Üstelik ilkokul mezunları ben bölüm için özel okudum. acikcasi herseyi ogretesim gelmiyor ben onlardan fazla para alıyorum ya beni işten cikarirlarsa
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBenim şahsi fikrim senelerce işletmelerde kafa patlatmış tecrübeli biri olarak şunu söylemeliyim ki bence yapılması gereken temel şeyleri göster fakat kendine ait senin çalışma düzenin içinde alanında olan sistematik bilgilerini paylaşma. Bırak herkes sen nasıl emek verdiysen öğrensin. Ben hiç unutmuyorum bilmediğim kaç işte tek başıma mücadele verdim, temel bilgileri kaptım, gözüm daima açıktı,öyle daha iyi oluyor, kimseye taktiğini verme paylaşma, yarın senden kötüsü ondan da iyisi olmayacak dedi dersin.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAcı tecrübelerden bir taneside, insanların "Asıl gerçek" Niyetlerini hiçbir zaman bilemezsin. Bu yüzden sana ilk başta iyi davanırlar, sonra yanlışlarını görmeye başlarlar, bu birikmeye başlar ve yavaş yavaş bunu sana silah ilah kullanıp seni saf dışı bırakırlar. Maalesef insanlar artık kendi çıkarları için hareket eder olmuş. İş yerinde ben bu tarz bir duruma maruz kaldım ve güvendiğim insanlara maalesef çok itibar edince bu gibi bir duruma düştüğüm için aylarca hem kendime kızdım hem onlara olan kızgınlığım hala geçmedi. Beni yanlış tanımışlar maalesef. Üzücü olan kısım 1,5 sene emek verip, aynı masada yemek yiyip, aynı masada sohbet eden kişiler olarak, bunu bana yaptılar evet. Yüzüme gülüp arkamdan kuyumu kazmaları tabi ki onların karaktersizliğidir. Ama bu insanlık artık kendini aşmış. Çıkarlar maalesef dostu bile düşman, kardeşi bile kalleş yapar. Bunu unutma.
20 Yorumla
+1 yılŞöyle söyliyeyim; Karşındaki kişinin tamamen karakterine bağlı, hemen hemen her konuda olduğu gibi bu konunun da cinsiyetle alakası yok, karşındakinin kişiliği sağlamsa iyi ahlaklı ve art niyeti olmayan birisiyse eğer o zaman tamamını öğretirsin korkma. Benim başıma gelmedi böyle birşey çünkü, ben her zaman sert çalışırım ve kimse benim öğrettiklerimle bana artistlik taslayamaz, şükür başıma gelmedi böyle bir olay ama abimin başına gelmiş, cnc operatörü kendisi, adamlara işi öğrettikten bir hafta sonra kendilerine öğreten kişiyi unutmaya be terbiyesizlik yapmaya başlamışlar, abimde ikisinin yakasından tutup dışarı fırlatmış :)
10 Yorumla
+1 yılYıllardır stajyer yetiştirdim. Hep iyi olsunlar diye de elimden geleni yaptım, asla böyle bir korku yaşamadım. Sen işinde en iyisi olursan neden bundan korkasın ki🤗
91 Yorumla- +1 yıl
Onlar benden daha az para alacak o sebeple beni cikarirlarsa isi öğretince
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
42
Cevap
71Cevap
+1 yılTereddütlerinizde haklı olabilirsiniz ki, özel sektörde kimi firmalar da artık oldukça siyasi olmak gerekiyor ne yazikki, tıpkı insan kaynakları uzmanları gibi.
Fakat kendi işinizde iyi iseniz, bu korkularınız yersizleşiyor. Benim de çalışma alanımda çok yeni mezun arkadaşlar geliyor, hatta kimileri arkamdan kuyumu kazanlar dahi oluyor. Olduda, Yinede ben elimden geleni yaptım. Daha genç onlar henüz diyerek gençliğine, tecrübesizliğine verdim... Fakat ilişkiler akıl ile yürür. Ve siz kendinizi iyi yetiştirin. İşi öğretip öğretmemek kendi kararınız... Öğretmeseniz de bu kez işveren size bak bak o öyle biri konumuna düşeceksiniz.00 Yorumla
+1 yılArt niyetli insanlar asla biryere gelemezler. Bence içindeki bu hasetliği ve özgüven sorununu at yoksa sana zarar verir.
Bir insan kendi ışığından eminse başkalarının parlamasından rahatsızlık duymaz. Başkalarıyla rekabet etmek istiyorsan onları durdurmak veya budamak yerine kendini uzatıp yetiştirebilirsin.
Onlar bir de ilkokul mezunları ve asla senle rekabet edemezler. Ama senin bu hasetliğin ve art niyetin ayağına dolanır haberin olsun. Evrenin bu konuda çok ilginç bir işleyişi var60 YorumlaAyağının kayması için elemanı yetiştirip yetiştirmemen önemli değil, o insan azimliyse ve gözü senin yerindeyse zaten çabalayarak o unvanı elde edebilir. Fakat bu noktada önemli olan şu ki iyi bir iş ilişkisi için ona bildiklerini aktarman çok daha faydalı olacaktır. Önemli olan ekip ruhudur. ✌
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 550 cevap paylaştı.
+1 yılİşyerlerinde fesat insan çok ben kalifiyesiz çalışanım işyerinde girdiğim yerde işimi tamamen yapabilsem bile kendi rütbemde biri sankş ben müdür müşüm de yerimde gözü varmış gibi açığımı arıyıp bunu şikayet edecek kadar kalitesiz insanlar
Demem o ki kalifiyesizler bile böyleyse daha kaliteli işlerde kesinlikle olur bu00 Yorumla Senin kendi işini en iyi şekilde öğretmen zaten ne kadar iyi olduğunu gösterir, ayrıca öğretirken de eksikleri fark edip kapatma şansı yakalarsın. Yani yeni elemanlara işi öğretirken kendini de eğitmiş olursun, bu da günün sonunda sana kazanç olarak döner.
00 Yorumla
+1 yılSen o işe alınan insanlardan hem daha tahsili, hem de daha deneyimli iken seni neden işten çıkarsınlar. Demek ki sen geçmişte başkalarına benzer şeyler yaptın ki aynısı başına gelecek diye korkuyorsun. Hiçbir firma lise mezunu bir insanı üniversite tahsili görmüş bir insanın yerine ikame etmez. İçin rahat olsun.
00 Yorumla
+1 yılKimseye bir şey öğretme bırak kendileri öğrensin çömezken etrafında pervane olur işi öğrenince emin ol ayağına çelme takarlar, güçlüden yana olanlar korkak kaypak olurlar güç merkezi değişince döner fırıldak olurlar onun için cımasız olacaksın, bencil olacaksın iş dünyası böyle
01 Yorumla- +1 yıl
Temel iş prensibini ve prosedürünü öğret püf noktalarını stratejilerini kimseyle paylaşma
1) korona döneminde işten çıkarmak yasak.
2) alaylı olanların tahsilli olanlardan değerli olması imkansız, kendilerini kanıtlamaları lazım baya bi10 Yorumlaİş hayatında her şeyi bil ama bilmiyormuş gibi davran.. öğretme konusunda da yavaş davran kimse masum değil çünkü yarın birgün ayağını kaydırırlar.
10 Yorumla
+1 yılBen sürekli yeni gelen elemanlara eğitim veriyorum ve bilgimide paylaşıyorum asla çıkarırlar diye korku yaşamadım çünkü sen dürüst olursan isinde iyi olursan her yerde kazanırsin
21 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 499 cevap paylaştı.
+1 yılZaten herşeyi bir anda öğretmen mümkün değil o yüzden bazı şeyleri yani detayları öğretmeyi zamana bırak
Tam herşeyi biliyorum diye düşündükleri bi anda karşılaşılan olayda daha öğrenecek çok şeyleri olduğunu onlara göster. Bu arada sen de kendini geliştirirsen işi kaybetmezsin00 Yorumla Seni oraya getiren talih, seni oradan götürse de gideceğin başka kapılar açar. O yüzden benim gibi yap. Yarını düşünerek yaşama. Bugün için iyi şeyler yap. Gerisini Allah'a bırak.
20 Yorumla
+1 yılÇalıştığım yerde eskiden bi "bayan" eleman varmış kendinden sonra gelenlere işi öğretmemiş tıpkı senin gibi düşünüp, patron bunu farkettiği anda bb demiş
20 Yorumla
+1 yılGüzel arkadaşım, asla öğretmekte bencillik taşıma.. Senin bu tecrubeni paylaşman aksine patronun daha çok hoşuna gidecektir. Sen emeğinin karşılığını verdiğin sürece Rabbim asla senin ayağını kaydırmalarına müsade etmez. Ve ayrıca bilinçli olan üstlerin bu duruma müsade etmez.
20 YorumlaBöyle içinde fesatlık olan insanlar ne yapsa olmaz ben sana söyleyeyim. Sen öğret ya da öğretme İLKOKUL mezunu olmalarına rağmen seni bir şekilde alt ederler niyet çok önemlidir. Godta hep insanın kalbine göre verir.
00 Yorumla
+1 yılSektöre göre değişir bırçetka. Özel sektör de biraz acımasızdır. Endişeni yersiz bulmuyorum. Seni işten çıkarıp çıkarmayacaklarına dair bir yorum yapamam. Çalıştığın pozisyon ne?
04 Yorumla- +1 yıl
Laboratuvar sorumlusuyum
- +1 yıl
Yani biraz beyaz yaka ve yönetici sınıfına yakın bir rolde misin?
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Sorun olmaz ya. İlkokul mezunuyla bir tutulmazsın heralde aynı işte.
Ayağını kaydıracak tiplerse üstünkörü anlat, fazla detaya inme. İşinde iyi olsalar da, seni işinden etmeyecek kişilikte insanlarsa elinden geldiğince yardımcı olmaya çalış.
10 YorumlaÖğretme onlar bir şey yapmasa bile patronun aynı işi daha ucuza yapan birisini çalıştırır ben iş yapıyorsun
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen ondan zaten öğretmek istemiyorum
Çok saçma ve bencilce bir düşünce
Ayrıca ekip çalışması mı bireysel mi bilmiyorum ama ekipte şunun başarısı bunun başarısı düye bir şey olmaz
Başarısızlık da başarı da ortaktır hep beraber alınır geri bildirim
Ayrıca unutmadan bir söz ; Kendi ışığına güvenen insan başkasının parlamasından rahatsız olmaz
Demek ki senin kendine güvenin yok00 Yorumla
+1 yılherkes kendi kalbinin ekmeğini yer eğer sen onlara işi öğretmezsen hayatta başka şeylerden kaybedersin karma değişmez eden bulur kalbini kirletmemeli insanoğlu
10 YorumlaSektörün karakterine ve iş yerinin politik yapısına bağlı bir şey.
Senin mesleğin ne? Ona göre düşünmek lazım.02 Yorumla- +1 yıl
Laboratuvar sorumlusuyum
- +1 yıl
Bilimsel bir iş olduğu için bu tip sektörlerde insanların beyinlirini dalavereden daha ziyade işlerinde gelişmeye kullandıklarını düşünürüm.
Ama yine de belli olmaz, sen kendini sağlama al. İnsanlara yardım etme , işi öğretme demiyorum ama bunu yaparken de patronla arana kimseyi sokma.
Genelde ayak kaydırmalar işi daha iyi bilenler tarafından değil, patronla arası daha iyi olanlar tarafından yapılır, iletişimi güçlü insanlar tarafından yani.
+1 yılİlk etapta coknyakin olma çok uzakda durma mesafeyi korumalisin ilk etabta bence kendi başlarının çaresine bakabiliyorlarmı bence onu gözlemle davranışlarına bak sonra hak edenlere iş ogretirsin bence
00 Yorumla
+1 yılsırrını söyleme dostuna dostu söyler dostuna yani en önemli kısmı bireysel bir ustalığa bağlamlısın yan çoooo zor olmalı:)
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen püf noktaları soylemiycem
- +1 yıl
para senin o zaman devam et gülümse bayan
+1 yılBu düşünce yüzünden çok insan üzülüyor. Çok kişi sıkıntı yaşıyor. Öğretmelisin mutlaka. Ne yaparsan karşılığını alırsın.
10 Yorumla
+1 yılİlkokul mezunu demek ki senden kendini daha iyi geliştirmiş niye kudurup millete çamur atiyorsun bu hasetle hırsla senden bi bokum olmaz kudurabilirsin şimdi kezbancım:)
10 Yorumlaİşinde iyi olanın kendine güveni olanın böyle korkuları olmamalı taktir i ilahi kendini sağlama al çok çekiniyorsan
10 Yorumla
+1 yılBu durum bence hayırlısı diyerek topluma faydalı olunması gereken bir konu ne yazık ki millet olarak ahlaki değerleri leke sürdürmeyiz ama daha ucuzu için birbirimizi vefasızlıkta bulunuruz demem o ki çok ince bir konu :)
01 YorumlaHer zaman insan kendine yakışanı yapmalıdır. Biraz evrenin adaletine güvenmek gerektiğine inanıyorum.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 352 cevap paylaştı. Böyle bir çekincen varsa ki var.
O zaman birseyleri öğretirken %90 nını öğret %10 ununda sana mecbur kalsınlar.00 YorumlaBen de kendi yerimi hazırlayana kadar kimseye iş öğretmedim..
Ne zaman istediğim konuma geldim o zaman seve seve..
Bu konuda kimseye acımadım.00 YorumlaÖğretme bosver kendileri ogrensinler soru soranlara cevap ver sadece ayrica sen bilgilisin neden seni çıkarsınlar ki
00 Yorumla
+1 yılRahat olun bir sorun olmaz. İşinizde iyiyseniz neden sorun olsun ki. Hani olursa tazminat talep etmeyi ihmal etmeyin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBencill açgöz kinndarr seni bu yaptığın saygısızliktir onlarda oraya senin gibi daha yetkili kişilerden üstlerinden iş öğrenmeye geliyorlar tutunucak bir dal arıyorlar neden böyle yapiyorsun, düşünüyorsun? Nekadar gereksiz bir düşünce içerisindesin...
16 Yorumla- +1 yıl
O zaman benim dengimde üniversite mezunu alacaklar
Cevap sahibi+1 yılbelki okuyamadilar durumlari yoktu herkes senin gibi torpille işe girmedi ya da ailesinin verdiği parayla geçinmiyordu iş bulana kadar, biraz geniş düşün lütfen...
- +1 yıl
Ben torpille ise girmedim
Cevap sahibi+1 yıltamam ozaman durumları olmayabilir anne babası ayrı belki ya da kaybetti bunlari bilemeyiz değilmi sordunmu hiç bu yeni iş öğrenmeye gelen stajyer arkadaşlara?
- +1 yıl
Çabası yok çabası bi kere insan cihazları merak edip isimlerini sorar onları not eder
- +1 yıl
Mantıklı kızın dediklerine katılıyorum +1
- Eğitim & Kariyer konusunda 342 cevap paylaştı.
+1 yılYaptığın iş yatkınlığa değil de yeteneğe esaslı bir işse, meslek sırlarını kendine saklayıp, onları da emir erleri olarak kullanmalısın.
00 Yorumla Her şeyden evvel kendine güvenmen, inanman lazım... İşini zamanında ve doğru bir şekilde yaptıktan sonra neden seni işten çıkarsınlar
00 YorumlaBunun ogrettigi eleman bu kadar olur derle iyi ogretmezsen. Seni tesil edecekler. Ona gore ogret.
10 YorumlaKendi ışığına güvenen başkasının parlamasından korkmaz.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 442 cevap paylaştı. Zeki davranman lazım devir çıkar devri hiç acımazlar ellerine fırsat geçerse
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıliş öğretmene gerek yok liyakat bitik, iş bilmeyeni yönetici yapıyolar hepsi boş. Ayrıca herkes hırsız çalışmadan fikir çalan, sadece şocla iş yapıyor görünen insanlar iş hayatında tutunuyor.
00 Yorumla
+1 yılbu ne kadar iğrenç bir düşünce be sırf bu yüzden birisinin gelişimini mi engelleyeceksin?
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. İş ahlakı neyi gerektiriyorsa onu yap.
İşi yenilere öğretmiyor diye de işinden olabilirsin.00 Yorumla
+1 yılBu endişe ile yaşama onlara da o zaman işleri yapabilecek kadar öğretirsin
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 302 cevap paylaştı.
+1 yılyeni elemanların yönetim veya patronla akrabalığı var mı?
00 Yorumla
+1 yılYardımcı olupta kaydırirlarsa bu hayatta adalrtin a sı kalmadığına inanacağım artık
00 Yorumla
+1 yılKaydırabilirler dikkat et. Her şeyi öğretme bırak kendileri öğrensin zamanla.
00 Yorumla
+1 yılValla ne diyim aslında işyerindekilere bağlı bı durum ben 1 yıldır çalışıyorum hep hakkım yendi
00 YorumlaBence öğret unutma sen de daha iyisini yapmaya odaklan o zaman kovulmazsin.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,2b cevap paylaştı. normal şekilde işin nasıl yapacağını sorarlarsa onu gösterirsin
00 Yorumla
+1 yılİşin ne ki nasıl bilgiler öğretiyorsun öğretmek zorunda değilsen öğtetme ya da hep en son noktayı sen koy sana muhtaç kalsınlar
00 Yorumla
+1 yılher şeyi öğretme sende de kalsın yoksa ayağını değil işinden olursun
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılordan yiyeceğin varsa yersin. yoksa her türlü ayağın kayar
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılayağını kırar kırar. Ney kaydırması kızım. İyilik yapan kötülük bulur türkiyede.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadın neleri hesaplamış mıq insanlar harbi g0teleğin teki jsjsj
00 Yorumla
+1 yılBöyle düşünürsek hiç Bi şeyde gelişim olmaz sjfj bilgi paylaştıkça çoğalır
00 Yorumlaİşin en detay noktalarını anlatmamalısın. Her zaman sana muhtaç olacakları bir pay bırakmalısın.
00 Yorumla
+1 yılKendine güven. Arkadaşlara ne kadar yardımcı olacağın sana ve vicdanına kalmış. 😏
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 330 cevap paylaştı.
+1 yılHiç bir zaman ayak kaydırma yapmam kaçta satyer geçti elimden :)
00 Yorumla Sana nasıl davranılmasını istiyorsan iş hayatında sende öyle davranmalısın. Yarın senden daha eski ve tecrübeli biri de gelebilir.
00 YorumlaBırak iş öğretme aynı dert bende de var bi bktan anladıkları yok bi afra bi tafra
06 Yorumla- +1 yıl
Aynen sinir bi durum bir telefon elinde bendende büyük bırak şu telefonu artık diyemiyorum
- +1 yıl
Aynen hiç bi çabası yok insan bu sefer ben yapayım der o da yok aliyo eline bi tel oturuyo.2. gun daha yarin buyurcam artık 1 hafta süre verdi zaten mudur 1 haftada ogrencek
- +1 yıl
Hayirlisi diyelim
+1 yılsirketlerde buyuk yerlerde ayakk kaydirma cok oluyo dikkat et
00 Yorumla- Devamını Gör (53)
Devamını Gör(98)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > İş yerinde rekabet fazla, yeni elemanlara iş öğretirsem ayağımı kaydırırlar mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler