Merhabalar lisans üzerine okuyordum ama bölümle aram yoktu o kadar bunalmıştım ki devam etmeme kararı aldım donduracağım 2. Üniversiteden devam etmeyi düşünüyorum ama ön lisans üzerine bana hangi bölümü önerirsiniz tekrar sınava çalışmayı düşünüyorum 22 yaşına girdim geçen ay sizce geç mi olur açıkçası donduracağım için mutluyum o kadar bunalmıştım ki
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
hangi bölüm? istersen 34 yasında ol yasın daha cok genc milletin bos laflarını takma onlara kalsa herkes 21 yasında iyi bi üniden mezun olması gerek
Hiçbir şeyden umudum kalmadı sanki istediğim bir bölüm yok o kadar bunaldım ki kafam dolu annemlerde istemiyordu bu bölümü bende istemiyordum üniversiteyi de sevmedim yok yani açıktan hangi bölüm okuyabilirim
hangi üni bu doğuda falan mı
bişi dicem bölümünü sevmiyosan kesinlikle devam etme ama biraz bile yapabilirim diyosan veya kendini ilerde orda gormek istiyosan bitir derim ben cok zor bi bolum degilse tabi bilemiyorum
Erzurum'da tanıdık var diye orayı tercih yaptım ama pişmanım gerçekten bölüm ve üniversite yönünden
Yok yapamiyorum midem kaldırmıyor artık hayvan görunce içim bı tuhaf oluyor artık istemiyorum çok ağır geldi travma yaşadım resmen iyi anlaştığım biride olmadı
ilk tercihin miydi yoksa oylesine mi yazdın bölümü
gerçekten mi? arkadaısm deli gibi bu bolumu istiyor temelsiz mat kasmaya basladı cocuk :D ama bölüm zor diye duydum
Üçüncü tercihimdi
Eğer gerçekten seviyorsa yapabilir ama anatomiydi latinceydi zor ağır yani güzel bir yerde tutturursa okuyabilir ben biraz sıralama yönünden tercih yapmıştım Erzurum'a birde tanıdıklar aracı oldu Erzurum'da okunmaz bilgilendiriyim :D
bencede okulda çok etkiliyor bu durumu ama dedigim gibi hiçbir şey için geç değil 38 yasında bogazicinde derece yapmak icin yks calısan tanıdıgım var. Bende kendi kendime depresyona giriyorum yasım geçti ben daha hazırlanıyorum vs diye
Bilmiyorum sürekli gündemde işsizlik var okumayın okumayanlar zengin kafasindalar bogazicinden bile issi olanlar var iyi bir üniversitede yetmiyor cv yönünden zengin olmak lazım diplomalar sertifikalar kurslar bunlarda geliştirmeye çalışıyorum kendimi online kurslara bakıyorum kurs satın aldım dil çalışıyorum İngilizceyi mukemmellestirmeye çalışıyorum vesayre hiç iş tecrübem yok aileme yük oluyormusum gibi hissediyorum akrabalarımda baskı yapıyor kötü hissediyorum
aynı durumdayım bende. Hele o milletin agzı hiç susmaz asla hep bi şunu yapsaydın bunu yapsaydın bari bölümü bitirseydin 2. ye okurdun bilmem ne. Milleti cidden takmamak lazım baska care yok ailene de yük oldugunu dusunme bu surecte elinden para kazanmak gelse kazanırdın zaten. Derslerin cok agır nası calıscanki sana tavsiyem vazgeçceksen bölümden sıradaki planını ayarla oyle vazgec işte bi hedef yok sunu yapcam diye öyle bitir herşeyi sıfırdan basla
2. Üniversiteyi okusam ordan agnomu yüksek tutup başka bölüme yatay geçiş yapsam da olabilir ama bölümüne bağlı eczane hizmetleri düşünüyorum insanların ağzı aynen bölümü bitirseydin bari diyorlar banada istemiyorum hayattan bezdim ne yapabilirim ki?
Okuduğun bölüm ne peki?
Veterinerlik
İlgi alanına yönel. Veterinerlik bence de zor ya :D Ev arkadaşım okuyordu, baya detaylı anatomi, kelimeler vardı. Yani nasıl bir yapın varsa ona göre yönel. Saha çalışması mı seversin? Yoksa masa başı olması mı lazım? Stabil iş kolları mı yoksa durmadan farklı işler mi? Parası önemli mi yoksa sabit gelir olsa iyi olur mu gibi sorulara göre araştırma yap.
Haklısınız ağır bir bölüm Latince anatomi bitirdi beni meğer hiç benlik değilmiş sağlık alanı diye yönelmiştim olmadı bu arada Erzurum'da üniversite okunmaz soyliyim hayatımda hiç bu kadar bunalmamistim tanıdıklarımi dinlemeseydim keşke
Hiç bir fikrim yok ne istediğim hakkında o kadar bunaldım ki ne yapabilirim nerden para kazanabilirim bilmiyorum hiç iş tecrübem yok para akzanmisligimda yok aileme yük oluyormusum gibi hissediyorum buda uzuyor
:D Meslek yoklaması yap, sanal çok gelişti. Meslekleri yapanlar blog, vlog, normal yazı gibi şeyler ile gayet güzel anlatıyorlar. Onları hızlıca okuyup güzel bir karar alabilirsin bence.
Yani bunun için kısa bir karakter yoklaması lazım, neler seversin neler yapmaktan zevk alırsın gibi. Sevmediğin yapmaktan, görmekten hoşlanmadığın şeyler nedir mesela? Bunların dışında zaten hiç tecrüben olmadığı için işte önce işlerin iç kısmına bakacaksın ki bir fikrin olsun. Belki görmediğin ama sevmeyeceğin onca şey var. Bir sebepten dolayı girersin sonra yine fikir değiştirmek iyice yıpratabilir. Bunun için güzel bir araştırma yap vaktin var ise.
Aslında bu aralar eczacılık teknikerliği ne sardım ön lisans olarak eczane hizmetleri okuyabilir miyim iş var mı sertifika almıştım ama online bir sertifika oda bozmuş MEB onaylı yokmus :D tekrar seneye girmeyi düşünüyorum 22 yaşındayım sizce geç mi olur :(
Açıktan okumak kötü mü?
Birde şu şeyden çok sıkıldım okumayın iş yok bogaziciler bile işsiz diyorlar ve gördüm korkmuyor degilim
Okumanın yaşı olmaz merak etme. Geç falan olmazzz :D Bu sadece biraz, BİRAZ yani harbiden diyorum etkiler. Ortamın içine girdiğin vakit anlayacağını düşünüyorum. Yaşın fazla olsa bile ortamda bir denge olursa yaşın pek etki etmez. Hayatta ise, sevmediğin mesleği yıllarca yapmak yerine mis gibi araştırma yapıp güzelce seveceğin işi yapmak için yapılan şey kötü olmaz. Bunu daha erkenden yapman lazımdı aslında. Böyle mesleklerin iç dünyasına bakma olayını. Ama zararın neresinden dönersen kardır diye boşuna dememişler :D Bu yüzden tekrar böyle bir hataya düşmemek içinde iyi bir araştırma ve kriter koymak güzel olur. Bunun içinde kendini tanımaya çalış ve sana uygun olan işleri ara. Yani açıktan okumak çok etkili olmaz bana göre. Ama zamandan tasarruf ettirdiğinden dolayı geç havasını kafandan silebilir. Ama bunun için örgün eğitimi seçmemen, üzgünüm :D , ahmaklık olur. Çünkü eğitim yerinde öğrenilir bence, kendin tek başına belli bir yere kadar ilerleyebilirsin. Uzaktan da aynı olur deme, hiç sanmıyorum. Bulunduğun ilde okumak içinde çok çalışmayı deneyebilirsin. Bunu başarırsan baya etkili olur meslek hayatında :D
Okumayın diyenlerin sebepleri az çok belli ama dünyada Türkiye'nin kuralları geçmiyor. Her zaman burada yaşayacaksın diye bir kaide yok. İşin gereği belki imkan bulup başka ülkelere gitmek isteyebilirsin, zorunda kalabilirsin. Bu yüzden denklik olayı bile ülkemiz için pek iyi değilken hiç okumamak gibi bir olay çok saçmaaaa :D Boş beleş konuşma bana göre, bilenle bilmeyen bir olmaz.
Umarım tesekkurler
rica ederim
Bölümün ne
Veteriner hekimliği okuyordum ama ağır geldi alttan dersler almam gerekiyor o kadar bunaldım ki anlatamam hiç istemiyormusum meğer bölümümu ilk ay anladım güz döneminin bitmesini bekledim hep
Anladım başka bı bölüm oku bence açıktan kötü keşke daha önceden tam karar verseydin.
Benim kafamda istediğim bölüm olmadı hiç sadece yorgunum insanlardan soğudum bı tuhafim
Herkes öyle bu aralar sıkma canını herşey olacağa varıyor...
Evet öyle :(
Üzülme oda geçer buda geçer zamann 😶😶
Umarım