Eşinizle bu konuda tartışarak konuşmayın. Ona bu konuda hissettiğiniz tüm olumlu duyguları aktarın. Kendinizi ne kadar iyi hissettiğinizi, onunla kurduğunuz yuvaya katkıda bulunmanın sizi ne kadar mutlu ettiğini, psikolojinize olan katkısını her şeyi sakince konuşun. Hiçbir eleştiri yapmadan, eşinizin düşüncelerine katılmasanız dahi ona kötü hissettirmeden kendinizi açıklayın. Sevgi dolu yaklaşın.. Sizin gözlerinizdeki o isteği gördüğünde eminim size kıyamayacaktır. Umarım tatlıya bağlanır bu konu ve güzel bir evlilik sürdürürsünüz 💙
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Eşinin yanlış bir düşüncesi var sonuçta sen kendin ayaklarının üzerinde durmalısın da her şeye rağmen her şeye karşı üniversite okumuşsun bu kadar mücadele etmişsin o sınava girmiş hak kazanmış mezun bile olmuşsun ama çalışamıyor Sun eşin bence bilgisiz bir insan ayakta duramazsın bu sefer eşine mecbur kalacaksın seni okutabilmek için yapılan bir dünya masraflarınız oldu annen baban bilmiyorum durumunuzu belki zorluklarla belki de bollukla o kutlu seni nasıl okumuş olursan ol sonuçta bir emek var bunlar içinde bunların karşılığı evlenip de evde oturmak mı ayak sütuna bilmem bence dimdik mesleğin'in olması bana göre bir de şunu da söyleyeyim bir şey alacağın zaman eşinden para bekleyeceksin işte eşim verirse eşim izin verirse ama kendi ayaklarının üstünde durursan paran olur çalışırsan ya tabii ki eşine gene söylersin zor durum olduğunda şey edersin ama gene istediğin birşey için eşinin para vermesini de ile kendin mutlulukla emeğinin karşılığı olduğu için daha güzel gelecek sana yani
10 Yorumla
Bak onunla otur konuş soyleki benim çalışmam bizi dahada rahatlatır para biriktirme imkanımız dahada artık gider araba ev alır çocuklarımız için yatırım yaparız gibisinden şeyler anlat ona mantıklı gelmeye başlayacaktır gelecek için yatırım de ya anlat bu tür şeyler işte :D umarım işe yarar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBağnaz, çıkarcı, bencil bir fikir yapısı.
Şu tablodan ötürü, hemcinslerimden utanıyorum.
Valla hanım efendi, Allah yardımcınız olsun, inanın zor durum. Umarım çözebilirsiniz bu saygısız, anlayışsız durumu...
Çok üzüldüm okurken.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
63Cevap
+1 yılEn güzel meslek "annelik" diyen hanzoya sesleniyorum. Çocuğun sorumlulugu sadece anneye ait değildir bilmiyorsaniz söyleyeyim. Kadın çalışmalı ve ekonomik özgürlüğe sahip olmalıdır. Kaldı ki o kadar okuyup bir meslek ediniyorsun eşin herşey bittikten sonra döneklik yapıyor başlarım öyle işe.
21 Yorumla- +1 yıl
Eksileyen bir kadın üstelik, ne girdi de çıkmadı acaba.
durumu iyiyse haklı? neden çalışmak istiyorsun anlamadım? ayrıca bu yönde ciddi isen evlenmeden önce çalışıyor olman lazımdı. o zaman seni çalışıyor olarak kabul edip evlenirdiniz. hiç çalışma hayatın olmamış, benimde durumum iyi neden izin vereyim senin çalışmana? ha izin vermezsen ben boşanıyorum dersin resti çekersin duruma birde o zaman bakarız.
22 Yorumla- +1 yıl
Çalışmanın sadece maddiyat için olduğunu düşünmek, yerini zamanını sorgulamak ve bunu beğenen bir kadın kullanıcı, kalın sağlıcakla.
- +1 yıl
@UnhandledExceptional kusura BAKMA HERKES SENİN GİBİ
+1 yılKesinlikle ona muhtaç olmanı istiyor sadece ego meselesi kendini asla ezdirme yarın ne olacağı asla belli değil kaldı ki istediğin birçok şey olacak bir de iki de alacak belki ama üçte almaz hiçbir şey de insanın kendi parası gibi olmaz fikrini değiştirmeye çalışma kendi fikrini ortaya koy ve çalışmaya devam et
20 Yorumla
+1 yılKusura bakma, ama evlenmeden önce bunları konuşmadınız mı. Eşim benim çalışmamı izin vermese, direk boşarım. Hiç uğraşamam, sonuçta ben onun kararlarına saygı duyuyorsam, o da bana saygı duymak zorunda. Dediğim gibi zaten evlenmeden önce konuşulucak konular tam bunlar.
20 Yorumla
+1 yılValla çok haklısınız, bunca yıl boşa mı okudunuz? Biran önce çalışın. Kendi ekonomik özgürlüğünüzü alın ve kariyerinizde ilerlemeye başlayın. Eşinize bu konudaki ciddiyetinizi gösterin. Kim olursa olsun kararlarınıza saygı duymak zorunda. Zaten yanlış bir karar da almıyorsunuz.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDayımın kızı vardı böyle. Adam kızlarını okutacağım diye amelelik yaptı, yemedi içmedi gönderdi okusun diye. Hemşire oldular. Sonra evlendiler. Kocası çalıştırmadı. Çalışmayacaktı neden okudu, babasını birçok zahmete soktu. Sonrası kocası rahmetli oldu. Durumları da iyi değildi. Kız tekrar babasının evine geldi. Babası bakmaya devam ediyor. Durumları iyi olsa da görüşüm. Kadınların çalışması yönünde. Garantisi var mı yarının neler getireceğinden.
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir erkeğin sana hakimiyet kurmasına izin verme. Benimki de söyledi ben de aynı senin gibi boşuna mı okudum dedim. Oğlum kreş zamanına başlasın çalışacağım inşallah. Senin imkanın varsa iş bul ve çalışmaya başlayacağını söyle en fazla ne yapabilir ki sanki?
10 YorumlaAbi şaka gibisiniz ya. Evlendiğiniz kişiyi tanımıyorsunuz. Bize soruyorsunuz. Bu aşk denen hülyaya kapılıp gidiyorsunuz. Senin istediğin bir şeyi zorla yaptırtmıyorsa git ayrıl. Sen sorun yaşamak için mi evlendin?
21 Yorumla
+1 yılEğer durumunuz iyiyse ve oturulması gerekiyor kse soruyu güncellediğin şekilde kendisinim oturup evin beyi olmakta özgür olduğunu hatırlatabilirsin. Kimse sana söyledi diye çalışmadığın gibi sana söylenmesi halinde de bırakmak zorunda değilsin
10 YorumlaBak ne yap. Belli ki ya simdi fikrini değiştirmiş ya da sana başta yalan söylemiş. Söyle ona, izin vermiyorsa ayrıl. Annemden biliyorum, böyle bir insanla ömür geçmez. Bu hataya düşme. Ayrilmakla bile tehdit et gerekirse
10 Yorumla
+1 yılÇalışıp kendi ekonomik özgürlüğünü eline alman, kocan da dahil kimsenin eline bakmaman kimseye muhtaç olmaman çok önemli. Bu isteğini ona bu şekilde belirt ve ısrarcı ol. Basit bir konu gibi gelebilir ama inan çok önemli
10 Yorumla
+1 yılOldum olasi kadinin calismasina, ekonomik özgürlüğe sahip olmasina ve ekstra oz guven kazanacagina olan inancimdan dolayi desteklerim. Sonucta sizde bir egitim ve kariyer planini hakediyorsunuz.
20 YorumlaBazı erkekler kadının gözünün açılacağını düşünür ve korkarlar. Benimde bir arkadasım evli ve calıstırmıyor esini sıkıntı cekiyor bu sebeple.
30 YorumlaÇalışmamı istiyordu ama şimdi istemiyor bu öylesine birşey değil bence bunun sebepleri vardır illaki ya senden kaynaklı ya da eşinden mesele çalışıp çalışmamak değil burda bir güvensizlik ya da bir tutarsızlık var sorun çözülmeli bence sonra pişmanlık fayda etmez nedenini arastir
10 Yorumla
+1 yılVerdiği sözleri tutmayacaksa neden söz verdi evlenirken konuştuğunuzu ona hatırlat. Ailen boşuna mı emek verdi sana sen boşuna mı okudun haklısın ne mezunusun bu
10 Yorumla
+1 yılKusura bakma tatlıcan, evlenirken iyi tanıyıp net tavır koymalıydın, eğer yapsaydın bunu ağzına bile alamazdı, bence kesinlkikle geri adım atma ne olursa olsu sonra bir daha ezilmekten kurtulşamazsın.
10 YorumlaKeşke bunu evlenmeden önce konuşsaydınız. Lakin hiçbir şey için geç değil. Eşini karşına al konuş, burda soruyu sorduğun gibi içtenlikle anlat, eminim bir orta yol bulunur.
10 Yorumlaçok harcama yap sürekli makyaj malzemelerini, ev ihtıyaçalrının parasını ondan al onu para konusunda çoook boğ bak nasıl geri vites yapıyor
21 Yorumla
+1 yıl
Bu kadar basit. Seni olduğun kişi olarak kabul etmiyorsa, kendi bilir.
30 Yorumla
+1 yılBaşkalarının kendi hayatınızda bu kadar çok söz hakkının olmasına nasıl mahal veriyorsunuz anlayamıyorum doğrusu.
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle Haklı yorum
Eğitim & Kariyer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Sağlığın oldukça çalışacağını evlenmeden önce de bu konunun konuşulduğunu tekrar açılmasını istemediğimi belirt. Sert bir üslupla.
10 Yorumla
+1 yılKariyer hayatın önemli. Keşke evlenmede önce çalışıyor olsaydın. seni o sekilde kabul etmek zorunda kalacakti
10 YorumlaSakın çAlışmaktan vazgeçme bu kadar sene çöpemi gitsin kim bilir kaç gece uykusuz kaldın üniversiteyi kazanabilmek için asla vazgeçme ve çalış
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSebebi ne yanş neden diye sorunca ne diyor? Senin mesleğin ne
12 Yorumla
Soran+1 yılHalkla ilişkiler uzmanıyım.
Cevap sahibi+1 yılNiye çalışma diyor peki illa bahaneleri vardır
+1 yılÖnceden söylediği lafların arkasında durmasını söyle erkek gibi. Sonra başla işe ne yapacak boşayacak hali yok
10 Yorumla
+1 yılBunca yıl boşuna okudun eşin seni yarın öbürgün aldatırsa çocuklarının hatırına susmanı istiyor
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 899 cevap paylaştı.
+1 yılEşim seni kandırmış yapacağın şey çalışmaya başlamak...
21 Yorumla
+1 yılEvlenmeden önce neden konuşmadın anlaşmadın bu konuları? Körü körüne aşık olup evlenince işte bu sorunlarla karşılaşıyor birçok insan.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılKaç yıllık evlisiniz. Çocuk var mı? Yakın zamanda çocık planı var mı?
10 Yorumla Güzelce konuşup, daha fazla paranın daha fazla işe yarayacağını söyleyebilirsiniz :D Genelde böyle erkekler işsiz kaldıklarında aileleri sıkıntıya düşüyor. Bence siz, işinizden vaz geçmeyin
10 Yorumla
+1 yılBunun bir hak olduğunu çalışmanın amacının sadece para kazanmak olmadığını söyle
10 Yorumla
+1 yılGeçen de böyle bir soru vardı hatta avukatı soran kişi, sen misin o
10 YorumlaMadem o sözünün eri değil sende o sözü dinlemek zorunda değilsin
10 YorumlaOzmn adam gibi deseydi evlenmeden once istemiyorum calismani diye
10 YorumlaEvlenmeden anlaşmalıydın. Köprüyü geçene kadar he diyip sonra böyle dikleşmeyin
10 YorumlaKimse kimseye karışmamalı isteyen çalışır istemeyen çalışmaz
10 Yorumlakonuşmaktan başka çare göremiyorum ikna oluncaya kadar konuş
10 YorumlaDurmadan harcama yap. borc yap. bak göreceksin kendisi iş bulacak sana😄
11 Yorumlakıskançlık yapıyodur 🤔 Türk erkekleri biraz tuhaf olabiliyor.
11 YorumlaTek bir soru. Çalışmaya mecbur musun? Yani ekonomik anlamda ihtiyacın var mı?
10 Yorumla
+1 yılBaştan anlaşmak lazım böyle konularda. Türk erkekleri çalıştırmak istemiyor. Nedeni neymiş ki
12 Yorumla- +1 yıl
Ne yazık ki ☹️
+1 yılBu kadar emeği zayi edemezsin.. tavrını ortaya koy ve bu konuda net ol.
13 Yorumla- +1 yıl
Bakın bu kadın okumuş yıllarca emek vermiş ve dirsek çürütmüş.. eğer seven bir eş ise ona saygı duyar hem emeğine hemde hayallerine.
Tophaneli tavırlar mikemmel anlatmaya gerek yok kardo git de ki şu lazım bu lazım bir hafta işe gitme para iste dur o seni kendi elleriyle götürür sonra
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEşin ne derse onu yap, sözünden çıkma ama işe girip evden kocadan soğumak istiyorsan kocanı dinleme ve git çalış karar senin
20 Yorumla
+1 yılOnun fikrine edeyimm. Madem karışacak niye önceden demiyor? Yahu ev hanımı olup sıkıntıdan patlayacak misin hayat boyu
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKeşke üniversite tercihine gösterdiğin özeni eş seçerken de gösterseymişsin.
30 YorumlaGerçekten böyle düşünen insanlarla nasıl evlenebiliyorsunuz aklım almıyor. En ilk başta saygı olucak ya bir ilişkide sevgiden önce saygı olucak. Büyük konuşmayım ya Allahım lütfen böyle insanlardan uzak tut beni.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 507 cevap paylaştı. Toplumda kadının çalışmasını istemeyen çok insan var kadınları kısıtlamayın ki geleceğimiz parlak olsun
10 Yorumla
+1 yılİyi tanıyamamışsın shtekarın tekiymiş üzüldüm valla
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılErkekler böyle dönek oluyorlar. Sen çalış erkeğin eline düşme
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@drifter00
Sana sözüm yok o zaman 😂
- Eğitim & Kariyer konusunda 326 cevap paylaştı.
+1 yılMadem çalışmanı istemiyor
Çalışmayan bir kadın alsaydı30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer kadın ancak evlendikten sonra erkeğin gerçek yüzünü anlar aynı senin gibi, dur daha bunlar başlangıç
zamanında böyle adamları seçerseniz katlanırsınız böyle gerikafalı insanlara ezik gibi ikna etmeye çalısırsınız
Beter olun00 YorumlaKendi ayakların üstünde durman çok iyi bir şey. Ona minnet etmeni istiyor olabilir. Ya da seni avucunun içine alıp ona muhtaç olmanı. Sakın çalışmayı bırakma. Gücünü göster 💪
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖyke birisiyle birlikte olman bile hata ne okudun acaba merak ettim?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılisteseydin sen gider çalışırdin zaten gelip burda boşa soru sormayın
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvlenmeden önce düsünseymiş
evlenmeden önce ona bunu söylemeliydin ama şimdide çok geç değil eğer çalışmak istiyorsan ve emeklerin çalıştığın saatler boşa gitmesin istiyorsan çalış
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yılBunları evlenmeden önce neden konuşmuyorsunuz bakın bunca emeğiniz hayalleriniz boşa gidiyor
10 Yorumla Bu konuda ikna etmek zorunda kalman bile içler acısı. Bir imza attın diye hayatına hükmetmesi gerekmez
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 398 cevap paylaştı.
+1 yılArkadasım selamlar
Neden okudun o zaman
Guvensızlık der gecerım00 Yorumla
+1 yılİhtiyacın yoksa ne gerek var ye iç yat çocuk bak çocuklarını eğit.
00 Yorumla- Devamını Gör (59)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne