Para herkesi değiştiriyor mu, hem sağlıklı bir ilişki yürütüp hem de kariyer yapılamaz mı?

İnsanoğlunun pek çok iyi özelliği var: Cömertlik, yardımseverlik, merhamet... Eş seçerken bunların hepsini dikkate alırız hepsi de birini iyi insan olarak tanımlamak için gereken özellikler ama bence bir birlikteliği sürdürmek için gereken en önemli özellik vefa. Sevginin onlarca yıl eskimeden kalabilmesi ne kadar vefalı olduğumuza bağlı.
Çok sevdiğim bir tabir vardır "Ne oldum delisi olmak." Bu tabir geldiği yeri, herkesin köstek olduğu zamanlarda kimlerin ona destek olduğunu unutan insanları çok güzel açıklıyor. Bu duruma düşen insanlar da vefasız insanlardır. Sevgiliniz de demek ki vefasız bir insanmış. Siz sevgilisini seven bir kadının yapması gerekeni yapmışsınız. Çoğu insan iyi bir yerlere gelirse talibi çok olur beni unutur düşüncesi ile sevgilisinin yoluna taş koyuyor, sizse bunları düşünmeyip tamamen onun iyiliğine odaklanmışsınız. Karşınızdaki kişi buna layık olamadı diye yaptığınız şeyden pişmanlık duymayın ve daha sonra yine aynı şey olursa kaygısıyla ilerleyen zamanlarda hayatınıza alacağınız kişiyi desteklememezlik yapmayın. Parayı sadece istediği şeylere daha kolay ulaşmak için bir araç olarak gören insanlar para kazanınca değişmezler; arabasının modeli değişir, evi değişir, yediği şeylerin kalitesi değişir, giydiği şeylerin markası değişir ama özü hep aynıdır. Bir gün sizin de karşınıza öyle biri çıkacak bundan hiç şüphem yok sizin de olmasın. Eski erkek arkadaşınız da emin olun değerinizi anlayacak çünkü siz onu hiçbir şeyi yokken sevmiştiniz bunu o da çok iyi biliyor, şimdi her şeyi olduktan sonra onu sevenler olacak ama o hiçbir zaman bu sevginin gerçekliğinden emin olamayacak bu bir insanın başına gelebilecek en kötü şeylerden biri.
para insanı değiştirmez insan kendini değiştirir, toplum insanı değiştirir bizim kültürümüzle uyumsuz özentiler insanımızı değiştirir, ne evlilik olur, nede nişan, o amerikan filmlerindeki özentilerle gayri meşru evlilikler, bir erkeğin aynı anda onlarca kızla veya bir erkeğin aynı anda onlarca kızlarla birlikte olması ne evlilik bırakır nede aile kurdurur bugün avrupa da her iki aileden biri gayri meşru çocukların bile ne babası ne annesi belli bu sadece aileleri değil toplumun yaşam popülasyonunu ve nüfusu da geriye iter
Düzeltme yapıyorum. (para insanı değiştirmez insan kendini değiştirir, toplum insanı değiştirir bizim kültürümüzle uyumsuz özentiler insanımızı değiştirir, ne evlilik olur, nede nişan, o amerikan filmlerindeki özentilerle gayri meşru evlilikler, bir erkeğin aynı anda onlarca kızla veya bir kızın aynı anda onlarca erkekler birlikte olması ne evlilik bırakır nede aile kurdurur bugün avrupa da her iki aileden biri gayri meşru çocukların bile ne babası ne annesi belli bu sadece aileleri değil toplumun yaşam popülasyonunu ve nüfusu da geriye iter
Üzücü ve kahredici bir netice terkedilen bir sevgili ve onu kariyer yapacağım diyip yüz üstü bırakan erkek arkadaşı her konuda destek olup en zor zamanında kız arkadaşını yarı yolda bırakan bir kibir abidesi ve kendini dünya hükümdarı zanneden bilgiçlik yuvasında yüzen bir erkek modeli. Sen daha gençsin çıkar karşına seni taşıyan ve seven bir prens üzülme herşey hayırlısı de o kaybetti seni o üzülsün sen boşver bir an y hayata atıl bulursun zamanla ondan daha değerli bir sevgili rabbim yardımcın olsun
Bana hangi burçta olduğunuzu yazar mısınız ve para insanı değiştirir evet ama cinsiyet veya başka birşey değil şahsiyet meselesi seni okadar değerli gormuyorsa seni bırakmam havasını zaten vermiyorsa bunlar sadece bahane o yuzden canını sıkmaya değmez seni hak etmiyormuş gerçek seven insan hayat arkadaşo olur her yolda eşlik eder destekcisi olur ben sen diye değil biz diye bakar.
Cevap
37Cevap
Bir gün gelecek seni gizlice ne yaptığını öğrenmek isteyerek başlayacak sonra pişmanlıklarla geri dönmek. Bunları da geçtim, Allah zaten bir gün karşına çıkarıp pişmanlık yaşattıracak. Kimse yapmadığını çekmeden gitmeyecek bu dünyadan boşuna denilmedi...
Sen her konuda destekli hayatına şekil vermesi için psikolojik destekte bulun sonra da bunu yapsın. Gerçekten böyle bir şekilde terk etsin. Çok geçmiş olsun. Bence sizde asıl şimdi kendinize yatırım yapın. Bakalım o alıştığı psikolojik destek olmadan ne kadar ayakta kalacak. Allah ona sizin gibi bir şans vermiş oda terk etmiş ve hayatının hatasını yapmış. Siz hayatınıza odaklanın. İnşallah sizin gibi güzel ruhlu bir insana yaşam size daha çok güzel şeyler sunacaktır.
Ben bunu anlayamıyorum. İnsanlar değişir, duygular değişir. Yaşam şartları pekala değişir. Hayat tek kişiliktir, o da çok bencildir. Neden kansız demek yerine, böyle mutlu olacaksa böyle yaşasın deyip yoluna bakmıyorsun? Kimse kimseyi hayat boyu taşımak zorunda değil ki. Onun için yapmış oldukların senin kalbinin güzelliğinden, sadece seni bağlar. Onun seçimleri ise yalnız onu bağlar. Bu konu bu kadar.
Para karakteri oturmamış insanı değiştirir. Sevgilinin zor zamanında destek olmuşsun ve seni kullanmış. Gerçekten sevse senin yaptığını yapardı. Kariyer yapsa bile seninle devam ederdi.
Denilecek bir şey inanki yok. Güzel bir Ata sözü aklıma geldi. Ki çok doğru bir söz
Erkek dediğin Varlıkta, Kadın dediğin Yoklukta Kendini belli eder.
Olayın direkt parayla ilgisi yok bence. İçinde bambaşka şeyler yaşayıp , kaygılanıyor olabilir. Yapmak istedikleriyle senin aranda kalmış ve bir seçim yapmış. Bu ülkede ancak fark yaratırsa bir yerlere gelebileceğini düşündü ya da. Bence şansın varsa onunla git ve bir daha dönmeyin.
Burada para değiştirmemiş sevgilini. Kendi hayatı ve yapmak istedikleriyle senin aranda kalmış ve kariyerini seçmiş. Bu üzücü bir durum ama olay para değil. 500 bin vereyim burda kal desen yine giderdi eminim.
Dövelim?
Bir ilişkisi olmasaydı baştan ve 'kariyer yapıcam sevgili olmak istemiyorum" dese anlarım. ama ilişkisi varsa ve üstüne kariyer yapacaksa sana vakit ayıramayacağını düşünse bile bu senin ile ortak bir karar olmalı.
Dogrusunu yapmış. Öncelikleri iyi belirlemek lazım. Karı, kız aşk meşk olaylarini gerektiği kadar ertelemek gerekir.
Ayrıca benim oğlum olsa türk kızıyla evlensin istemezdim. Hatta değil evlenmek, türk kızıyla eğlenmek bile risk taşır.
Sevgi emek verdim iyi davrandim hadi sende bana iyi davran sev seklinde olsa herkes cok calisir aşık olurdu... maalesef degil seni zaten cok sevmiyormus bence seni sevmeyen birinden kurtuldugun icin mutlu ol
Zor kurtarmışsın kendini, hiç üzülme. Böyle adamla evlensen de mutlu olamazdın çünkü daima 2. planda olurdun.
Paranın bir kişiyi değiştirmemesi için o kişinin her haliyle kendine yetebilmesi lazım ki bu tür insan çok nadir bulunur.
Maddiyat çoğu durumu değiştiriyor. İnsanın yürüyüşünü, gülüşünü vb. çoğu özelliğini değişiyor. Bu, karakteri hamur gibi olan insanları değiştirir. Para için giden birisine iyiki demekten başka hiçbir cümle yok. Bence sen de iyiki gitti de.
Bahane bu seni hiç sevmemiş ki yazık 4 yılına ömründen 4 yıl az değil umarım bundan sonra hayatına alacağın kişileri dikkatli seçersin.
Seninki değişmiş :D Paraya gitmemiştir de, seni yeteri kadar sevememiş ya da senden aldığı şeyler yeterli gelmemiş olabilir.
Bahane, seven her şekilde yürütür, çocuk gibi çekilmez kenara. Sevgilin büyüyememiş okusa ne olcak bırakması iyi olmuş boşver bir cacık olmaz ondan.
Ben üniversite sınavına girmeden 2 hafta önce sevgili yaptım ayrıldım mı hayır.
Yani o zaman ayrılmadım şuanda başka sebepten ayrıyız şlfnelf
Senin gibi güzel bir şeyi bırakmak olmaz asla ama ona sormak lazım niye bıraktığını bu bana bahane gibi geldi bunu yapmak icin ayrilmaya gerek yok
Yapılabilinir bence :) bunu yurutebilme kabiliyeti kişiden kişiye göre değişir herkesin ilişkiye bakış açısı aynı değil
benim eskiside oyleydi is bulmustum is surecinde ayrildik lan ailesi bile havaya girmisti o is icin daha olmayan ise dusun yani😃
Bacım en azından aldatılmamışsın buna şükret daha kansızlarını tanıyorum.
Aynen
Evlilik dışi 4 sene ilişki olmaz
Olursa da boku çıkar
sağlıklı insanlarla sağlıklı ilişki yürütülür :D senin ki direkt mal.
Para kimseyi degistirmez icindeki kisiligi disari cikartir sadece
Para kimseyi değiştirmez ancak içinde olan potansiyeli ortaya çıkartır
Para için değilde sanki hayatında biri var. Bahane ederek olayı bitirmiş.
Parası olan hayallerinin peşinden gider, hayalleri olan herşeyi terk etmek ister.
Para için terk etmesi mantıksız ilişkiyi uzaktan da sürdürebilirdi.
Benimkide şef oldu terk etti anlıyorum seni canım karaktersizler işte ♥️
Bazilarinin karakteri boyledir bunu degistiremeyiz unut o kansızı
öyle bir insanı oturup düşüneceğine önüne bak hayat senin kuşlar uçuyor
Bahane olarak kullanmış, yoksa kendine destek veren bir kadına hangi mantıklı insan terk eder.
Evet para bazi insanlari değiştirir para kazaninca kendini bişey sanarlar ve acımazlar karşındakine
Para için gitmemiş kariyer yapmak için gitmiş, uzaktan yürütemeyeceğini düşündüğü içinde ilişkiyi bitirmiş.
Böyle düşünmek bu kadar zor olmamalı.
Sonra da utanmadan biz ne yaptık ki derler. Etkekler kızların güvensizliğinin sebebini soruyorsunuz ya işte sebebi böyle şeref yoksunu hemcinsleriniz.
Bunlar bahane parayı görünce gözü yükseklere çıktı değişti ne yazıkki çoğu insan değişiyor ama sonunda pişman olanlar onlar oluyor para bir yere kadar çünkü
Erkeğin iyisi çoklukta kadının iyisi yoklukta belli olurmuş bu da haysiyetsizin tekiymiş boşver bence
maalesef olmamış birisiyle muhatap olmuşsunuz..
hem ilişki hem kariyer tabiki yürürdü..
bence çoğu insan iyi veya köyü bile olsa para onu değiştiriyor. paranın o insanı değiştirip değiştirmemesi onun kişiliğine bağlı değil karşıdakine olan sevgisine bağlıdır bence
para kazanmaya başladı derken normal paralar mı bunlar hani o yüzden bıraktıysa ama görmemiştir ama yüksekse olabilir
İnş köpek gibi pişman olur,. O zamanda sen onu isteme sürünsün pis köpek
Kendini geliştirmek falan filan bahane. O kadar her şeyde desteklersen böyle kıçı kalkar.
Konu senin okulun değil İngiltere kızları
İngilterede birini bulma derdinde
Para değil mevzu, bahane arıyormuş bulmuş kendince
bir kerede arkasında durun be olum. kaçmayın...
E para bu ingiliz karilar dururken senlemi yesin
Para bni degistirmedi. Karakterliyimm..
Değişen de var değişmeyen de karakterde bitiyor iş
Kariyer bahanesi olmuş
Para herkesi değiştirir ama adamı asla.
adam bahane bulmuş ayrılık için
Sevgilin adam değilmiş kısacası ve bunu farket.
Para herkesi istisnasız değiştirir
tabiki para olmasa taş mı yicen
Ruhunu maddiyata bağlayan herkesi değiştirir para.
Para değiştirmez öze döndürür
Bu nasıl nankörlüktür
Kurtulduğuna sevin.
Yazık olmuş
Çok üzüldüm :(
☺ boyle adilik yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?