+1 yıliktisatla ekonometrinin bilgisayar ağ sistemleriyle pek bir alakası yok. yazılım uzmanlığı... tarzında kendini geliştirmeni tavsiye ederim. modern çağ telefonlar bile artık yazılımlarla uygulamla çalışıyor. tembel olmasaydım bende bilgisayar okuyacaktım. ama şimdi aöf iktisat mezunuyum hiçbi işe yaramıyo bölümüm. üniversite olarak 4 yıllık bilgisayar bölümlerini kazanabildiysen yaz yoksa 2 yıllıklarını yaz. ekonometri ağır bölüm diyolar ki aöf iktisattaki ekonomi derslerini görsen bile yeter :) ama bilgisayarla iktisatın birbiriyle bağlantı kurmak zor iş hayatında.
02 Yorumla
Soran+1 yılgeçen sene ek puan geldiği için bilgisayar bolumlerini çok rahat kazanıyordum ama istemedim. bu sene onlara gitmek aptallık olur
- +1 yıl
hakkını bana ver ben okuyayım:)
En İyi Cevaplar
ekonometri mezunuyum. okuma hiç gerek yok diğer bölümlere nazaran gerçekten zor. İibf çıkışlıların hepsinin yolu aynı, çalışacağın yerler aşağı yukarı aynı. en kolayını oku gitsin o yüzden. özel düşünüyorsan ingilizce olan bir bölüm kesinlikle seni öne atacaktır..
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet
+1 yıliktisat. zaten iktisattaki ekonometri dersini gördükten sonra bile iyiki okumamışım diye şükredersin.
01 Yorumla
Soran+1 yılAnladım :/
Bnde düşündüm ekonometriyi geleceği yok diye vazgeçtim tercih yapmaktan ama ingilizce iktisat oku. d
06 Yorumla
Soran+1 yılama pamukkale universitesine yetiyor digerleri düz iktisat? istanbuldan dneizliye gitmeye değer mi
Soran+1 yılYani başka çarem yok. şu an ogretmenliklerde var. ama açıkcası kendimi gösterip geliştirebilecegim bir meslek olsun isytiyorum her şeyi yapmaya hazırım.
Soran+1 yılevet o yuzden bunlardan bierini seçicem yani aynı noktaya geldik :D:D:D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
öğretmenliklere bakma 2500 alacağını düşünüyorsun ama kpssden 80 üzeri alman lazım en az dşye düşünüyorum bende bilgisayar mezunuyum işketme son sınıftayım eger sayısalzaken iyiyse işletmeye bak derim birde ingilizce olanı seç çünkü 1 adım önde olursun ;)
01 Yorumla
Soran+1 yılişletme hoca diyorki İstanbul'da bir ünide ya da dokuz eylülde okumuyorsan okuma zaten ben sırf marmara ve ege bolgesini düşünüyorum o yuzden. o yuzden iktisat var ingilizce ama pamukkale universitesi.
Bugün ekonometriyi araştırmıştım iş alanlarının kısıtlı olmasından şikayet ediylar.. Gereksiz sıkıcı dersler de üstüne cabası.
04 Yorumla
Soran+1 yılCografya hocamız dediki. kötü ama başarılı oldugun takdirde parayla oynarsın dedi.
Soran+1 yılsayemde mi :D
iktisat.
Ekonometri 1. sınıf mevcudu 80
Mezun olan sayısı 5-8 arası çok zordur yani orayı okumak bitirmek.01 Yorumla
Soran+1 yılAma çok ilgi çekici bir yanı var. Benim çok ilgimi çekiyor. borsayla ve bankacılıkla daha çok alakalı olan ekonometriymiş.
+1 yılEkonometri çok zor yahu KPSS de bile bakarken bu ne lan diyorum :)
013 Yorumla
Soran+1 yılAma başarırsan parayla oynuyormuşsun
- +1 yıl
Kim dedi onu? bende iibf mezunuyum benim bildiğim iibf mezunlarının hepsi aynı işi yapıyor... yani yönlendirmek gibi olmasın ama iktisat ta zor illaki ama ekonometri çok daha zor.. hemde iş alanları aynı
Soran+1 yılYani?
- +1 yıl
Hedefin Kpss ile kariyer meslekleri ise atıyorum müfetişlik gelir uzmanlığı hakimlik vs.. kesinlikle iktisat.. yok eğer çokta umrumda değil diyorsan yinede iktisat :)
Soran+1 yılBen bilgisayar ağ sistemleri mezunuyum. Üniversite okurken. Microsoft uzmanlık belgeleri almayı planlıyorum. İngilizce işime gelir. Ve bunların hepsini birleştirip. Özel sektöre girmeyi planlıyorum. Sonra dahada geliştirmek kariyer yapmak istiyorum.
- +1 yıl
şimdi o konuya pek hakim değilim ama şu konuda yorum yapablirim özel sektör eleman ararken ekonometricisi iktisatçısı işletmecisi diye almıyor.. İİBF mezunu başvurablir diyor.. yani o yüzden farketmiyor aslında ekonometri ya da iktisat okuman... Ha belkide ekonometri isteyen çok azıcık kurum vardr ama ben hiç denk gelmedm..
- +1 yıl
Yani asıl önemli olan senin kendini geliştirmiş olman her dalda birazcıkta referans önemli oluyor
Soran+1 yılEvet zaten o yuzden işte ünide onemli. Pamukkaleye pek sıcak bakamıyorum.
- +1 yıl
tabi bitirdiğin ünide önemli ama en önemli koşul senin kendini geliştirmen.. Ama maalesef bazen cv ye bakarken üni si kötü olanları direk eleyebliyorlar
Soran+1 yılİng iktisat pamukkalemi normal iktisat uludag mı
- +1 yıl
İngilizceni okul dışında geliştireceğini düşünüyorsan uludağ derim.. Ama şahsen ingilizce bölümü bitirmenin özel sektörde bir avantıjı var mı yok mu blmiyorum.. Ama sonradanda öğrenerek bu açığı kapatalbirsn ozamanda fazla önemli olmaz gibime geliyor
Soran+1 yılVarya yüksek puan yapsam bu kadar kafam karışmazdı :D
- +1 yıl
vala hayırlısı artık bir karar vereceksin verdiğin karar hayatına yön verecek o yüzden dikkatli düşün..
+1 yılparayı ben de severim ekonometriyi seç mezun olunca kasada otururum ben de -.-
041 Yorumla
Soran+1 yılBen de para seviyorum ne yalan söyleyeyim. Bide sen o kadar hazırlan sorucaklar iktisat diycem hee tırt diycekler ama ekonometri diyince oo diyolar :D
- +1 yıl
aynen john waynen :)) şşşş bak bir sen bilgisayarcısın bilirsin ben bu fifa da para hilesi nasıl yaparım sen kod yazmayı biliyon mu :)) dsdsadsa
Soran+1 yılProgramcılık degil ag sistemleri okudum ama biliyorum :D
Soran+1 yılama beleşe çalışmıyorum cnaım -.- :D
- +1 yıl
ya yeme beni şimdi essah mı diyon :( bana 1 milyon coins atsana ronaldo alacam :)))
Soran+1 yılsen bana ne kadar atacaksın :D
- +1 yıl
dua ederim mubarek gece herşey para mı mümin kardeşim :)) dskdjaskjdkasjd
len dininiz imanınız para olmuş ne var sevindir ş garibi :))
Soran+1 yıldinim imanım her şeyim para :D boşuna mı üni okuyoruz her şey para. Oynadıgın oyunu bile para kazanmak için yaptılar. senin 2 kkuruşluk zevkinden adamlar ilik gibi para çekiyorlar :(
- +1 yıl
tamam ne sitiyorsun karşılığında söle yeterki bağa ronaldoyu al :)) dsadsad
Soran+1 yılbir gecede benim olsun ahahah
- +1 yıl
maçtan sonra terli terli yollarım ;)
Soran+1 yılUmarım ronaldo bunları okumuyordur :) ahaha
- +1 yıl
irina shawk nefes aldırmıyodur ki ona okusun seni :)) dsadsad
Soran+1 yılBir gün bizimde nefes aldırmayacagımız birileri çıkar :D zaten ronalde tipim degil aaahahahaa
- +1 yıl
sevsinler tipi değilmiş kapını çalsa soluksuz gidersin adama :)) dsadasdasd
Soran+1 yılgerçekten değil. erik durm tercihim :D
Soran+1 yıldüşündümde neymar çıtır çerez gibi :D:D:D
Soran+1 yılşu an karar verdim bende muhasebeci falan olmaz.
- +1 yıl
sen eric durm'u nerden tanıyon len bunca yıllık sporseverim ben bile googledan öğrendim vay vay vay malın iyisinden anlıyon :))) dsadsadsa
Soran+1 yıl2 gün once almanya macında gordum kalbimi feth etti :D
- +1 yıl
neden muhasebeci olmazmış senden evdeki hesabın çarşıya uymuyor diyemi ;)
Soran+1 yılOda bir sebep :D
Soran+1 yılMuhasebeciler boyle daha çok dindar agır başlı naif insanlar olurlar :D
- +1 yıl
niye sen hoppamısın ki :)) aaa hiç farketmedim :)))
Soran+1 yılnasıl gozukuyorum? :D
- +1 yıl
sağ gösterrirken soldan her an geçirecek gibi duruyon :)))
Soran+1 yılÇok güzel gözüküyormuşumm :)
- +1 yıl
b, r de selfie çekerken kolun görünmese tam olcaksın biz eskiden böle çekince kazma derlerdi şimdi moda oldu gerçi :)) dsadsdsa
Soran+1 yılkız benim ön kameram yok telefonu arkayı çevirip çektigim için nasıl çektigimi goremedım :D
- +1 yıl
ohooo sabahtan beri para para diyon ön kameran bile yok peh sen de garibansın ben gibi :)) dsadsadsad
Soran+1 yılben aldıgımda çok degerliydi 1200 dü şimdi 700 tl D::D:D ama çok iyi telefon ben çok memnunum ön kamera ek yapsak onune harıka olur.
- +1 yıl
bak bak malını nasıl da övüyo alıcı değilim kardeşim boşa övme bana :)) dsadasda
Soran+1 yılsatıyım mı abii D:D piyasada 700 ben 800 e satarım
- +1 yıl
400 veririm daha da bir kuruş vermem işine gfelirse ;)
Soran+1 yıl1000 e çıkardım işine gelirse :D o tleefonla ben bu güzel resimleri çektim anısı var :D
- +1 yıl
anısı varsa sana var bana mı var hayret bişiy :))) dsdasds
Soran+1 yılişte kıyamıyorum yavrucaga :D
- +1 yıl
cimriyim demiyon da ;)
Soran+1 yılyenisini nasıl alırım diye düşünüyorum :D
- +1 yıl
zengin sevgili yaparak tabi bu da soru mu :)) dsdasd
Soran+1 yılben oyle bir kız degilim :D
Pamukkale de hocalar para kazanmak için herkesi yaz okuluna birakiyo diye bir duyum almistim bilmiyorum doğru mu
017 Yorumla
Soran+1 yılBen de bilmiyorum. Dogru mu
Soran+1 yıluludag iktisat?
Soran+1 yılsen hangi uni
Soran+1 yıloh maşallah çalışkan insanlardan nefret ediyorum
Soran+1 yılben yapamadım.
Soran+1 yılBelki dil ogrenıp bir dil daha ogrenirim of yaben okuyayım bir şeyde yeter. eve bagımlı olmaktan sıkıldım
- +1 yıl
E daha dur uniye yeni gidiyosun bir sure daha bagimlisin. Özel sektör istemissin çok zor olduğunu bil hatta ac is ilanlarini oku sanki 4 yil geçmiş mezun olmuşsun gbi istenilen niteliklerin. ne kadarini karsiliyosun. öğretmenliğin maasi düşük olabilir ama tatili çok calisma saatleri düşük onu eleme bence hemen
Soran+1 yılaslında ilkokul ogretmenligi düşünüyordum sonradan değiştirdim. niye anlamdım kesinlikle çok kakrarsızım ve 6 gun kaldı
Soran+1 yılhep aynı şeyi yapmak istemiyorum amaçlarım ideallerim olsun istiyorum.
Soran+1 yılaynen oyle
ingilizce... ingilizce olmadan bilgisayar işleri pek sağlıklı olmayabiliyor. ingilizcenin çok getirisi var
00 Yorumla
+1 yılsakın ekonometri okuma. çok ağır matematiği. ve ayrıca mezun olsan bile iktisatın hepsi aynıdır. İktisat veya ingilizce iktisat derim ben ;)
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 300 cevap paylaştı. Ekonometri boşa amelelik , boşa kasarsın yani... İktisat İİBF'de en mantıklı bölüm
03 Yorumla
Soran+1 yılBide sen o kadar hazırlan sorucaklar iktisat diycem hee tırt diycekler ama ekonometri diyince oo diyolar
Soran+1 yılHocalarda iktisat diyor. Butun hepsi zaten içinde diyor. mesela işletme üniversiteye göre değişir diyor. ama iktisat farketmez diyor. Bide internetten araştırdım ekonometrinin iş alanına ekonometriden çok matematik mezunlarını alıyorlarmış. Yalnız ben matematigi çok seviyorum. En sevdigim ders. Matematigim aslında çok iyi. sınavda bok gibi oldu çok heyacan yapıyorum 15 kere kalem düşürdüm. kendime guvenemiyorum.
İngilizce Ekonometri biraz zor bir bölümdür ama başarabilirsen pişman olmazsın zaten yan dal olarak iktisatı da bitirebilirsin
07 Yorumla
Soran+1 yılİngilizce ekonometri yok. Ekonometri düz.
Soran+1 yılBen de ekonometri istiyorum. Dokuz eylül ekonometriyi zorluyorum. 50bin gerisindeyim. ilk tercihte yerleşmem yok. acaba riske atıp tek tercihle olayı bitiriyim. 2. yerleştirmede şansımı mı denesem diyorum. Olmazsa tekrar hazırlanır psikoloji kazanırım. aklım başıma geldi çünkü.
Soran+1 yıltekrar hazırlancak gücüm yok açıkcası bir an once gitmek istiyorum. her şeyide okurum hepsine hazırım elimden geleni yapıp en iyi olucam. cioluga kadar yukselmek istiyorum. elimden geleni yapacagım. ekonometri ilgimi çekiyor.
Soran+1 yılEvet büyük
ingilizce iktisata ne gerek sınav türkçe değilmi yaa :D
03 Yorumla
Soran+1 yılKomik
Soran+1 yıldiycek bir şey bulamadım
+1 yılNe yaptınız , ing Pamukkale iktisattan memnun musunuz? Yani bize önerir misiniz
00 Yorumlaingilizce iktisat kesinlikle
07 Yorumla
Soran+1 yılama pamukkale üniversitesi? düz iktisat uludag mı ingilizceli iktisat pamukkalemi?
Soran+1 yıloyle mi düşünüyorsunuz. universite hangisi onemli degil yani
Soran+1 yılUludag iyi tabiki. ama uludag duz iktisat pamukkale ing iktisat şimdi hangisi?
Soran+1 yılAnladım sag ol
+1 yılİng iktisat
Akiyor... :)))012 Yorumla
Soran+1 yılama pamukkale universitesi
- +1 yıl
Bilmem orasini sen bul onemli olan kemdini gelistirmek ordan 1. Bitir gerisi gelir :))
Soran+1 yılİng iktisat pamukkale. ama daha iyi üniler mesela uludag iktisatta var hangisi ama. küçük ünilerde bitek pamukkale ingilizceli.
- +1 yıl
Bak iktisat gayet guzel ama kingilozce olursa daha guzel olur isletme dusunmuyomusun
Soran+1 yılİşletme hoca dediki. istanbuldaki üniler ve dokuz eylulde okunur sadece. digerlerinde işletme okunmaz. o yuzden işletme sırf onları yazdık. ama gelmeyecek gibi. diger bölümleri düşündügümüzdede iktisat uludagı başa almıştık. sonra pamukkale ing olunca kararsız kaldık. ama hoca dediki sen ekonometri istiyorsun gibi gozukuyor. ilk 9 tercih dokuz eylul ve İstanbul uni. onlar kalıyor alttakileri bidaha düşün bir dedi.
- +1 yıl
Hani bilmem hanghi unvirsoite okuyacagin duzgun bir arastirma yap google dan ama nenim bir tanidigim var bogaz ici isletmesden mezun biraz da gelistirdi aylik 25 kagita calisiyo onemli olan kendini gelistirmek
Soran+1 yılBogaziçi boru mu. Boğaziçinde ne okudguunun bir onemi yok. boğaziçi yani
- +1 yıl
Ama cocuk gayet iyi ders calisiyomus girmeden ben gormedim ama simdi mercedes ve bmw si var krallar gibi bir evi ve cok guzel harciyo :))
Soran+1 yılEe bogazziçi
- +1 yıl
Ygs de kac bininci oldun
Soran+1 yılygsden tercih yapmam
- +1 yıl
Sadece dereceni ogrenmek icin sormustum bide bogaz ici falan fazla etjili degil etkilode bence kendini iyice gelistirdikten sonra bankalar filan arkadan kosmaya basliyinca kimse pamukkalene filan bakmaz ama o mesefaye gelmek zor bogazicliler ise burdan basliho ama sende olabilirsin
ingilizce iktisat kesinlikle..
018 Yorumla
Soran+1 yılPamukkale universitesi ama?
Soran+1 yılHayır pamukkale universitesi iyi midir
Soran+1 yılOf.
Soran+1 yılYes.
- +1 yıl
bak güncelleme olmadı şimdi.. uymadı yani.. özel sektör için bir kere tmde iş bulamazsın.. sayısalcı olman lazım.. bak mesela ben bu yıl bilgisayar öğrt. uçak elektrik elektronik. uçak gövde motor yazdım.. bunlardan biri gelirse hem devlette hemde özelde çalışma imkanım var..
Soran+1 yılNeden bulamıyım zaten bilgisayarım var. biz ag sistemleri okuduk. bilgisayar muhendisligi okuyanlar vardı stajda defterlerini getirdiler aynı dersleri görüyorduk. hocamız iyiydi oda şuanda sistem muhendisligi yapıyor bankada. o ogretti her şeyi. microsofttan sertifika alsam arayı kapatırım.
- +1 yıl
peki ben sana şunu sorayım.. ben bide x arkadaşım senden iş istemeye geliyoruz.. ben bilgisayar mühendisiyim.. x arkadaşımda ağ sistemleri mezunu.. sen hangimizi işe alırdın? bu arada kuzenimde programcı diyanet trtnin falan işlerine bakıyorlar.. mücrosoft sertifikasıda öyle kolay değilmiş.. bunu bilmeni isterim..
Soran+1 yılniye dusunemiyorsun
Soran+1 yılBiliyorum zor. ama ben de üni mezunu olucam aynı zamanda. iibfden mezun olucam. yani çift alanda bilgim olmuş olcak
Soran+1 yılhem de ilgi çekici bir bayan oldugumu düşünüyorum. bayanlar iş alımında biraz avantajlılar bekarsa
- +1 yıl
sana şunu söyliyim beni yanlış anlama ama. eğer iffetini ve şerefini ortalık malı yapacaksan hiç uğraşma bile.. ne yani bekar olsan nolcak adam seni işe aldı varsayalım.. bir şekilde senle bişeyler yaptı.. ya sonra? tekrar söylüyorum yanlış anlama beni ama eğer para için kendini ortaya atıyorsan birşey diyemiycem..
Soran+1 yılseninle konuşulmaz. insanınfikri neyse zikride odur.
Hangisini okursan oku ama ingilizcesini oku
02 Yorumla
Soran+1 yılpamukkale üniversitesi ama?
Ekonometriye lys +35 net yapan gitsin
05 Yorumla
Soran+1 yılToplam mı :D
Soran+1 yılkuzenim 40 net yaptı İstanbul hukuga gitcek ekonometriye goz ucuyla bakmıyor :D ona gore istesinler o zaman. beni alıyorlarsa okuyadabilirim.
Soran+1 yılBilemiyorum.
Senin gibi Güzel bir kız İngilizce okumalı.
05 Yorumla
Soran+1 yılİngilizceye ilgim var. Bide anadolu teknik meslek bitirdim. Anlıyorum. Yabancı arkadaşlarım var facebooktan konuşuyorum tabii kuralsız :D ama ögrenmek istiyorum bir şekilde.
Soran+1 yılİngilizce iktisat okudugumda ingilizce ogretmenligi yapabiliyor muyum?
Soran+1 yılne sertifikası
Ingilizce iktisat
01 Yorumla
Soran+1 yılama pamukkale üniversitesi?
Gizli Üye(30-35)+1 yılsınava ilk girişin mi?
07 Yorumla
Soran+1 yılHayır işte. o yuzden bir daha hazırlanamam. 95 iyim. geçen sene staj falan hiç hazırlanmadım. ama mal gibi oylesine girdigim sınava tercih yaptım kazandım. sonra içimize sinmedi. bu sene aslında çok iyi yaptım. Ama ek puan hiç gelmedi. Ek puanım gelseydi tam istedigim oluyordu.
Soran+1 yılAptalın tekiyim ben
Cevap sahibi+1 yılne istiyodun
Cevap sahibi+1 yılama benim bildiğim okul puanının yarısı geliyordu
Soran+1 yılvalla gelmedi hiç bende oyle bekliyordum. Psikoloji istiyordum ben aslında. ama matematikte çok heyecanlandım. gecen sene hiç çalışmadan grdigimde daha yuksek yaptım. ama geçmiş şeyler bunlar onumuze bakalım.
Cevap sahibi+1 yılumarm istedğn gibi olur
Soran+1 yılUmarım.
Ekonometri.
03 Yorumla
Soran+1 yılHerkes iktisat dedi sen neden ekonometri diyorsun
Soran+1 yılEvet aynı düşüncedeyiz.
ingilizce iktisat
019 Yorumla
Soran+1 yılama pamukkale üniverstesi
Soran+1 yılDeğilim.
Soran+1 yılNerdenbiliyorlar ki. bana sorsalar evet tayipçiyim derim sonradan donerim :D
Soran+1 yılTuhaf şeyler
Soran+1 yılKesinlikle haklısın.
Soran+1 yılya bilmiyorum ogretmen olursam iyi bir eş bulmam lazım.
Soran+1 yılKesinlikle öyle. Bide güzel bir hayatım olsun istiyorum hep aynı şeyi yapmak istemiyorum amaçlarım ideallerim olsun istiyorum.
- +1 yıl
amaçların ideallerin yine olur o konuda sıkıntın olmaz güzel hayat diyorsan benim için güzel hayat yarını düşünmeyecek kadar param olması olmadığından bişi diyemem huzrum olsun yeter diyenlerdenim. daha bir kaç yaş daha geçirmen lazım o zaman monotonluğu seversin. uçarı yaşlar geçiyor zamanla
Soran+1 yılaraba ev istiyorum
Soran+1 yıldogrudur.
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yıliktisat
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası