2 senedir çalışıyorum 5 aydır işten çıkmaya çalışıyorum
(öncesinde dilekçe vermek gerekiyor) Kaç kez dilekçe verdim adam işleme koymuyor, çıkamazsın dilekçe vermedin derim diyor
2 ay önce gelmeyeceğim artık dedim ve işe 15 gün girmedim 20 bin tl tazminat ödemem gerekiyormuş, savcılığa gittim ifade verdim
Tazminantı ödememem için adama tamam dedim tekrar işe aldı izinli gösterdi
Ve hâla işten çıkamıyorum
Aldığım parada 2.900 ve işte her türlü mobbingi yaşıyorum
Çıkmak istiyorum çıkartmıyorlar (çünkü işe giren 3 gün sonra çıkıyor ve işi öğrenmek vs zor)
Her yere şikayet ettim hiçbir sonuç yok
Ne yapmalıyım
(öncesinde dilekçe vermek gerekiyor) Kaç kez dilekçe verdim adam işleme koymuyor, çıkamazsın dilekçe vermedin derim diyor
2 ay önce gelmeyeceğim artık dedim ve işe 15 gün girmedim 20 bin tl tazminat ödemem gerekiyormuş, savcılığa gittim ifade verdim
Tazminantı ödememem için adama tamam dedim tekrar işe aldı izinli gösterdi
Ve hâla işten çıkamıyorum
Aldığım parada 2.900 ve işte her türlü mobbingi yaşıyorum
Çıkmak istiyorum çıkartmıyorlar (çünkü işe giren 3 gün sonra çıkıyor ve işi öğrenmek vs zor)
Her yere şikayet ettim hiçbir sonuç yok
Ne yapmalıyım
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
İşçi Hangi Hallerde Sözleşmeyi Haklı olarak Feshedebilir?
İşçi bakımından nelerin derhal fesih için haklı neden oluşturduğu ise ilgili kanunun 24. maddesinde benzer şekilde düzenlenmiştir. Yine haklı nedenler 3 başlık altında toplanmış olup bunlar; sağlık sebepleri, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri ve son olarak da zorlayıcı sebeplerdir.
1. Sağlık sebepleri
2. Ahlak ve iyiniyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri
3. Zorlayıcı sebepler
Sonuç olarak yukarıda sayılan hallerin olması durumunda işçi haklı olarak iş akdini feshedebilir. Burada asıl olan iddialarınızın doğruluğunu kanıtlayan belgeler ile birlikte iddianızı resmileştirmek (noterden onaylı ihtarname) ve sonucunda haklı fesih sebebi ile zoraki çalışmanıza sebebiyet verilen durumda haklı olduğunuzu kanıtladığınız zaman işten ayrılabilirsiniz. Tek taraflı olarak iddia ettiğiniz hallerin ve dilekçe yazıyor olmanız sizi kazanımlı olarak sonuca götürmeyecektir.
Ayrıca sorunuzun içerisinde bahsettiğiniz senet imzalamış olduğunuz ve bunun için savcılığa ifade vermiş olmanız başkaca değerlendirilmesi gereken bir konu ki ifadelerinize göre zorla çalıştırıldığınız sonucu ortaya çıkıyor. Siz fesh işlemlerinde önemsememezlik yapmaya devam ederseniz ve işvereniniz sizin bu zaafiyetinizden yola çıkarak sizi yüz kızartıcı bir suç ile itham edip mahkemeye verdiğinde bu günkü iş zor, kimse durmuyor gibi iyimser yaklaşımlarınız sizi yarın ne kadar zor duruma sokacaktır. Olaylara bir de bu pencereden bakmanızda fayda olduğunu belirtmek isterim.
Saygılarımla.