Öncelikle, eğer derece hayallerin varsa bir an önce başlamalısın bir saniye bile vakit kaybetmemelisin ki rakiplerinin gece gündüz deli gibi çalıştığı düşüncesini aklından fikrinden çıkarmamalısın. Eğer derece hırsın planın yoksa son 3 ay bile ortalama bir başarı elde etmek için mükemmel süre. Ama sen yine de son 5 ay içün düzen kurmaya başlayabilirsin. Günlük bol bol paragraf ve problem çözerek zemin hazırlayabilirsin. Zaten şu ikisini yaparken hem bol süre kazancın olacak hem de matematikte pratiğin büyük ölçüde gelişecek. Dershaneye gitmeni ise önermem. Seni demotive edecek öğrenciler, derse ilgini azaltacak öğretmenlerle karşılaşman o kadar yüksek bir ihtimal ki... Şu şu dershane ne kadar övülürse övülsün seni aşağı çekecek, mental olarak etkileyecek durumlarla karşılaşabilirsin. Konulara youtube ağırlıklı çalışıyorsan toplu her dersin yayınlandığı kanallardan ziyade tek bir ders için açılmış kanalları izleyip takip etmeni öneririm. Bireysel çalıştıkları için daha özenli not ve soru hazırlıyorlar. Hepsi de gayet iyi. Soru çözümü ile pekiştirirken hocaların atladığı kısımlar olursa soru çözümü sonrası araştırarak akılda kalıcı şekilde öğrenebilirsin.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bence dershane olsun olmasın iş kişi de bitiyor... Kendimden biliyorum o kadar özel ders ve dershane olmasına rağmen çalışmayıp bütün yükü üstüme almıştım çalışma ve başarı şansım olduğu halde... Şimdi evlerdeyiz bu üniversiteye hazırlanan insanlar için bir fırsat bana göre sen de bu fırsatı evdeyken değerlendirebilirsin eksiklerini kapatarak başlayabilirsin ajanda tut mesela her gün yapacağın çalışmayı planla bu seni daha çok motive eder hedefini belirle ve yapacağına inan çalışmaktan sıkıldığın zamanlar pişman olduğun şeyleri aklına getir ve pişman olmamak için çalış kendin için çalış :) evde eksiklerini kapatabilirsin bence bol bol test ve konu anlatımı çalışarak hangi bölümdesin bilmiyorum fakat her bölümün ayrı zorluğu vardır o yüzden işi daha sıkı tutmalısın kendini bu süre zarfında geliştirmeye eksiklerini not alıp kapatmaya odaklan ve planlı ol emin ol iyi bir sonuç senin olacak ama iş kendine inanmakla ve isteyerek yapmakta bitiyor sonra gerisi geliyor çalışma aşkı
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKonu eksiğin varsa mutlaka destek almalısın. Özel ders veya dershane-etüt merkezi işine yarayacaktır.
Konu eksiğin yoksa sınav tecrübesi kazanmak ve hızlanmak için deliler gibi test çözüp, her fırsatta deneme sınavı yapmalısın.
Sınavda başarılı olmanın ilk ve en önemli kuralı; belirlenen zaman aralığında tüm soruları cevaplayabilecek hıza ulaşmaktır. Hatta tüm sorular bittikten sonra emin olamadığın soruları kontrol edebilecek zamanının kalması gerekiyor.
Önündeki 1 yılı program dahilinde yaşa.
*Haftanın bir gününü izin günü olarak belirle ve bu izin günün değişmesin. Tüm sosyal ihtiyaçlarını o gün gider. Diğer 6 günü tamamen sınav hazırlığına ayır.
*Uyku saatin olsun ve uyku saatini geçirme. Örneğin gece 12 yi aşma. Sabah 8 gibi kalk.
* Çalışma ve dinlenme saatlerine olabildiğince riayet et. Mesela 45 dk ders, 15 dk mola olabilir. Her 4 saatten sonra 1 saat mola ver. Bir günde iki tur 4 saatlik çalışma yaptığın 45x8 = 6 saat toplam çalışmış olursun. Bir haftada 36 saat eder. Bu tempo seni hedeflerine ulaştırır.50 Yorumla
Zaten temelde bilgileri olduğu icin bence vakit kaybetmeden başlanmalı
Ne kadar çok çözerse o kadar adım one taşır çünkü
Kaynak ve hocs olarak pek bilgim yok ben en son 5 6 sene ömce girdim. Konu eksiğin varsa onları giderip, çıkmış soruları çözmelisin mutlaka00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
Merhabalar, 2 sene mezuna kalmış birisi olarak senin için zor bir süreç olacağını teesürle söylüyorum.. Öncelikle değinmek istediğim bu süreç içersinde demotive olmaman, psikolojini bozmaman ve sabırlı olman. Onun haricinde çalışma konusuna gelirsek mesela klasik tahtada anlatılan dersi dinlemeyi ben açıkçası pek doğru ve verimli olacağını bulmuyorum tabii derece hedefin yoksa. Mesela tarih mi dinleyeceksin animasyonlarla anlatılan tarih videolarını dinle. Edebiyat mı onun içinde aynısını yap. Kaynak olarak İlyas Güneş’in kitabını al tabii çok zor sorular var içerisinde ama seni geliştirecek sorular var soru çözerken acaba bende mi bir sorun var yapamıyorum demeni istemem çünkü benim çok dediğim oldu 😄. Onun haricinde birazda senin seviyeni bilmemiz lazım yani meslek lisesi çıkışlı mısın mesela ne kadar biliyorsun vs
12 YorumlaÖncelikle geç olmadan başlamalılar sabırlı olmalılar pes etmek diye bir şey olmamalı derahane çok eksik değilse pek tavsiye etmiyorum ama tabi düzenli ilerlemek adına mantıklı. konuları anlatan güzel hocalarda mevcut. benim hocam kanalını özellikle tavsiye ediyorum temelden alıp çoğu soru tipini çözüyorlar daha sonra da hocalara geldik kanalı onlar bir tık daha konuyu bildiğinizi baz alıyorlar. Sonra seviye seviye kolaydan zora bol soru üzerinde pratik yapılmalı. Şöyle de bir durum var pratik kadar tekrar da önemli arkadaşlar ileriye gittikçe konular arkadan toplanmalı yoksa çöp oluyor özellikle tarih çabuk unutuluyor. Stres yönetimi de çok önemli bunu da aşmak ve hedefe odaklanmak gerekli. Tüm arkadaşlara başarılar😊
30 YorumlaInce ayrintisina kadar yazmamizi istemissiniz ancak bu mumkun degil 2 saatimizi alir en az, genel olarak sunlari soyleyebilirim. Tum hesaplarinizi kapatin, telefonunuzu tusluya gecin ve hemen baslayin. Ne olursa olsun programiniza sadik kalin, eksik oldugunuz konulari bilin, inadina iyi oldugunuz konularda soru cozmeye calismayin.😉Kendinize durust olun, dershane olmadan da yapabilirsiniz, dershane ile de yapabilirsiniz bunu en iyi siz bilirsiniz.
Başarılar dilerim.30 YorumlaÜniversite Sınavlarına Yeniden Çalışma Rehberi
Reklamlar kdkkd20 Yorumla
+1 yılBak ne kadar calışsanda ne kadar da iyi hocaya derse gitsende işin sırrı derse iyi şekilde odaklanmaktır odaklanan insan ders calışirkende sınavda da başarir sinir sitres yapma sadece işin sırrı sakin sakin ders calışıp yormadan anlaya anlaya odaklanarak ders calışirsan anlarsin yaparsin ben AÖL okuyorum bunu kendim anladim ve yapiyorum kazaniyorum işin sîrrı iyi odaklanmak anlayarak calışmak sıkılarak istemeyerek ders yaparsan yapamazsin anlayamazsinda
21 Yorumla- +1 yıl
Senin mantiginla nasil anliyorsan o şekil calış kendi kendini geliştirebilirsin cok iyi dersi anlaya bilirsin sen istersen olur istemezsen olmaz
Gizli Üye(25-29)+1 yılMezuna kalan öğrenci okulu bırakmalı. Mezuna kalıyorsa kafası bir şeye basmıyordur. Zamanını kaybetmemeli. Bir an önce bir işe girip çalışmalı
16 Yorumla- +1 yıl
sen çok zekisin galiba okulda verilen eğitimin ne kadar yeterli olduğunu düşünüyosun tòvbeee insanların heveslerini kırmaktan başka bir sey yapmıyosun git b*kunda boğul
Cevap sahibi+1 yıl@karameleeeek Okulda verilen eğitim gayet yeterli. Sorun sadece öğrencide bitiyor. Aklını çalıştırmak veya sevgili peşinde koşmak gibi. Kendini sosyallikten bir süre soyutlayan insan istediği bölümü rahatlıkla kazanıyor. Ayrıca mutlu da oluyor.
Burada amacım heves kırmak değil. Gerçekleri söylüyorum, eğer buna alındıysan git ötede ağla, açılırsın. Ne de olsa gerçekler acıdır.- +1 yıl
Temelim hiçbir zaman iyi olmadı lisede eğitim iyi değil di
- +1 yıl
yahu eğitim sistemimiz iyi olsa neden doktorların bir çoğu amerikadan çıkıyo siz problemli misiniz acaba eğitim iyi olsa adamlar neden yabancı ülkede okusun aklını çalıstırmakla olmuyo işte o işler hiç bir zman ağlamadım eğitim sistemini değiştirmeden eğitimli insanlar yetiştiremeyeceģimizi bilmemiz gerekiyo ki sizin gibi cahiller daha fazla türemesin
- +1 yıl
@Moldovyapapatya kuzum kimin iyi oldu ki ek dersler bile yetersiz kalıyo sen düşün
- +1 yıl
belki istedigi bolumu tutturamadi ama dogru sen cok zekisinya ama gerizekilasin basinda "geri" var 🙂 turkiyenin egitim sisteminin b*k oldugundan haberin yok heralde canim gunaydinnn eger bunu bilmiyorsan git kosede agla eger kendine olsaydi hayir ben calismam derdin ama baskalarina gelince salla babam salla dunya duz degil canim 🙂 hadi simdi engelle beni sanada boyle korkaklik yakisir zaten gizliye gecdiginden belli
Dershane gerekli değil, öncelikle inansınlar sonra güzel bir program hazırlasınlar, her gün en az 6 saat olmak üzere ders çalışsınlar. İstedikleri sonucu kolaylıkla alırlar.
11 Yorumla
+1 yılDershaneye gitmelisin ama virüs varsa uzaktan eğitimliyse hiç gitme derim bir de sana tercihim kendi yapabildiğin alanından ilerle geliştir yapamadığın alanda ilerlemk bir yildaa çok zor olur. Ve de sınıf sayısı az olan dershaneyi sec ve yaz kampı da olan bir dershaneye yazıl direkt yaz tatilinde başlatıyorlar eğitimi okullar açılınca da sıfırdan başlıyorsunuz. Limit palme Tonguç falan yayınları güzel kpss tarih konu anlatımları da güzel tavsiye ederim.
10 YorumlaMantigini coze rek anlayarak gunde 5 soru cozsen bir yil sonra sana en iyi universiteyi kazandirir.
Bu kadar basir aslinda110 Yorumla- +1 yıl
Bir sürü ders var 5 soruyla hallolmaz ki
- +1 yıl
Ben bir günde 3 ten fazla ders çalışamam
- +1 yıl
Yapıyorum ama 5 soru çözersem hedefim küçük bir şey olur yani
- +1 yıl
O da doğru ama mantıklı olmak bu sınava çok daha çok ezber var
- +1 yıl
Teşekkürler güzel öneriydi
+1 yılBol bol ders çalışmalı, kafasını dersten bir saniye bile kaldırmamalı, tuvalete bile gitmeden ders çalışmalı. Sürekli ders çalışma olmalı bana göre.
10 Yorumlageriye dönüp hatalarını bulmalı ve üstünden geçmeli
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yılmezuna kalma lafı da yeni çıktı bizim zamanımızda kazanamayanlar denirdi.
13 Yorumla- +1 yıl
@drifter00 herşey para oldu yani
Daha çok çalışmalı ve yoğun tempolu çalışma programı ayarlamalısın.
10 Yorumla
+1 yılŞimdiden derslerine çalışıp seneye tecrübeli ve daha bilgili sınava girmeli
10 YorumlaNormal çalıştığından daha yoğun bir çaba vererek çalışmalı
10 Yorumla
+1 yılHerşeyden önce kendini boslamamali hirslanip devam etmeli
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMezuna kalıp çalışmıcak olan okumayı bıraksın yoksa defalarca mezuna kalır. Çok çalış kaynak araştır YouTube dan yararlanabilirsin. Gri koç ve tonguç hocalara geldikle vs. Soru çözmeden güzel bir sıralama olmaz. Dershane vakit kaybı gidip kazanamayan çok kazanan da hocaları kovalayan biraz zor bu dönemde onu şartlarına göre değerlendir.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKonuyu halletmediysen sorulara bakma. Konuya çalış yanlışın çıkmasın diye özen göster. Paragraf çok önemli.
Bence köpek gibi çalışılmalı şimdiden az ve sürekli
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Bnce dershane faydalı değil hoşuna para otur evde program yap düzenli olarak çalış
10 Yorumlabence sınav döneminde yaptığın şeyleri bir kağıda yaz ve hangisi sana ekşi getirdi onları bul mezun döneminde kesinlikle yapma bunları
21 Yorumla- +1 yıl
+1 yılKardeşim varsa bir gönül ilişkin sonlandırabiliyorsan sonlandır. Ciddi bişeyse de ders çalışmana zarar vermeyecek şekilde planlama yap.
00 YorumlaHiç vakit kaybedilmemeli dershaneye yazılmasan bile ben dopinghafıza öneririm kaynaklar da senin durumuna göre
00 YorumlaDaha sıkı çalışmak lazım
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
+1 yılAz bir işe yarayıp bir yerde çalışmalı işe girmeli..
00 YorumlaSıkı sıkıya bir çalışma programı yapıp çalışmalı...
00 Yorumla
+1 yılNeden MAHMUT ÜNİVERSİTESİNDE okuyorum diye ince ayrıntısına kadar düşünmeli :)
00 YorumlaMezuna bırakmanı tavsiye etmem önümüzdeki dönem özellikle koronanın bitmesiyle inanılmaz bir yükselişe geçicek olan eğlence sektörü aklına fazlasıyla çelicek. Çevremdeki insanalardan da mezuna bırakıp iyi bir derece yapan insan sayısı çok az
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBol bol seks yapıp dinlenin tatilde. kafanız rahat olsun ki derslerinize odaklananiz.
10 YorumlaÇalışabileceğine inanıyorsan kal mezuna
20 Yorumla
+1 yılAynı hataları tekrar etmemeli
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 303 cevap paylaştı. Hayvan gibi ders çalışmalı tabiri caizdir
10 Yorumla
+1 yılBurgera basvuruda bulunsunlar
10 Yorumla
+1 yılKışın başla. Dershaneye git
10 YorumlaYatin bence
20 Yorumla
+1 yılDers çalışıp kimseye açıklama yapmamalı.
00 Yorumla
+1 yılMezuna kalmak ne demek? Mezun olamıyor musun?
01 Yorumla- +1 yıl
Liseyi bitiriyo ama istediği ÜNİ tutmayınca 1 yıl sonraki sınava giriyo. Bu da mezuna kalmak oluyor.
Kalitesiz yerler boş.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 584 cevap paylaştı. Ne yapacak ders çalışmalı.
00 Yorumlabayram sonrası tekrar başlamalı
00 YorumlaDaha çok çalışmalı diğerlerinin lafına bakmamalı
00 Yorumla
+1 yılHerzamankinden daha fazla ders calışmali
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 972 cevap paylaştı.
+1 yılTembeller çalışsalardı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGüzel programla şimdiden hazirlanmali
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de mezunum evden çalışacağım.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılİs bulsun çalışsın
#Emirhancankir100 Yorumla
+1 yılDers çalışmalı
00 YorumlaA101 bim gibi yerlere cv birakmak.
00 Yorumla
+1 yıldershane çok boş önermem. Adamlar para peşinde
00 Yorumla
+1 yılDaha çok çalışıp daha iyi yerlere gelmesi icin
00 Yorumla
+1 yılMezunu kalmalı
00 YorumlaOturup çalışsınlar
03 Yorumla- +1 yıl
Bunu biliyorum nasıl çalışmalı neler yapmalı bu kadar kısa cevap vermeyin ya
Gizli Üye(30-35)+1 yılIntihar etmeli
10 Yorumlamezuna kalmali
00 Yorumla