Halihazırda bir işi olanlar için iş değişikliği yapma fikri birçok soruyu da beraberinde getiriyor. Özellikle de içinde bulunduğumuz şu belirsizlik döneminde, yeni bir başlangıç için karar almadan önce etraflıca düşünmek gerekiyor. <3 :) Sadece iş değiştirmek mi, yoksa kariyerinde yepyeni bir yol mu çizmek istiyorsun? Yoksa pandemi günlerinde sadece kendini daha güvende mi hissetmek istiyorsun? Öncelikle buna çok iyi karar vermen lazım. Belki de yeni normalle birlikte çalışma modelinde ya da sorumluluklarında meydana gelen değişikliklerden memnun değilsin ve mutsuzsun. Böyle bir durumda öncelikle iş-yaşam ve kariyer değerlerini iyi belirlemen ve bu değerler doğrultusunda hedefine karar vermen gerekiyor. <3 <3
İş değiştirmek için doğru zamanı nasıl ayarlarsın?
Girişimciyim ve tecrübe dolu bir girişimci olduğum için bu benim için alışıldık bir süreç. Doğru zamanı ayarladığını bilmek gelecek tarihlerde anlaşılabilir ancak. Mesela geçen yıl açtığım bir işyeri mevcut şehir için oldukça işe yarayan birşeydi ve doğru bir zamanlamaydı ancak pandemi süreci, yasaklar derken kapattım. Yani doğru zaman olduğunu düşünürken şu an geldiğimiz nokta yanlış olduğunu gösterdi.
Cevapları okudum sizin aradığınız cevap değil ler. Konuyu tam anladım ve sizde anlarsınız diye ortadan giriyorum. İş değiştirmen için başka bir iş bulman yeterli ama kariyer değiştirmen için iş yetmiyor tek maaşla veya iki maaşla kariyer hayali kurulmuyor. Mesela bir örnek vereyim elon musk ve jef bezos pandemiden yararlanabilen iki süper güç, bunlardan ilham alabilirsin. Kendi işin çok önemli iş değişme iş kur. Zor olabilir ama zorluk sadece başlarken işini oturtup yoluna koydunmu kendisi geliyor. Yapman gereken bu pandemide asıl ihtiyaç nedir onu bulup ona göre hareket etmek tir. Ben sana kendimden bir örnek vereyim 2009 yılında cebimde 30 TL vardı işim yok tu ve son paramdı dışarıda dolaşırken yağmur başladı ve uzun süreceği belliydi tahtakaleye gittim 30 TL ye 6 adet şemsiye aldım caddede 10 dk sürmedi hepsini sattım 60 TL etti hemen şemsiye aldım ve gene sattm akşama kadar tekrarladım ve günün sonunda 450 liram olmuştu 🙂 demek istediğim asıl ihtiyaç neyse onun üzerine adımlar atıp kariyer hayalleri kurabilirsin. İş değiştirme iş yap yoksa aynı şeyler orada da başına geliyor