AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Stj. Dr. hobi bahçem😂
Nasıl pilot oldun benim dersler kötü ama bende olmak istiyorum
Hâlâ öğrenci pilotum. Okuyorum kardeşim
Ne okuyorsun işte nasıl geldin
Pilot olmuşumdur sorularım;
Mesleğim ne sizce? Ben pilotum.
Mesleğiniz ne ben pilotum.
Uçmayı sever misiniz? Ben pilotum.
Hayaliniz nedir? Ben pilot olmak istedim oldum.
Aynen 😂😂😂
Öğretmenlik okuyorum.
Seninkini tahmin etmek çok zor. 😂
Balcısın pilotluguda dağıtım için yapıyorsun
Vay be ilk sefer de nasıl bildin 😳
Hava atma amacıyla açılmış bir konu ve nick gibi geldi bana. 🙄
Sana nasıl geldiğiyle ilgilenmiyorum ağabey 😊
Subut delillerle ispat olan bir durum subjektif değil, objektiftir.
Adam hava atmıyor direkt havada uçuyor😂😂
Lâkin delil sunmadınız, fikrinizi belirttiniz. Fikrinize saygım var, lâkin umursamıyorum diyorum.
Tahmin etmek çok zor be reis WOMDPANDPSMSPSLSPD
Bence de 😂
NALSMWPMSWPMSPQM
Şu klavyeye oturma eylemini bitirsen artık
Emoji kullanmayı sevmiyorum
Mimarım
Birşey sorabilir miyim?
buyrun
Eskiler de yapılan binalar çok daha göze hitap ediyorken, bugünün mimarisi neden çok daha basit?
Maksat masrafları düşürmek midir?
Yani sadece ülkemiz de değil. Dünya'nın her yerinde bu böyle. Hep merak etmişimdir.
ne açıdan basit geliyor ona göre yanitlayabilirim. Aslında gün geçtikçe ilerleyen teknoloji ile her gecen gün fazlası ile malzeme türevleri arttı ve artıyor. Çeşitlilik fazlasıyla çokken insanlar daha doğrusu müteahhitler birbirlerini kopyalanması çok seviyorlar. Zannediyor musunuz ki her binada mimarın imzası var?
Dünyanın her yerinde olduğuna katilmiyorum
Somut örnek verirseniz sevinirim
Örnek vermem çok basit.
Çamlıca ile Süleymaniye'yi kıyaslarsak zaten estetik açısından mimari kalite farkı belli oluyor.
Ülkemiz de +400 yıl önce yapılan binalara baktığımızda o incelikler, o göze hitap eden dizaynlar mevcut. Ama günümüzdeki evler dümdüz beton mesela. Biliyorum müteahhitlerin sözü mimarlara oranla daha çok geçerli olabiliyor bazen, ama genel olarak böyle olması üzücü geliyor.
Mesela baroque, gothique tarzı evler mevcuttu eskiden Avrupa'da. Şimdi mi? Tuğlayla ev yapıyorlar, buna da ev diyebiliyorlar. Viyana sokaklarında gezdiğimde, o eskilerin dizaynlarına dokunulmamış, evlerin hepsi 100 yıl ve üzeridir. Ve göze hitap ederken, neden günümüzde düz beton tercih ediliyor?
İlginiz hoşuma gitti.
Suleymaniye camii 1550 li yıllarda Mimar Sinan tarafından yapılan bir camii biliyorsunuz. Benim de hayranlıkla baktığım, inceledigim, yuz yıllar geçmesine rağmen sapasağlam bulduğum, ve o zamanın şartlarına göre her ne kadar yumurta akı harç yerine kullanılsa da harikalar çıkartıldığı usta eserlerden biri. Ne kadar tezat aslında yeni camii dışarıdan bir gösteriş abidesi gibi dursa da ve gerçekten dışarıdan beğendiğim bir cami olsa da bugünün şartlarında çok daha güzel ve özgün yapısı ile bizi karşılaşabilirmis. Sana daha modern ve özgün bir camii örneği vereceğim Üsküdar altunizade de Şakirin Camii var, incelemeni tavsiye ederim gerçekten büyüleyici. Kadın mimar orada imzasını atmış gercekten.
Evet dümdüz beton olma sebebi çeşit çok ve bilinen az olduğu için taklit cok. Kuyruğu etrafında dönenleri dusunebilirsin
barok ve gotik mimari ülkemizde görülmeyen bir mimari çeşidi. Bunun en güzel ornekleri ispanya da mevcut zaten, bizler de mimarlık tarihinde hep böyle okumuştuk. Ayni şey yurtdisi için de geçerli o yapılar özel yapilar eski yapılar, günümüzde bunu sürdürmek pek mümkün değil.
Tarihe ayrı bir ilgim. Hele ki Türkiye'de gezdikçe, insanoğlu ilerledikçe gerilediğini hissediyorum. Detaylara önem vermiyormuşuz gibi. Bir binanın sadece 4 duvardan örülmüş bir beton yığını olmadığını, bir ruhunun olduğunu unutmuş gibi insanlar.
Tamam da neden mümkün değil?
Baroque ve gotik mimariler Avrupa menşeisi olabilir. Osmanlı ve Selçuklu mimarisi var mesela. Türk mimarisi de çok güzeldir ama bizler kullanmıyoruz artık ne yazık ki.
İleride bir ev yaptırmak istersem, böyle bir mimaride olmasını istemem, mâliyeti artırır mı?
Üzülerek söylüyorum öyle.
En basit örneği özgün bir proje çizdiğimizde mudur, şunun şurasında duzle, bunu da kaldır, bu da olmasın gibi müdahale de bulunca is senin projen olmaktan çıkıyor ve ticari güden yasam alanı haline geliyor. Evet ekonomimiz çok iyi degil; ama bizim mesleğimizde hayal gücüne dur diyen tüm şevkini öldürüyor zaten.
Kesinlikle 4 duvar her yer, özellikle İstanbul. Yapılan hataları buraya yazmak yetersiz kalır ama her kendini bilen mimar, her bilgisiz müteahhit de kendini bir şey zannederse daha cook başımızı taslara vuracağız. Bir de bunun doğal afet boyutu var...
ilerde böyle bir ev isteyebilirsiniz. Mimar sizin isteklerinizi göz önünde bulundurarak ve kendi hayal gücü ile zaten ortaya en iyisini koyacaktır. Elbette bütçe olarak 4 duvar betondan çok daha pahalıya gelecektir. Eski daha değerli çünkü az ve özel.
Yani sizinle düşüncemiz örtüşüyormuş demek ki. Bu konuda yalnız olmadığıma seviniyorum. Siz, siz olun, hayal dünyanından vazgeçmeyiniz. Yenilmeyin bu düzene.
Teşekkür ederim vaktinizi ayırdığınız için 😊
Teşekkür ederim 🙏
ne demek :)
Aaaa meslektaşım sonunda buldum 😂
Mimarlık öğrencisiyim
Senin mesleğini istiyorum 😅
İngilizce öğretmenliği.
Hemşire
Ne güzel?
tasarımcıyoım
Arıcı