AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
102Cevap
Eğer bir ülkede yeterince kafası çalışan insan olursa o ülkenin ne kaportacıya ne de çöpçüye ihtiyacı olur.
ne üniversite okuyanlar var kültürsüz ve dünyadan habersiz ne okumayanlar var üniversite mezunlarına bin basar. o
Her üniversite okuyan adam oluyor diye birşey yok ama kimse cahil kalmamak için elinden geleni yapmalı
Üni okuyamıyorsa bile kitap okumalı , kitap bulamıyorsa gazate onuda bulamıyorsa, dükkan üzerinde ki tabelaların yazılarını okusunlar
Tabiiki hayır 2 netle de üniversiteye girmeyiversinler üni okuyunca üstün insan olunmuyor bilgi desen her yer bilgi
Liseyi dışardan okudum şu an ki durumum dan cok memnunum kesinlikle pişman değilim memur olmadığım için
Suanlik gereksiz ama gelecek nesil için gerekli çünkü herşey robotlar yapacağı için vasıflı olmak zorunlu olucak
Üniversite okumak güZel bisey ama diploma cok onemli olsada hersey degil ama bir avantaj mesela bulent ecevit lise mezunu idi...
Çapı sadece "oğlum şu vidayı sık" komutunu algılayabilecek kadar olan angutlar üniversite okumasın arkadaş
üniversite sayısı malesef son yıllarda çok arttı.4-5 matematik netiyle mühendisliğe giriliyor.üni sayısı az ama öz olmalı. apartmandan bozma yerlerde üni olmaz
Herkes mecbur zannettiği için zaten ülkenin hali ortada... Ortalık içi boş diplomalı ile dolu...
Okumalıdır, Herkes neyin ne oldugunu anlıyor üniversite okudugu takdirde, mesela üç katlı difransiyel denklemleri çözünce anlıyor :D mesela, uzun vadede arz talep egrisinin ne olması gerektigini vs 😋👌
Üniversiteyi okuyan herkes doktor hakim oluyor sanırım
Okumali bence o atmosferi havayi tatmali ben okumadim hep icimde kaldi kalicakta
Okumak zorunda değil ama kendi branşıyla ilgili kendini geliştirmeli ve beyin olarakta gelişmeli
Bence okumalı kğ biz gibi okumayıp meslek edinmiş kalifiye elemanlar kazancını 2 ye katlamalı
Psiko hanım bakar mısınız 30 saniye
Çogu ünv. Okuduktan sonra kaportacı oluyor öyle bir sistem onun için gerek yok okuma
Üni okuyup bir halt çıkmayan coook insan var. Kitap okumalı insan tecrübe kazanmali
Biz bu lafı çok yanlış anladık. Artık ülkeye doktor, hakimde lazım diyeceğiz neredeyse.
evet, en azindan bir egitim görmüs olmali. Kaportacilarda egitimsiz degiller hani
Merak etme her gun o isin altina giripte akilli kalani gormedim ben yani okumus okumamis diye yargilamamk gerek zira okuyanlar bu devirde okumayanlardan daha cahil
@birkanbrk evet bir taraftan öyle, fakat okumus insanda her türlü bir bilgi olur. bunun kiyaslanmasi bile söz konusu olamaz sahsen
Sana tek bir soru butun doktarlar neden ayni degil o zaman
@birkanbrk bu karakter ve kültür farkindadir
Dedigin gibi olsa okumus insan her turlu bilgisi olur dedin fakat bazi doktarlara git parasini almadan bir mudehale yapmaz sana tamam her okumayanda kulturlu demiyorum ama insanin okumakla okumamakla alakasi yok bir insanda vicdan olucak
Üniversite okuyanların patronları ilkokul mezunu oluyor yinede sen bilirsin:)
elbette herkes üniversite okumamalı zira herkes doktor, avukat, savcı hakim olmamalı
Hayır ülkeye garson temizlikçi falan da lazım (bunu küçümsemek için söylemiyorum)
Serdar Ortaç şarkısını öneriyorum okumakla adam olmuyor
Dünya'da ki zengin kişilere bir bak %90 ı lise mezunu. Bir işe yatkınlığın varsa okumanın anlamı yok
tamam dogrudur dedigin ancak bu herkesin bil gates olacagi anlamina gelmez
Okuyupta zengin olan kaç kişi var? Hepsi sonunda maaşlı çalışıyor öyle değil mi? En kralı da alsa alsa en fazla 30 bin lira alır
30 bın de cok ıyı para
Barajı geçen üniversite okuyabiliyor. Durum böyle olunca pek bir önemi kalmadı sanki
baraji gecen okur da hangi bolumu okudugu onemli bos bolumler coook
Hayir zorunda degil ama bu demek degildir ki vasifsiz eleman da olsun aralarda.
Hayır okumamalı. Her şeyden öte zaten herkes okuyamaz da.
Herkes okusun da isteyen yine kaportacı ya da sıvacı olur
Herkes okumalı ama bazıları okusada adam olamıyor...
Asla herkes üniversite okumamalıdır. Sadece zenginler ya da çok zekiler okumalıdır.
meslek liseleri olmalı artık üniversite boş iş! her mahallede gereksiz üniversite!
Üniversite okumak bir tercih ama okumak kültürlü olmak cahil olmamak mecburi dir o yüzden kaportacı da olsan başka bir meslek erbabı da olsan kimseye cahil dedirtmicen
Okumak bos abi bu ülkede ya hukuk ya tıp kazanamiyosan okumican belki mühendislik pilotlukta dahil. Bunlarin disinda kazandiysaniz okuyup ailenizi yormayin ayirca cocugu olan aileler meslek lisesine yönelin
Akpli isen ne mezunu olursan ol işin hazır.
Bu gidişle ünv sıraları boş kalacak gidişat iyi değil
Herkes üniversite okumamali ve herkes siyasete girmemeli
Bu imkansız çünkü bu ülkeye emekçi yani üreten de lazım.
Herkes üniversite okursa sonuç Türkiye olur. Köye bile üniversite açtılar. Koyunu kim gudecek, çöpü kim toplayacak.
Universite genel olarak pek bir sry katmiyir insanlara. Ha iyi olanlara lafim yok ama ufurukten olanlari okuma daha iyidir.
Tabiki de hayir. Önemli olan insanın kendini geliştirmesi
Okuyabiliyorsa okusun, okuyamiyorsa öbür türlü kendini gelistirdiyse çok da önemli değil
Ara elemana çok ihtiyaç var. Üniversiteyi herkes okumak istiyor, ancak işsiz mezun sayısı hayli yüksek.
Diploma cahilliği alır işleklik baki kalır. Mesele üniversite okumaktan ziyade kendini gelistirebilmekte. Hangi mesleği yaparsa yapsın bir insan kesinlikle kendisini dünyadan bı haber bırakmamalı
İlerde rahat bir işim , güzel bir gelirim, saygınlık göreyim dersen üniversite okuman gerekiyor. Yoksa sana zorla oku diye başına silah dayayan olmaz. Okuyan insandan zararda gelmez.
Her okuyan o işi yapmıyor okumak sadece mesleki beceri kazandırmaz..
yaptığı iş her ne olursa olsun, en iyisi olmayı hedeflemeli..
okumak şart değil..
Üniversite var üniversite var simdi. Her üniversite okuyan universite okumus olmuyor bence. Söyle ki bazı unilerin ve bölümlerin anlattıkları konu ve sınırlar lisede bile kolayca öğrenilebiliyor.
Üniversite okuyanların çoğu kaynak israfı...
Önemli olan; üniversite okumak değil, hayatta başarılı olabilmenin yolunu bulmaktır...
Gün gelecek hangi işe girersen üniversite diploması isteyecek. :D tıpkı şu an ki lise gibi... Cevap yeterli gibi.
Tabiki evet. unv illa öğretim değil bir eğitim ve hayat tecrubesidir.
Evet, herkes okuyacak diye bir sey yok. Bu ülkede çiftçiye de ihtiyaç var ustaya da temizlik görevlisine de.
Bence herkes üniversite okuyacak diye bir şey yok ama herkes kitap okumalı kendini gelistirmeli. Yaptiğı iste iyi olmalı.
Hayallerin neyi gösteriyorsa onun için uğraşmalı herkes hayyalerine giden yolda üniversite yoksa okumaya gerekte yok
Tabiki de hayır, devletlerin çöpe atacak parası yok
kaportacının yüksek tahsil görmesi daha iyi değil mi. her iş kolunda insana ihtiyaç var ayrı ama herkes eğitim almalı
Hayır, bir insan neyde başarılı olucaksa onda yüksek öğrenim gormeli, illa üniversite yüksek öğrenim değildir. İnsan kendi kendine öğrenebilmeli
Herkes üniversite okumaya kalktığı icin bu haldeyiz zaten
Kendine güvenen okusun herkesin okuması saçma
Bence herkes okumamalı ama ülkemiz garip bir yer her işe mezun arıyorlar garip