Gittiniz mi, neden? Yararı -zararı?
Gittim
Gitmedim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Gittim. Benimki mecburiyettendi. Annem çalışıyordu. Okula erken başladım. 21 yaşında okul hayatım bitti. İşsizim. :D Faydası olmaz olur mu? Bunu en çok birinci sınıfa başlayan çocuklarda ve ilerisinde çok bariz gözlemledim. İnce motor kas becerileri gelişen çocuk birçok etkinlikte daha becerikli oluyor. Gitmeyen çocuklar daha geriden geliyor ve bu psikolojisinde başarısızlık olarak yer ediniyor.
Yok erken başladım dedim ya birinci sınıfa 6 yaşımda başladım.
Sağol sana da başarılar dilerim.
Teşekkürler :)
gttim. yerimde duramazdım en yaramaz bendim. milletin pastel boyalarını kırardım yere surerdım falan. sonra dayak yedım :) cıddı syluyrum dayanamamıstı ögretmen artık. rezil olunca bir tokattan dolayı normal çocuk evresine döndüm. ne grurluymuşum ama :)
Gittim, okula başlamadan fikir sahibi olmak için güzel bence, ders, ders zili gibi şeyler olmadan alıştırma çocuklara.
Benim anaokulumda ingilizce bile vardı sağolsunlar, yabancı dile başlangıcım teee ozamanlara dayanır.
Anaokuluna gitmedim şu an mimarlık okuyorum pek fazla kayba uğramamış gibiyim :D
Cevap
11Cevap
Açıkçası yararları ve zararları okula bağlıdır, biz küçükken çok şehir değiştirdigimizden bir çok farklı okula gittim, yararları olarak çocugun kişiliğinin yerleşmesi ve önceden eğitim verilmesi, yemek yeme alışkanlığı ve daha ne avrsa önceden gösteriliyor, zararları olarak hatırladıgım şey eve geldiğimde her yerimin ısırık olması o da normaldir :)
gittim ve çok da faydasını gördüm. çocuk çocukla büyümeli faliyetle büyümeli. ben ilerde kesinlikle yazdırırım çocuğumu evde baktırtmam. iletişim becerileri gelişiyor. sosyallikleri artıyor. faaliyetler yapıyor bu sayede motor becerileri gelişiyor. evde tv karşısında büyüyen çocuk olmaz
Yararı daha çok okul öncesi eğitim veriyor bir kere bazı okullar yabancı dil eğitimi bile veriyor çocuk sizsiz kalmaya alışıyor biraz da dış dünyaya açılıyor evde televizyon karşısında boş oturmaktansa hem bir şeyler öğreniyor hem arkadaş ediniyor sosyalleşiyor
Gitmedim genç annem sen baba okuluna gidicen derdi sonra vay efendim bu kizin esprileri neden igrenc 5 yasimda espri anlayasima tecavuz edilmis resmn asdfghjkl
Ben okula 3 yaşında başladım. Ve inanın bana çok avantajı var. Çocuklarla iletişim kurmayı ögreniyorsun. Hem okula alışıyorsun. Bence çocuk 5 yaşında başlamalıdır.
Yok Türkiyede doğmadım o yüzden
Haklısın :) Belçika
Gtmistim hic yarari olmadi tam tersi erkendn uyanmak zorunda kalirdim ve yemek yemezdim o zamanlar yiyen cocuklarla kiyas yaparlardi beni simdiki halimi gorsunler birde:Dsinir olurdum zorla uyuturlardi. asik olmustum bir cocuga adi kagandi;):)
Gittim hiç önermiyorum. Ben öğretmenlere falan güvenilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Anaokulunda öğretmenimiz bize hep şiddet uygulardı, ilkokul öğretmenimiz de. İnşallah gebermişlerdir.
Gitmedim hatta 8 yaşında okula başladım çocukluğumu doya doya sokakta yaşadım :d
Gittim. Anam lahmacun yapıp getirirdi ne yerdik be kdjsd
Gittim, nedenini ne bileyim ben küçüktüm daha:/
Eskiden anaokulu mu varmış... :))
inşallah
Yoo :)
Gitmedim eskiden anaokulu mu varmış -,-
Kafan güzelmiş kardeş.
Bizim koyde ana okulu vardi da biz mi gitmedik ;)
gittim, çocuğumu bırakıyorum her sabah :)
Gittim, hocalari bile taciz ediyordum.
Nasil taciz
merak ediyosan mesaj at. Ayip seyler bunlar :D
Hönk sapikmisin agac yasken egilir kucuklukten belliymisin
Buna cidei ciddi cevap veren var anasini satiyim. Sanal burasi sana ne yapayim lan? mouse ilemi taciz edeyim :D
Hayır gitmedim.
Gitmedim
gitmedim dostm
gittim amaç eğlenmek
Gitmedim
Hayır gitmedim..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar