Kiminize göre geçim imkansız kiminize göre iyi olabilir, sizin kazancınıza göre 3.000 TL maaş nasıl?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 458 cevap paylaştı.
+1 yıl3.000 lira ile tek kişi hayatını sürdürebilir, hangi şehirde olursa olsun. Tabii bu kişinin yaşam standartlarına da bağlı.
Ancak kesin olarak ev geçindiremez, çok zorlanır. Özellikle pandemi sonrası her şey daha da pahalılaştı, alım gücümüz çok düştü. 3.000 lira maaş maalesef hiçbir şeye yetmez, illa ki ek iş veya ekstra gelir gerekir.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ev kira değilse kıt kanat geçinebilirsin.. Fakat bu maaşla bu ülkede lüks bir hayat yaşayamaz.. Hayatın karın tokluğu ve ev faturalarını ödemekle geçer... yaşıyor musun? diye soranlara... yaşıyoruz çok şükür işte dersin ancak
21 Yorumla
Soran+1 yılEn iyi cevap bu sanırım...
+1 yılPara, yaşadığın bölgeye göre değerlidir. Şöyle ki bir taşra şehrinde yaşıyorsan 3000 TL yeterli olabilir. Bu para harcama alışkanlıklarına göre de değişir. Ancak bir büyükşehirde yaşıyorsanız, eviniz is yerinize uzak ve toplu taşıma kullanmak zorundaysanız ve yemek de cebinizden giderse sanırım biraz sıkıştırabilir.
10 Yorumla
+1 yılAile ile ve tek yaşıyorsan yeter ama evliysen ayrı evin varsa imkansız
Bekar ve ayrı eve çıktın diyelim ortalama 2000 tl kira 1000 tl sana kalacak faturası aidatı ıvır zıvır derken yarıdan çoğu gidecek kalanla simit çay şeklinde dahi yaşayamazsın15 Yorumla
Soran+1 yıl2000 TL kira ne hocam :) 3 yıllık apartmanda 900 TL kira veriyorum İstanbul’da hem de
- +1 yıl
Kaliteli bir semte git imkansız 900 e oturamazsın
Soran+1 yılHocam 3.000 kazanıyorsan ayağını da yorganına göre uzatırsın sanırım
- +1 yıl
Haklısın varoş geldin varoş öleceksin demektir.
Soran+1 yılLaf sokma çabalarınızdan, kendinizi olduğunuzdan fazlası olarak göstermelerinizden ne zaman vazgeçeceksiniz ey insanoğlu
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
35Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılEv Kirası = 1300 TL
Elektrik = 380 TL
Su = 80 TL
Telefon Fat. = 40 TL
12 kg Mutfak Tüpü = 115 TL
Apart. Aidatı = 20 TL
Bu yaz sıcağında 3 günde bir damacana su bitiyor, ayda 10 damacana eder. Damacanası 13.5 TL Yani toplamda 135 TL
Toplamda yaklaşık 2.100 TL etti
Geriye kalan 900 TL ise ancak kuru ekmeye ve ulaşıma yeter...
(Bu bizim bu ay gelen faturalarımız ve masraflarımız)
Soruna gelecek olursam, bu para 2020 standartlarına göre açlık sınırında31 Yorumla
Soran+1 yılPerfect calculation
Yaşadığın yere baglı bizim burada tek basina çok rahat yasarsin ev araba bile alirsin ama aile olarak yaşarsan iste borca harca girmeden gereksiz yere açilmadan harcama yapmazsan rahat yasarsin yine yerine gore degisiyor buyuk sehirlerde yasamak cok daha zor olur tek basina yaşasan bile
10 YorumlaAile genişliğine göre değişir. 4 kişilik bir ailenin gideri ne kadar ise devlet tarafından o kadar hesaplanmalıdır. Bazı aileler 7 bazıları daha fazladır. Aslında asgari ücret kalksa ailenin giderine göre gelir sağlansa çok daha makbul bir yöntem olur...
10 Yorumla
+1 yılŞehirde yaşamayan için iyi kötü işini görür ama şehirde Yaşıyorsan Yediğin her şeyi marketten alıyorsan maalesef 3000 lira 7 ay sonunu zor Görüyorsun her şeyin fiyatı ikiye katlandı son 1 senede 2019'un Nisan ayında 2.20 TL olan bulgur şimdi 4.85 TL aynı ayda 3.95 TL olan 650 gramlık cam ambalaj da biber salçası şimdi 8.45 TL son 12 ayda her şeyin fiyatı ikiye katlandı bu ülkede maalesef
10 YorumlaTürkiyede yasamiyorum ama oraya gelip fiyatlari gördügüm kadariyla ve kiralarda baya yüksek biraz az gibj sank
17 Yorumla
Soran+1 yılHangi ülkedesin :)
Soran+1 yılOranın koşullarına göre buradaki ikinci el otomobil fiyatlarından gıdaya kadar herşey çok pahalı/ alım gücü çok az. Orada da tekstil ürünleri bir tık pahalı sanırım
Soran+1 yılKeşke... 2015’te Aachen’da staj yapmıştım özlüyorum o günleri :)
Soran+1 yılEvet 2 ay durmuştum
Minimal bir insan olduğum için bana göre oldukça iyi
17 Yorumla
Soran+1 yılBana da öğretsene minimalliği :)
Soran+1 yılEşyaya önem vermiyorum zaten :) son çıkan ürünleri kovalama gibi bir amacım da olmadı hiç :) ama kızlarda bu tarz düşünce zor bulunur genelde, şaşırdım :)
Soran+1 yılNe mutlu sana :)
Soran+1 yılHayat felsefeni yakından görmek isterdim :)
Usta baba evine her ay toplam 7.500 tl giriyor. Bundan aşağısı zora sokar bizi. 4 kişilik bir aile olmamıza ve evimizin bize ait olmasına rağmen bunu söylüyorum.
10 Yorumla
+1 yılBak Allaha büyük konuşmak istemem dediklerimi de yanlışanlama ama evli birisinin 3000 lira maaş ile geçinmesi için aç kalması gerek bence elektrik su faturası giyim ulaşım derken bitiyor o para
23 Yorumla
Soran+1 yılDurum öyle zaten, ama karşımdaki insan da çalışıyor olur zaten merak etme :)
- +1 yıl
İnşallah zamane kızları nasıl olsa kocam çalışır diyip okumuyor
Soran+1 yılDenk gelmedim hiç öylesine
Gizli Üye(25-29)+1 yılHenüz bir kazancım yok, inşallah atanınca 4.000 TL gibi bir maaşım olacak.
3.000 TL bana yeter de artar, yalnız yaşayacağım halde. İki ya da daha fazla ailenin geçinmesi için masraflar az olmalı ya da ikinci bir maaş olmalı.10 YorumlaValla bana tek başıma yetmiyor kaldı ki bir aile için cidden çok zor
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 573 cevap paylaştı. Borcun olmazsa geçinirsin ama ucu ucuna borcun olursa işin zor
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 560 cevap paylaştı.
+1 yılAçsın dostum , açlık sınırı denen bir şey var. Bende yoksulum :)
10 Yorumla Tek kişi kıt kanaat geçinir. İstanbul'daysan yetmez.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen ailemle yaşadığım için benim için yeterli olurdu ama ayrı evde yaşayan veya ailesini geçindirmeye çalışanlar için az olabilir
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,2b cevap paylaştı. malesef 3000 lira bu devirde az
asagari cüret en az 4bin olmalı10 Yorumlatek kişi için hayat mücadelesine devam edebilecek bir maaş.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTek kişi için iyi ama 3 kişilik bir aile için bile çok az bir miktar.
10 Yorumla
+1 yılTek yaşayan biri için yeterli.
216 Yorumla- +1 yıl
Tabi , hergün çokomel , çubuk kraker yerse yeter ;)
Hayat standartlarını ailen sağlıyor belli ki ;) - +1 yıl
E rahat yaşıyorum şuanda evet. Ama böyle abartı bir şey değil istediğimi alacak kadar sadece fazlası yok 😂😂
- +1 yıl
Yalnız yaşasam 4 5 bin TL yeter ki yani ne var ne alıcam o kadar.
Soran+1 yılKeşke herkes her istediğini alabilse 😂
- +1 yıl
Evde biz 4 kişi yaşıyoruz yani 5 bin civarı bize yetiyor tek kişi her halükarda yetirir.
- +1 yıl
şu an milyarlarım olsun dışarı çıkıp o parayı yemem😂😂
- +1 yıl
Bak şu an stresi yaşayan sen değilsin , yani bu eve maddi imkansı sağlayan biri varsa bu soruyu ona sormak lazım. Çünkü sen sadece sana verilen yedirilen ve giydirilenin matematiğini yapabilirsin.
Huzurlu sağlıklı ve mutlu yaşamak için bazı kriterlerin oluşması lazım. Açlık sınırı rakamı bile 3600 tl gibi bir şeydi taaaa ne zaman. Yani rakamlar 3600 altını aç gösteriyordu.
İnsanız , yaşamaya ihtiyacımız var. Allah'a çok şükür bir çok ülkeden iyiyiz , ama bir çok ülkede bizden iyi.
Keşke bütün dünya iyi olsa , açlıkla ve susuzlukla mücadele etmese kimse. - +1 yıl
E hak veriyorum size.
- +1 yıl
Ama ileride bizlerde aile kuracağız ve ben hem varlığı hem yokluğu bilen biriyim gözüm hiç yüksekte olmadı olmazda. Herkes herşeyin iyisini ister tabiki. Ama her zaman olacak diye bir kural yok olsa da hayat uymuyor.
- +1 yıl
Rahatsanız muhtemelen kirada ya da krediniz yok v. s. , yani sen bu yaşa gelene kadar ailen bir şekilde onları yapmıştır , ya da dedenden kalmıştır.
- +1 yıl
Yo ev bizim değil ama anneannemin yerleri var kalacak bize gelecek konusunda endişem yok. 😂Ama annemin olmasını isterim şuanda.
- +1 yıl
O aileyi inşallah refah içinde kurarsın. Borçsuz bir aile diliyorum sana. Umarım sen stresli bir hayatın ortasında olmazsın.
- +1 yıl
Bazı şeyler için sabrediceksin kardeşim :)
- +1 yıl
Ya insan ister istemez bir sıkıntı çekiyor ona yapacak birşey yok güçsüz olacağımı düşünmüyorum aile kurmak bunu gerektirir. Sabır etmek şükretmek her zaman gerekli. Şimdikilerin g*tüne ateş yapışmış gibi hemen koca değiştiriyorlar.
- +1 yıl
Ya sırf nafaka öderim diye boşanmayan var :) ya da ölmüş babasının maaşını almak için boşananlar.
- +1 yıl
Evet hepsi edepsizlik terbiyesizlik dünyanın çivisi çıktı birileri düzelsin artık 😂😂
Kiralar olmuş 1.500 tl çok güzel :D
11 Yorumla
Soran+1 yılEsenyurt’ta çok daha uygun ve yeni yapılar var 😂
Eğitim & Kariyer konusunda 470 cevap paylaştı. Kira ödemiyorsan güzel :))
20 YorumlaYasadigin yere gore ve kişinin hayat standartlarına gore değişir.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDüşük malesef bunun yerine ticarete atıl
15 Yorumla
Soran+1 yılHa deyince olmuyor ona da sermaye gerek sonuçta
Cevap sahibi+1 yılLimon bile satabilirsin pazarda
Cevap sahibi+1 yılEşin de çalışırsa hiç sorun olmaz
Soran+1 yılEş yok ki :)
Cevap sahibi+1 yılBulursun
Tek kişi için ideal. Aile için ortanın altı..
20 Yorumla
+1 yılkirada yaşamıyorsan tek kişiye 20 gün yeter
10 YorumlaYaşadığın şehre göre değişir
10 Yorumla
+1 yılevin varsa cok etkılenmezsın
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Tek başınaysan bir şekilde yeter gibi geliyor.
10 YorumlaTek kişi için idare eder. Aile olursa çok çok az
10 YorumlaTek kisi icinse ideal
10 YorumlaBorcun , kredin , ev kiran falan yoksa yeter
10 YorumlaBen o kadar maaşlı bir iş bulsam hemen başlardım
10 YorumlaIckim alkolüm yok gül gibi gecinirdim
10 Yorumla
+1 yılEv kira? Hayatta kalmak için yeterli kira değilse
10 Yorumla
+1 yıltek yaşamak için yeterli ama evlenilmez
26 Yorumla- +1 yıl
kadın kız beslemek için düşünmezsen kendini idare eder.
- +1 yıl
Kadın kız beslemek mi 😂😂😂😂
- +1 yıl
@hipokratizm yani bizim erkekler kendini buna mecbur hissediyo. kadınlara maaş beğendirmeye çalışıyo farkındaysan yorumlara bak evde oturanlar bile beğenmiyo bu maaşı.
- +1 yıl
Maalesef o beğenmeyenlerde idrak yolları tıkalı ;)
Kendi kazançları olan sıfır TL ile 3-4000 TL arasında kıyaslama yapamayacak kadar hemde 😂😂😂 - +1 yıl
@hipokratizm bence bir insan bin tl de kazansa kendinden emin olmalı 3bin tl aldığına göre muhtemelen asgari ücretle çalışıyo. eğer kendisine bu para yetmiyo olsa burda sormadan başka yollar arar zaten. ne yapalım bizde istiyoruz asgari ücret 5 bin olsun ama olmuyo işte. biz çalışan emekçi sınıf godoşların varlıklarını katlaması için varız. aslında tüm çalışan insanlar 1 günlük iş bıraksa ülke yanar valla :D
Soran+1 yılAsgari ücret 3.000 değil daha az ama asgariye yakın bir ücret haklısın :)
3.000 TL 6 sene öncesi için iyiydi fakat günümüz için 8.000 felan işte
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 880 cevap paylaştı.
+1 yılTek başına geçimi için bile zor...
10 Yorumla
+1 yılIki kişi için mi?
13 Yorumla
Soran+1 yılYalnız yaşayan biri için
- +1 yıl
Bana yeter
Soran+1 yıl:)
Gizli Üye(25-29)+1 yılOrtanın bir tık altı
10 Yorumla
+1 yılevin varsa tek yaşıyorsan normal geçinilebilir
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yıldegil. asgari cüret gibi bişi
10 Yorumla
+1 yılbaba 6000 tl altı yalan
20 Yorumla
+1 yılİyi.
10 Yorumla
+1 yılSüper iyi
10 Yorumla
+1 yılKötü bir maaş
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 875 cevap paylaştı.
+1 yılKötü
10 Yorumla
+1 yılYalnizsan yeter hrhlde
10 YorumlaBerbat hocam berbat
10 Yorumla
+1 yılMaalesef düşük.
10 Yorumla
+1 yılBekar ve ailemle yaşadığım için bana yeterli
10 Yorumlatek başına yaşayan biri için ideal
10 Yorumla
+1 yılGeçim için iyi ama hep geçim hem birikim imkansız
10 Yorumla
+1 yılAçlık sınırı diyelim
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Çok az.
10 YorumlaHahahha
11 Yorumla
Soran+1 yılBir burjuva katıldı aramıza 😂
- Eğitim & Kariyer konusunda 498 cevap paylaştı.
+1 yılIki maaş olursa iyi
00 Yorumla Tek iyide aile geçindirmek zor
00 Yorumla
+1 yılŞehire göre değişir.
10 Yorumla
+1 yılBir aile için düşük
20 Yorumla
+1 yılFakirlik..
10 YorumlaTek kişiye yeter
10 Yorumla- Devamını Gör (3)
Devamını Gör(48)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında