Bugün bir video izledim. Video aşağıda. Videoda Gaziantep Üniversitesi'nin Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanı var. Ben lise mezunu ve sadece meraklı halimle adamın bir sürü çarpıklığını tespit ettim.
Örneğin, Kudüs'e sahip çıkan ve yeğeni tarafından öldürülen Suudi Arabistan Kralı Fahd diyor. Halbuki Kudüs'e destek veren ve yeğeni tarafından öldürülen Kral Fahd değil Faysal'dır.
Beşşar Esad 1967'deki iktidarından beri en çok İsrail'e destek verdi diyor. 1967'de Beşşar Esad daha iki yaşındaydı. Hafız Esad 1967'de değil 1970'deki darbeyle başa geldi. 1967'de savunma bakanıydı. DAİŞ ise o süreçte ortaya çıktı diyor fakat o dönem ortaya çıkmadı. DAİŞ 2002'li yıllarda Irak'ta Saddam'ın desteğiyle Ürdünlü Ebu Musab ez-Zerkavi tarafından kurulmuştur. Yani 1967'li yıllarda DAİŞ'in esamesi bile yoktu. Beşşar Esad İsrail'e hep destek vermiştir diyor ancak Beşşar Esad başta Hamas, İslami Cihad ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi gibi Filistinli örgütlere destek veriyor. Şam'da bu örgütlerin askeri eğitim kampları ve ofisleri de bulunmaktadır. (Hamas'ınki sonra taşındı). Diğer yandan Beşşar Esad İsrail'e karşı Hizbullah'ı da desteklemektedir. Suriye ordusu İran'ın gönderdiği silahları Lübnan sınırı üzerinden Hizbullah'a sevketmektedir.
Kısaca, bu adam uluslararası ilişkiler konusunda doçent olduğu halde nasıl bu kadar hatalı bilgilere sahip olur?
Örneğin, Kudüs'e sahip çıkan ve yeğeni tarafından öldürülen Suudi Arabistan Kralı Fahd diyor. Halbuki Kudüs'e destek veren ve yeğeni tarafından öldürülen Kral Fahd değil Faysal'dır.
Beşşar Esad 1967'deki iktidarından beri en çok İsrail'e destek verdi diyor. 1967'de Beşşar Esad daha iki yaşındaydı. Hafız Esad 1967'de değil 1970'deki darbeyle başa geldi. 1967'de savunma bakanıydı. DAİŞ ise o süreçte ortaya çıktı diyor fakat o dönem ortaya çıkmadı. DAİŞ 2002'li yıllarda Irak'ta Saddam'ın desteğiyle Ürdünlü Ebu Musab ez-Zerkavi tarafından kurulmuştur. Yani 1967'li yıllarda DAİŞ'in esamesi bile yoktu. Beşşar Esad İsrail'e hep destek vermiştir diyor ancak Beşşar Esad başta Hamas, İslami Cihad ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi gibi Filistinli örgütlere destek veriyor. Şam'da bu örgütlerin askeri eğitim kampları ve ofisleri de bulunmaktadır. (Hamas'ınki sonra taşındı). Diğer yandan Beşşar Esad İsrail'e karşı Hizbullah'ı da desteklemektedir. Suriye ordusu İran'ın gönderdiği silahları Lübnan sınırı üzerinden Hizbullah'a sevketmektedir.
Kısaca, bu adam uluslararası ilişkiler konusunda doçent olduğu halde nasıl bu kadar hatalı bilgilere sahip olur?
Güncellemeler
+1 yıl
Güncelleme.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Aslında işte bu videoları paylaşıp onların reklamını yapmak yerine, bir-iki çürütme videosu yapıp, güzel anahtar kelimeler kullanarak siz youtube videoları yapmalısınız bence. Halkımızın çoğu sizler gibi yanlış düşüncelerin ve satılık kalemlerin farkında. Yalnız aktif olarak yazı kaleme alan, video üreten yok. Kanal açarsanız haberimiz olsun. Etrafımıza duyururuz.
Ekşi'de yazıyorum Borjgali müstear adıyla. Youtube'da pek kendimi açık edemiyorum.
Anladım. Ama bilginiz olsun diye söylüyorum, yazdıklarınızı okuyan programlar var aslında. Text to Speech uygulamaları. Böylelikle kendinizi göstermeden, sesinizi kaydetmeden videolar yapabilirsiniz.
Ekşi hesabını da kıskandım açıkçası. Ah bi ekşi'de yazamadık. :) Başarılar.
Bunu söylemeniz iyi oldu. Bunu düşüneceğim. Youtube işi aklımdan geçmiyor değil ama ülke malum, ifade özgürlüğü o kadar geniş değil.
Sağ olun.
Çok haklısınız. Rica ederim. Sizden bir şey isteyebilir miyim?
"Suriye Filmleri" ve "Kuzey Kore filmleri" gibi başlıklar yok ekşi gibi entelektüel bir sitede.
Yeni Kaynak sitesinin editörüyüm. Bu eksikliğin farkında olup bu ülkelerden birçok filme altyazı yaptık. Ama maalesef hiç duyulmadılar.
Acaba "Suriye Filmleri" şeklinde bir başlık açıp şu filmlerden bahsedebilir misiniz?
Hurma Kanı [2019]
Kaderden Kaçış [2016]
Dimeşk Halep [2019]
Suriyeli Lilit [2019]
Baba [2016]
Gül Suyu [2017]
Övün demiyorum, izleyip olumsuz olumlu eleştirirseniz, filmler duyulmuş olur en azından. Şimdi google'da "suriye filmleri" diye aratınca hep batı destekli isyancıların belgesel filmleri çıkıyor.
Site linki vermeyiniz, üyeliğinizi tehlikeye atmayın. Zaten linkimizi verenler olmuş. PR'a gerek yok yani. Beni kırmazsanız sevinirim. Teşekkürler.
Tabii ki. Filmleri izler yorum atarım. :)
Kusura bakmayın. Dün uyuyunca hemen cevap yazamadım. Şimdi gördüm yorumunuzu. Filmlere bakacağım. :)
Esağfurullah. Teşekkürler.
Rica ederim. Bu arada, üyeliğim hala çaylak modunda, o zaman Google'da aramalarda görünür mü bilemiyorum. Görünmese bile yazar moduna girince görünür. İlk olarak Hurma Kanı adlı filmi izleyerek başlayacağım. O film bittikten sonra ilk değerlendirmemi yazarım, daha sonra diğer filmleri izledikten sonra entry'yi edip yapar yeni değerlendirmemi de eklerim. Tabi hepsini izlemek süre alacak.
Nasıl kim milyoner de omuriliği samırsağı diyenleri doktor yaparlarsa bu da öyle oluyor