Bir doktorun, diş hekiminin bir mühendise göre toplumsal statüsü ve seçiciliği daha mı fazladır sizce?
Objektif yorum yapmayan polyannalar yazmasın lütfen.
Objektif yorum yapmayan polyannalar yazmasın lütfen.
Yaşlılara göre doktorluk süper meslek ama gençler genelde o da üniversite okudu ben de okudum bir farkımız yok diye düşünüyor hatta tıbbi konulardan doktordan daha iyi olduklarını düşünen pek çok hemşire gördüm o yüzden doktorluk artık eskisi gibi değil
Valla ben üniversitedeyken tipi düzgün tıpçı bir arkadaşımın peşinden çok kız koşuyordu gayette ilgi görüyorlar
Peşinden koşuyor dediğin kızlardan biriyle sevgili olsa kızın kendi bölümünü övüp arkadaşını aşağılamaya çalışacağına adım kadar eminim çünkü çok yerde gördüm ve bizzat yaşadım herkes tıp hakkında çalışsam ben de kazanırdım ne var ki diyor ya da o da üniversite okudu ben de okudum 2 yıl fazla okuyunca bir şey mi olunuyor diyor , onlar da anatomi gördü biz de gördük niye onlar daha çok maaş alıyor diyen bir sürü sağlık çalışanı var, doktorlar beceriksizmiş de hemşireler öğretiyormuş daha uzar bu liste
Mezun olunca ama aile hekimi bile 14.000₺ alıyor doç uzm falan 25.000₺ almıyor çalışsaymış onlar da yaparmış demek kolay kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş ki o kızlar hava atmak için bir erkekle çıkıyorsa demek ki statüsü yüksek bir meslektir :)
İçten içe öyle düşünüyorlar bence de ama bunu nefret olarak yansıtıyorlar daha az önce bir tane kendini bilmezin cerrahlar beceriksiz dediğini gördüm asistanlar ameliyatları maket üzerinden yapacakmış hastaları kobay olarak kullanıyorlarmış bu işte insanların bakış açısı 10 sene okumuş cerrahı beğenmiyor çünkü baştan mükemmel değilmiş
Cevap
3Cevap
Mühendislik artık ayağa düştü ama doktorluk hala statüsü yüksek.
Hayır yani gözle görülen bir şeyi inkar etmenin anlamı ne bilmiyorum. Mühendisler 2500 liraya iş bulamıyor yalansa çıkıp söylesinler en kötü aile hekimi 14.000₺ maaş alıyor piyasada olmayan veya mühendis olanlar gelip inkar ediyor
Çoğu müh. asgari ücretle işe başlar, doktorluk öyle değil, hanım da doktor olur, şu anda mühendislik yapacak yeri bulmak da mesele.
Aynen abi işte hayatın gerçeklerini yaşayan insanlar inkar etmiyor ama hayattan kopuk yaşayanlar hala göz göre göre yok mühendislik daha iyiymiş neresi iyi yahu benim babamın inşaat şirketi var mühendisleri köpek yerine koymuyorlar gidip aselsan da torpilli mühendis değilsen hiçbir şey kazanamazsın dediğin gibi doktor öyle değil hele ki tusa girip kazanırsan deli paralar dönüyor.
Bence mühendis daha iyi doktorluk biraz garanti meslek olarak görülüyordu ama artık bu değişti. Tabi mühendisten mühendise de değişir..
Mühendis mi daha iyi bi git işine ya😂 asgari ücretle işe başlıyorlar ki doktorluk ölene dek garanti meslektir ve zirvede kalır.
Ahahssgsg bizim fikrimizi sorduğunu sanıyordum, neyse benim için mühendis daha önde.
Mühendislik kazanmış bir işsizin sendromu işsizler dünyasına hoş geldin hoş git😂
Whattt ben mi yok ya mühendislikle falan alakam yok
Eş seçiminden tut muameleye kadar etkiliyor bunu kimse iddia inkar edemez parasız adam boş adam gözüyle bakiliyor
Statüde asıl önemli şey paradır. O saydıkların öyle ahım şahım değiller.
Saçmalamışsın ahım şahım değiller diyorsun abim 34 yaşında doç. dr 45.000₺ para alıyor kuzenim mühendis asgari ücretle sürünüyor
Salak salak konuşma mk.
Ticaretle uğraşan biri yaptığı işe bağlı olsa da birkaç günde bile kazanabilir o parayı kaldı ki çoğu doktor o kadar almıyor. Benim bir tanıdığım var özel hastanede ortaklığı olmasa doktor maaşıyla zor geçinirdi. Para istiyorsan ticaret şart.
Ya bi defol git allahın cahili üniversite okumamış lagaluga yapıyor sanki herkes aliağaoğlu ticaretmiş püf
Hayir tabiki meslegin ayri ozel hayatin ayri diye dushunuyorum. Bende muhendisim ama cok doktor arkadasim var hicbir farkimiz yok yani neden boyle dusunuyorsun
Nasıl hiçbir farkınız yok adam özel klinik açıyor aylığı 50.000₺ oturduğu ev 3.000.000 sen mühendis olarak hayatın boyunca durmadan çalışırsan o evi alamazsın
Hayir ogle degil doktorlarin hepsi ozel hastane acamazki bazisi kredi cekip acar bazisi baba parasiyla bazisida sadece devlet hastanesinde calisiyor. Ama bazi muhendisler cok farkli ozel sirketlerde calisanda var kendi sirketini kuranda tamamen kismete bagli bu durum. O kadar okumamis sadece orta okul ogrencisi olup milyaner olanda var. Yuksek lisans yapip evde uyuyanda tamamen kismet bu isler abi.
Kardeşim sen üniversite okudun mu? Ben Hacettepe Üniversitedi Diş hekimi mezunuyum bizim üniversitededen de ODTÜ den de bir sürü mühendis arkadaşım var senin dediğin o özel şirketlerde yüksek maaşlı çalışan mühendislerin yüzdelik dilimdeki yeri %1 falan o adamlar da yüksek lisans yapmış iki dil blen kendini çok iyi geliştirip çok iyi yerlerden mezun olan insanlar. ODTÜ lü arkadaşım var iş bulamıyor Koç üniv mezun olan mühendis arkadaşım var 4000 lira maaş alıyor bugün van ünv mezun olan doktor arkadaşım aile hekimi 14.000₺ para alıyor döner sermayeyle en kötü doktor bile en iyi mühendisten çok çok kazanıyor siz hangi dünyada yaşıyorsunuz
Kazaniyorsa kazaniyor ne yapalim yani. Onemli olan insan ola bilmek meslegin onemi yokki. Bak simdi sen doktorsun ama bir kadinla konusma uslubunu bilmiyorsun Ama ben muhendisim Senin gibi kaba insanla bile insanca konusuyorum😊Olay sadece para degil 1 odali evi olup mutlu olanda var 14 oda olup 14.000 tl alip evde konusacagi kimse olmayanda.😌hersey para demek degil canim abicim.
Benim türkçem iyi değil ben yabancı ülkede yaşıyorum üniversiteyi okuduktan sonra İsviçre ye yerleştim çok uslup falan bilmem mühendis olduğun için kendi mesleğini savunman doğal objektif yorum yapanlar yorum yazsın demiştim bende kardeşim.
Evet
Ünv okudun değil mi
Evet
Takılma bunlara
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?