Göz göre göre lades demenin absürtlüğü içindeyim bir süredir. Gençler, özellikle liseliler cayır cayır sesini duyuruyor ama MEB duymuyor sanırım.
Pazartesi günü yüz yüze sınavlar var ama İstanbul'da okul açılacak mı karar pazartesi alınacak absürtlüğe bakın. Eğitim veremedikleri / yarım yamalak başarabildikleri derslerin sınavı yüz yüze olma ısrarı neden? Güvenmiyoruz kopya çekiyorlar Allah korusun sınıfı geçerler diye mi bu telaş? Nedir yani ben anlamadım sebebi anlayan bize de anlatır mı lütfen.
Durum değerlendirmesi yapmadan ille de okulda sınav diyen MEB
Çocuğunu bu riski göze alıp okula gönderen veliler.
Kader, vadeleri dolmuş deriz. Kimse hesap vermez.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yüz yüze sınav ısrarı yüzünden gençlerde ve ailelerinde korona vakaları artarsa suçu kim üstlenmeli?
Zaten bir siz çalışıp çabalıyorsunuz. Ben niye para, geçim derdinden bilmem kaç yüz kişinin çalıştığı firmada akşama kadar maske değiştir maske tak dezenfektan sık şeklinde çalışıyorum o zaman? Alt tarafı sınavlara girip çıkacaksınız zaten seyretilmiş sınıflarda yapılır oturma düzeniniz ona göre ayarlanırdı. Bu sene ertele, seneye ertele ee sizi ne zaman sınayacaklardı? Online derslere zaten giren çıkan belli değil. Ders de çalışıyoruz demeyin ayrıca akraba çocuklarından gördük nasıl çalışıldığını. Online da olunca iyi tabii. İçten içte şöyle bir aynanın karşısına geçin de bir itiraf edin kendinize. Sokaklarda kalabalık ama çıkmam diyor musunuz? Marketler de kalabalık girmem diyor musunuz? Hele avm ler... Cafeler açıldığında gitmediniz mi mesela? Gelin bunları külahıma anlatın. Yeğenim de 3. Sınıfa gidiyor okulları bir açıldı bir kapatıldı çocuk gıkını çıkarmadan gitti geldi online derse de girdi yüz yüze eğitime de gitti ne oldu peki hiçbir şey. Onlar sizden de küçük ayrıca ve mesafeyi korumayı da bilmiyorlardı bile
Öyle bir dönemdeyiz ki sağlık bizim için birinci sırada olmalı ama doğru dürüst veremedikleri eğitimin sınamasını yapmak onlar icin çok daha mühim. Bu cana kastetmek oluyor, riski bile bile. Elbette virüs bulaşan öğrenciler olacak, ölenler de olacak peki bunların hesabını kim verecek? Buna kader , ecel, olacağı varmış diyip geçemezsiniz. Ama öyle yapacaklar , ben de bir şey biliyorsam bu durumdan zararlı çıkan yine öğrenciler olacak ve her zamanki gibi gerçek suçlular asla suçluyuz demeyecekler.
Çocuğunu bu riski alıp okula gönderenler çok saçma olmuş veliler sırf çocuğu sınıfta kalmasın diye mecbur gönderiyorlar zaten Bilim kurulu söylemişti yani bunların riskli olduğunu Ziya Selçuk yapmakta ısrarlı ve bunun yüzünden herhangi bir öğrenci yakınını kaybederse ne olacak acaba?
Yahu şimdi Allah için Coronayı bahane etmesin kimse. Bugün C. tesi sokağa çıkma yasağiı var ama üneş açınca öprencisinden yaşlısına millet soluğu sokakta ve parklarda alıyor tıklık tıklım ama işin içine okul , sınav girince çocuklarımıza sınavda virüs bulaşırsa sorumluluğu kim alacak şeklinde soru türleri dolanıyor. daha önce serbestlik verildiğinde millet cafelerde sokakta fink atıyordu o zamanda corona vardı , haftasonları yasağında da corona var o dönem bir şey olmuyordu millet lingir lingir gezerken (vaka sayıları arttı ama kimse umursamadı) ama yüzyüze sınavda bir şey olacak he öylemi. Bırakın şunu. online ders ayağına çoğu öğrenci doğru düzgün eline kalem kitap bile almadı , öğretmenlerin büyük bir kesimi online ders durumunda keyifliler tabi ki yüzyüze eğitim ve de ders olamsını istemez büyük bir kesim. ha şunu da belirtmekte fayda var zaten yetersiz bir eğitim sisitemimiz vadı şimdi daha yetersiz oldu. Görünen köy kılavuz istemez. genç nesil hiç bir bilgi birikimi olmadan büyüyor... ?
@Clemelqueen Ne yazık ki insanlar rahata alıştı.. Zaten tembelliği seven bir milletiz ve Coronanın etkisiyle de iyice tembelleşti insanlar.. Yaş itibariyle geriye dönip baktığımda eski zaman öğretmenleri ile yeni nesil öğretmenler arasında ciddi bir eğitim sorunu göze çarpıyor. tabi burada genelleme yapmak istemem o yüzden çoğunluk diyorum. Yeni nesil öğretmenlerin büyük bir kesiminde öğretmen olayım da kapağı bir okula atayım zaten eğitim sistemi bozuk anlatır bir şeyler geçerim, hayatımı kurtarayım olarak bu mesleği icra ediyorlar. Tabi bunların yanında gerçekten eğitimci olmak isteyenlerde zan altına bırakılıyor. Aynı durum öğrenci tarafında da var ve çoğu öğrenci okula gitmek için okula gidiyor. maksat muhabbet derler ya. Bu şekilde ne gençlikten bir şey çıkar geşeceğe yönelik ne de eğitimsistemi ve de öğretmenlerden bir şey çıkar. Allah sonumuz hayreylesin ama ne yazık ki a. p. taal bir nesil yetişiyormuş gibi görünüyor ( Çoğunluk olarak) herkesi aynı kefeye koyamayız.
Cok yanlış tabii. Hatta online eğitimin yüzyüze egitimin yarısı kadar bile veriminin olmadığını düşünüyorum. Ama şu ortamda da yapacak başka birşey de yok. Pandeminin olduğu bir ortamda yüzyüze eğitim büyük risk.
Eğer yüz yüze sınav olabiliyorsak neden online eğitim gördük. Zaten onu da göremedik derste sürekli ses gidiyor öğrenci ile öğretmen arasında hep bir kopukluk var. Biz sınav olmamak için bunu yapmıyoruz eşitsizlik olmasın diye bu kadar olay oldu ve vaka sayıları hergün artıyor kim istesin böyle bir durumda sınav olmak. Kendin yașamayacağın bir durum için lütfen daha dikkatli yorum yap
Yüzyüze sınav olmasın diyorum bende zaten.. Başarısızlık varsa bunun farklı nedenleri var. Evet uzaktan eğitim verimli değil. Bunun bir cok nedeni var. Düzgün interneti olmayanlar.. Ev ortami musait olmayanlar.. Alt yapı yetersizligi vb. gibi.. Kimseyi de suçlamadım ama anketlerde yüzyüze egitim talebinin yüksek olması da su ortamda yanlış bence. Bunu soylemek istemiştim.
Ya ben şahsen şu 3 aydır beş parmağımı geçmeyecek sayıda dışarı çıkmışımdır. Ailem çalışsa da eve geldiklerinde gidip sarılıp öpmüyorum hemen odama gidiyorum. Afedersiniz ben bok yoluna mı eve kapattım kendimi. Ailenizden bulaşmıcak filan demişsiniz. Çok tanıdığım var bütün herkese bulaşıp bir kişiye bulaşmayan. Ayrıca derse giriyoruz 2 kişi en fazla 5 kişi giriyoruz hoca ders anlatıyo bazıları anlatmıyo. Kafasına göre farklı ders saatinde işleyen var tek kişi diye ders işlemeyen var. Elimden geldiğince girdim ama yetmiyor. Yüzyüze sınav için yetmiyp ben online eğitime girdim diye bütün kitabı öğrenmedim. Ama 1. sınavları geçtim hadi onlar hemen biter konularıda kolay 2. sınavlarda kitaplarda işlediğimiz yere kadar sorulacak. Sanırsınız biz TESLA EİNSTEİN'IZ. geçen sene 2. dönem notlarını saymadıkları için ben sorumlu bi dersimden kaldım. Şimdi binlerce kişide varken sınav yapıyolar not vereceklermiş. Ne yaptıkları hakkında bi fikirleri var mı acaba?
Bu bebeler devlete çok diklendi de belki ondadır bilemiyorum devletle oyun olmaz Hani nerde o yıkmaya gelen süt kuzuları bak nasıl paşa paşa sınava gidiyor Olum kızım evlâdım devlete kafa tutmak nedir siz kimsiniz aklınızı kullanın ona göre hareket edin bak haklıyken haksız duruma düştünüz toplumun gazına geliyosunuz bakın 15 yıl önce Mezdeke havası meşhurdu bu ülkede son 2 3 senedir yine Arap düşmanı olmuştuk Gs a yine bir Mustafa Muhammed geldi ülke ye bir Arap sevdasıdır gidiyor Yanlış anlamayın da duruşunuz güven vermiyor sürü psikolojisine kapılıyorsunuz hemen Benim görüşüm bu şekilde kısacası Türk halkının kendi fikirleri yok halk rüzgarın etkisiyle sağa sola savruluyor
Tabiki mili eğitim bakanlığı.. adam boşuna oturmuyor o koltukta.. normalde boşuna oturuyorda.. Bu onu ilgilendirir.. velilerin ya da öğrencilerin ne suçu var. Olan öğrencilere ve velilere olur. Ceremesini öğrenciler ile veliler çeksin eğitim bakanlığı da koltuğunda oturup magasini alsin oh ne alaka memleket.
Gençler bu sınava girince ne kazanacaklar mesela? Bence hiç bir şey kazanmayacaklar aksine büyük korku yaşayacaklar sınavlara girerken o kalabalıkta. Gerek var mıydı bu zamanda böyle bir şeye diye düşünmek gerek. Her şey eğitim için diye açıklama da yapamazlar bu sınavların yapılmasının bahanesi olarak. Eğitimi sınavdan ibaret görmek yalnızca bizim eğitim sistemimizde var sanırım
Peki bir öncekilerin suçu neydi? Onlar sınavlarını oldu diğer yarı kaldı. Ayrıca MEB tüm önlemleri aldı. Söylesenize madem bu kadar korkuyorlar korona olmaktan, neden yasakları çiğneyip dışarıda dört dönüyorlar? Eh, o zaman sınav olana kadar 24 saat sokağa çıkma yasağı gelsin gençlere, o zaman riskleri 0 olur değil mi? Gerçi bu yasağın onlara pek etki edeceğini sanmıyorum ama..
hükümeti ve yönetimi gram sevmiyorum ama sayın liseliler sizde ağlayacağınıza gidin bi ders çalışın. yüzde 90ınınız rahatlıktan sınava girmek istemiyor. ne bekliyorsunuz acaba sınavsız sınavsız üniversite öğrencisi olmayı falan mı? adamlar okul sınavlarını iptal etse bu sefer yksye laf bulursunuz. takın maskenizi sürün kolonyanızı, öpüp koklaşmayın adam gibi sınavlarınıza girin
Ben bu Yorumda Kendi Görüşümü Ve duygularımı Paylaşmak istiyorum ; Öncelikle Bazılarınız Çok Haklı Ama Bir Yandan da Sınav Olmamız gerek Çünkü Konular Yığılıyor Yığıldığı İçinde Hepsine çalışmak zorunda kalıyoruz Sınav Olmamız gerek Acilen. Instagram da Arkadaşlarım Yalandan Hikayelerin de İsyan Misyan Ediyorlar Bilmem Sınav zorunlu olmazsam Gitmem bilmem Ölcez evet haklısınız Ama lütfen aMA Öyle bir döneme geldik ki Arkadaşlar Çoçuklar gençler çok değişti Akşama kadar Pc lerde Oyun , Dışarılar da gezmek tozmak Eğlenmek Avmler de Bazılarınız için diyorum Alınmayın ya da alının umrum da değil Çoçuklarınızı Dışarı göndermeyi biliyorsunuz Ders desen yok Artık Çağ değişti Çoçuklar büyüklere saygısızlık ediyor bilmem ne.
Şu pandemi zamanında sağlıktan ve can güvenliğinden daha değerli bir şey yok , çoğu ülke sınavları iptal ederken Türkiye’de sınav olması sizce ne kadar doğru bir de böyle düşünün hayır bir de online ders çok verimsiz neden online eğitimin sınavlarını yüz yüze yapıyorlar anlamış değilim dünyada bir bizde böyle uyguluyorlar... çok saçma... işte gençler bu yüzden yurt dışına gitmek istiyor...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Mebin hatası olur ama bu bizim hatamız diyemezler demezler o yüzden kader olacağı varmış zart zurt kendi pisliklerini kadere vurup ölülerin arkasından ağlamak kalır bize bir de kıytırık bir başsağlığı mesajı herkesin dilinde olur başka da bir şey olmaz
Her şey devam ederken eğitim neden sekteye uğrasın. Eğitim bir toplumun can damarıdır. Bu şekilde devam etmez. Virüsle yaşamayı öğrenerek hayatımıza devam edeceğiz. Kimse de sorumlusu değil.
Çok abartıyorsunuz. Şu anda sinemalar açılsa gençlerin hepsine yakını koşarak gidecek. Kimsenin korona dan korktuğu yok. Yapılan eylemler sınav korkusu yüzünden. MEB napsın herkese mavi boncuk dağıtır gibi 100 mü versin
Duymuyorlar değil, duydukları halde umursamıyorlar maalesef. Ve bence bu suçu online ders ve sınav imkanını tam sağlamayı beceremeyen Milli eğitim bakanlığı ve buna izin veren kişiler üstlenmeli.
Meb in suanki politikası cok sacma sağlık Bakani kendi agziyla soylemedi mi vakalar artti diye ee daha ne okulunu aciyon sen bak görürsünüz okula gidenler 1 2 hafta gitcek sonra yine tatil yapcaklar
Liseliler de akıllı ha, kaç aydır yatıyorlar ders falan çalışmıyorlar, evden sınavları kopya çeke çeke geçiyorlardı yüz yüze olunca tutuştular Haliyle. Sınavlar yapılmalı
Ben olsam çocuğumu asla göndermem allame mi olacak hayatı daha önemli.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aileler hep dışarıda zaten. Gören önlem varmış gibi yaşıyor sanıcak. Sadece belli mekanlar kapanmış o kadar. Bir de herkes maske takıyor. En azından bir kısmı takıyor
Sabah akşam sınava çalışanlarla senin gibi 10 ıq mallar aynı ortalamaya mı sahip olsun? üniversiteye girerken etkili oluyor lise ortalaması. Bizde gittik sınava hiç bir şey olmuyor.