Ben Eğitim Hayatım 2004 yılından 2014 yılına kadar 10 yılım Açık Öğretim Sistemi ile geçti Önce 18 yaşımda Açık Liseye başladım normal bir lise okumadım, Yüksek Öğrenimimi ise yine Açık Öğretim fakültesinden tamamladım. hiç okul arkadaşlarım olmadı, sınıf ortamım olmadı, okul stajım ve sonrasında üniversite de staj uygulamalı eğitimim olmadı, üniversite sıraları görmedim, Kendimden bir örnek. Günümüzde ise Pandemi salgını sonucunda Lise ve Üniversiteler de örgün eğitim veren kurumlar salgın nın yayılımını önlemek için uzaktan eğitime önem vermeye başladı tabi farkları da var bende devam mecburiyeti yoktu, bu sistem de var dersler de aktif olmanız lazım, Uzaktan eğitim tecrübesini çok iyi bilen biri olarak Evde Yalnızsınız, Kitabın ve sen varsın ya da günümüz teknolojisine göre inter aktif sistemde daha kolay bir mataryeller sunulmaktadır kitap kalem kullanmadan interaktif sistem ile pdf formatı ve videolarla dersleri takip ediyorsunuz günümüzde açık ve uzaktan eğitim sistemi ile eğitim almak eski sisteme göre daha da kolaylaştı ama farkları elbet de var yine de Yaygın ve Örgün sistem gibi bir doğal verim elde edemez öğrenci diğer bir hususda Uygulamalı derslerin yüz yüze verilmesi gerekmektedir. Bir diğer hususda Teorik ağırlıklı bölümler de olsa bir ders de sağlıklı ve doğal metod olan Ekip ruhu çalışması Açık eğitim de mümkün değil ve diğer hususda Açık Öğretim Fakültesi sisteminde bir çok bölümde staj uygulaması bulunmamaktadır buda öğrencinin kendi imkanları ile beslenmesi anlamına gelmektedir malesef açık öğretim okuyan öğrencilerin çoğu (uygulamalı staj zorunluğu olan Aöf bölümleri hariç) kendilerini mezun oldukları olacakları alanlardaki mesleki alanlar da çalışmıyorlar ya da geliştirmiyorlar. Sizce Açık ve uzaktan eğitimin üniversite hayatına ve mesleki gelişime ne kadar faydası vardır?
Açık ve uzaktan eğitimin üniversite hayatına ve mesleki gelişime ne kadar faydası vardır?
Yüz yüze eğitimin artısı daha fazladır bence. Digerlerinde daha düsük. Bu kisiye bağlı bir durum aslında. Acik ögretimde kisiler kendini egitmek zorunda kaliyor bir nevi. Derslerini boslama ihtimalleride yükselebiliyor. Uzaktan eğitimde ise acik ögretim kadar olmasada yine ogrenciler icin bosluk duygusu olasabilir. Buda derslere olan ilgiyi azaltabilir. Tabi bir insan calismak istemezse. Yüz yüze egitim bile onu adam edemez.
Sıfır değil ama fazla bir katkısı olmadığı söylenebilir ben 10 seneden fazla bir süre okudum açık öğretim ☺️orta okuldan sonra lise normal okumadım açık lise sonra askerden sonra açık öğretim fakültesi falan İnan asıl eğitim yüz yüze dir
En İyi Cevaplar