İnternette baktım bazı sitelerde 6-10 bin arası gösteriyor bazı sitelerde 2-5 bin gösteriyor kafam karıştı
Ziraat mühendisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim
Ziraat mühendisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim
Ziraat mühendisliği alanına girmek istiyorsanız, ne tür bir maaş kazanmayı bekleyebileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. İşte ortalama ziraat mühendisi maaşının bir özeti ve kazanç potansiyelinizi etkileyebilecek faktörler.
Ortalama ziraat mühendisi maaşı yılda 100.320₺ veya saatte 52.25₺ . Ancak maaşınız, deneyiminiz, eğitiminiz ve konumunuz dahil olmak üzere bir dizi faktöre bağlı olarak değişecektir.
Tecrübe, ziraat mühendisi maaşınızı etkileyecek en büyük faktörlerden biridir. Ne kadar çok deneyime sahip olursanız, o kadar çok kazanmayı bekleyebilirsiniz. Giriş seviyesi ziraat mühendisleri ortalama 71.400 maaş alırken, 20 yıl veya daha fazla deneyime sahip olanlar ortalama 222.240₺ maaş almaktadır.
Ziraat mühendisi maaşınızı belirlemede eğitim de önemli bir faktördür. Lisans derecesine sahip olanlar ortalama 121.920₺ maaş alırken, yüksek lisans derecesine sahip olanlar ortalama 222.240₺ maaş almaktadır.
Konum, ziraat mühendisi maaşınızı belirlemede bir diğer önemli faktördür. Türkiye Cumhuriyetinde ki ziraat mühendisleri ortalama 87.600₺ maaş alırken, Kanada'dakiler ortalama 85.000 C ABD Doları maaş almaktadır.
Peki, bir ziraat mühendisi olarak ne kazanmayı bekleyebilirsiniz? Deneyiminiz, eğitiminiz ve konumunuz dahil olmak üzere bir dizi faktöre bağlıdır. Bununla birlikte, ortalama ziraat mühendisi maaşı yıllık 100.320₺ 'dır.
En düşük Ziraat Mühendisi ortalama yıllık 71.400₺ dir.
Deneyime göre maaş seviyesi artar fakat ortalama en yüksek yıllık Ziraat Mühendisi maaşı 222.240₺dir.
Devlette olan maaş yıllık çalışmalarına göre belirlenir ortalama 87.600₺ maaş alır
Özelde Ziraat Mühendisi maaşı değişkendir ortalama yıllık 100.320₺dir.
Ziraat mühendisi maaşları ülkeye göre değişmektedir.
1. Amerika Birleşik Devletleri'nde bir ziraat mühendisinin ortalama maaşı 79.000$'dır.
2. Kanada'da bir ziraat mühendisinin ortalama maaşı 85.000$'dır.
3. Avustralya'da bir ziraat mühendisinin ortalama maaşı 100.000$'dır.
4. Yeni Zelanda'da bir ziraat mühendisinin ortalama maaşı 120.000$'dır.
5. Birleşik Krallık'ta bir ziraat mühendisinin ortalama maaşı 130.000$'dır.
6. Almanya'da bir ziraat mühendisinin ortalama maaşı 140.000$'dır.
7. Japonya'da bir ziraat mühendisinin ortalama maaşı 150.000$'dır.
Cevap
4Cevap
özel sektörde asgari ücretin biraz yükseği
devlette de ortalama 5 bin küsürlerden başlar 8 binlere kadar çıkar
Kpssyle atanmayı amaçlıyoruz 2. sinifim kpss çalışmaya başladım 5binle başlıyorsa yeter bana ya çoğu bölümün özel sektörü sıkıntı ya
çok mantıklı erken başlamakla iyi yapmışsın ufak ufak matematik ve genel kültür çalışmaya bak son sene de yüklenirsin iyice ve atanırsın ondan sonrası rahat zaten
Bende onu istiyorum inşallah olur
sıkı çalışırsan olur
ben ziraat mühenidsiyim mesela evimin kirasını gıda ve aracı onlar sağlıyor +4500-5000 kadar maaş katkılarıyla 10 bini geçiyor
atama olur mu be reis ben de atanmayı bekliyorum fikrin var mı
Çok iyiymiş ama düz ziraat mühendisi misin kıdem filan var mı
@selamm_canımm benim arkadaşlar var ya devlette memur bende yüksek lisans yapıyorum aslında belki araştırma enstitülerini düşünebilirim ya da hoca olmak için uğraşırım
yüksek mühendis olarak
Hangi bölümünden mezunsun?
bitki koruma
Maaş katkıları neye göre veriliyor?
arazi çalışmaları yapılan işler bu sadece arazi değil mesela yeri geiiyo satış ya da üreticiyle gidip iş bağlama yapılıyor o zamanda gidip ben görüşüyorum mühendis olarak bi de ikna kabiliyeti yüksekse sana işten pay geliyor mesela şuanki kullandığım araç benim üzerime
Devlette 6 özelde asgari ücret
Anladım teşekkür ederim
Rica ederim
2-5 bence
Bilemedim bende
Asgari ücret 😂
Ataninca da asgari ücret almazsın be😂😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?