Dil okuyorum. Üniversitede hangi dili seçersem daha iyi olur?
(Yurt dışında yaşamak istiyorum)
(Yurt dışında yaşamak istiyorum)
Japonca
Almanca
Rusça
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cevap
3Cevap
ya bence japonca daha iyi hem animeleri alt Yazısız izlersin
Ingilizce kesin olması lazım önce, ingilizceden sonra da almanca daha mantıkı geliyor bana
Yaşayacağın yere göre de değişir aslında ama bence almanca 🙂
Japonca türkçe ile ortak aile olan altay dil ailesinde bulunmaktadır ve öğrenimi koladır.
yanlışlıkla almanca dedim rusça seçiyom
Japonca
Almanca
Deutsch ist beseer bro
Şaka Japonca ağlatıyo
O piti piti yaptım
Almanca
Almanca
AlmancA
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Selamlar,
Yurt dışında ya da içinde nasıl bir insan olarak yaşamak istiyorsunuz temel soru bence bu. Yoksa bir dil öğreneyim sonra o dilin konuşulduğu bir ülkeye gideyim ve hayatımı mutlu mesut sürdüreyim şeklinde bir yol haritası pek tatlı sonuçlar vermeyebilir.
Öncelikle elinizde tüm dünyada geçerli bir meslek olmalı
Örneğin iyi bir marangoz dünyanın her yerinde mesleğini yapabilir. Bazı ülkelerde kaliteli bir su tesisatçısı o ülkedeki bir avukat kadar para kazanabilir. Bir diş hekimi her türlü ülke insanının dişi üzerinde çalışabilir. Kısacası öncelikle nasıl beceriler ve yetenekleriniz olacak ki bu beceri ve yetenekler hangi ülkeye giderseniz gidin size kapılar açabilsin.
Diğer cevaplanması gereken soru hedeflediğiniz ülkenin kültürüyle ne kadar uyumlu olduğunuzdur. Örneğin öz disiplini çok güçlü ve bireysellik yerine grup halinde yaşamayı tercih eden insanların ülkesi olan Japonya'da sular seller gibi Japonca konuşsanız eğer disiplininiz güçlü değilse, kurallara uymak size saçma geliyorsa ve bireysel bir insansanız şansınız pek fazla olmaz.
Almanca deseniz yoldan rastgele elli kişi çevirseniz içlerinden bir tanesinin Almanya doğumlu olabileceği ve ana dili gibi Almanca konuşabileceğini düşünürseniz eğer mesleğiniz çok talep olan bir meslek değilse Almanya da artık pek iş bulamayabileceğinizi düşünebilirsiniz.
Bence iyi derecede İngilizce bilmek temeldir
Çünkü İngilizce tüm dünyada rahatlıkla kendinizi ifade edebileceğiniz global bir dildir. Bunun yanında bir tanede ikinci dili ekleyebilirseniz iletişim konusunda seçeneklerinizi oldukça arttırırsınız.
Ancak dediğim gibi sevgili dostum önemli ola hangi dili konuştuğunuz değil. İngiltere de akıcı İngilizce konuşan ama sokakta yatan insanlarda vardır. Müthiş İtalyanca konuşan ama Roma'da yere secde etmiş halde dilenen kişilerde görebilirsiniz.
Yani iş bir dil öğrenmekle başlamıyor. Dili bir tabak olarak düşünürseniz önemli olan içine koyacağınız yemeğin lezzetidir diyebiliriz.
Üniversiteniz, hangi bölümü okuduğunuz. O bölümü gerçekten bir şeyler öğrenerek mi bitirdiğiniz, bölümde öğrendikleriniz dışında hangi becerileriniz olduğu "örneğin kodlama becerisi veya grafik programları kullanma bilgisi" gibi ekstralar önemlidir. Dil ancak bu denklemin içinde değer taşır.
Tavsiyem kendinize beceriler eklerken hedefinizi doğru belirlemek ve bu becerilerin birbirleriyle uyumlu olmasını sağlamaktır.
Sevgilerimle.