Cemmat yurdunda kalanlar bana bilgi verebilir mi arkadaşlar babam cemaat yurdu ayarladi da. s?
Cevabın nedir?
Hangi akla hizmet, baban hic mi tv izlemiyor hicmi cevresinde yurtlarda kalanlari gormuyor. Bu gibi cemaat evleri insanlari gozunu boyamak icindir. İslamin adini sanini kullanarak malesef ki insanlari bu sekilde kendilerine cekiyorlar. Bilmiyorlarki o gibi ortamlarda neler dondugunu. Bizzat ben universitedeyken o yurtlara surekli cagirirlardi yemekti sohbetti falan gider ortama bakardim. Haşa. Peygamber efendimiz yerine said nursiyi peygamber gibi hayati kitaplari cart curt surekli bunlarla mesgulduler bir kere gormedim duymadimki peygamber efendimizin bir kissasi anlatilmis ne bu beduuzzaman sevdaligi. Tamam o bir evliyadir ona dicek lafim yok ama ondan once bizim efendimizi tanimamiz lazim. bir diger konuda ben de tesetturluyum ama bu tur seyleri gorunce insan utaniyor kapali olmasindan. Modern islam cercevesinde suslu puslu giyinen ablalarin bizzat gozlerimle sahit oldum yanlis hareketlerine. Bumu islami yaymak bu mu cemaat aski. Lanet olsun bu cemaate allah lanetini yagdirsin.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
1yıl kaldım. Iyilikten öte bir zararlarını görmedim. Bazen diyorlarkı, iyi insanların ve iyi ortamın içinde yaşamışsın, sanıyorsun Türkiye emniyetli, Türkiye insanları iyi. Seni gerçeklerin kötülüklerinden korumuşlar.
Bilmiyorum. Her kesin fikri ve inançı farklı, ama orada gerçekten iyi ve temiz ve ahlaklı aile kızları gördüm32 Yorumla- +1 yıl
otobüste karşılaştığım ablalar (artık otobüste görsem tanıyorum): Ya bu kıza ne yalan uydursak şimdi istemedik seni diyemeyiz
-uğraştığı bir şey var mı onu öne sürelim
+ yok be asosyalin teki
düşünüp düşünüp en son acelele çıktık yalalnını bulurlar. hayatları yalan ve kandırma üzerine kurulu iki belki üç yüzlü insanlar. Onlara uyum sağlayan da onlardan farklı olmayan insanlar ki bir süre sonra onlara çalışırlar zaten.
Din mezhep konulari bana gore degil o yuzden kim ne der pek umursamam, ama umurunda olacaksa ben birkac sey soyleyeyim.
2 yil boyunca cemaat yurdunda kalmak zorunda kaldim okul hayli uzakti en yakin yurt da cemaat yurduydu ama ben orada 'cemaat yurdu' gibisinden ayri bir sifat konulacak kadar farklilik gormedim. Diger yurtlara kiyasla %90i muhafazakar insanlardan olusan bir yurttu tabi, ama namazini kilan kiliyodu kilmayana da karisan yoktu hani, kimse de kimseye baski yapmiyodu. Gayet temiz, dost canlisi bir yerdi yani, tabi hicbir yurt evin yerini tutmuyor, o yuzden geri dondum.
Kisacasi agzi olan konusur, sen her denilene kulak asma. Su aralar siyaset olaylar falan millet iyice kafayi yedi zaten, kalmak istiyosan kal, istemiyosan kalma, bu kadar basit.12 Yorumla
Soran+1 yılOrtamı bilmiyorum ondan fikrim olsn
- +1 yıl
Ya yeni jenerasyon iste hepiniz aynisiniz, cemaat yurdu olunca kizlari bir baska olmuyo, kotu anlamda soylemiyorum tabi yine ayni kiz muhabbetleri falan donuyor iste onu kastediyorum... Kendi istegiyle kalan 1-2 arkadasim vardi kiz yurdunda onlardan biliyorum. Bu her yerde boyle midir bilemem ama, Istanbul, Izmir, Bursa'da falansan boyle...
Gizli Üye(36-45)+1 yılben kaldım yıllarca. Kız arkadaşın falan olursa işin zor. ben cemaat yurtlarına türk ailesinin heleneksel yurdu diyorum. ailelerin en çok güvendiği yırtlardır
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
28Cevap
Süleymancıların ise tavsiye ederim ya da Mahmut efendinin ise ama gülen cemmati nin asıl amacı para ve güç o yüzden gülen cemaati yurtlarına gitme. Okuldayken 2 cemaat yurdu vardı biri gülen cemaatinin bir diğeri ise süleymancıların gülen cemaatinin yurdundan herkes kaçmaya başladı ama ben bile cemaatte kalmazken süleymancıların yurduna gidip hocayı dinlerdim, yemek yerdik falan güzelde geçerdi zaman aynı zamanda arkadaşlarımıda görmüş olurdum.
16 Yorumla
Soran+1 yılBu fetocu ya
Soran+1 yılGitcegm yurt
Soran+1 yılBende bu lafına Sağol derim :(
Gizli Üye(30-35)+1 yılAralarındaki en rahatı F. Gülen cemaatinin dir , sen buradakilerin dediklerine bakma . Diğer cemaatlerde kafası açık kadınları almıyorlar bile , cuma çıkış yok , derslerin hayatın önemli değil her gün kuran dersi göreceksin istersen o gün sınavın olsun. Çok katı kuralları var , dediğim gibi Gülen cemaatinin değilse hiç gitme ya da git parkta yat daha iyi. Normalde ara sıra namaz kılan biri olarak 1 hafta kaldım sonrasında Allah'a kitaba söverek çıktım.
23 Yorumla
Soran+1 yılTobe Yarabbim
Cevap sahibi+1 yılSakallı cemaatçilerden uzak dur ışidcilerden farklı bir b*k değiller.
Soran+1 yılKalırsam ederim ki benm niyetim yok
Eğitim & Kariyer konusunda 364 cevap paylaştı. Kapalı arkadaşım vardı.. Sürekli şikayet ederdi bir ara sırf cemaat yurdu yüzünden dinden çıkacaktı.. Çok bunaltıyorlar. Ben de ateistim alay ederdim onunla..
Çok kötü.. Dindarı bile dinden soğutuyorlar heralde..10 YorumlaAllah tez zamanda kurtarsın. Bu arada hangi üniversite. 😎
16 Yorumla
Soran+1 yılSelçuk Üniversitesi silifke Taşucu myo dış ticaret
Soran+1 yılOff
Soran+1 yılNeden
gülen cemaat yurdu heralde pek farkı yok haftalık sohbet oluyo ve aksam yurda griş tarihinde baya sıkılar
15 Yorumla
Soran+1 yılOrt yapilirsa sıkıntı olur da yapilmazsa olmaz ama ben kalamam
Soran+1 yılDaha yazilmadm düşünüyor ben ozel yurt bulursam girerm nereden bulcm numara falan bilmiyorum etmiyorm
Soran+1 yılBenimki ilcede işte yazinca çıkmıyor
Feto dayının yurduna gitmede nereye gidersen git mason uşağı olma yani.
14 Yorumla
Soran+1 yılFeto yurdu be
Soran+1 yılCok iyi boku yedim ben :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim bazı kız-erkek arkadaşlar kalıyorlar, kızlar genelde türbanlı oluyor, erkekler namazına önem gösteriyor kötü alışkanlıkları yok. Kızlar da o şekilde, üniversite öğrencisi olunduğu için küçük çocuklara ders falan veriyorlar bunlar bildiklerim. Bir de çay eksik olmaz.
10 Yorumlaher yerde her cemaat farklı. şansın varsa , iyi bir yere denk gelebilrisn
13 Yorumla
Soran+1 yılBende sans yok kanka :D
Soran+1 yılOlur Sağol :)
+1 yılBen bir ara kalmıştım ama yurt degil de evdi. Abiler denen muhterem zatlar vardı. :) bunlar fettoscu degil nurcular. Fettos harici cemaatlerden zarar gelmez merak etme :D
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkalınır kardesım hıc bı sorun yok cemmaat ayaklarına takılma yeter dıger turlu ıcındekı ınsanlar temız oluyor. rahat fılan yanı oyle katı kural yok kaldım cok guzeldı ordaki ınsanlara bayılıyodum cemaatı sevmezdım ama yurtları guzelll
10 Yorumlabenim kiz arkadasim iki ay sonra dayanamayip cikmisti ilk zamnlar iyi davraniyorlar mis ama sonradan baskilar basliyormus
10 Yorumlaablaların çok olacak muhabbet bol aksam 6 ya da yedıden sonra dısarı çıkıs yok senın anlıyacagın yarı acık ceza evı
10 YorumlaTurkiyenin % 97 sinin karsi oldugu bir topluluk paralelden sonra
10 YorumlaFethullah Gülen yurtlarında kalmıyorum karşıyım... Ben Mahmud Efendi'nin yurdunda kalıyorum..
20 Yorumla
+1 yılNasıl bir insansiniz ya babası ne güzel dusunmus git valla gir rahat edersin rahatsız eden olmaz bana hak vereceksin babana ömür boyu dua edeceksin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKalmıyorum kalmamda baskı altında yasamaya nıyetım yok !
19 Yorumla
Soran+1 yılBenimde yokta babama ne anlatcm kızar :(
Cevap sahibi+1 yılde ki kendı dedıklerıne uymayanlara kotu davranıyolar sureklı ıbadet etmeye zorluyolar cok dısıplınlı ınsan kafayı yer ya :S
Soran+1 yılOf of of hayatm rezil oldu ya zaten boktan bir okul geldi bir de bu cekemem
Cevap sahibi+1 yılhangı blm annemde cemaat yurdunu sıtıyodu anlattım anneme netten cemat yurtlarıyla ılgılı kotu haberler gosterdım avzgectı zaten babam bılıyodu o yurtların ansıl oldugunu bnmde baskıya gelemıcemı bılıyolrdı zorla özele gttm sende öyle yap haber bul anlat baskı oldugunu sabah absına gelıp namaz kılcan dıye abskı ypıyolr ya böle bse olamaz..
Soran+1 yılYok deve Y
Cevap sahibi+1 yılarkadasm anltyodu onalrın dedıkelrını yapmak zorundakın rrobot gıbı unı yasamnından bı halt anlamassn :D
Soran+1 yılBen kalamam
Cevap sahibi+1 yılbencede kalma pskolojn bzlr
Soran+1 yılPeki teşekkür ederim
yanlış eğitimden dolayı tercih etmem
diyorum ben^^10 Yorumla4 gün kaldım 5. gün kaçtım :D
15 Yorumla
SoranNeden ki
Soran+1 yılBende senin gibiyim napcm ben ya
Soran+1 yılTamam deneyeceğim
Gizli Üye(36-45)+1 yılGece hayatin erkek arkadasin ickin sigaran yoksa bence gayet guzel zaman gecirirsin bende kaldim en guzel arkadasliklarim dostluklarim orada oldu.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer gece beddua seanslarına kalkarsınız bak :D dini açıdan zayıfsan iyi yapmış ama keşke böyle olmasaydı cemaat :D
10 Yorumla4 ay Fetocularin yurdunda kaldım yurda kız atmaya calsmakdan atildim yurttan
12 Yorumla2 tane cemaaet yurdu var benim bildiğim biri çok sıkar diğeri biraz daha rahattır.
03 Yorumla
Soran+1 yılFetocu herhalde
Soran+1 yılO ne demek ya
Kank çok sıkıcı yah 1ay dayandım
13 Yorumla
Soran+1 yılOlmadı degisirim
Soran+1 yılÖyle yapcm
+1 yılçok kötü ya bir üniversiteli için fenaaa. s
15 Yorumla
Soran+1 yılBen ne bok ycm ya
- +1 yıl
aksam 6-7 gibi yurtta olman lazım bazıları makyaja falan karısıyolar giyimine falan tayt etek sort rahat bişiler giyemezsin yani :/ üniversitenin etkinlikleri olur katılamazsın :D
Soran+1 yılOha daha neler
- +1 yıl
üzgünüm
Soran+1 yılTeşekkürler
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2 yıl kaldım maalesef
15 Yorumla
SoranNasıldı bahseder misin
Cevap sahibi+1 yıllise misin üni mi ona göre anlatcam çünkü ikisinede farklı davranıyorlardı
Soran+1 yılÜni
Cevap sahibi+1 yılliseleri çok sıkıyorlar bir rahatca nefes bile alamıyorsun ama benim kaldığım yurtta üniversitelerin sadece giriş çıkış saatlerine ve sevgilisine karışıyorlardı
Soran+1 yılPf y
bende bu sene mecbur kalacam yav lanet olsn
13 Yorumla
Soran+1 yılGel aglayalm kanka
Soran+1 yıl:((
+1 yılgeçmiş olsun :((
11 Yorumla
Soran+1 yıl:( Sağol
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıleskiden 1 gece kalmıştım. ertesi gün hemen çıktım.
14 Yorumla
SoranNeden
Cevap sahibi+1 yılçünkü herşeyini kısıtlıyolar. gece 12 lere kadar sürekli dini eğitim veriyolar ve ders çalışamıyosun. o zaman öyleydi. şimdi bilmiyorum.
Soran+1 yılPeli teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılrica ederim.
Allah kurtarsın.
12 Yorumla
Soran+1 yılOlur canım
- Eğitim & Kariyer konusunda 332 cevap paylaştı.
+1 yılAbla olursun sende merak etme
10 Yorumla
+1 yılgeçmiş olsun abla
14 Yorumla
Soran+1 yılOf neden ya
- +1 yıl
sıkıcı bir hayat seni bekliyor
Soran+1 yılHadi be
- +1 yıl
vallahı
+1 yılayvayı yedin :D
126 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
baskı yaparlar
Soran+1 yılNe baskısı
- +1 yıl
Erkek arkadaşın olamaz.5 vakit namaza zorla kaldırırlar. Belirli saate evde olmak zorundasın v. s
Soran+1 yılHassktr
- +1 yıl
bence hassktr knka :( senin adına üzüldüm :(
Soran+1 yılYok abi olmadı çekerim emaneti s... adaleti :D
- +1 yıl
adamsın yürü reiz arkandaym :D
Soran+1 yıl:D haha eyvallah
- +1 yıl
ne tarafta okucan pampa :D
Soran+1 yılMersin silifke
- +1 yıl
baban demekki sana ve ortama güvenmiyo knka :d