Oto tamircide 5 ay çırak olarak çalışmak zorundayım. Ama şu yaşıma (24) kadar en fazla 1 ay çalıştım.
Zor geliyor, ama paraya fena ihtiyacım var.
Siz çalışırmıydınız?
Zor geliyor, ama paraya fena ihtiyacım var.
Siz çalışırmıydınız?
Merhaba, 5 ay çırak olarak çalışmak zorunda kalmak kötü gibi görünse de aslında size pek çok şey katabilir. Paraya ihtiyacınız olduğu için oto tamircide çalışmak zorunda kalmanız, size para kazandırmasının yanı sıra ciddi bir motor bilgisi de sunabilir. Mesela arabanız olduğunda ve bozulduğunda ya da motor hararet yaptığında sorunu kendiniz de tespit edebilir hatta kendiniz tamir de edebilirsiniz. İkinci olarak, o da size bir deneyim katar yani hayatın başka bir yönünü deneyimleme, görme şansı elde edersiniz. Başka bir iş bulamıyorsanız ben çalışmanızı tavsiye ediyorum. Size maddi ve manevi yönden birçok şey katacağına inanıyorum. Başarılar dilerim. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
3 sene ciraklik yaptim yaptigim tek sey yerleri supurup takim toplayip yer supurmek oldu yilmadim pes etmedim sonunda isi ogrendim simdi 2 asgari ucrete yakin naas aliyorum ve cokta rahat takiliyorum 5 ay nedir ogrenmek istersen o 5 ay sana 5 gun gibi gelie
Sanayide çırak olarak çalışanların canı yok mu? Onlar araba tamir etmeyi çok sevdiklerinden veya hobi olsun diye mi orda çalışıyorlar? Başka iş bulamıyorsanız çalışacaksınız tabiki.. Hem kolunuzda altın bilezik olur ilerde..
Sadece para kazanmak için çalışma, ayrıca işi öğrenmeye bak.
Oto tamirciliği de sağlam iştir, öğrenirsen sağlam para kazanırsın.
Kaçma çalışmaktan, eninde sonunda mecbur kalacaksın.
cut.
Cevap
5Cevap
Kardeşim öğrenmenin yaşı yok yapacağın işte utanılacak bişey yok sonuçta çalıyormıyorsun helalinden kazanacaksın yaşla iş öğrenmenin bir alakası yok neden uyanıyorsun
Mekanik güzel iş alışabilirsen bu işin sertifikalarını al benim arkadaşım bu yollardan geçti şu an almanyada gül gibi geçiniyor 1 ay önce bmw ile tatile gelmişti.
Tabii ki çalışırım. 24 dedin değil mi? Yaşın kaldirabilir. Ben bile 19 yeni oldum ama calisabilirim şu an paraya çok ihtiyacım olsa. Medak etme öldürmez alışırsın
Para için değil, öğrenmek için git derim. Gerçekten güzel ve zevkli bir iş.
24 yaşına gelmişsin bu zamana kadar çıraklıktan başka kabiliyet, donanım kazanamadıysan bu saatten sonra başka seçim şansın yok demektir. Çıraklıkta yükselmeye bak bence.
Bedava çalıştım çalışırım yeter ki meslek öğreneyim :D Meslekten zarar gelmez kardeş...
Isi ogren ucunda iyi para var
Çalışırım ay dediğin çabuk gelir
Ihtiyacin varsa sık dışını hayatı ogrenirsin olum.
Çalışmışlığım var
Çalışırım. Her iş makbuldür bende.
Paraya fena ihtiyacim varsa evet maasi iyimi bari
1700tl kadar
Azmis
Ama calismazsan oda olmayacak
5 ayda uzun bir sure ama bilemedim
Neden çağrı merkezine başvurmuyorsun?
Evet, çalışırdım.😒
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?