Üniversite ve lise mezunlari arasinda pek bir fark kalmadı üniversite okuyup açıkta kalan insanlar var lise mezunları ne iş yapabilirler. Erkek kuzenim lise mezunu dersleri iyi olmadığı için sürekli kafelerde çalıştı ama böyle gitmez sabit bir meslek ne olabilir
Gitsin yurt dışına, turkiyede diplomaya bakarlar, türkiyede ne kadar becerin olursa olsun bir kağıt parçasına bakarak seni değerlendirirler, ama yurt dışında senin becerine bakarlar. Yurt dışında becerin olmasa bile, en kötú en b*ktan işi yapsan, türkiyede mühendisin aldığı maaş kadar para alırsın. Adam türkiyede garsonluk yapar, karın tokluğuna çalışır, ama yurt dışında garsonluk yapan adam altına arabada çeker evde alır arabada alır. Türkiyede insana imkan vermezler, baban zengin değilse veya yıllarca kalem defter yapayıp yüksek okul bitirmediysen, ya da kolunda altın bileziğin yoksa bir halt yapamassın. Onun bunun yanında 3 kuruşa emir altına girip karın tokluğuna sürünüp durursun işte.
Lise mezunuysanız çalışırsınız elbette ama sorumluluk gerektiren iş alamazsınız bunun yanısıra özel kurs lardan belge alın. Meslek lisesi mezunuysanız alanınızda çalışma imkanı bulabilirsiniz. Imkaniniz yoksa aöf de istediğiniz bir bölümde hem çalışıp hem okuyun
Fabrikalarda bazen eleman alıyor tecrübesiz de olsa girebilir tabi her yer değil de montaj işi yapacak bazı mobilya yerleri de kendi yetiştiriyor sanırım kısa bir kusrla arastrn
Ben üniversiteye gidiyorum şu an ve mekatronik mühendisliği okuyorum. Bir çok mezunun açıkta kalmasının bence nedeni kendilerini ne kadar geliştirip geliştirmediği. Ben daha 1. sınıfım ve şimdiden iş ilanlarında ki kriterleri tamamlamaya çalışıyorum ki ilerde bir çok kişinin önüne geçebileyim diye. Soruna gelecek olursam İŞKUR sitesinden çoğu bilgiye ulaşılabilir ya da ofis görevlisi, sekreter, kasiyer tarzı yerlerde olabilir. Pek bir alternatif yok maalesef benim bildiğim.
O zaman Özel Güvenlik kursu veren firmalar var, kazıklanmayacağı bir tane bulun. Sertifikasını alsın. Sonrasında gidip inşaatta güvenliklik yapsın ama gece bekçisi olursa hele ki çok fena parası var (:
En İyi Cevaplar