten çıkarmalar artabilir. Ters tepebilir yani.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?