Ders çalışırken kimi en ufak sese bile tahammül edemezken kimi müzik bile dinleyebiliyor.
Siz ders çalışırken sessiz bir ortam mı tercih edersiniz yoksa sesten rahatsız olmayanlardan mısınız?

Asla rahatsız olmam. Hafızlığa çalışırken diğer hafızların sesleri mescitte yankılanırdı. Bazen o uğultu olmadan çalışamazdım bile dersime. Şimdi ise çocuklarımın cıvıltısı (gürültü, ağlama, bağırma🤦, oyun) arasında ders çalışabiliyorum rahatlıkla. 🌺
Duruma ve yere göre değişiyor. Bazen bir sese dahi tahammülüm olmuyor, bazen de kalabalıklar ve gürültüler içinde dersime odaklanabiliyorum.
Ama genel olarak dikkatim çok çabuk dağılıyor. O yüzden sessiz ve sakin bir ortam içersinde çalışmaktan daha fazla verim alıyorum.
Müzik dinleyerek calisirim ama birinin konusmasina dayanamam. Sebebi ise konuya vakıf oldugum icin kisi konusunca odak noktam kisinin konuşmasi oluyor ama müzikte odak yok
Cevap
16Cevap
Valla ben en ufacık şey bile ders çalışırken rahatsız eder beni. Bir de benim göz rahatsızlığım var çok etkiliyorlar beni çalışırken 😔
Sözelde baya rahatsız olurum hatta bikaç kere okurum soruyu ama sayısalda isterse evde parti olsun hiç rahatsız olmam :D
Evet konsantre olana kadar bütün sesler rahatsız ediyor, konsantre olduktan sonra da yüksek sesler sinirimi bozar.
Müzikle çalışırım diğer seslerden rahatsız olurum, yanımda biri konuşmıcak ama son ses müziğe razıyım.
Geceleri çalışırken uyumayayım diye hareketli müzikler çok dinlerdim. Gündüz gerek yok
Gürültü olan sesten olurum ama müzikten rahatsız olmam.
Ders çalışmaya oturamiyorum bile uzun süre her şeyden rahatsız oluyorum
Sessiz tabiki. Kütüphane deki sessizlik. Gece saatteki ölü sessizliği..
Ders çalışmak istemiyorsam her şeyden rahatsız olurum. Önemli olan benim için o dersi sevmek.
Yanımda biri varken ders çalışamam ama müzik dinleyerek soru çözebiliyorum sayısal derslerde.
sessiz ortam isterim genel olarak ders çalışmak başlı başına sorun zaten.
sakin bir müzik eşliğinde çalışmayı severim diğer gürültü tarzı şeyleri sevmem
Odaklanma problemleri yaşayan biri olarak rahatsız oluyorum.
Arada müzikle çalıştığım oluyor ama bazende en ufak ses bie dikkatimi dağıtıyor
Evet kuş bile ötmesin mümkünse
Klasik müzik dinlemeyi seviyorum ders çalışırken
Rock tekno müziginden rahatsiz olurum
Evet tahammül edemiyorum seslere
Sesten rahatsız olduğum için müzik dinlerim
Evet rahatsız oluyorum
şarkı veya müzik olmadan çalışamam
Genelde Ewt ezber veya yazı yazıyorsam oluyorum.
Rahatsız olurum yaa xper 3
Hemde nasıl kim olmaz ki
Olurum sessiz ortam olmali
Evet oluyorum sessiz olacak çalıştığım yer.
Kim olmaz ki?
Hayır çıt çıkmayacak.🤐
Rahatsız olmuyordum
Ses olmayacak
Evet olurum
Çoook
Oluyorum
Yok rahatsız olmam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?