Bu adam nasıl doçent olmuş Allah aşkına?

Bugün bir video izledim. Video aşağıda. Videoda Gaziantep Üniversitesi'nin Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanı var. Ben lise mezunu ve sadece meraklı halimle adamın bir sürü çarpıklığını tespit ettim.
Örneğin, Kudüs'e sahip çıkan ve yeğeni tarafından öldürülen Suudi Arabistan Kralı Fahd diyor. Halbuki Kudüs'e destek veren ve yeğeni tarafından öldürülen Kral Fahd değil Faysal'dır.
Beşşar Esad 1967'deki iktidarından beri en çok İsrail'e destek verdi diyor. 1967'de Beşşar Esad daha iki yaşındaydı. Hafız Esad 1967'de değil 1970'deki darbeyle başa geldi. 1967'de savunma bakanıydı. DAİŞ ise o süreçte ortaya çıktı diyor fakat o dönem ortaya çıkmadı. DAİŞ 2002'li yıllarda Irak'ta Saddam'ın desteğiyle Ürdünlü Ebu Musab ez-Zerkavi tarafından kurulmuştur. Yani 1967'li yıllarda DAİŞ'in esamesi bile yoktu. Beşşar Esad İsrail'e hep destek vermiştir diyor ancak Beşşar Esad başta Hamas, İslami Cihad ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi gibi Filistinli örgütlere destek veriyor. Şam'da bu örgütlerin askeri eğitim kampları ve ofisleri de bulunmaktadır. (Hamas'ınki sonra taşındı). Diğer yandan Beşşar Esad İsrail'e karşı Hizbullah'ı da desteklemektedir. Suriye ordusu İran'ın gönderdiği silahları Lübnan sınırı üzerinden Hizbullah'a sevketmektedir.
Kısaca, bu adam uluslararası ilişkiler konusunda doçent olduğu halde nasıl bu kadar hatalı bilgilere sahip olur?
Güncellemeler
+1 yıl
Güncelleme.
Bu adam nasıl doçent olmuş Allah aşkına?