Bizim sınıfın erkekleri ders kaynatma konusunda oldukça iyiydi. Öğretmene ders dışında ne var, ne yok sorup anlattırırdılar. Ders işlemeye vaktimiz kalmazdı. Birden aklıma o anlar geldi. Gelince de sormak istedim.#Captivating
Öğrencilik hayatınız ders kaynatarak mı geçti, dersi pür dikkat dinleyerek mi?
İlkokul ve ortaokulda başarılı bir öğrenci olduğumdan dersi hür dikkat dinlerdim. Lisede her ikisi de değildim. Genelde uyurdum ya da telefonda takılırdım. Üniversitede henüz bir yıl geçirdim. Birinci ya da ikinci sırada otururum hep, hür dikkat de dinlerim.
asla ders kaynatmaya çalışmadım, zaten okulda pek arkadaşım yoktu, yaşım diğerlerine nazaran büyük olduğundan dersi dinler, hocalara selam verir ve yurda giderdim... derste konuşanlara da kaşlarımı çatıp baktığımda genelde susarlardı... ah çocuk mileti ah... hele 1. sınıflar, liselilerden farksızlar...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Asosyal arkadaşı olmayan tipik bir öğrenci idim. Koskoca amfi de 5 kişiden biri ben olurdum. Yok sonunda derslerde devamsizliklarima baktığımda bazı önemli günlere denk gelen derslerim hariç hepsine girmişim. Bilmiyorum iyi mi kötü mü ama memnunum.
Dersi kaynatmak için yoklama fişini çalarlardı. Kimse kimseyi ispiyonlamazdı. Ders yapılmazdı. Ben genelde dersi dinlemeye çalışırdım. Ya da dersi dinliyormuş gibi yapardım. Hocalar beni severdi🙂. Okul üniformamı özledim.
Hemen kısa bir eğitim hayatımın izahını yapim sana;
İlk okulda ders çalışınca bir şey olacak hayatımda bir şeyler değişecek sanırdım öyle anlatmıştı alıştırmıştı ailem çalışkan birisiydim. Lisede, ders çalışmam gerektiği zamanlarda ders çalışırdım ve hayatımın belkide hem en güzel hemde en duygusal zamanıydı. Üniversite de ise aşklardan duygulardan hislerden uzak okulu bitirip bir an önce istediğim yerde olmak gibi bir arzum vardı. Bu dönem içerisinde deli gibi derslerle ilgilenirdim okula arada geç kalsam da hocalarla aram iyidi. Çok güzel dostluklar arkadaşlıklar kazandım bulunduğum ortam içerisinde 6 yıl boyunca... Kısacası ben eğitimim boyunca yapmam gerekeni yaptım sonra çekildim izledim her şey kendiliğinden oldu...
Selam🌻 Ben derste kaynatan biri asla olmadım daha çok dersi sabırla ve pür dikkat dinleyen bir öğrenci oldum bu sayede evde tekrar etmiyordum. Anlamadığım konular olunca evde tekrar ederim yoksa çoğu aklımda oluyor. Bazen ders boş olunca kaynabilirdim ama. Ders bittikten sonra zaten bol bol konuşuyoruz gerek yok bence. 🙈🙈🙈
3 aptal filminden bir kare.😊Harika filmdir ailece özellikle çocuklarınızla izlemenizi tavsiye ederim. Ben genelde ders dinleyen gruptaydim yerine göre gırgır yaptığımız da olurdu ancak hocalara mahcup olmamak için ölçüyü kaçırmazdım. Sinava calismayan arkadaslarim icin hocalara sinavi ertelemeleri icin gonderilen tek ricaci bendim.🙈 En cok aksiyonu arkadaslarim sayesinde lise döneminde yaşadım.🙈 Sayenizde ben de anımsadım o güzel gunleri.🤗
Valla dersi dinleyen , ogrenemeyi seven bir tiptim ama aynı zamanda sınıfta (çeşitli şakalar , komiklikler yapan manyak da bı ogrenciydim. Ağzım hiç boş durmadı gevezeydim bayağı. Hoca ders anlatırken araya girer anlamismiyim diye ve daha da iyi anlamak amacıyla hocanın anlattığı konuyu tartisirdim. Ders baya bı kaynardi . Napiyim ben de dersi kaynatarak anlayan bir organizmayim.
Şöyle ki ortaokulda serseriydim, asiydim her günüm kavgayla geçerdi. Orta okulu zor bitirdim diyebilirim. Lisede bana ne oldu bilmiyorum tam bir inek öğrenci oldum. Üniversitede ortaya karışık bir şeydi.
Derslerimi severdim hep dinlerdim. bir yıl sınıfımda biri vardı o her derste o kadar aşırı konuşuyordu ki bir sayfalık yeri bir aya rahatlıkla çıkartırdı. Sırf ders kaynasın diye yapıyordu zaten hep ama hiçbir hoca da dersten atmıyordu
Valla düzenli olarak derse giden biriydim, çünkü özellikle üniversiteyi sırf üniversite okumak için okumadım gerçekten öğrenmek için okudum. Etraf sırf statü kazanmak için okuyor ediyor işleri güçleri şov olduğu için de dersi kaynatmaları da normal
Fıttıran tiplerdendim ben. Hoşuma giden öğretmenin derslerinde pür dikkat olurdum. Hoşuma gitmeyenlerin derslerinde uçak yapardım kağıttan en ön sıraya kadar atardım.
Dersi dinleyerek geçti ve geçiyor. Bizim son sınıfta lisede bir dersimiz vardı ona bir hoca girerdi, sınıftan bir kişiyi genelde 10 dakika veya daha uzun uğraşarak geçerdi 😊
dersi kaynatınca havalı olduğunu zannedip birkaç yıl sonra Burger King'e postalananlarla aynı kaderi paylaşmak istemedim hiçbir zaman. Bugünün ineği yarının patronu:))