Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce okullar nasıl devam etmeli?
Okullar açılmalı.
Online eğitime devam edilmeli.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Açılmalı. Salgın zamanlarında bu tarz devletin önemler alması yerine alışmalı ve bu şekilde yaşamayı öğrenmeli insan. Ne ile karşı karşıyayız kimse bilmiyor ve aşı bulunana kadar yaşamı durdurmak imkansız. Bu yüzden hayatı tedbirli bir şekilde yaşamalıyız. Eğitim sistemi büyük hasar gördü. Online eğitimin şu an için birden bire yapılması yanlış oturmadı. Hocaların ekstra yük bindi zira yükü kaldıramayıp döküman olarak hazırladıkları içerikleri kısa tutarak oldu bittiye getirdiler. Onca özel okul onca özel yurt okullar açılmazsa büyük hasar alır. Ayrıca ilkokul bebeleri en büyük hasarı alır evde ne yaptığı belli değil sınav yapmak sıkıntı. Devlet çalışmayan öğretmenlere nereye kadar maaş verebilir. Zaten çocukların okula gitmesi ebeveynlerin işe gitmesiyle aynı tüm önlemler alınarak okulların devam ettiği ülkeler var bu senede bir çözüm bulacaklar mesela almanya da ders günleri azaltıldı ve ders saatleri bunun gibi önlemler alarak devam edilir. Zira ekonomiside bunu kaldıramaz devletin. Başka çare yok okul açmaktan yarı online yarı yüz yüze olabilir.
Online eğitim olsun eğitim telafi edilebilir ama hastalıkta ölme riski var ben hastalığın feci bir şekilde öldürdüğünü duymuştum. Allah herkesi korusun ya boğularak ölüyorsun resmen çok korkunç önlemlerin de yeterli olacağını sanmıyorum. Kaç bin kişi hepsini nasıl kontrol edeceksin. Sağlık her şeyden önemli bir dönem daha açılmasın.
Virüsün aşısı bulunana kadar devam edecek zaten, bana göre okullar açılsın ve normale göre yaşanmaya başlansın çünkü bu salgın bizleri aşıyor. Bir an önce normalleşmezsek ilerdeki yıllarda hem eğitim hem ekonomi hem de birçok farklı dalda sorunlar yaşayacağız.
Online eğitim ve okul arasında çok çok fark var. Ama sağlık için online eğitim bir süre daha devam etmeli. Bide bunun telafi dönemi var bakalım o ne olacak. Umarım telafi edebilirler.
Cevap
7Cevap
Reis sen bizi sanırım 1-2 ay geriden takip ediyorsun okullar iptal okullar bu sene bitti okullar finito 😃 bence bu konu doğru karar ama sınavları yapmaları yanlış karardı
Keşke soruda belirtseydin o döneme kadar bölüp ne biteceği belli değil zaten ki eğer yurtdışında ikinci bir virüs dalgası olmazsa eğer açılır muhtamel ki nereye kadar kendini koruyabilirsin
Dün korona oldu ogrencilerimiz en çok mutluydu okul olmayacak diye bugünde okulları ozlemekte ne bileyim hani 😂😂ben zaten üni hazırliktayim benim için fark etmiyor ama milletimiz tuaf ya
kasıma kadar filan online bence... sonra herşey telafi edilir.. seçmeli dersler bu sene olmayıversin her ders birer saat fazla olsa, hepsi çözülür... ama bilmiyorum ne yapacaklar...
Acilmamali, hatta ciddiye alip korona bitse bile gelrcek donem online egitim yapilmali.
Eğitim önemli belki hatta çok önemli ama sağlık daha önemli online eğitim daha mantıklı gibi
Bu çok zor ve kritik bir dönem istisnai olarak tamam bitti artık korona denilene kadar küçükler riske atılmamalı diye düşünüyorum.. Online verimli mi o tartışmaya açık ona bir şey demiyorum
Her ne kadar eğitim önemli olsa da sağlık önce gelir. Bir süre online eğitimden devam edilmeli bence.
Diğer herşey özgürken okulların kapalı olması bana mantıklı gelmiyor ne yazık ki :(
Saçma şekilde künefe bağımlılık yaptı bu sıralar
Duruma bağlı
Açılsın bence...
Umarım korona biter
Online eğitim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?