Evet DGS ile bir bölümü kazanıp kaydımı dondurmak ve diğer sene gitmek istiyorum mümkün mü?
Bunun için de güçlü bir mazeret mi gerekli normal yapılır mı?
Bunun için de güçlü bir mazeret mi gerekli normal yapılır mı?
Kazandıktan sonra kesin kaydınızı yaptırdığınız zaman bu hakkınız mevcut. Gerekçeye gerek yok. İsteğe bağlı yapabilirsiniz. En son çare ders seçer gitmezsiniz.
Merhaba, üniversiteyi kazandıktan sonra her öğrencinin olduğu gibi sizin de yasal olarak kayıt dondurma hakkınız bulunuyor. Fakat kayıt dondurmak için geçerli bir mazeretinizin olması ve bunu da üniversitenin onaylaması gerekir. Ben de daha önce kayıt dondurmuştum ve kayıt dondururken sağlık sorunlarını gerekçe olarak göstermiştim mesela. Doktor raporunu falan da eklemiştik hatta. Ancak siz yine de emin olmak ve bu konuda daha net bir bilgi almak için üniversitenizin öğrenci işleri birimiyle irtibata geçebilirsiniz. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Benim herhangi geçerli ağır bir şartım yok dondurmak için, sadece bazı borçlarımı kapatmak için zaman gerekli bu bir gerekçe olarak görülür mü sizce onlar için? Daha kazanmadım üniversiteyi ama diyelim ki geldi ve ben kayıt yaptırdıktan sonra üniversiteye gitmezsem derslerden otomatik geri kalmış oluyorum ve bir sene sonra gitsem devam edemez miyim herkes böyle diyor çünkü. Bu da bir alternatif yol ise bunu kullanmak istiyorum. Teşekkür ederim 🙏🏻
Rica ederim. Anlıyorum aslında bu da geçerli bir sebep. Bir de bize şey demişlerdi o dönem. Ben hazırlıktan başlamıştım da. Hazırlığı geçince 1. sınıfa adım atarsanız, dilediğiniz an dondurabilirsiniz diyorlardı hocalar. Mazeretsiz bir şekilde dondurabileceğimizi söylüyorlardı tabii bilmiyorum ne kadar doğruydu da öyle bir şey de olabilir. Belki hazırlık okumadan direkt 1. sınıftan başlarsanız mazeretsiz de hakkınız olabilir. Öte yandan ders kaydı yapmazsanız sadece sınıfta kalırsınız, hiçbir şekilde kaydınız silinmez. Aslında bu da mantıklı bir düşünce :)
Teşekkür ederim :)
Rica ederim :)
ders seçimi yap gitme
Doğru aslında üniversitede öyle bir imkan var değil mi
Cevap
1Cevap
Dondurulmasada hala aynı sınıfta kalırsın değişen bişey yokki
Bunu neden yapmak istiyorsun
Bu sene için gidemeyecek sebeplerim var bir de seneye de bir daha sınava girmemek için, sen neden bunu sordun?
Ay yok merak ettim bende dgs yapacagım seneye de nedeni mi var diye geri ödemeli kredi aliyorum ben direkt gecersem devam ediyormus ondan mi sordun sende
Oraya geçersen direk başlıyor geri ödemeli, ama şu var. Sen başvuru yapmazsan diğer sene yaparsan geri ödemeliye ozaman başlarsın. Bu mu sorunun cevabı doğru mu anladım?
Daha belli değil ya bölüm çıkmayabilir de, ama varsayımsal olarak bu soruyu sordum. Özel sebeplerden de çıkarsa erteleyebilme durumum var sadece.
Yok yok ben geri ödemeli alıyorum su an ama mesela seneye dgs ile gecis yapmazsam diger seneyi beklersem benim geri ödemeli kredim kesiliyormus bir daha da alamıyormuşum yani bu herkeste böyle
@freudçuu merhaba ic mekan ic mimarlıga gecis yapıcam olursa
Doğru kesiliyor evet bir daha da alamazsın maalesef
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?