2020 KPSS sınavı bugün yapıldı. Sınavınız umarım iyi geçmiştir. Sınav hakkındaki ilk izlenimleriniz nelerdir? Sınavlar giderek özellikle Türkçe ve Matematik alanında farklı bir boyut mu kazanıyor? Ne diyorsunuz?
2020 KPSS nasıl geçti, sorular hakkındaki genel yorumlarınız nelerdir?
Önlem hiç alınmadı. İnsanlar resmen üst üste... Ateş ölçümü yoktu. Kendi maskemizle girebileceğimizi söyleyip sınava kendime ait siyah maskem ile alınmayıp dağıttıkları rahatsız edici maskeyi kullandım. Sınav salonuna girdiğimde önümdeki kişi ile aramda sadece 30-40 cm masa boyutu mesafe vardı arkamdaki kişi ile de aynı. Sosyal mesafe falan yok. Sınavdaki görevli kişiler sınav esnasında maskeyi çıkarabilirsiniz dediler. Sınav başladığında sınıfın yarısı maskesini çıkarttı. Yani resmen virüs kapmak için sınava girdim.
Sınav hakkında ise şunu söylemek istiyorum. Türkçe gerçekten zordu ya da bende bir problem vardı. Aynı şekilde Vatandaşlık, Tarih ve Coğrafya da olması gerektiğinden bir tık daha zordu. Coğrafya için demesek daha doğru normaldi. Pandemi süresince eğitime ara verilip, kursları kapatıp üstüne bu sınavda eğitimini tam alamamış adaylara bu kadar zor soru sorulmaz. Zaten az bir atama yapılacak bu süreçte. O hakkımızı da kaybetmiş olduk.
Türkçe uzun zaman öldürücüydü matematik uğraştırıcı sorular vardı ben sayısalcıyım 26 tane işaretledim bence tarih normaldi hani orta ya da benim şansıma okuduğum yerler geldi genel anlamda şunu söyliyeyim diğelim hepsini biliyorsunuz o soruların ama çözmeye zaman yok yani zaman yetmrz imkansız çok uzun sorular ösym nin yeni takniği bu arada mat ta yanlış soru var eminim ( kılıç hakkı, tunçbilek , sivas, ) genel kültür..
Genel kültürde 50-55 net yapıyorum Türkçe ile başladığında kafan yoruluyor moral motivasyon düşüyor. Bunu durumun çözümü bence ilk genel kültürü 30-45 dk da adam akıllı temiz bitir al 50-55 netini cebe sonra Türkçeye ver ona göre de mat bak yanlış yaptık. 45 net düştüm Türkçe yüzünden genel kültürde
Sınavı bir kenara bırakırsak sınav yerleri rezaletti! İstanbul'da bir yerden bir yere gitmek zaten yeteri kadar zor, ne kadar ters ve uzak yer var oraya düşmüşüm. Sınava gitmek icin sabah 7 de evden çıktım anca yetiştim. Her şeyi geçtim, okul öyle bir ters yerdeydi ki tek bir otobüs gideceğimiz yere gidiyordu. Sınav çıkışı herkes ilk gelen otobüse dolustu en az 150 kişi falan vardı üst üste gittik.. aramızdan biri Corona ise muhakakk hepimize de geçti. Yolculuk süresi 2 saat rahat vardı. Elbet tek otobüsle ulaşım yoktu ama okulun oradan bindiğimiz otobüs rezaletti. Eğer Corona olursam sebebi ÖSYM dir. Hakkımı da beni o okula veren kişilere helal etmiyorum!!!
@ebru_çitlenbik taksiye binecek param olsa sınava girmem. Bir sonraki otobüs boş mu olacak sanıyorsun. Binemeyen bir sürü kişi daha vardı.. ÖSYM nin avukatı mısın?
@ebru_çitlenbik İstanbullu birinin bu yorumu yapması için ya hiç uzak bir yerde sınava girmemiş olması gerek ya da ÖSYM de çalışan tanıdıkları var demek
Saysalci olusumdan mi bilmiyorum matematik kolaydi bir soru disinda hepsini yaptim. Türkçe biraz uzun surdu, zaten uzun zamandir test deneme uzagim normal o yuzden. Genel kultur zaten yok ben de. Hic calismamistim. Ama calisip girenler kolaydi dedi
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İnanamıyorum!30 türkçe sorusu 1 saatten fazla sürdü. Matematik yetişmedi ve matematikteki kolay görünümlü sorular çok zaman aldı. Tarih de zordu. Çok aşırı berbat geçti. Süre yetişmedi bakmadığım çok soru kaldı. Şimdiye kadarki en kötü sınavımdı.
Resmen içindekileri dökmüşsün. Türkçe çok zamanımı harcadı. Matematik sorularına bakamadım doğru düzgün. U. iliskiler bölümü okumama rağmen tarih te zorlandım. Coğrafya ise tam çerezlikti. Vatandaşlık ise hepsine bakamadım. Genel kültür ise beni çok şaşırttı. Hiç çalıştığım yerden gelmedi. Corona ile alakalı bir soru bekledim bir tane bile gelmedi. Başka bir sürü güncel konu vardı hiçbiri gelmedi çok sinirim bozuldu. O yüzden iyi geçmedi. Bari ptt sınavına girebilmem için yeter
Genel kültür bile zor olmasına rağmen yine kurtarırsa o kurtarır süreden uzattı zorluk derecesi yüksekti türkçeyi zar zor yaptım o zaten en zoruydu diyebilirim matematiğe bakamadım bile süre yetmediği için
Türkçe alesten aşırı kolay matematik ortalama üstü tarih hiç bilmediğim için bana zor geldi coğrafya her sene sorulan tarzda vatandaşlıkla da alakam olmadığı için bana zor geldi
Türkçe oldukça zorladı matematik için orta seviye diyebilirim genel kültür soruları ise kesinlikle güncel falan değildi ama arasında mantıklı soru da oldukça fazlaydı genel olarak kötünün iyisi diyebiliriz