#YKS2020

en son 2010-2011-2012 de girdim sonrasında baktım olmuyor istediğim bölüm gelmiyor vazgeçtim kpssye hazırlandım kazandım açıköğretinden 4 yıllık bitirdim. 2010-2011-2012 yılında dgsden şansımı deneyeyim dedim hem çalışıp hem ders çalışmak zor oldu kazandım gidemedşm fırsatım olmadı. neyse en son 2018 yılında girdim dgsye zaten sınav sistemi değişmişti 2010-2011-2012 yılında derslerin konularıyla ilgili soruyorlardı. şimdi ise saçmalamışlar konuyla ilgisi olmayan soruları soruyorlar. en son dgsye 2019 da girdin bu sene yine kendimi denenek amaçlı gireceğim acaba dgs sorularınıda konulardan mı sorucaklar yoksa farklı o olucak hepinize geçmiş olsun. artık tyt ayt bitti benim için dgsye gireceğim aynı bölümü ordan da gidebilirim
2018 yılında tyt aytye girdim dgsye değil yanlış yazmışım. eğitim sistemi 0 zaten daha beter yapmışlar çalışan öğrencinin bile emeğinin hakkını vermiyorlar hepinize geçmiş olsun inş istediğinşx yerlere gelirsiniz
Matematikten başlayayım dedim, zorladı haliyle. İlk 20 tanesine baktım. Boş bıraktıklarım da oldu tabi. Sonra fene geçtim. Hepsini neredeyse yaptım. Türkçe'ye geçeyim dedim. Soruları düşman başına. Bu ne böyle dedim. Yani esasen nasıl geçtiğine değil, puana bakacağız.
Oh içim rahatladı bende girmedim diye üzülüyordum
Kardesim tm ci mat kolaydi dedi 24 yapmis ama turkce oyaladi dedi uzunmus
Turkce felsefi sorular vardi. Dil bilgisi bu sene neden bu kadar az soruldu anlamadim. Turkce paragraflari yabanci dilden google çeviriden cevrilmis gibiydi. Din kolaydı. Felsefe yorum du dinde öyle. Şu an kotu hissediyorum ya. Ağlayacağım moralim bozuluyor ama yarin sinav var diye durduruyorum kendimi. Kolay diyenler var. Ya bende sorun var yapamadım ya da kolay diyenlerde. evet yapilacabilecek sorular vardı. Kolaylar vardi. Sorular cok ugrastiriciydi. Anlamasi zordu. Gecen sene de girdim. Gecen sene sinav daha kolaydi bana gore. Bu sene zorlamislar. Keske gecen sene gitseydim. Idealist davranip şu derecegi yapacagim deyip mezuna kaldım. Bu sorularla gecen seneki siralamami bile yapamam.
Sorun şu ki. Sınav kolaydı ama kimse yetiştiremedi. Yetisseydi ekstra 50 puan alırdım .. hepimiz alırdık ama türkçe vitdiginde sinavin 2 saatide bitmisti.
@Elfprincess ya turkce de okudum okudum anlamadim. Kac kere okudum. Kalem oynatamadim bir ara. Turlama teknigi yapayim dedim baktim her soruyu bos birakip anlamayip gecer hale geldim bir ara. Osym nin boyle yapacagini bilemedim. Her zamanki gibi olacak dendi. Dil bilgisine yuklendim. Yeni nesil sorulara yuklendim. Ne dil bilgisi cikti ne yeni nesil.
@Berivann6 genel kültür neden yoktu
@Kaansoruyor1 yoktu evet oda
Cevap
67Cevap
Hem corona çıksın öğrencilerin psikolojisi alt üst olsun dershaneler kapansın kimse doğru dürüst çalışamasın hemde sınavı 1 ay erteleyip sonra öne al 30 dk verdim diye gösteriş yap öğrencilerin zamanından 1 saat çal hiçbirine hakkım helal olmasın Allah hepsine sorsun.
bazen dalga geçtiklerini düşünüyorum bu pandemi sürecinde bile sorulari geçen yıllara nazaran daha zor sormalarina anlam veremedim sözel olarak sadece din bilgisi kolaydı benim için. herkes turkcede zorlanmış kendi dilimizde bile bu derece zorlaniyorsak ters giden bir şey var demektir. tek üzüldüğüm şey sınav sonucunu gorunce psikolojisini bozacak kadar kafaya takacak insanlar olacak çünkü bu ülkede aile baskısı çok fazla. ve umarım bu baskıya dayanamayip intihar edenler olmaz.
Türkçe anlamakda zorluk çektim ve 60 dk gitti 28 soru çözebildim ve bıraktım sosyale geçtim sosyalde 35 dk aldı 18 soru çözüp matttan ilk on soruyu çözdüm 30 gitti fene geçtim 30dk aldı yine mata geçtim üç soru yaptım bitti üçüncü sene bizi bekler beklediğim gibi berbat geçti
kaç puan bekliyosun
çalıştın mı peki
hmm bende kpssye hazırlanıyorum umarım güzel geçer de kazanırım.
hayır kasımda ortaöğretim
Cok kolaymış kuzenim girdi. Türkçede 3 tane boş bıraktım dedi diğerleri kolaydı. dediki ayt de böyle geçerse ist tıp bekliyorum dedi. bende dedimki hayret bu yıl kolay yapmışlar.(Ben girmedim kuzen girdi)
Beklediğimden iyi geçti diyebilirim. Bazı sorulara tabikide sövdüm ama sınavdan çıktığımda o kadar stres yapmaya değmeyeceğini anladım. Mabel Matizli bir soru vardı en iyi hatırladığım, biraz acayipti o yüzden boş bıraktım 😂
KizlarSoruyor soruyorkız kızsoruyoronlar onlarsoruyorkızlar ( Türkçe Sınavı şıkları ) böyle bence kesin
nerden bildin jhjhjg
jfufgdtr
Mabel Matizin söylediği bir şarkıdan alıntı yapmışlar o tarz bir soru sormuslar
Hayir yani ne alaka yani o kadar sairimiz yazarimiz varken mabel Matiz gibilere neden prim veriyoruz🙄
Şu sınav ertelensin diye bağırıp çağıran Ortalığı ayağa kaldıran lardan kaç tanesi popona Güvendi de olayı protesto edip sınava girmedi çok merak ediyorum
Herkes okucak değil ya ben mal tipsizim memlekete it kopukta lazım ben de öyle olmaya karar verdim
Bu 4. Ösym sınavım. Zor diyenlere şaşakalıyorum en kolay sınavıydı. Herkes o kadar zor demiş ki sorun bende mi diyorum...
@MachineX_ Kadrolu elemanıyım Ösym’nin
Kimle konuşsam kötü geçmiş ama benim iyi geçti acaba kötü geçti de ben mı anlamadım
Mabel Matiz'in şarkısını söylemekten sözel çözemedim ki sjsjhdjsjsjksk
Sınav fazla zor değildi , ama hiç çalışmadığım için 240 bile alamayabilirim. OBP ile 300 puanı bulur.
İnternete yaz hesaplama siteleri çıkar karşına
Geçen sene erkenden çıkmıştım, zor yetiştirdim bu sefer. "Kalemleri bırakın." komutu gelene kadar çözmeye çalıştım. Berbattı.
Türkçeyi küçük harfle yazarsan zordur doğal olarak. sjsnsj
Biz bu yollardan çoktan geçtik. Umarım herkes emeğinin karşılığını alır.🙏🏻
Tamam zor değildi ama yetişmedi. Türkçeyi bitirdim kalan soruların hepsini öylesine yetişsin diye çözdüm... zamanım kalsaydı kolaydı .
Okuyan adam tipten belli olur 😀 ben yeğeni götürdüm hep okumayacak tip maksat girdi olsun aileleri getirmiş bir umut işte milletin okumaya gönlü yok 😀
geometri ve fizik yapamadım, kimya, biyolojii, tarih, din mükemmel geçti ve türkçe, mat orta
Türkçe sorularını Thales hazirlamis kesin , baska aciklamasi olamaz
Yıllar geçsede üzerinden 2012 den sonra tekrar girdim aşırı derecede kolaydı
Çok dikkatim dağıldı türkçede çok zaman kaybettim diğer 3 testide boş bıraktım desem yeridir türkçe haricindeki diğer 3 testten sadece 4 er soru cevapladım gerisi boş kaldı zaman yetmedi
Bende öyle
@Elfprincess Yalniz degilmisim
bir çözüm bulmak lazım yarınki ayt de ne yapıcağız
Türkçeyi bitirdiğimde sınav süresinin 4 te 3 ü bitmişti 👎 sorular kolay ama çok uzundu
Gençler hepinize geçmiş olsun ilk tur. Umarım hayallerinize kavuşursunuz
Türkçeyi 1 saatten fazla surede bitirdim ama gerisi kolaydı
Kolaydı sadece türkçe biraz zordu
Toplam 18 boşum var 😊
120 soruda 18 bosun mu var
Sorular zordu baya paragraf ama tarih ve coğrafya kolaydı sürenin yetmesi iyiydi
Sel ve takınlar en az görüleni ne yaptın ben 3 yaptım
nedense bana çok kolay geldi
kesin barajı geçemem :D
Genel kolaymış geçen sene bizim tyt de anamızı ağlattılar resmenn
@Berivann6 alla alla ya baya kolay dediler matematik özellikle
Türkçe aksine baya kolay geldi bana. Matematik biraz zorladı.
Türkçe çok kolaydı... Sadece fen bilimleri zorladı o kadar.
Türkçe zordu paragraflar kısaydı. Matematikte de uzun sorular yoksu. Fen basitti. Sosyalde dinle felsefe orta zorluktaydı. Matematik yetişmedi. Umarım yarınki AYT'miz iyi geçer.
+30 dk verdiler bu sene ama bu sefer de Türkçeye öyle bir yüklemişler ki 4-5 tane dil bilgisi vardı sadeve gerisi hep paragraftı. Şıkla çok eleyici şekilde hazırlanmıştı. Hepsi birbirine benziyordur
Zaten paragraf sayisi degismezki dil bilhisi en fazla bes tane cikar noktalama isareti 3.
Tamam işte hepsiyle 7-8 çıkıyodu bu sefer 4-5 tane çıkmıs.
Hmm hayirlisi olsun ben girmedim lisans mezununa iki yillik hakki var onu kullancam
2002'li küçük adamlar sınava girdi bakalım nasıl geçti sınavları merak ediyorum. Ben girmedim tabii ki de :D
ben 2002 liyim ilk kez girmiştim pek deneyimim yoktu ve düşündüğüm gibi kötü geçti :D
Yaa :'( Seneye 2003 lülerle mi gireceksin
Türkçe ve sosyali full yaptım iyiydi ama
Mattan 3 tane fen den 4 5 tane soru yaptım 260 alma ihtimalim var mı?
Helal olsun ben toplasan 34 tane falan yaptim 😩😣
@aysglkyaaay iyimi sence ben az soru yaptım diyordum
Kardesim girdi Türkçe zordu diyor gercektende herkes oyle diyor
Bakalim puanlar dusecek mi
Aynen oyle
@FCbayern baraj puanını aşamaz isek ne oluyor
@Kaansoruyor1 geçersiz sayılır sınavın
@multimate tyt sorular sınavda çekilmiş sinav ne olur acaba
@Kaansoruyor1 bilmem bir şey olmaz herhalde iptal olmaz o kişinin canını yakarlar sadece
Türkçe soruları gerçekten çok zordu. Hem çok uzunlardı hem de anlaşılması zordu. Herkese geçmiş olsun. Umarım iyi sonuçlar alırız. :)
Okumuyorumki 😅😅😅😅😅 lise terk benmi düşünüyüm hayatta zaten herkez bezdi okusanız bile kariyer bulmak zor 😀😀😅 ben kusurabakma kumarbazım nerse vurgun oradayım napalım bizde böyle çıkarıyoruz
Kolay da olsa zor da olsa bu öğrenci milletine yaranamazsın
Doğru hanım efendı anasının karnında 40 yaşında doğdu öğrencı olmadı cahıllık bu olsa gerek
Ya abi Türkçe çok kolay geldi bana ya inşallah sonuç iyi olur. Ama dil bilgisinden hem az soru geldi hemde kafa karıştırıcı idi.. sosyalden 18 tane yaptım tenden bir tane
Insallah hepinizin guzel gecmistir ❤
Ben de 2016 ve 17de girmistim o stresi bilirim
Şu an Mabel matiz dinliyorum
Bütün soruları salladım sizce kaç tane dogrum cikar
şimdiye kadar girdiğim en zor sınavdı. yememiş içmemiş soru hazırlamışlar.
Türkçeyi fulledim birazcık da sosyal mat feni boşladım sayısaldı alanım sözele geçtim
İyi diyemeyiz kötü de diyemeyiz orta bişey işte fldlcşfldşdlw
Her zamankinden daha zor bir sınavdı din dışında :d
Geçmiş olsun , Gençler olan oldu geçen geçti Stress yapmayin Önümüzdeki maçlara bakalım
Bence kolaydı, full çekerim.
Fdsflqşvsjelzanxöalw
Umarım hepsi iyi sonuçlar alır ✌🏼
Kardesim daha gelmedi bakalim. Yayinlansin bakar artik cevaplaraa
Tamam türküz de böyle türkçe sorusu olmaz aw
Kardeşim acıktığı için sınavdan erken çıkmış
Kardeşin kafayı yemiş :(
Seneye tok girer artık Napalım 😂
Sen erken kalkmadın kahvaltı hazırlamadın hep ondan hep 🤣
Türkçemi çözdük felsefemi belli değil yaa abi
Bir benim mi iyi geçti adjhdsjddh
yorumlara baktıkça ürktüm şu an ahsjsjsgjsdgs
belki de kazanmak gibi bir kaygım olmadığından böyle geçti, inşallah istediğiniz gibi olur her şey :D
Sana bir soru. Tarih de bir tane şey Osmanlı son zamanlarda işte çöküsten kurtulmak için batıyı daha yakından takip edebilmek için o soru daimi elçilik değil mi
@SularaDalanGozler ecet daimi elçilik
@DarknessReborn peki sana bir soru daha protestosu soru vardı ben onu Amasya yaptım. Çünkü ilk kez protesto edilmeli havza genelgesinde bahsetti Mustafa Kemal
@DarknessReborn evet ben de öyle yaptım
@SularaDalanGozler d şıkkı mı neydi sanırım amasya ben de o şıkkı yaptım :D
Yani Osmanlı dağılma batıya yakınlık sorusunu daimi elçilik yaptın dimi ona d şıkkı dedin?
Ben onu Amasya yaptım çünkü ilk kez protesto havzada gündeme geldi
Amasya genelgesinde Mustafa Kemal
Kurtuluş Savaşı'nın amacını gerekçesini ve yönteminden bahsetti.
@SularaDalanGozler evet amasyA
@DarknessReborn eminsin dimk
Yau kimisi diyor meşrutiyet in ilanı kafam aşırı karşıtı meşrutiyet nasıl olsun ya ilk anayasa o
@SularaDalanGozler amasya genelgesi olmalı eminim
@SularaDalanGozler meşrutiyet çok daha farklı bir olay sorunun cevabı amasya kimse benimle tarih bilgisi yarıştırmasın
@DarknessReborn bende öyle düşünüyorum evet benim tarihim de iyi.
Ulan âmk osym şu niye dil bilgisi sormadı ya çok azdı en az 2-3 tane ses bilgisi sorması lazım
@SularaDalanGozler sırf soruları görmek için girdim ama bu duruma ben de çok şaşırdım, benim zamanımda 9-10 dil bilgisi sorusu vardı ya
Evet resmen dil bilgisi sorularını kitapçığın he yerine aradım ya
Instagram da vs bakıyorum millet diyor Meşrutiyet hay Allah yine gitti bir net 🤣
Türkçe İngilizce gibiydi hicbirsey anlamadım
2023 de görüşme var moruq agehehe diyen tayfa şu an ağlıyor
Ergenliklerine ver abisi😊😊
Konular azaltılmış, süre çoğaltılmış + sorular zor değilmiş
Çalışan her türlü yapar orası ayrı😉😉
Ayip ayip kimsenin psikolojisini bilemezsiniz siz hic ergen olmadiniz mi
Bu sene en zor sinav buydu.
İyi geçti matematik zor dur
Çok kolaydı belki de güzel sallıyorum diye:d
Ne iyi diyebilirim ne kötü. Orta halli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?