Bu bölümü okumayı düşünenler, bu alanda çalışmak isteyenlere yardımcı olabilirim 😊
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
yaaa çok istiyordum otopsici olmayı çok güzel dimi ceset deşmekk
Hala olabilirsin 😊
Sınava giricem bu sene bu bolumu dusunuyorum. Aslında adli tıp ıstıyordum hem yas hemde uzun seneler okumak usendırıyor :D Merak ettiğim bu mesleği sence kimler yapabilir yapmalı? Ben çok sogukkanlıyım ve bu tarz seylere ilgim fazlasıyla var cok kriminal video izliyorum. Ve bu tarz seylerden etkilenen insan değilim sadece koku olayı düsündürüyor :D
Vereceğin en yanlış karar olabilir kim böyle dediyse veri döndü aile piskolijisi en sağlam abimdi ilk ceset kesiminde vazgeçti gerçekten çok zor bir meslek seçmeni hiç tavsiye etmiyorummm
İçiniz nasıl alıyor bu işi sonuçta ölü birini kesip biçiyorsunuz
Ben üniversite hazırlık döneminde havalı olacağını düşünerek tercih ettim. İçine girdikten sonra işin psikolojik boyutu çok zorladı. Tabi zamanla alışıyor insan. En çok zorlayan kısmı ağır ceset kokusu.
Allah kolaylık versin çok zor bir meslek
Çok teşekkür ederim 😊🙏
Bölümün adı tam olarak ne diye geçiyor ve kokusu ağır oluyor demişsiniz nasıl baş ediyorsunuz o koku ile?
Daha önceleri adli tıp teknikeri olarak anılırdı fakat günümüzde artık ismi değişti. Otopsi teknikeri olarak geçiyor. Koku ile nasıl baş ediyorsunuz demişsiniz. Maske kullanıyoruz. Otopsi öncesi hazırlık süreci var. Kullanılan bir takım ekipmanlar var fakat cesedin türüne göre koku seviyesinde artış olabiliyor. Aynı şekilde otopsi esnasında ceset parçalanırken kötü koku oluşuyor. Biraz psikolojik olarak güçlü olmaya, iradeye bağlı. Herkesin yapabileceği bir meslek değil. 😊
Anladım peki yani bu kadar zorlu bir mesleğin güçlü bir maddi karşılıklı olmalı diye düşünüyorum siz ne kadar kazanıyorsunuz?
Standart maaş herkesin.
4.300 TL
😊
Peki teşekkür ederim.
Rica ederim 😊
Direk değişim oluyor. mu normal ölen birinde
Şişman kişilerin ve bebeklerin cesetleri 24 saatten daha uzun bir sürede çürüyor. Onun dışında standart 24 saat içerisinde ceset çürümeye başlıyor. Ağır kötü koku, cilt üzerimde renk değişimleri başlıyor evet. 😊
Peki şimdiye kadar etkilendigin en kotu vaka
Yakını tarafından boğularak öldürülen bir bebek cesediydi. Tabi haricinde etkilendiklerim çok oldu.
Nerden başlanıyor ilk
Nerden başlanıyor diye sormuşsunuz. Eğitim olarak mı?
Otopsi
Ceset hekim tarafından muayene ediliyor. Bu muâyenede cesedin elbiseleri çıkarılıyor. Vücudun görünen bütün dış özellikler (saç, sakal, ten rengi, yaşı, yaralar, lekeler vs. gibi) hepsini not ediyoruz. Akabinde baş, göğüs ve karın kısmını sırasıyla açıyoruz. Otopsi işlemi sonrası yeniden dikiyoruz
Psikolojik de eğitim alınıyor mu peki sonuçta her bünye kaldıramayabilir
Elbette eğitim alıyoruz fakat alınan eğitimler sonucu herkes tam anlamıyla hazır olamıyor. Mesleğe başladıktan sonra istifa edip ayrılanlarda olmuyor değil.
Tabi ki psikoloji kaldırmaz herkesin
Otopsici olmayı mı düşünüyorsunuz 😄
Yok aman kalsın😊
:D
Tek sorum şu hiç korkmuyon mu kanka?
İlk etapta psikolojik olarak etkileniyordum fakat şu an sıradan, normal bir durum olarak bakıyorum. Alışma süresi var bir müddet. Akabinde problem olmuyor. Zaman zaman cesedin türüne göre ürkütücü olabiliyor fakat en çok ceset kokusu etkiliyor. Bulantı yapıyor şahsen bende
Biyolojim çok kötü ama seçmek istiyorum ne yapmam gerek?
Ay benim çok var sana nereden ulaşabilirim? İsmim nur 🙏🏽🙋🏻♀️
maaş kaç tl?
Maaşlar 4.300 TL şu an 😊
iyi yapmışsın millet 4 sene iibf falan okuyup zar zor iş buluyo ondada asgari ücret veya biraz üstü
özel hastanemi? kaç haftada iş buldun
Özel hastane değil kardeşim, kpss ile atandım. 1 yıl kpss ye hazırlandım mezun olduktan sonra. Maaş çok şükür iyi ama para içinde yapılacak bir iş değil. İnan bana içine girdikten sonra zorluğunu anlıyor insan. Öyle eğlenceli bir işte değil. Psikolojik açıdan çok yıpratıyor insanı. Allahım herkesin gönlüne göre versin kardeşim
bende sağlık lisesindeyimde hiç istemiyorum. başka bölüm için hazırlanıyorum
Kesinlikle başka bölüm oku 🙏
Koyktun mu hiç🙂
İlk dönemlerde baya, şu an hayır. Zamanla psikolojik olarak alışıyorsun. Normal, sıradan gelmeye başlıyor. Tabiki ceset kokusu bazen çok ağır olabiliyor. Bulantı vs yaşıyoruz. 😊
Hayatını nasıl etkiliyor zor mu?
Biraz psikolojik açıdan zor olabiliyor. Kötü kokular vs gibi etkenleri saymıyorum. Sonuçta cesetlerde standart değil. Kafası kesilmiş olanlarda var, tecavüze uğrayıp öldürülmüş olanlarda. İsteyerek, sevilerek yapılması gereken bir meslek
Anladım Allah size güç kuvvet versin.
Çok teşekkür ederim 🙏😊
Hiç canlanan oldu mu pişman olup
Hâlâ aktifseniz konu hakkında soru sorabilir miyim
Yook