Selam, benim çocukluğumdan beri hayalim çiftçi olmak. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü okudum. Bursa Uludağ Üniversitesi Biyosistem Mühendisliği bölümü de okuyorum. Yani çiftçi oluyorum lakin kendi ailem dahil herkes karşı. "başka bölüm yok muydu" "bari ikinci diploman düzgün bir bölüm olsun" "okumasaydın da evlenseydin" "çiftçi olup ne yapacaksın aç kalırsın" gibi sözleri duymaktan bunaldım. Yahu suç mu kardeşim çiftçi olmak? Ben daha 7 yaşındayken bile tabletim, bilgisayarım yoktu saksım ve tavşanım vardı. Ben istediğim işi mutlu bir şekilde yapıp kendimi idame ettirebileceğime inanıyorum. Bana kimse inanmıyor, NEDEN?
Sen ne istediğini biliyorsan ve işini severek yaparsan para bulur zaten seni. Hedefinde ilerle. İnsanlar genelde hep kendilerini doğru bildiklerini sanar. Ben de Veterinerlik istiyordum. Bursa Uludağ da iyidir hem. Kaliteli üniversite. Bursa'da da çok fırsat var. Kendini geliştirebileceğin kurslara da katılabilirsin.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Alanıma faydası olabileceğini düşündüğüm ve zaman ayırabildiğim tüm ek eğitimleri alıp tüm fuar, seminer ve benzeri etkinlikleri takip ediyorum.
Arkadaşım merhaba, Ben kendim çiftçiyim bak ç * fıstığı ve zeytin zeytin yağı üzerine çalışıyorum kendi arazilerin falan da var, 10 yıl gibi Bi süredir ç * ağaçlarındaki hastalık dolayısı ile mahsul durumu yok denecek kadar az bu yüzden zeytine yöneldim ancak maliyetler katlandıkça katlanıyor, bak Bi yeğenim var kız kendi markasını aldı gıda mühendisi aynı an da tadım uzmanı felaket iş yapıyor, sen de bu şekilde bir üretim düşünürsen olur bence olamayacak şeyler değil ne üzerine çiftçilik planlıyorsun?
1
15 Yorumla
Soran
+1 yıl
Nohut, mercimek ve Antep fıstığı yanında büyük baş hayvan düşünüyorum. Başlangıç için.
Gaziantep te ekiliş var baya ova bölgelerinde yanlış hatırlamıyorsam icar veren biyer varsa bulabilirsin sulaması olan biyer olursa daha iyi olur 13 ağaç olan yere hayvancılığı katabilirsin ama hayvancılık için en az bişeyleri kendin çıkartman gerek bence slaj yem zaten para, ete mi çalışacaksın Bu işte süte mi o da önemli, babam küçükbaş Besicilik yapıyor lakin yapmaması taraftarıyım çünkü kazanç 0 a indi diyebiliriiz, devlet tarafından ödenekler ve hibeler var bu işler için moralini bozmak gibi olmasın ama geçenler de hibe ile çiftlik kuran Bi adam batmıştı yani, suyu bakımı, yemi, traktörü, mazotu, şusu busu baya para topluyor, eğer ileriye yönelik bu sektörde kalırım diyorsan, 1 marka 2 ürün 3 reklam bu üçü önemli çok bence
Şartların farkındayım, benim tarlada hayvan pek olmaz. Engebeli ve beyaz toprak. Damla sulama olmasa ot bile bitmeyecek çok kurak. Planlarım var uzun vade de çiçek serası kurmak istiyorum ve pek çok hedefimin projesini çizdim ön çalışmasını yaptım bile.
Çiçek serası ve ya bitki üretimine geçersen güzel para var o işler de limon çamı kalem selvi kaktüs begonvil starliçe VS peyzajcılar alıyor bende o işlerin içindeyim az çok :)
Ana hedefim ciddi bir yatırım ile dünyaya örnek teşkil edecek düzeyde ve verimde bir çiçek serası kurmak zaten. Tabii önce o kaynağı bir şekilde oluşturmam lazım.
Bunları yaparken bahçe işleri ile uğraşan peyzajcılar yatırımcılar ile de Bi görüş ürünü satabileceğin yerler olsun sadece çiçek üzerinde kalma ağaç olarak ta düşün derim bonzai zeytin mesela palmiye Yuka bunlar değerli ağlar hep
Başka gezegene de taşınsak, hap-kapsüllerle de beslensek, yarı insan yarı robotta olsak, insan türü olarak tarıma dolayısıyla ziraat mühendisliğine muhtacız. Bir diğeri tarım'ın önemini bilmeyenler için araştırsınlar; toplumların devletleşmesi yasalar oluşturması hatta savaş sanatlarını geliştirmesinin yegane sebebidir.
Bence geleceğin mesleği diyebilirim. Kimseyi takma sonuçta hayat senin hayatın ben beden eğitimi öğretmenliği okudum. İşsizlik çok fazla ailemin yeri olsa ya da param olsa ben bile düşünüyorum hiç olumsuz şeylerden etkilenme akıllı ve istekli olursan her türlü hayatın güzel olur. Herkez doktor avukat polis masa başı işi yapmak zorunda değil. Sevdiğin işi yap.