Bence kesinlikle doğru karar vermiş benim 2 kuzenimden ordan mezun. İşltme-iktisat mezunları. şu an iş açısından da hayat açısından da çok rahatlar. Daha mezun olmadan iş teklifleri gelmeye başlamıştı. Kesinlikle gitsin. Zaten ilk binden alıyo boğaziçi işletme tıpla yarışıyo. Kötü olsa yarışırmıydı. Hem bir tıpçıdan daha az yorulacak hemde daha çok para kazanacak
28 Yorumla
Soran+1 yılBen çalışmam o kadar demiş tipi ondan istemiyomuş aileside doktor ne bileyim. Dayimlar istemiyo hiç doktor olsun istiyor
Soran+1 yıl:( bende bir bok olamadim
Soran+1 yılAynen
- +1 yıl
Doktorlarin aldigi maasi bilsen boyle konusmazsin:D
- +1 yıl
Doktorların o maaşı almak için uğraştığı saatle boğaziçinden mezun olmuş bir işletmecinin uğraştığı saatte bir değil ama. Bide iyi bir holdingte işe başlarsa 2 haftada bir yurtdışına gönderiyorlar. Hem seyehat hem iş bir araa çıkıyo. Üstelik şirket gönderiyo. Yani rahatlıklarıda bir değil :) kesinle boğaziçi daha avantajlı. Bu konuda daha bir sürü örnek verebilirim
- +1 yıl
Kuzenlerim obp puanı kaçtı, nasıl çalışmışlar sınava ve sıralamaları kaçmış lütfen söyler misin ben de istiyorum da bu bölümü
En İyi Cevaplar
her başarılı olan tıp okucak diye bir şey mi var? bence sen saçma düşünüyorsun tatlım. Demekki hayali buymus. Hem doktorluk kolay bir meslek değil 6 sene okuyucak + Tus sınavı var. Doğuda görev yapıcak vs derken 30 lu yaşlarını bulucak. Tusu ilk senede kazanamazsa 31 32 yasını hatta. Bunları istemiyor demekki.
42 Yorumla
Soran+1 yılYa aile mesleği aileside tip okusun diyor
- +1 yıl
Tipta isin hazir. Ozel sektorde zor is bulur. Bunun ornegini birebir tanik oldum
+1 yılbu memleketin en zeki insanları doktor ya da asker oluyor saçmalığın dik alası bence. Türkiye 108. diyorsun zaten başarısız olma gibi bir ihtimal yok sadece istemediği işi yaparsa mutsuz olma ihtimali var. bana kalırsa memleketin üst düzel mühendise ihtiyacı var o da ayrı :D
03 Yorumla
Soran+1 yılYa ailesi doktor aile mesleği.
- +1 yıl
işletme okumak istiyorum diyorsa bence işletme okumalı. 108. yani boru değil ki bu çok çalışmayla olmaz çok zeki olmakla olmaz ikisi birden lazım. böyle bir kişi ne iş yaparsa yapsın başarılı olur benim fikrim bu. zaten kendisine ne iş yapmak istediğini seçme özgürlüğü vermiş o dereceyle :)
Soran+1 yılAynen ya cok iyi kiskandim
+1 yılkusura bakmada salakmış yani :D en kötü gitsin bir hukuk okusun aylık 5-10 binden aşağı para almıyorlar bakarsın 100 bin liralık davalar alır,1 trilyonluk bile davalar var.. en kötü ihtimal yani.. en kısa sürede psikiyatra gitmesi lazım kuzeninin
15 Yorumla- +1 yıl
Sende gormeden iyi sallamissin o bir trilyonluk davalar filmde oluyor gercekte olanda milyonda bir ki o kisinin de basi belada olur kesin. Gelelim kizin tercihini tipi belki sevmiyordur. Sevmedigi isi parasi cok diye niye yapsin. Ha benim anlamadigim bogazici uluslararasi ticaret niye yazmamis da isletme yazmis bence bunu ona soyle en cok o tutuluyor ve AVUKATTAN kat kat fazla kazanir
Soran+1 yılBabamin arkadaşı boğaziçi uluslar arası işletme okudu ve çok pişman şu an baska bir iş yapiyor
Soran+1 yılUluslaf arası ilişkiler diyecektim. Neyse işte öyle
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
+1 yılAslında zeki. Eğer benim de Boğaziçi İşletme tutsaydı ben de hemen oraya giderdim. Ama tutmadığı için hukuka gidecem. Herkes işletme okunur mu demiş. Bu işletme açıköğretim ya da kıytırık bir üniversitenin işletmesi değil. Boğaziçine giden insan devletin sınavlarıyla uğraşmaz özelde parayı kırar zaten. Koç, sabancı gibi holdingler hemen kaparlar onu. Milyoner olma şansı var.
22 Yorumla
Soran+1 yılOha ya. Banafa iş bulsun
- +1 yıl
Bitirir bitirmez 5 ile 10 bin arası maaşla başlar zaten. Herkes yok devlet sınavı zor, torpil gerekli. çok işsiz var demiş. Bu kız iş aramaz, holdingler bu kızın ayağına gelir. Ve devletle işi olmaz. Özelden çok fazla para kazanır
Boğaziçi işletme okuyup hem de 108. Olarak girip issiz olan yok
Direk yuksek. metrajlı holdindten alırlar
Ve öyle doktor da n falan fazla para alir
En cook maaş tmde
Avukat iyiyse unluyse aylik 30-50 bin arazi kazanir
İsletmedede iyi bir sirketin müdürü yine o arada alir12 Yorumla
Soran+1 yılGalatasaray hukuk okusaydi yani
Arkadaşım, Boğaziçi diyorsun. Adam gidip Allah'ın s. ettigi bir yerde okumayacak ki. Eminim cok guzel yerlere gelecektir. Insanların hedefleri, amaçları varsa bunu çevresindeki insanlar etkilememeli. Destek olmalı
20 Yorumla
+1 yılben çok puan almış olsaydım şimdiki kafam olsaydı işletme okumazdım gerçi zamanında da öğretmenliklere puanım yetiyodu işletme okudum kimseyi dinlemedim boşver sen de uğraşma ne dersen de okucak o işletmeyi :D işletme okuyup işsiz kalacak kısmet ama boğaziçi işsiz kalmaz da beklediği yerler de çok zor alır işe
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet kalmaz yani
+1 yılHayallerinin peşinden gitmesinden daha normal ne var? Sevmediği bir bölümde okusaydı saçmalamış olurdu asıl. O kadar zeki ve çalışkan biri ne okursa okusun maddi yönden sıkıntı çekmez zaten.
11 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum çok şaşırdım ya hic beklemezdim.
nerede mutlu olacaksa oraya gitsin... benim aile hekimiyle bir sohbetim olmuştu da... tıp okumuş ama istememiş hiç. psikoloji istemiş hep içinde klmış
14 Yorumla
Soran+1 yılYa boğaziçi istiyordu ama işletme konusu yeni çıktı piyasaya
Soran+1 yılO ilk okul 6 dan beri çok sıkı çalışıyor. Son senede bir ozel hoca gider diğeri gelirdi surekli calisiyordu.
- Eğitim & Kariyer konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılokulu bitirdikten sonra pişman olur kesin, Alan sınavları var souları zor ve mülakatlı torpil gerekiyor. Hadi kazandı diyelim Vergi denetmen yardımcısı falan çoğu gıldır gıcık işler sadece maaşı için yapılmaz. Evet haksızlık çok o konuda :))
05 Yorumla- +1 yıl
sende haklısın özelde iş bulur diyecende arkadaşın birisi Marmara İşletme bitirdi uluslararası bir şirkette çok manyak paralar kazandı özelden, sonra halk bankasında müfettiş oldu. Daha ne bölümler var sonuçta özelde çalışsada gıldır gıcık işler.
- +1 yıl
Cem Yılmaz gibi ünlü oılabilecekse o ayrı :))
- +1 yıl
ya orasıda öyle tabi, birazda zevk meselesi.
+1 yılne istiyosa onu yapsın zorla tıp okuyup mutsuz olmasındansa işletme okuyup mutlu olsun sonuçta hayat onun hayatı değil mi :))
12 Yorumla
Soran+1 yılNeden bu kadar calistiki o zaman ego tatmini mi yani nedir
- +1 yıl
ne alakası var canım deli gibi çalışıp barajı geçemeyenlerde var. İstediğim bölüme yerleşemicem korkusuyla çalışmıştır oda fazla gelmiş demekki :)
+1 yıleğer kuzenin yeniliklere açık ekip çalışması yapabilen ve de kendini geliştirmeyi seven biri ise tercih etsin çünkü işe alınırken boğaziçi mezunu olmak sadece seni biraz öne çeker ama kendini geliştirir ve farklı olursa o işi alır bu arada nereyi şeçti kuzenin
00 Yorumla
+1 yılSaçmalamayınız lütfen :) bırakın Boğaziçi yazsın tıp nedir ya. Tuttursam giderdim ama İstanbul hukuk tuttu. Bana Hacettepe tıp bile tutsa gitmezdim. Helal kuzenine. Şu tıp iyidir olayını aşın bir
22 Yorumla
Soran+1 yılAilesi doktor aile mesleği
- +1 yıl
Olsun belki kendi ilgi alanları farklı, belki ömür boyu onun bunun dalağını böbreğini tutmak istemiyor? Adama saygı gösterin ben de yaşadım aynını iğrenç ya
+1 yılOrdan mezun olmadan bile havada kaparlar o kızı. Demekki yeteneği öyleymis. Neden tıp istesinki herkes yapamaz tıpı.
22 Yorumla
Soran+1 yılAilesi doktor ne bileyim ya ben duyunca cok sasirdim. Muhendis falan olsaydi bari yazik ediyo
- +1 yıl
Evet yazık ama yeteneği yoksa hayatı boyunca mutsuz olur
Gizli Üye(30-35)+1 yılya siz bir boktan anlamiyorsunuz bogazici isletme kendi firmalarinda 7000-10000 arasi ise aliyor sizin secim yapacak zekaniza tukureyim cok iyi tercih yapmis hemde
21 Yorumlasalakmış harbiden işletme ne ya.. isterse harward ta okusun işletme 5 para etmez artık
04 Yorumla
Soran+1 yılDimii aynen
+1 yılmantıken haklı olabilirsin kendince ama onun hedefini idealini hayalini bilemeyiz ki o ne düşünüyor peki diye sordun mu kendine? empati kurdun mu?
02 Yorumla
Soran+1 yılYa ailesi doktor ne bileyim.
- +1 yıl
ailesinin sinir stresinden dolayı tiksinmiş olabilir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılişletme okusun ve biz gibi g*t gibi ortada kalsın bir boka sahip olamıyoruz çok zor ancak belki ön muhasebe tutarız o da adam dalga geçer gibi 700 tl veriyo. iş bulmak çok zor
00 Yorumla
+1 yılTamam da mfden kacinci olmus. Ayrica her iyi sonucu olan niye tip secsin.
12 Yorumla
Soran+1 yılYa dayimda doktor. Aile mesleği. Mf de 108
- +1 yıl
Anladim ama dedigim gibi tip istemiyorsa hic bosuna hayatini zora sokmasin , hem belki daha rahat bir sekilde okumak istiyordur tip okumak dile kolay.
hedef meselesi neden saçma olsun ki doktor mühendis olmak istemiyodur belki boğaziçinden mezun olunca çoğu doktordan daha iyi durumda olur
12 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir bilmiyorum. Sence koç mu bogazicimi
Gizli Üye(30-35)+1 yıltip okumamakla iyi yapmis tipla kendine niye eziyet etsin cefa ceksin hic geregi yok ben olsam endustiri muh falan giderdim ya da bilmiyorum zeki olan o vardir bir bildigi :D
10 Yorumla
+1 yılçok küçük düşünüyorsunuz :D olayın içinde değilsiniz uzaktan ahkam kesiyorsunz.. aynısını bende yaptım zamanında Boğaziçi iibb yazdım şu an 10.000 para değil benm için :D
11 Yorumla
Soran+1 yılEminim öyledir. Iyi geceler
Keyif almadı, mutsuz olacağı iş yapması daha mı iyi?
12 Yorumla
Soran+1 yılYa onun üniversite takıntısı var biraz
Boğaziçi üniversitesinde amelelik diye bir bölüm olsa onu okusa bile saçmalamış olmaz rahat ol
07 Yorumla
Soran+1 yılKoç mu bogazicimi?
- +1 yıl
Bence sacmalamis oluyor. kuzenim odtuyu bitirdi. turkiye de kendine uygun is bulamadi. yurt disina gitti. Kendine yazik edecek. Bu seneryo daha once yasandi.. Yuksek lisans falan yapmasi gerekec ek yurt disinda..
- +1 yıl
Abim de tip okudu. Su an cok iyi kazaniyor. Ogretmen maasinin 4 kati diyim sana:D
Soran+1 yılYa dayim 12 bin kaznaiyor doktoe
Sacmaliyor tabiki. Hilal aklını başına toplasin diyo de
01 Yorumla
Soran+1 yılYarin arayacağım bir onu
+1 yılDüz mantık işte bak ya :D her iyi derece yapan tıpa gircek diye bişey mi var lan :D
22 Yorumla
Soran+1 yılAilesi doktor aile mesleği
- +1 yıl
Empati yap anlarsın uzun uzun yazamıyacağım k. bakma
o kzılan beni tanıştır dünyanın en zeki inanı olduguna inanıyorum
27 Yorumla
Soran+1 yılSacmalama. Nesi zeki
Soran+1 yılBakmaz o sana
Soran+1 yılYa bir git. Kiz derece yapmiş sen naptin
+1 yılvayy anasını satiimm ben 108. inci olcam
üni. lerine girmek için yat kat araba para ohooo neler neler isterim
var mı lan benim gibisi der gezerim ortalıkta (:00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhayır.. boğaziçi işletme okurken bile iş teklifi gelir
22 Yorumla
Soran+1 yılCidden mi
Cevap sahibi+1 yılevet.. puanı 499.. bütün işletmelerden daha kaliteli.. ingilizceyi de rahatlıkla öğrenir.. boğazın yanında üniversite hayatı.. hobilerine de yoğunlaşsa kariyeri parlak gözüküyo
Gizli Üye(36-45)+1 yılyazık ya mimar falan olsun işletme ne ya her taraf işletme sahip çıkın ona onun devreler yanmış
02 Yorumla
Soran+1 yılBencede mimar olsun :/
Cevap sahibi+1 yılmakine mühendiside olabilir.. ama kendimi geliştircem diyorsa işletmede devam etsin ama bilsinki hayal ettiğimizle uyşmuyor bazen gerçekler. benmde boğaziçini bitiren arkadaşalarım nolmuş yani onlarla aynı mekanlarda çalışıyoruz.. hiç bir şeyede değmedi.. makine mühendisi olsaydıdaha farklı olabilirdi.
Yok artık ya. Ben o kadar puan alsam hiçbir güç bana işletme okutamaz.
12 Yorumla- +1 yıl
neden
Soran+1 yılDimi yaa. Duyunca şoka girdim
oradan mezun olunca ceo bile olur borumu boğaziçi işletme
02 Yorumla
Soran+1 yılOlsun yani mimar falan olsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılİstediği bölüme gitsin. Tıpı sevmiyor demek ki. Ben de sevmem o bölümde hayat denen bir şey yok.
12 Yorumla
Soran+1 yılDayim doktor ama onlar doktor olsun diyor o istemiyor
Cevap sahibi+1 yılKimin ne umrunda. Tıpa gider ama sevmez başarılı olmayabilir. Sevdiği bölüme gitsin daha iyi. İlle en yüksek bölüme mi gidecek.
Aşırı mantıklı seçim. İşletme okuyanların en çok para kazananları Boğaziçi mezunu oluyor. Ben onun yerinde olsam aynı tercihi yapardım
10 YorumlaSenin kuzenin cok kova yapmıs herhalde beyni ölmüş :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılüniversite ye kayıt olunnca kapıda ona maaş kartını verirler. merak etme
02 Yorumla
Soran+1 yılKoç mu boğaziçi mi
Cevap sahibi+1 yılkoç a giderse Koç şirketlerinde iş bulma şansı daha fazla ayrıca Koç taraflı dır. boğaziçi tarafsız hem koçtan teklif gelir hem de sabancı da vb.
Çok cahilce boğaziçi işletme hakkında en ufak fikir sahibi olunmadan yapılmış yorumlar
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen çok haklısınız.
+1 yılHayaller her zaman çıkarlarla örtüşmez :)
cut.02 Yorumla
Soran+1 yılYa hedefi bu değildiki bu ara karar vermiş ve rahat rahat tutuyo puani
- +1 yıl
Kararında ilerlesin, yoksa pişman olur bunun dışında bişi yaparsa :)
+1 yılİşletme diyomuş ya la.
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet ya saka gibi
- +1 yıl
Evlat acısı gibi oturdu yeminlen
git vur kafasına Odtü bekliyomuş seni söyle
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgitsin itü ye işletme mühendisliği okusun.
03 Yorumla
Soran+1 yıl108. Oldu diyorum? Ne itusu
Cevap sahibi+1 yılişletmeyle bozmuş ya ondan öyle söyledim en azından işletme mühendisi olsun. doktor olmak istemeyen bir insanda doktor olamaz ama. yani deliler gibi boşa çalışmış senin kuzen.
Soran+1 yılBencede onubdiyorum ya. Hava atmak için çalıştı heralde
Çok çalışmaktan kafayı yakmış zavallı :)
02 Yorumla
Soran+1 yılHahaha :D
Hadi lan ordan ciddi misin?
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Doğru karar bence kız baya zeki
10 YorumlaGerçektende akıllıymış güzel tercih.
00 Yorumla
+1 yıl''Her çocuk özeldir'' bu filmi izlesene ;)
00 YorumlaBence de saçmalamış.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılüzülme ya senide ondan daha iyi daha güzel yaparız
02 Yorumla
Soran+1 yılOlamam ya 178 boy nasil olcak
Cevap sahibi+1 yıloldugun kadarı ile yaparız yeterki sen iste gercekten
büyük yazık ediyo
02 Yorumla
Soran+1 yılDimi ya salak fikrini degistirmem lazim
- +1 yıl
neden yazık ediyor Allah aşkına?
Detaylı bilgi