Selamlar ticaret yapmak isteyen kendimi bu alanda yetenkli ve başarılı olduğumu düşünen biriyim şu an üniversite öğrencisiyim İç mimarlık okuyorum mezun olunca inşaat malzemesi dükkanı açmak ve dekorasyon işleri yaparak bu malzemeleri satmak ve aynı kendi projelerimde kullanmak istiyorum sizce mantıklı olur mu?
Ailem bu sektörde değil çok sıkıntı yaşar mıyım?
Mezun olur olmaz açmayacagım biraz deneyim kazanıp açmayı düşünüyorum mersinde yaşıyorum potansiyel var mı sizce?
Güncellemeler
+1 yıl
Zamanla eski ev, dükkan alıp yenileyip satmayı bile planlıyorum
İnşaat malzemesi ve dekorasyon tadilat dükkanı açmak?
Ama bu dönemde açarsan zarara uğrarsın bende mermerciyim inşaat sektörü durdu bizde iş yok bizim arkadaş battı aslında çok iyi geliri var bayağı zengindi ama sonra herkese açık hesap verince battı sakın açık hesap verme büyüyemezsin
Yok bro zaten o olaya kolay kolay girmem zaten mal satışından çok uygulama tadilat işlerine yönelecegim sadece malı dışarıdan almak yerine kendim malımı kullanacağım ha satış olursa da ek gelir olur yani
Ben zaten şu an İç mimarlık okuduğum için her türlü malzemeyi dışarıdan almak zorunda kalacam e bende düşündüm ki malzemeyi başkasından alacağıma ofis yerine dükkan tutarım hem malzeme alış satışı yaparım (online olarak da e ticaret şeklinde inşaat malzemesi satmayı da planlıyorum) hemde kendi işimde kendi malzememi kullanır daha çok kar ederim
Malzeme satışından ziyade uygulama yani tadilat dekorasyon işleri yapıp sattığım malzemeleri kendim satın almak yerine kullanmam daha ağırlıklı olacak satış da olursa ek gelir gibi yani
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Sakın açma inşaat sektörü durdu sakın açma batarsın bizim burda 2 tane Nalbur battı bak bu bildiğin salaklık olur sakın açma
Şimdi açmıyorum dostum sakin ol hele 😄
Daha okuyorum şimdi
Pardon heyecan yaptım bro yarın açıcam zannetim😂😂
Yok yaw 7 yıla anca
Şimdiden alt yapısını oluşturmaya çalışıyorum
Kanka ohoooo sen o güne kadar yaşa diğer kalanı hallolur yav
He doğru dedin
Ama bu dönemde açarsan zarara uğrarsın bende mermerciyim inşaat sektörü durdu bizde iş yok bizim arkadaş battı aslında çok iyi geliri var bayağı zengindi ama sonra herkese açık hesap verince battı sakın açık hesap verme büyüyemezsin
Yok bro zaten o olaya kolay kolay girmem zaten mal satışından çok uygulama tadilat işlerine yönelecegim sadece malı dışarıdan almak yerine kendim malımı kullanacağım ha satış olursa da ek gelir olur yani
Aynı bizim gibi yani biz hem depoyuz hemde iş yapıyoruz
Ben zaten şu an İç mimarlık okuduğum için her türlü malzemeyi dışarıdan almak zorunda kalacam e bende düşündüm ki malzemeyi başkasından alacağıma ofis yerine dükkan tutarım hem malzeme alış satışı yaparım (online olarak da e ticaret şeklinde inşaat malzemesi satmayı da planlıyorum) hemde kendi işimde kendi malzememi kullanır daha çok kar ederim
Bu işin içinde olan arkadaşım var müthiş para kazanıyor
Ama tabi çevre lazım
Çevrem zamanla işin içine girince daha da genişler diye düşünüyorum aynı zamanda sosyal medya da ve reel de reklam çalışmalarına önem vereceğim
Hadi inşallah
Ailem bu sektörde değil çok sıkıntı olur mu sence
Arkadaşınız tam olarak ne yapıyor sıfırdan mı başladı
Olur sıkıntı tabi bu işi yapanların çevresi sayesinde tutunuyorlar
Sıfırdan başladı ama bu sektördeler zaten 6 erkek kardeş hepside taşeron o sebeple boş gün yok
Ve senin bahsettiğin gibi şeyler yapıyorlae
Babamın çevresi var sektörel çevreden ziyade Müşteri potansiyeli çevre daha da önemli geldi sanki
Öylede o denli müşteri alacağı ne olur 10 adetse
Taşeron alır binlerce
Büyük düşün
Malzeme satışından ziyade uygulama yani tadilat dekorasyon işleri yapıp sattığım malzemeleri kendim satın almak yerine kullanmam daha ağırlıklı olacak satış da olursa ek gelir gibi yani
Yani benim için önemli olan tadilat dekorasyon işleri almak
Haaa anladım hayırlısı olsun inşallah
Teşekkürler