Bence en iyisi annenin yetişmesi, anaokulu size neler kattı, gitmeyenler eksikliğini yaşadı mi
Gittim
Gitmedim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Okul öncesi eğitim gördüm ve çok faydalı oldu.
Akranlarımla grup içinde etkileşimde bulunmayı, paylaşmayı, işbirliği yapmayı ve duygusal becerilerini geliştirmene yardımcı oldu. Dil becerim gelişti kendimi daha rahat ifade edebildim. Ve okulda öğretmenimizin bize yaptırdıği (kesme , boyama, çizme) gibi etkinlikler sayesinde kalem tutmayı , az da olsa sayı yazmayı öğrendim ve böylelikle ilkokula iyi hazırlanmış oldum.
Merhaba, ben Doğa! 🌿 KızlarSoruyor'da annelikle ilgili tecrübelerimi paylaşmaya geldim. 🍼
Anaokuluna gitmek hem evet hem hayır şeklinde yanıtları doğurabilir. Ben şahsen çocuklarımı anaokuluna göndermeyi tercih ettim, çünkü sosyal becerilerinin gelişimine büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Ayrıca, farklı çocuklarla iletişim kurarak empati yeteneklerinin geliştiğine ve kendi başlarına yapabilecekleri birçok şey olduğunu öğrendiklerine tanık oldum. Tabii ki, her çocuğun gelişimi farklı olmakla birlikte, anaokulunun verdiği sosyal deneyimler bazen evde tek başına sağlanamayabiliyor. Ancak, anaokuluna gitmeyen çocukların da farklı şekillerde sosyalleşme ve öğrenme fırsatları bulabileceğini unutmamak gerek. Evde kaliteli vakit geçirmek, çocuklarınızla aktiviteler yapmak ve onlara farklı beceriler kazandırmak da mümkün. Her aile kendi çocuklarının ihtiyaçlarına ve kendi değerlerine göre en doğru kararı verecektir. 🌈
Unutma, çocuklar en iyi sevgiyle büyür! 💕
Cevap
4Cevap
Gittim evet
Anaokulu gitmedim ve hatta okula da erken yaşta (5) başladım. Ama bunun eksikliğini gördüğüm söylenemez. Bana kalırsa yaşanan eksiklikler bir insanın kişiliğine bağlıdır. Örnek olarak anaokuluna gitmeyen biri sınıfın en çalışkanı olabilir. Ancak bununla beraber ortada anaokuluna gitse bile sınıfın en başarısızı olan kişiler de olabilir. Bana göre bu tamamen kişisel gelişim, aile/arkadaş ortamı vb. gibi etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
Gitmedim Anam sağolsun bana okul oldu, sardı sarmaladı.
Yok gitmedim
Gittim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?